ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
MCELENLIGIL
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Nisan 2011 18:46
Son Ziyaret:
08 Ocak 2023 19:48
Toplam Mesaj:
409 [0.09 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet Çelenligil
Doğum Tarihi:
19 Kasım 1990
Yaş:
33
İl:
Istanbul
Meslek:
Bilgisayar Mühendisliği
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/110444.jpg[/img]

SON 10 MESAJI

Albino Full Red Kuyruk Sorunu
Fotoğraf: [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/110444/120320171233061.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/110444/120320171232551.jpg[/IMG]
Hastalık Belirtileri: kuyruğun erimesi
Akvaryum Kapasitesi (litre): 70 litre
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: lepistes, kılıçkuyruk
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
Filitrasyon: 400h/l iç filtre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.):

Arkadaşlar resimdeki balığım 3 gün önce doğurdu, doğurduğundan beri iştahsız ve kuyruğunda resimdeki gibi bir sorun ortaya çıktı. (Doğumdan önce gayet sağlıklıydı) Balığı 20 litrelik ayrı bir tanka ayırdım şuanda orada. Ama ne hareket ediyor ne yeme geliyor. Sorunu nasıl çözebilirim yardımlarınızı bekliyorum, balığımı kaybetmek istemiyorum..[:(]

Not: Ana tanktaki diğer balıklarda hiçbir sağlık sorunu yok sadece bu balığa böyle oldu ve tedavi etmek için ayırdım.

(balık hareketsiz bir şekilde durduğu için sadece kuyruk kısmını çekebildim, zaten sorun da kuyrukta [:)])
Ceratopteris Cornuta Çürüme Sorunu
Merhaba arkadaşlar,

2 sene aradan sonra tekrar bu hobiye başlama kararı aldım. Daha önce uzun süre Malawi türleri besledikten sonra bitkili ile başlamaya karar verdim. Pazar önce kurduğum 70x30x40 litre akvaryumuma salı günü Ceratopteris Cornuta bitkisi ekledim. Ekledikten 2-3 gün sonra yapraklarda çürümeler başladı. İlginç olan taraf ise aynı kökte bir yaprak çürürken diğerinin yemyeşil olması. Philips 20w (88w) Tasarruflu Ampul kullanıyorum. Sizce ampul mü yetersiz veya başka ne sebep olabilir bu çürümelere? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
Benden size tavsiye :-) konu : yavru alımı
Benim de saulosi erkeğimde şöyle bir sorun vardı. Yaklaşık 1 erkek 8-9 dişilik bir kolonim vardı. Erkek balık masmavi iken belli bir süre sonra renklerini kaybetmeye sararmaya başladı :D (üremede sorun yoktu dişileri teker teker döllüyordu) sonrasında ben de bu duruma kıl kaptım. Damızlıkaltı bir erkek attım yanına. Balık kendine geldi ikinci erkeği koyunca masmavi oldu ve simsiyah bantlarını tekrar göstermeye başladı. Bu da böyle bir anımdır :)
Maliyetsiz El Yapımı Cam Sileceği
Biraz geç oldu ama konuya denk gelince yorum yapayım dedim :) kardeşim ellerine sağlık güzel düşünmüşsün fakat yeşil kısımlar akvaryum camını çizecektir eğer çok bastırırsan, zaten üstte de belirtilmiş ben de bu durumu maalesef tecrübe eden biri olarak paylaşayım dedim.
Yavruların Cinsiyeti?
Merhaba, balıklar 3-4 cm civarı gibi geldi bana. Bu boyda cinsiyet ayrımı yapılamaz diye düşünüyorum.
Resimli ne zaman kusturmalıyım
Vakti daha gelmemiş görünüyor. Çenesindeki şişkinlik yavrular oluşmaya başladıkça kararır, ona göre anlayabilirsiniz.
CİKLETlerimde sorun var ...
Aldığınızda sarı prenses bu fotoğraftaki halde miydi? Eğer öyleyse hasta balık almışsınız, akvaryumcudan balık alırken cama yem bekleyerek gelmeyen balıkları kesinlikle almayın. Hatta ve hatta alacağınız balık sağlıklı görünse bile akvaryumda hasta, durgun veya ölü balık varsa yine de almayın. Siz durgun balık almışsınız bu bir eksi, balıklarda hastalık olma ihtimali var şuan. Bir de su değişimi yapmışlar o halleriyle şuanki sonuç gayet doğal gibime geldi benim. Amma velakin tedavi edilemez değil. Tedavi süreçleri ile ilgili pek bilgim yok, balık alırken bu hususlara dikkat ettiğim ve balıklarımın ihtiyaçlarını karşılayabildiğim en fazla ölçüde karşıladığım için. Şu esnada önerebileceğim şey balıklarınıza sarmısaklı yemlerden vermeniz. En azından bunun iç parazit varsa ona iyi geldiğini biliyorum. 
CİKLETlerimde sorun var ...
Balıkları akvaryumcudan görerek mi aldınız? Öncelikle bu soruya cevap vermelisiniz ki yorumumu ona göre yapacağım. Aldığınızda balıklar hareketsiz miydi balıkları izleyerek hareketlerini takip ederek mi aldınız?
CİKLETlerimde sorun var ...
Balık kayıpları gerçekten çok üzücü birşey, son sorunuza cevap verecek olursam o beyaz küçük şeyler fazla yemlemeden ve/veya ışığın fazla açık olmasından dolayı ortaya çıkarlar.
(kayseri) Uykudaki balığı hemen tutarım diyenler
[QUOTE=aglarm]
[QUOTE=mustafakısacık]İlk yazınızı okuyunca dedim kardak kayalıkları gibi bir akvaryum :) sonra videoyu görünce dedim bu muymuş :) gece balık yakalama işini ben buldum :) şimdi otobüse biniyorum,akşama ordayım siz balıkları uyutun bir ninni iki pış pış gece tam techizat bir operasyon yapalım.

:) 

Saglıklı hobiler
[/QUOTE]



[QUOTE=MCELENLIGIL]Mustafa Bey, Kayseri'de olsam o balığı değil ışık kapalıykan ışık açıkken bile 1 dakika içinde yakalardım :) Akvaryumunuzda üst üste onlarca onlarca kaya var sanmıştım ilk yazıyı okuduğumda :) sonrasında bir baktım 5 adet var :)[/QUOTE]




Arkadaşlar eski hali dediğiniz gibi kaya doluydu yeni boşalttım kayaları tek sıra yaptım tutmak kolay olsun diye şuan rahat tutuyorum (gündüzleri) fakat konu dekor değil 

Asıl konu gece ışığı açar açmaz yer tesbidi ve hangi balığı tutacağını bilmeden balık tutma stratejisi






[/QUOTE]


Işığı açar açmaz balık yeri tespiti diye bir şey yok öncelikle onu söyleyeyim. Bu tıpkı daha derli toplu bıraktığınız odanızın altına üstüne geldiğinde bir eşyayı aramaya benzer. Çat diye bulmanız şansınıza bağlıdır, bu 10 saniyenizi de alabilir 10 dakikanızı da. Balıklarda da aynı şey geçerli. Odada ne kadar çok eşya varsa (akvaryumdaki dekor oluyor bu) aradığınız eşyayı (aradığınız balık oluyor bu da) o kadar geç bulursunuz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.