ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
an1l
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
694
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Şubat 2011 11:39
Son Ziyaret:
24 Eylül 2023 15:28
Toplam Mesaj:
359 [0.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
anıl saldıran
Doğum Tarihi:
04 Mayıs 1982
Yaş:
41
İl:
Mugla
Meslek:
ressam
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Anıl S.

SON 10 MESAJI

Su Bahçeleri
Aylar sonra bir de ben yazayım :)

Ceratopteris Thalictroides emers olarak harika yetişiyor, herkese tavsiye ederim.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/107494/011220202336371.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/107494/011220202337181.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/107494/011220202336391.jpg[/IMG]



Hacmin Küçükçüler
Taciz veya ahkâm kesmek olarak algılamayın; bu "hobiye" bulaştıysak hepimiz en azından bir miktar suçluyuz.

Gençliğimde çok balık aldım ve cehaletim/tecrübesizliğim yüzünden çok balığın ölümüne sebep oldum. Hepimiz gibi iyi niyetlerle yola çıkmış olsam da yaptığım şeyler yanlıştı. "Kimse birşey deneyimlemesin" demiyorum; ama örneğin benim yaptığım barbarlıkları başkaları yapmasın diye yazıyorum.
Kendi adıma balık beslemeyi çoktan bıraktım; şu anda yaşlılıktan ölmesini beklediğim ve olabildiğince iyi baktığım bir çift balığım var o kadar. Akvaryum tatminimi iste bitki ve mikroorganizma bakarak sağlıyorum.

Tıpkı sirkler ve hayvanat bahçeleri gibi gelecekte insanların akvaryumdan da soğuyacağına gönülden inanıyorum. Amazon'da yaşayan bir balığın salonumuzda esir olmasına gerek yok; belgeseller bunun için var. Bir canlının hayatından hobi olmaz ve derinlerde bir yerde hepimiz yanlış yaptığımızı biliyoruz.

Belki bu "hobiyi" henüz tamamiyle sonlandıramayız ve herkes hemen tüm akvaryumları boşaltsın demiyorum; ama en azından esir ettiğimiz canlılara olabilecek en iyi şartları sunmanın da hiçbir zararı yok.
Hacmin Küçükçüler
Eleştirilerden sıkılıyor olabiliriz; ama canlıları kendi eğlencemiz için tabiatından koparıp (geldikleri yere göre) ufacık alanlara mahkum eden insanlar olarak şikayet etmeye hakkımız yok. En iyi ihtimalle en mükemmel şartları sağladığımızı düşünelim (ki bunun mümkün olmadığını biliyoruz), yine de onları eve hapsederek doğadaki gen havuzundan çıkarmış dolayısıyla varlık sebeplerini ortadan kaldırmış oluyoruz. Akvaryum "hobisi" bencil bir hobi ve çoğunlukla hayvan işkencesine giriyor; istediğiniz kadar canlılarınızı sevdiğinizi ve iyi baktığınızı iddia edin siz de biliyorsunuz ki eğer seçebilselerdi onlar da kendi tabiatlarında bizden uzakta olmayı tercih ederdi.
Bugün pet shop'lara gelen canlıların kat ve katı o dükkanlara gelebilmek için yolda ölüyor, kaplumbağaların içler acısı hâlini hatırlatmaya gerek bile yok. Hâlâ F0 balık peşinde olan bir dünya insan var ve birçok tür soy tükenme tehlikesiyle karşı karşıya.

Dolayısıyla evet hacminiz küçük, hacim arttırmakla hiçbir şey kaybetmezsiniz aksine biraz daha merhametli davranmış olursunuz. 80 cm akvaryuma 20+ japon balığı tıkmak ise elbette hayvan işkencesine giriyor

Uzun lafın kısası insanlık olarak daha hassas olmakla hiçbir şey kaybetmeyiz.
Bu Balığı Tanıyan Var Mı ?
Arkadaşlar balıkları ve aynı birikintide bulduğum gammarus'ları deniz suyunda tekrar buldum. Deniz suyuyla tecrübem olmadığı için ve tabii ki doğa onlara benden çok daha iyi bakacağı için hepsini (ve gammarusları) ait oldukları yere bıraktım.
Japon Şemsiyesi (Cyperus sp.)
Ben de İzmir'deki arkadaşlara yardımcı olabilirim ama o kadar yaygın ki muhtemelen kendileri de bulmuştur zaten.
Sjoestedti Günlüğü
Teşekkürler Volkan bey. Sjo biraz kaprisli bir tür. Benim yumurtalarım da sağlıklı olmalarına rağmen ısrarla çatlamadı, sonunda kendim çatlatmak zorunda kaldım.
Bu Loe varyetesi ise çok nadir bir varyete, ben de sadece Amerika'da satan bir kişi tanıyorum. Şimdilik problem yok 5 aylık olmak üzereler, umarım sorunsuz devam eder her şey.
Bu Balığı Tanıyan Var Mı ?
Heyecanlandım valla Mert, eğer başka bir tür çıkarsa üzüleceğim haberin olsun :) Ben bakımları için araştırmalara başlayayım o hâlde...
Bu Balığı Tanıyan Var Mı ?
Umarım haklıdır, aphanius olmasını çok isterdim çünkü Mento hariç hiç aphanius bakmadım. Yine de ikna olmadığım şeyler var; örneğin vücut formu aphanius gibi küt değil. Bir de 30 civarında balık arasında hiçbirinin (google'daki resimlerde gördüğüm) sarı kuyruğu veya bir şekilde erkekleri ayıran görsel bir özelliği yok - eğer tesadüf eseri tüm erkekler henüz küçük olanlarsa veya Mento gibi stresli olduğunda rengini kaybettiğindense bilemiyorum... Son olarak aralarında 2-3 tane iri olanlar var ve yaklaşık 6 cm'e yakınlar - Aphanius türleri bu kadar büyüyor muydu ?
Öte yandan bir de yüzüşleri var; aynı Mento gibi durup yüzgeç çırparak yüzüyorlar, yani örneğin bir kefal yavrusu gibi yüzmüyorlar.

Fotoğraflar yüzünden de biraz dezavantajdayız. Yeni yerlerine biraz alışsınlar, birkaç tanesini ev içinde cam bir akvaryuma alacağım, böylece daha iyi gözlemleme şansımız olur. [EDIT]an1l,2018-11-15 18:07:25[/EDIT]
Bu Balığı Tanıyan Var Mı ?
Bulabildiğim en devasa leğen (75 cm), birkaç bardak azolla ve 1-2 litre su piresi/gammarus ile yeni bir yer hazırladım onlara. Hâlâ ürkek davranıyorlar, beslendiklerini görmedim ama umarım yaşarlarsa türe dair daha sağlam bir fikrimiz olabilir.
Yakınlarda denize karışan bir dere olduğu için tek endişem ilerde acı su hatta tuzlu su istemeleri ihtimali...

[IMG]https://beta-static.photobucket.com/images/jj575/unuttumgitti/0/453d297e-8091-4cb0-8cfa-c08a44b7d5bb-original.jpg?width=1920&height=1080&fit=bounds[/IMG]

[IMG]https://beta-static.photobucket.com/images/jj575/unuttumgitti/0/a32922fe-d867-4421-aedb-294ac52c25f7-original.jpg?width=1920&height=1080&fit=bounds[/IMG]
Bu Balığı Tanıyan Var Mı ?
Muhammed hocam fotolardan aphanius diye şüphelenmen normal (ben de yakalarken çizgileri görünce öyle ummuştum) ama fotoğrafta göründüğünden daha ince uzun balıklar.

Minnow'a çok benziyor gerçekten, sadece ağız yapısı beni biraz düşündürüyor - belki büyüdükçe değişirler ?

Bu arada bugün tekrar birikintiye gittim, tahmin ettiğim gibi kurumuş...

[IMG]https://beta-static.photobucket.com/images/jj575/unuttumgitti/0/79ad7029-0568-41f7-b9d7-eef3a52f5f8f-original.jpg?width=1920&height=1080&fit=bounds[/IMG]

Hayatta çok güzel tesadüfler oluyor bazen. Aylar sonra ordan ilk defa geçeceğim tuttu, onda da "hadi şu birikintiye bakayım" dedim ve bunları buldum. Bir gün sonra baksam hepsi ölmüş olacakmış; bunca tesadüfü açıklayamıyor insan. Bu da onların şansı olsun...
Bir de iyi yere düştüler üstüne, hem bir dünya canlı yem stoğum var hem de diğer balıklarım için her gün artemia çıkartıyorum. Balkonda en büyüğünden bir leğen hazırlayacam onlara, sayıları biraz fazla ama umarım hayatta kalırlar...



SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.