ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
yiğiter_54
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
10
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Aralık 2010 19:53
Son Ziyaret:
28 Aralık 2022 00:34
Toplam Mesaj:
245 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yiğiter SALMAN
Doğum Tarihi:
30 Temmuz 1995
Yaş:
28
İl:
Ankara
Meslek:
Öğrenci(Zootekni)
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]http://www.auplod.com/u/lodpauab1f1.png[/img]

SON 10 MESAJI

Bu Balıkların Cinsiyetleri Ve Türleri Nedir?
Bu fotoğraflardan cinsiyet ayrımı yapılması pek mümkün değil. Balıklarınıza anüs-vent kontrolü yaparak daha sağlıklı cinsiyet ayrımı yapabilirsiniz.(Yada en azından anüs-vent gösterir bir fotoğraf yükleyebilirseniz yardımcı olmaya çalışırız.) Forumda nasıl kontrol yapabileceğiniz ile ilgili bir çok bilgilendirici konu mevcut.

Sağlıklı balıklar.
Su Arıtıcı
Arıtılmış su kullanıyorsanız akvaryumunuza mineral girişi yapmak zorundasınız.Piyasada bolca mineral kompleksi mevcut bu ürünlerden kullanarak tankınıza mineral takviyesi yapabilirsiniz.
Sump Hakkinda Fikirlerini.
Merhabalar, akvaryum camını deldirmek istemiyorsanız forumda overflow box yazarak aratabilirsiniz yapılmış çokça proje var. Zamanında benimde kullandığım bir sistem düzgün yapıldığında sorunsuzca çalışabiliyor akvaryum camını delmeden suyu sump a indirebiliyorsunuz.

Deniz Akvaryumu İçin Ekipman
Sump a ihtiyacınız olacak mesela, protein skimmer i sumpa koymanız gerekecek aynı zamanda sump, dış filtreye göre daha etkili mekanik-kimyasal temizlik sağlar.Hava taşı konusunda mercanları rahatsız edebileceğini okumuştum ben kullanmadım o yüzden size kesinlikle kullanılamaz diyemeyeceğim.Ayrıca hava motoru/taşının o hacimde yapacağı sirkülasyon hissedilmeyecektir, kaliteli dalga motoru/motorları temin etmelisiniz. Deniz atı tecrübem olmadığı için test kiti hakkında da yorum yapamayacağım içinde lazım olmayan testler olabilir tek tek almak daha mantıklı olabilir.
Deniz Akvaryumu İçin Ekipman
Merhabalar, öncelikle deniz atı ile ilgili herhangi bir tecrübem yok bu konuda maalesef size yardımcı olamayacağım.Yaklaşık 530 litreden bahsediyorsunuz dış filtre yerine bence sump düşünmeniz daha mantıklı olur. 2. bir konu " aynı zamanda tuzlu su olması için bir protein skimmer alacağım" bu cümleden sanki p.s tuzlu su üretiyormuş gibi bir anlam çıkardım(benim hatam olabilir,yanlış anladıysam şimdiden özür dilerim.) protein skimmer temel görevi sudan protein 'i ayırmaktır.Aydınlatma mevcut demişsiniz ancak ekleyeceğiniz mercanlar daha yüksek aydınlatma isteyebilirler besleyeceğiniz mercanlara karar verip gerekiyorsa aydınlatmayı modifiye etmelisiniz. Deniz akvaryumlarında genellikle hava motoru/taşı kullanılmaz. Alınacaklar listenize güzel bir test kiti de eklemelisiniz.
70 Cm Hava Taşına Eheim 400?
[QUOTE=ZAMED]


Bugün gittigidiyordan dış filtre satın aldığım yerde 70 cm yoktu 60 cm sipariş verdim yarın elimde olucak kötü bir ürün satıcaklarını zannetmiyorum ama bakalım :) hava motorumda arıza yok ama çift çıkışlı fakat şöyle bi şey var normalmi pek bilmiyorum acemiyim bu konuda 2 çıkış var motorda, soldaki çıkışa hortumla taşı bağladım akvaryumun dibine attım, öbür çıkışda hortum ucu açık ucunda bişey bağlı değilse hava taşı köpürcük vermek yerine su çekiyor motora doğru ve akvaryumun en üstünde kesiyor suyun başladığı yerde fakat 2.çıkışın ucunu kapatınca çok güzel çalışıyor motor. bende hortumu bağladım şuan çalışıyor maximumda. böyle bi sorun teşkil edermi?[/QUOTE]

Hava taşlarının boyu uzadıkça üreticiler her iki taraftan da besleme girişi koyarlar, size gelecek hava taşında da büyük ihtimal çift giriş olacak.
Lepistes Yavrulatmanın Taktikleri
Merhabalar, lepistes yavru alımının en kolay olduğu türlerden biri özel bir çaba harcamanıza gerek yok imkanınız varsa akvaryumunuz bol bitkili olsun, eğer yavruluk kullanmayacaksanız bitki olayı daha çok önem arz etmekte.Balıklarınızı düzenli-dengeli beslenmeniz yavru sayısında bir miktar artışa neden olabilir ve gebeliğin anne tarıfından sorunsuz ve form kaybetmeden atlatılmasına yardımcı olur.Gebeliği takip edip anneyi zamanında yavruluğa alırsanız yaklaşık 30 günde bir , bir sürü yavrunuz olucak.(Tabiki zamanla yavruları koyacak yer probleminiz oluşacak[;)] )


Sağlıklı balıklar...
Flowerhorn'a İlk Adım
Yavrularınızla takas edeceğini sanmıyorum ama sormakta yarar var[:)] Akvaryumcunun şartları ile sizin şartlarınız aynı değil akvaryumcu bir süre sonra satacak onun için problem oluşturmayacak ama siz uzun vade de balığı besleyeceksiniz ve hacim yetersiz gelecek.
Betta'mın Kuyruk Erime Problemi
[QUOTE=musaozcelik]

Saglikli foto eski kaliyor hastalikli zamanina gore. Baligim 2 haftadir boyle[/QUOTE]

Sağlıklı fotoğrafın daha eski olduğunu tahmin ettim [:)] kaç gün arayla çekildi fotoğraflar demek istemiştim. Sera baktopur kullanabilirsiniz faydası olacaktır.% 50 su değişimi yapın daha sonra baktopur u ekleyin iç filtre çalışmasa bile hava motoruna bağlı pipo filtre devamlı olarak çalışsın.
Vatozun Olduğu Tankta Yosun Giderici Tehlikeli Mi?
Merhabalar, vatozunuz aç kaldığında diğer balıkların yemlerinden tırtıklayabildiği kadar beslenecektir[:)] Ancak yosun giderici kullanmaya devam edecekseniz vatoz için özel üretilmiş yemlerden kullanmanız balığınızın sağlığı için daha uygun olacaktır. Ayrıca salatalığı da severek yerler.[;)]

Sağlıklı balıklar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.