ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
hayalet1925
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
23
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Kasım 2010 20:53
Son Ziyaret:
10 Şubat 2024 21:35
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
umut yaşar ALCAN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

FARKLI OLMAK AYRICALIKTIR...

SON 9 MESAJI

Yeni Kurduğum Akvaryum
Ölçüler:80*50*45
Canlı Türleri: karides
Bitki Türleri:moss
Tankın Yaşı:2
Filtrasyon ve Işıklandırma:3 powerled
Tasarım ve Dekorasyon:tamammen hayal ürünü [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/101271/201020231423041.jpg[/IMG]
Akvaryumu bölmek
Merhaba elektrik mağzemesi satan yerler den kablo kutusu(hani şu duvara sabitlenip kablonun için den geçtiği)en incesinden alıp tank ebatlarında köşe kısımları V şeklinde keserek bir kare oluşturun. Daha sonra teli içine gerin kenarlara ince sünger parçaları sıkıştırın.Yardımı olur inşallah.Saygılar.
Hava Motoru vs Şeffaf Hortum
Merhaba bu jaluzilerin komutasını gerçekleştiren (hani şu çevirince açıp kapama işini yapan)pleksi benzeri çubuklardan yapabilirsin.Ben tank boyunda kestim üzerine cam çivisini ısıtarak delik açtım daha sonra hava hortumu vantuzuyla tabana sabitledim ve tam bir hava duvarı oldu.Ama şöyle bir şey var ben bunu 2 3 cm arası tanelere sahip taş zeminde gerçekleştirdim.Sıkılınca mavi kuma çevirdim kumda işe yaramıyor.Kum delikleri tıkıyor.İnşallah işine yarar.Saygılar.
hava motoru az verıyor
Merhaba motoru açtığınız da içinde diyaframlar vardır bu diyaframları hafif ıslak bir bezle silin.Daha sonra içinde(plastik) 2 adet siyah kauçuktan yapılmış tapalar göreceksiniz bu tapalara zarar vermeden yerinden çıkarın ve bu tapaların hemen altın da genelde şeffaf silikon bir yaprak vardır(yanlış tabirse kusura bakmayın).Bu parçaları da bir bez yardımıyla silin hatta yapabilirseniz ters düz edin ve tekrar söktüğünüz sırayla geri takın.Dikkat edeceğiniz şey diyaframla plastik parça birbirine uyum gösteren hatlar da birleşir.İnşallah yardımı olur.Saygılar.
bahçe havuzu yapimi
Merhaba konuyla ilgili pek bilgim olmasa da size başıma gelen bir şey söyleye bilirim.Benim bahçemde asma vardı(ana kök yaklaşık 30 cm kalınlığın da) sanırım asmanın köklerinin neler yapabileceğini biliyoruz.Ben bu asmadan porçözle kurtuldum 2 senedir ne filiz veriyor ne de bir başka yerden çıkmaya çalışıyor.İnşallah yardımı olur.Saygılar.
Akvaryumu ortadan bölmek?

Sinekliğin cam kenarında boş kalan kısımlarına 1 milyoncularda satılan süngerlerden keserek cam ile sineklik arasına koyun.Bu şekilde hem istediğiniz gibi yavru kaybı olmaz hemde işiniz bittimi kaldırırsınız.Bi başka seçenekse sahip olduğunuz sinekliğin cama temas eden kısımlarına(tahminen en fazla 1mm dir)sineklik teli(plastik olanlar dan)alıp keserek yapıştıra bilirsiniz.Daha sonrada sinekliği 4 5 adet vantuzla sabitlersiniz.Umarım işinize yarayacaktır..

hava motoru tavsiye

Merhaba arkadaşlar şu an elimde tamamı 700 lt tekavül eden tanklar mevcut.Bunların 2 adet 100 lt olanda yandan sump mevcut belki 1 adet daha ilerde tank ekleye bilirim.Şu an için hangi hava motoru işimi görür?Sessiz olması tercihimdir.(evde üretim yapıyorum ve çocuk odasının yanında)teşekkürler..

tür seçimi
Merhaba arkadaşlar elimde 110*30*30 ebatlarında 2 adet canlı doğuran üretim tankı var. Birde 115*40*45 ebatlarında tank mevcut bu tankı malawi cichlid üretimi yapmak istiyorum ticari anlamda kafamda sp mp bp polit var bunlarda eş sayısı birde başka tür seçeneği önermenizi istiyorum. Bu arada 3 tank daha var bunların 2sini yavru ve karantina için kullanıcam diğeri bilgim olmayan bu balıklar için kullanılması gereken ne için kullanmalıyım. Cevap veren arkadaşlara ilgileri için teşekkürler.Amazônia2011-01-11 20:21:15
tür tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar ben uzun bir süredir canlı doğuran bakıyorum fakat daha büyük bi akvaryum sahibi oldum bir arkadaşım sayesinde ebatları 109*50*44,5.renk farklılığı ve mümkünse sarı kırmızı ağırlıklı ve yavruda alınca sorun teşkil etmeyen ciklet bakmak istiyorum yandan sump yapıcam yanlız kum ve 3d fon konusundada tavsiyelerinizi bekliyorum yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.