ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
hasançakır
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Ocak 2011 01:26
Son Ziyaret:
02 Şubat 2012 17:59
Toplam Mesaj:
16 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
hasan çakır
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Konya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

hasan çakır

SON 10 MESAJI

tetratec ex1200 new
Yorumlarınız ve önerileriniz için teşekkür ederim arkadaşlar. Ahmet bey sizinde belirttiğiniz gibi sepetleri ok yönünde yerleştirdim. Hortumların giriş ve çıkışlarıda doğru. Yarın kökü çıkartıcam,zeolit alıcam ve %10_15 gibi bir su değişimi yapıcam. Düzelir umarım. Birde ön camda kahverengi renkte yosunlaşma başladı. Akvaryum direk güneş ışığıda görmüyor niye oldu bir anda anlamadım. Birde bu konuda yardımcı olurmusunuz.
tetratec ex1200 new
Kürşat bey tavsiyeleriniz için teşekkürler. Balıklar daha küçükler. Su an itibariyle bir sıkıntı yok fakat büyüdüklerinde gt yada astronotlardan birisini çift olarak tercih ediceğim. Peki siz mongov kökünün yerine dekorasyon olarak ne kullandınız astronot tankınızda. Suyu yumuşatan başka bir şey varmı.
çünkü kökü çıkartıcam büyük ihtimalle. Birde 10 gün sonra karbonu çıkarıp yerine zeolit mi koyacağım acaba.
Atkut bey dediğiniz gibi flitre malzemelerini yerleştirmeden önce yıkadım.Flitreye giriş yonu akvaryumun en soluna yağmurlama aparatını ise sağ tarafa koydum.ön cama doğru suyu veriyor.Bu şekilde kullanıyorum.değiştirmem gereken bir şey varmı acaba.
tetratec ex1200 new

Herkese iyi günler arkadaşlar. 5 gün önce yeni versiyon tetratec ex1200 aldım. İçerisindeki numune malzemelerin yanına ek olarak bir şey koymadım.
flitrede 1 sepette seramik 2 sepette bioboll 3 sepette siyah biyolojik sünger ve 4 sepette karbon ve elyaf var. 5 gün oldu fakat su hiç berraklaşmadı. %25 su değişimi yaptım bugün sabah fakat yine gözle görülür bir şey yok. Acaba 10. Günün sonunda karbonu çıkarıp yerine substrat koysam düzelirmi.

bu arada akvarvaryum 260 litre ve içerisinde 2 gt 2 astronot 1 pacu var.
akvaryumda 2 tene mangov kökü var. Köklerden dolayı su berraklaşmıyor olabilirmi.

DF1300 CF1200 3338 hangisini seçmeliyim

Merhaba arkadaşlar. 250 litrelik akvaryumuma dış filtre alıcam. Atmanın hangi modelini seçmeliyim acaba. Df1300 araştırdım. 22w ve içinde 2 adet sünger bioball seramik ve carbon veriyolar. Fiyatıda uygun gibi canpet. Net te 212 lira ama tükenmiş çok satıyor galiba.
cf1200 ve 3338 modellerinin içi boş ve doldurunca df1300 ün fiyatını geçiyor.
fakat işlev açısından hangisi daha iyi. Önerilerinizi bekliyorum.

astonotun kuyruğu
Arkadaşlar akvaryumumda 4 tane astronot vardı. Bu sabah 2 tane daha astronot adım. Alırken dikkat etmedim galiba benim hatam bir tanesinin kuyruğu arada katlanıyor ve yüzerken neredeyse kuyruğunu kullanamıyor. Yüzgeçleri ile yüzüyor. Dolaysıyla diğer astronotlarda hırpaladılar. Balık sanki kuyruk kasları kasılmış gibi. Acaba ne yapmalıyım tedavisi nedir. İç parazit olabilirmi. Tam olarak ne yapacağımı bilmediğim için en son tuz banyosu yaptırmayı planlıyorum.
astonotun kuyruğu

Arkadaşlar dün akşam 3 tane asronot aldım fakat alırken çok dikkat mi etmedim bilmiyorum ama bir tanesinin kuyruğu sanki ikiye katlanmış gibi. Birde yüzerken kuyruğununu neredeyse hiç kullanmıyor. Yüzgeçleri ile hareket ediyor. Diğer astronotlar değim yerindeyse taş gibi.
dalayısıyla biraz hırpalıyorlar. Acaba neyapmalıyım. İç parazit olabilirmi veya başka birşey. Daha önce karşılaşan arkadaşlar varsa tedevisi nedir.

yeni malawi akvaryumu tür ve ekipmanlar

Arkadaşlar değerli yorumlarınız için minnettarım. Sp lerin yanında iceman beslemeye karar verdim. Serkan bey sp ve iceman ı bir arada beslediğiniz için size bir soru daha yöneltmek istiyorum. Formda icemanların otcul olduğu yazıyor. Sp ler ile besleyince canlılara sadece bitkisel yemmi veriyorsunuz acaba. Sp lerin protein ağırlıklı yemlere ihtiyacı yokmu sadece bitkisel yemler yeseler bir sıkıntı oluştururmu. Çünkü protein yem atınca icemanlarda yiyekler dolayısıyla ölürlermi.

kafama takılan asıl soru aslında bu arkadaşlar. .

yeni malawi akvaryumu tür ve ekipmanlar

Daha önceki yorumları okudum ve sp ile birlikte en iyi beslenen canlının iceman olduğu söyleniyor. O yüzden bu soruyu yöneltmiştim.

bu akvaryumda sp nin yanında be besleyebilirim ?.

yeni malawi akvaryumu tür ve ekipmanlar

Tavsiyeniz için teşekkür ederim ayhan bey. Fakat sorularımı detaylı cevaplar verebilirseniz çok sevinirim. Başka arkadaşlarda katılabilirse çok makbule geçer doğrusu Tebessüm
arkadaşlar acaba ilk sorduğum soruya açıklık getirip tavsiyede bulunabilir misiniz?

yeni malawi akvaryumu tür ve ekipmanlar

Öncelikle bu hobiye gönül veren bütün arkadaşlara selamlar.
arkadaşlar sizleri sorularımla biraz boğucam yeni kuracağım akvaryum için çok hencanlıyım eğer yardımcı olursanız minettar kalırım.
akvaryumum 100,40,45h ebatlarında.

1. Sorum beslemek istediğim canlılar: sp kesin beslemek istiyorum 1e 5d olarak alıcam
sp nin yanına yunus koymak istiyodum ama kendi zevkimi tatmin edicem diye hayvana eziyet etmenin lüzümü yok çünkü hacim yetersiz edindiğim bilgiler doğrultusunda. Sp lerin yanında besleyeceğim tür ne olabilir acaba?
sp nin yanına inceman mı koysam yoksa red rubin mi koysam. Alıcağım 2. Türde 1e 5d şeklinde olucak
daha önceki yorumları okuduğumda incemenlar uyumlu diyor. Fakat inceman otcul sp ler ise hem otcul hem etcil. Acaba yemlemeler nasıl oluyor. Protein ağırlıklı yem attığım zamam incemanlar o yemi yemiyorlarmı acaba ?keza red rubinlerde etcil sp ler için bitkisel besin atıldığı zaman ne olur?

2. Sorum ekipmanlar: dış flitre olarak fluval 105 düşünüyorum. Hem kaliteli hemde sessiz. Sizce yeterlimi yoksa başka tavsiyeleriniz varmı. Birde ısıtıcı ne önerebilirmisiniz.
arkadaşlar cevaplarınız için şimdiden çok teşşekkür ederim hayecanımı maruz görün lütfen.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.