ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
gametnet
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Ocak 2011 14:42
Son Ziyaret:
26 Haziran 2011 18:43
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Metin Tuna
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Metin Tuna

SON 7 MESAJI

Akvaryumda su bulanıklığı
[QUOTE=citronx]Üreme zamanlarında yada üreme sonrası bir balık anca salgıladığı mukoza ile akvaryumu o duruma getirebilir. Ama bir betta bu kadar mukozaya sahip değildir. Sorununuz akvaryumdaki biyolojik döngünün daha döngü safhasından olmasından dolayıdır,bu dengeye dönüştüğü zaman sorunda kalmayacaktır bence. Askı filtrenizde ne tür malzemeler kullanıyorsunuz acaba?[/QUOTE]

Merhaba,
Köpük karbon polyester kartuş ve filtrasyon pedi var içerisinde ben ekstra bir şey kullanmıyorum.
Birde size sorum akvaryumun suyunu değiştirmeli miyim? Balığıma bir zarar gelmesinden korkuyorum.
Saygılar
Betta. Hemen bakarsanız sevinirim.Sayfa 3 te soru.
[QUOTE=hayvansever1234]Az sonra bir video ekliyeceğim.


Video:
[VID]http://www.dailymotion.com/video/xgz6t8_mov00247[/VID]
[/QUOTE]

Merhaba ben aynı cins bakıyorum bazen taşların altına giriyor nasıl başarıyorsa ilk zamanlar bende bir şey olacağından çok korktum ancak şimdi alıştım çok nadir yüzüyor ve genelde yatıyor bu sebeple birşey olduğunu düşünmüyorum.
Akvaryumda su bulanıklığı
Söyledikleriniz gözümden kaçmadı tabi ancak böyle bir durum olabileceğine kanı getiremedim. Sebebini anlayamadım yani açıkçası döllenme dönemine girmiş olabileceğimden şüphelendim birisi böyle de yazmıştı ancak sizlerden böyle bir yorum gelmedi demek ki değil. Bir de kullandığım filtre yeni alındı iyice yıkadıktan sonra kullanmaya başladım.
Teşekkürler
Akvaryumda su bulanıklığı
Merhaba,
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki aynı durumdan dolayı sıkıntı yaşayan tüm arkadaşların yazılarını ve verilen cevapları okudum ancak benimkine yanıt bulamadım.
40 litrelik akvaryumum var daha önceden içinde başka balıklar vardı onları diğer akvaryuma taşıdım bu akvaryumu temiz su ile güzelce temizleyip yeni su ile doldurdum içerisinde kum yok daha önceki balıklarımda kullandığım bir iki adet taş ve aksesuar var ve diğer balıklarımda kullanırken hiç bir su bulanıklığı yaşamadım.Yeni temizleyip su doldurduğum akvaryumu 3 gün beklettikten sonra 1 adet beta aldım. Beta için kullandığım yem sera vipagran kullandığım filtre hagen hush 10 askı filtre. Tek bir balık olmasına rağmen ve içerisinde kum ya da su bulanıklığına daha önceden sebep olmuş hiç bir şey olmamasına rağmen su içerisinde sis varmış gibi bulandı ve her geçen gün daha da bulanıyor akvaryum normal oda ışığında bulunuyor ve oda sıcaklığında (yaklaşık 22-24 derece).
Ne yapmam gerekiyor lütfen yardımcı olur musunuz?
Saygılar
gametnet2011-02-11 08:17:37
Mavi Prenseslerde Toplu Ölüm
Yok yeni almadım yine de teşekkürler.
Mavi Prenseslerde Toplu Ölüm
Teşekkürler Burak Bulut  ancak içinde bulundukları suyu diğer akvaryuma aktardığım için suda ısı değişimi yaşanmadı.

Teşekkürler ruffles05 hacim küçük gelmiş olabilir doğru söylüyorsunuz fakat benim takıldığım konu 4 aydır hiçbir sorun yokken birden akvaryum değiştirince neden böyle bir sorun yaşadım ve balıklarım sabah, aynı anda öldüler (2 gün içerisinde)
Mavi Prenseslerde Toplu Ölüm
Canlıdaki Belirtiler: Toplu Ölüm

Akvaryum Kapasitesi (litre): 25lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Yalnızca mavi Prenses

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Hazır sularda bulunan su değerleri çünkü hazır su kullanıyorum.

Filitrasyon: Atman f201

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Kullanmıyorum

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Sık su değiştirmiyorum.

Merhaba,

Amatör olarak balık bakımı ile ilgileniyorum. 4 ay önce 7 tane yavru mavi prenses aldım ve 4 aydır sağlıklı bir şekilde yaşıyorlardı. Evde 2 tane 25 litrelik akvaryum var birinde mavi prenseslerim diğerinde 6 tane japon balığım bulunuyor. 2 gün önce akvaryum değişikliği yapmak durumunda kaldım ve japon balıklarımın yaşadığı akvaryumu,içindeki balıkları başka bir kaba alarak temizledim sonrasında içine mavi prenseslerimin akvaryumunda bulunan aksesuarları koydum ek olarak topraktan yapılmış bir aksesuar daha koydum (koymadan önce kaynar suda beklettim). Sonrasında prenseslerimin bulunduğu akvaryumun suyunu yarım olarak diğer akvaryuma aktardım içine mavi prensesleri attıktan sonra kalan suyuda üzerine boşalttım. Diğer akvaryuma yeni bekletilmiş su doldurarak japonlarımı attım. Şu an japon balıklarım maşaallah sağlıklı bir şekilde yaşıyorlar ama sabah mavi prenseslerimin hepsini dipte ölü olarak buldum. Hepsi bir yerde toplanmıştı ve ölmüşlerdi çok üzüldüm ve moralim çok bozuldu nerede hata yaptığımı bilmiyorum lütfen yardım eder misiniz? Aynı hataya düşmek istemiyorum.

Saygılarımla

gametnet2011-01-06 10:42:18

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.