ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
!r3w
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Aralık 2010 22:11
Son Ziyaret:
13 Mart 2012 16:48
Toplam Mesaj:
73 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
irem çapkın
Doğum Tarihi:
02 Haziran 1987
Yaş:
36
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İrem Çapkın
25 Lt taç kuyruk betta
      

SON 10 MESAJI

betta için yuva tavsiyeleri
  Ben salınım yapmayan siyah kum kullanıyorum, memnunum. Bitki olarak java moss u bi tasa sarıp yada iple hafif baglayıp kullanabılırsın. Birde su üstü bitkisi kullanabilirsin pistia, su mercimeği vs.
Akvaryum kurayım diyorum.
  Bende aynı hacimdeki tankım için filtre alıcam. Pipo filtre hava motoruyla çalıştığı için fazla ses çıkartır. İç filtreyi şelale kullanmakta beni rahatsız ediyor açıkçası ses açısından. Fakat atman hf100 şelale filtre var hem bu hacme yeterli olduğu yorumlarını almıştım, hemde neredeyse ses çıkartmıyor diyebilirim.(komşum balıkları bana emanet bıraktığında tecrübe ettim) Ben onu alıcam isterseniz sizde bir araştırın.
betta akvaryumu kuruyorum
  Bettalarla ilgili araştırma yaptım, fakat teorikle pratik biranda aynı akvaryumda buluşamadı.. Bambular zaten akvaryumdan çıktı fakat o şekilde kullanımında sorun yaşamayan arkadaşlarda var o sebeple denemiştim. Bettanın doğada yaşadığı ortamda da taşlar illaki vardır o yüzden sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum fakat dediğiniz gibi suyu yumuşatmak için mango kökü almayı düşünüyorum zaten, arkadaşların da önerileri oldu o yönde, ayrıca bitkide alıcam birkaç gün içinde. Su mercimeği var şuan sadece. Yakında bettamın yuvasını çok daha güzel bi akvaryum haline getiricem inş. 

betta akvaryumu kuruyorum
Bitkili tank konusunda tecrübem yok o yüzden işi bilenler cevap verirler umarım soruna, ama yukarıda başka bir yorumda da koyulabileceğini yazmış arkadaşlar, sanırım tercih meselesi.
Akvaryum üstündeki tabaka
Filtreniz yoksa da sanırım aynı durum söz konusu olabiliyor. Bende de oldu yarın dip çekimi yapıcam ama dip yemi kullanmıyorum, bettaya özel yemlerden kullanıyorum.!r3w2011-11-23 17:03:05
Beta Splendes Akvaryum Düzenlemesi
Merhabalar bende betta beslemeye yeni başladım ama öncesinde araştırma yaptım, bikaç fikrim var konuyla alakalı.

1. Malzemeler bence yeterli, sadece filtrenizin akvaryumunuza göre fazla olup, akıntı yapmamasına dikkat edin bettalar çok akıntılı suları sevmezler. Ayrıca bitkilendirebilirsiniz akvaryumunuzu.
2.Tercih sizin ama erkekleri daha gösterişli oluyor.
3. Erkeklerin kuyruk yüzgecleri daha uzun ve gösterişlidir, dişilerinki daha kısadır ve anüs kısımlarında beyaz yumurta görünür araştırdığım kadarıyla..
4. Bence de biraz resimlere baktıktan sonra ayırt edersiniz.
5.Erkek ve dişi beraber beslenmiyor üreme zamanı hariç, gerçi bol bitkili ve buyuk hacimde besleyenler var ama sizin tankınızda olmaz.
25 Lt Akvaryumda hangi balıklar iyi Olur ?
 Tartışmaya zaten gerek yok burda sadece bilgiler paylaşılıyor... Okulda bize söyleneni söylüyorum sadece ben.. Elimde de Prof.Dr.Atilla ALPBAZ'ın Akvaryum kitabı var "gerekli koşullar sağlandığında 70-80 lt de 10-15 japon balığı bakılabilir" ibaresi bile var. Muhakkak tartışılıyordur ama tek bir doğru olmadığını düşünüyorum. Sağlıklı balıklar.
25 Lt Akvaryumda hangi balıklar iyi Olur ?
  Sevgili Bora, normalde 1cm lik balık boyuna 2 litre gerekir gibi bi genelleme var, (hatta bu sitedeki hesaplamaya göre yaklaşık 1 litre) fakat japonlar için aynı boya 4 lt, bu durumda 25 lt ye yaklasık 6 cm lik japon düşer. 2 tane 3 cm lik yada 3 tane 2 cm lik vs. balık çok rahat beslenebilir bu hacimde. Filtren yeterliyse, hava taşın gerekli havayı sağlıyorsa ve dip çekimi su değişimi uygun şeklide yapılıyorsa bence 1-2 fazlası da beslenir. Tabiki balıkların rahat edeceği şekilde.. Senin dediğin gibi 25 litreye 1 yavru balık bana biraz fazla geldi açıkçası ve görüşümü belirtmek istedim.
 Ayrıca kardinal de besleyebilirsin emirhan.   Saygılar.
25 Lt Akvaryumda hangi balıklar iyi Olur ?
  25 lt de daha önce japon beslemiştim, 4 taneyi kaldırıyor temizliğini iyi yaparsan. Şimdi aynı hacimde betta besliyorum. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.