ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
AhmetEmre
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
371
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
12 Ekim 2024 13:34
Toplam Mesaj:
881 [0.26 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Ahmet Emre HALAÇELİ
Doğum Tarihi:
11 Eylül 2001
İl:
Adana
Meslek:
Veteriner Hekim
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Ahmet Emre HALAÇELİ
Selçuk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi
SON 10 MESAJI
Cüce Vatozum Çiftleşir Mi?
Maalesef tek erkek cüce vatozunuz var dişi cüce dediğiniz leopar vatoz fazlaca büyüyen bir türdür dikkat edin zaten desenlerinden de anlaşılır.
Maalesef tek erkek cüce vatozunuz var dişi cüce dediğiniz leopar vatoz fazlaca büyüyen bir türdür dikkat edin zaten desenlerinden de anlaşılır.
Lepistesim S Şeklini Aldı Yüzgeçleri Kızardı
Resim eklerseniz çok iyi olur daha fazla yardımcı olunabilir ama dropsy bazen karın şişmesi bazen de karın çökmesi olarak görülebiliyor ama foto atmanız en doğru bilgiyi almanızı sağlar.
Resim eklerseniz çok iyi olur daha fazla yardımcı olunabilir ama dropsy bazen karın şişmesi bazen de karın çökmesi olarak görülebiliyor ama foto atmanız en doğru bilgiyi almanızı sağlar.
Ostrakod Hakkında Bilgi Lazım ( Canlı Yem Mi ?)
Herkese merhaba geçen gün tarla gezmesinde kamışların çevirdiği bir su birikintisi vardı tek tük su mercimekleri yüzüyordu biraz alayım dedim ve kuru bir sopayı onlara değdirip topladım hepsini zaten çok kolay yapışıyorlar (yapışkan değiller ama ıslak oldukları için yapışıyorlar) sonra pet şişeye suyun kenarından su doldurup kapağını kapattım. sonra ilk fark ettiğim içinde büyük siyah larvaların olduğuydu bunları kara sinek larvası sanıp hastalık vardır diye temizledim (ama sivri sinek larvasıymış). Bunları temizlemeen önce içinde küçük küçük sarı noktaların yüzdüğünü gördüm ve 1 yıldan uzun süre arayıp bulamadığım sonra da vazgeçtiğim su pireleri olduğu için çok sevindim. Derken 2 gün sonra tekrar aynı yere gittim ve bu kez sadece su aldım eve dönünce bunları da biraz akvaryum suyu olan şeffaf saklama kabına koydum (15-20 lt ama taş çatlasın 3 lt su var şu an) fakat bu şeyleri bir türlü su piresine benzetemedim çok küçük oldukları için tam anlamıyordum ama neyse ki aradan 2 anten ve 1 kuyruğu olan 4-5 su piesi çıktı da ı bir şey olduğunu anladım.
Önce zooplankton görsellerine baktım sonra bir su ürünleri fakültesi kitabı vardı konusu planktonlar onu da inceledim ve ostrakod olduğuna kanaat getirdim. Yalnız o kadar küçük ki doğru düzgün foto çekemedim o yüzden kusura bakmayın.
Asıl soruma gelirsek bu nedir ne yer ne içer balık bunu yer mi yemeli mi zararlı mı?
İnternet fotoları (ama bunlar yakın çekim bunun su piresi hatta daha küçük olduğunu düşünün belki de bendekiler yavrudur çünkü üni. kitabında derinlerde yaşar belki akşamları yüzeye çıkabilir yazıyordu)
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182304/090620191052321.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182304/090620191052411.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182304/090620191052501.jpg[/IMG]
[EDIT]AhmetEmre,2019-06-09 17:03:57[/EDIT]
.
Herkese merhaba geçen gün tarla gezmesinde kamışların çevirdiği bir su birikintisi vardı tek tük su mercimekleri yüzüyordu biraz alayım dedim ve kuru bir sopayı onlara değdirip topladım hepsini zaten çok kolay yapışıyorlar (yapışkan değiller ama ıslak oldukları için yapışıyorlar) sonra pet şişeye suyun kenarından su doldurup kapağını kapattım. sonra ilk fark ettiğim içinde büyük siyah larvaların olduğuydu bunları kara sinek larvası sanıp hastalık vardır diye temizledim (ama sivri sinek larvasıymış). Bunları temizlemeen önce içinde küçük küçük sarı noktaların yüzdüğünü gördüm ve 1 yıldan uzun süre arayıp bulamadığım sonra da vazgeçtiğim su pireleri olduğu için çok sevindim. Derken 2 gün sonra tekrar aynı yere gittim ve bu kez sadece su aldım eve dönünce bunları da biraz akvaryum suyu olan şeffaf saklama kabına koydum (15-20 lt ama taş çatlasın 3 lt su var şu an) fakat bu şeyleri bir türlü su piresine benzetemedim çok küçük oldukları için tam anlamıyordum ama neyse ki aradan 2 anten ve 1 kuyruğu olan 4-5 su piesi çıktı da ı bir şey olduğunu anladım.
Önce zooplankton görsellerine baktım sonra bir su ürünleri fakültesi kitabı vardı konusu planktonlar onu da inceledim ve ostrakod olduğuna kanaat getirdim. Yalnız o kadar küçük ki doğru düzgün foto çekemedim o yüzden kusura bakmayın.
Asıl soruma gelirsek bu nedir ne yer ne içer balık bunu yer mi yemeli mi zararlı mı?
İnternet fotoları (ama bunlar yakın çekim bunun su piresi hatta daha küçük olduğunu düşünün belki de bendekiler yavrudur çünkü üni. kitabında derinlerde yaşar belki akşamları yüzeye çıkabilir yazıyordu)
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182304/090620191052321.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182304/090620191052411.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182304/090620191052501.jpg[/IMG]
[EDIT]AhmetEmre,2019-06-09 17:03:57[/EDIT]
.
Synodontis Ve Corydoras Beraber Neden Bakılmaz :d
[QUOTE=çulsuz]İlginç bir paylaşım olmuş ben çok beğendim.
Ama corydorasların zaten doğal ortamında su yüzeyine düşen böcekleri yediği biliniyor. Yani bu fıtratlarında var.
Bkz
[URL]https://www.akvaryum.com/cory_korkulugu_makaler_18_6086.asp[/URL]
Ama bu öğretme sistemi birçok hobicinin işini kolaylaştıracaktır. [/QUOTE]
Yorumunuz için teşekkür ederim.
Su yüzeyine düşen böcekleri elbette yerler ama baş aşağı yemezler sanırım.
[QUOTE=çulsuz]İlginç bir paylaşım olmuş ben çok beğendim.
Ama corydorasların zaten doğal ortamında su yüzeyine düşen böcekleri yediği biliniyor. Yani bu fıtratlarında var.
Bkz
[URL]https://www.akvaryum.com/cory_korkulugu_makaler_18_6086.asp[/URL]
Ama bu öğretme sistemi birçok hobicinin işini kolaylaştıracaktır. [/QUOTE]
Yorumunuz için teşekkür ederim.
Su yüzeyine düşen böcekleri elbette yerler ama baş aşağı yemezler sanırım.
Tür Tavsiyesi ?
Akvaryumunuzun 35-40 lt olduğu kısmını görmemiim kusura bakmayın.
Ya sadece 1 ramirezi ya da 1 gurami olur diye düşünüyorum zebra danio olmaz çünkü sürü balığıdır min. 5-6 adet gerekir ki hem onlar hem neonlar hem çöpçüler 35-40 lt için ki kum ve kökü de düşünürsek 30 lt belki azıcık daha fazla bir hacim yapıyor.
Ben bir tane cüce gurami alın derim çöpçü sayısı da 3-4 olabilir neonlar da var bu kadarı yeterli bence.
Akvaryumunuzun 35-40 lt olduğu kısmını görmemiim kusura bakmayın.
Ya sadece 1 ramirezi ya da 1 gurami olur diye düşünüyorum zebra danio olmaz çünkü sürü balığıdır min. 5-6 adet gerekir ki hem onlar hem neonlar hem çöpçüler 35-40 lt için ki kum ve kökü de düşünürsek 30 lt belki azıcık daha fazla bir hacim yapıyor.
Ben bir tane cüce gurami alın derim çöpçü sayısı da 3-4 olabilir neonlar da var bu kadarı yeterli bence.
Tür Tavsiyesi ?
Gurami türleri çok şık olur diye düşünüyorum melekler guramilere göre daha fazla büyüyorlar. Ama tamamen zevk meselesi melek olabilir gurami olabilir bunlar dışında ramirezi ve kribensis (çift ise kolay ürer dikkat edin) ilk aklıma gelenler cüce vatoz da ekleyebilirsiniz.
Gurami türleri çok şık olur diye düşünüyorum melekler guramilere göre daha fazla büyüyorlar. Ama tamamen zevk meselesi melek olabilir gurami olabilir bunlar dışında ramirezi ve kribensis (çift ise kolay ürer dikkat edin) ilk aklıma gelenler cüce vatoz da ekleyebilirsiniz.
Synodontis Ve Corydoras Beraber Neden Bakılmaz :d
Merhaba geçenlerde çöpçü balıklarım (2 genç normal 1 yaşlı albino komandolar) attığım pul yemleri yüzeye çıkıp normal balık gibi yediğini gördüm ama çok üzerinde durmadım normaldir diye düşündüm. Bir kaç hafta sonra şu belgeseli izledim size de tamamını izlemenizi tavsiye ederim ama ilgili kısım 15.08 de başlıyor.
[URL]https://www.youtube.com/watch?v=2PxcA2SdW24[/URL]
Daha sonra corylerin bunu synodontislerden öğrendiğini düşündüm ve derken aradan 1-2 ay geçti ve bir kaç gün önce albino olan cory nin su yüzeyinde ters hareketsiz durduğunu gördüm ve aklım çıktı akvaryumun kapağını açayım dedim hemen aşağı indi ve bunu 3 cory de ara ara yapıyor bu videodaki ise küçük olan bir tanesi kamera odaklasın diye biraz bekledim ama olmadı fakat ileride başka bir telefondan fotoğraflar yükleye bilirim.
[URL]https://photos.app.goo.gl/k4BoFc7qUhW7bmqV9[/URL][EDIT]AhmetEmre,2019-05-27 13:17:24[/EDIT]
Merhaba geçenlerde çöpçü balıklarım (2 genç normal 1 yaşlı albino komandolar) attığım pul yemleri yüzeye çıkıp normal balık gibi yediğini gördüm ama çok üzerinde durmadım normaldir diye düşündüm. Bir kaç hafta sonra şu belgeseli izledim size de tamamını izlemenizi tavsiye ederim ama ilgili kısım 15.08 de başlıyor.
[URL]https://www.youtube.com/watch?v=2PxcA2SdW24[/URL]
Daha sonra corylerin bunu synodontislerden öğrendiğini düşündüm ve derken aradan 1-2 ay geçti ve bir kaç gün önce albino olan cory nin su yüzeyinde ters hareketsiz durduğunu gördüm ve aklım çıktı akvaryumun kapağını açayım dedim hemen aşağı indi ve bunu 3 cory de ara ara yapıyor bu videodaki ise küçük olan bir tanesi kamera odaklasın diye biraz bekledim ama olmadı fakat ileride başka bir telefondan fotoğraflar yükleye bilirim.
[URL]https://photos.app.goo.gl/k4BoFc7qUhW7bmqV9[/URL][EDIT]AhmetEmre,2019-05-27 13:17:24[/EDIT]
Bronz Vatoz
Ben albino komandoya (cory) benzettim. Hareketsiz kalması olağan bir durum.
Ben albino komandoya (cory) benzettim. Hareketsiz kalması olağan bir durum.
Lepistes İçin Cinsiyetini Söyler Misiniz
[QUOTE=Jumbokılıç]Resimdeki black dişi
lepistesler moliler ile çiftleşebilir erkek yada dişi farketmez, kılıç erkekler ve plati erkekler kendi içlerinde dişi kılıçlara ve dişi platiler ile çiftleşebilirler , azgın erkek lepistesler dişi molilere plative kılıçlara meyledebilirler ancak çiftleşme başarılı olmayabilir, erkek moliler hiç tür ayırmadan tüm canlı doğuran dişilerine meyleder ancak çiftleşme başarısı lepisteslerle sınırlıdır
yani yavru alınabilen çiftleşme şablonu şudur
kılıç plati= çapraz yavru alınabilir
lepistes moli=çapraz yavru alınabilir
lepistes endler=laboratuvar ortamında çapraz yavru alınabilir
[/QUOTE]
Lepistes ve endler o kadar yakın akrabadırlar ki doğada bile karşılaşınca çifleşebilmektedirler. Zaten aynı bölgede yaşarlar sadece sıcak tarafı endlerler soğuk tarafı lepistesler tercih eder. [EDIT]AhmetEmre,2019-02-22 12:05:47[/EDIT]
[QUOTE=Jumbokılıç]Resimdeki black dişi
lepistesler moliler ile çiftleşebilir erkek yada dişi farketmez, kılıç erkekler ve plati erkekler kendi içlerinde dişi kılıçlara ve dişi platiler ile çiftleşebilirler , azgın erkek lepistesler dişi molilere plative kılıçlara meyledebilirler ancak çiftleşme başarılı olmayabilir, erkek moliler hiç tür ayırmadan tüm canlı doğuran dişilerine meyleder ancak çiftleşme başarısı lepisteslerle sınırlıdır
yani yavru alınabilen çiftleşme şablonu şudur
kılıç plati= çapraz yavru alınabilir
lepistes moli=çapraz yavru alınabilir
lepistes endler=laboratuvar ortamında çapraz yavru alınabilir
[/QUOTE]
Lepistes ve endler o kadar yakın akrabadırlar ki doğada bile karşılaşınca çifleşebilmektedirler. Zaten aynı bölgede yaşarlar sadece sıcak tarafı endlerler soğuk tarafı lepistesler tercih eder. [EDIT]AhmetEmre,2019-02-22 12:05:47[/EDIT]
Kribensis Cinsiyet
Tartışmaya kapalı hepsi dişi kribensislerin dişileri oval erkekleri sivri yüzgeçli olurlar anüs vent kontrolü büyük cikletlere yapılır
Tartışmaya kapalı hepsi dişi kribensislerin dişileri oval erkekleri sivri yüzgeçli olurlar anüs vent kontrolü büyük cikletlere yapılır
SON MESAJLAR
- Balkonda Lepistes xellence07, 06:28
Canlı Doğuranlar - Sarı Prenses Hamile Mi? koraykbl, 01:11
Yeni Üye Forumu - Planarya En Etkili Ve Güvenli Tedavi Yolunu Buldum Hikmetullah, 00:31
Hastalıklar ve İlaçlar - Bitkili Akvaryum (hitech) B.CENİK, 23:46
Akvaryum Tanıtımı - Malawi Akvaryumu İçin Dekor Ve Kum Önerisi xfuriousx, 23:20
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 30 Yıl Sonra Yeniden Akvaryum Kerberos00, 22:35
Yeni Üye Forumu - Sajica Tankımda Yaşadığım İç Parazit Sorunu batuhanbhar, 22:25
Hastalıklar ve İlaçlar - Bitki leon_ur, 22:18
Bitki Türleri ve Bakımı - Betta Balığım Hasta Sanırım SafeDestix, 22:12
Yeni Üye Forumu - Bu Filtre Bu Akvaryuma Yetermi GhostKoi, 22:07
Üye Portfolyo - Oksijen Basarak Gurami Kaç Gün Dayanır PufferKingdom, 21:58
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Deniz Akvaryumu Sonrası Bitkili CoryCory, 21:43
Akvaryum Tanıtımı - Fanus Karidesler İçin Güvenli Mi bendeniztayfun, 21:41
Hastalıklar ve İlaçlar - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Tataaa4325, 21:39
Güney Amerikan Cichlidleri - Bumblebee Platilerim Yeterince Renklenmiyor Erenguven, 21:37
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balıklarımı Hediye Ediyorum Eminator, 21:19
Yeni Üye Forumu - Armatür Tavsiyesi Hüdai, 21:09
Aydınlatma - 180x60x60 Karma Güney Amerika Hüdai, 20:40
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Aldığım Beta Mithat Emre Pehl, 20:16
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Balığım, Değişti Ne Yapmalıyım ? SafeDestix, 20:12
Labirentliler - 60*30*40 Nature High Tech Denemesi :) kubilaykoparan, 19:23
Akvaryum Tanıtımı - Betta Üretim Günlüğü aupqua, 19:19
Labirentliler - Kuru Yemlerin Japona Uygun Olmadıgını Düşünüyorum GhostKoi, 18:31
Sazansıgiller - 90*45*45 Natural Style MehmetAkif, 18:27
Akvaryum Tanıtımı - 🚑 Balığım Hamile Mi? — Güncel tamtur1, 18:12
Canlı Doğuranlar - Walstad Kurulumum sahinsahiner, 17:25
Bitki Akvaryumları Genel - Oranda Baş Aşağı Yüzme Sorunu gelgel1900, 17:06
Sazansıgiller - Betta Balığı Kuyruk Kısması Ehtiyar, 16:21
Yeni Üye Forumu - Su Bulanık Tavsiyeleriniz Neler dremreavsar, 16:11
Akvaryum Bilimi - Elma Salyangozu Bitki Yeme Sorunu giyotyn, 14:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon Balığım Beyazladı kad1rc4nn, 14:39
Deniz Canlıları - Frontoza Su Değerleri Orhan76, 14:39
Yeni Üye Forumu - Yaza 200 Litrelik Channa Tankı Planım AmatorBetaci, 13:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İvanacara Bimaculata Üretim Serüveni Başlangıcı Ramboy, 13:14
Güney Amerikan Cichlidleri - Transgenetik Tetra Burun Eti Büyümesi cihann7, 12:56
Yeni Üye Forumu - Beta Dişimi Erkekmi M0nty, 12:53
Labirentliler - Yeni Aldığım Oscar Baliginda Beyaz Lekeler Var valarmorghulis12, 12:06
Yeni Üye Forumu - Duboisi Maswa Deneyimim Orhan76, 11:52
Akvaryum Tanıtımı - Dalga Motoru Seçimi Hk. Orhan76, 11:31
Malzemeler ve Yemler Forumu - Parvula Mini Tabanı Ne Zaman Kaplar AmatorBetaci, 10:50
Bitki Türleri ve Bakımı - 225 Litre İwagumi CoryCory, 10:42
Akvaryum Tanıtımı - Apistogramma Set :) AtlasPoyraz, 08:49
Akvaryum Tanıtımı - Hangi Ölçülerde Akvaryum Almam Lazım? merutay, 02:56
Yeni Üye Forumu - 40x40 Akvaryuma 6 Mm Yetermi giyotyn, 01:08
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 0'a İnen Kh, Düşük Ph Ve Yüksek No3 Ehtiyar, 01:07
Akvaryum Bilimi - Dişi Lepistes İki Gündür Hareketsiz Yatıyor CihanEfruz, 00:43
Hastalıklar ve İlaçlar - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin KaanE, 23:51
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Shallow Desktop Darkwater 41lt Lepistes KaanE, 23:50
Akvaryum Tanıtımı - 36lt Low Tech. KaanE, 23:48
Akvaryum Tanıtımı - Doğal Kurulumlarım Urass, 23:39
Bitki Akvaryumları Genel
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 07:02
- Çizgili Ve Altın Elma Salyangozu GOLDFISH 05:38
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 05:37
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 05:25
- Kribensis-cüce Vatoz Yavruları.genetik Tetra seran06 04:50
- Asma Kökü Gövdesi seran06 04:50
- Koi Tricolor Melekler Tekin35 02:50
- Bitkiler, Kırma Karides, Lepistes (2+cm.) Ehtiyar 02:43
- Bitki Çeşitleri emreemin 02:24
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 02:24
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 02:24
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 02:24
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 02:24
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 01:17
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 01:17
- Galaxy Fishbone - Scr - Bluebolt - Taiwan nomercy 01:04
- Tiger Endler Lepistes bytrmrt 00:26
- Tiger Endler Ruchansuzen 23:19
- Tiger Endler Ruchansuzen 23:19
- 2.67 Tüp Furcifer 22:40
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 22:40
- Digital Termostatlı Sogutucu İkili Fan Furcifer 22:40
- Mini Sumplu Akvaryum LEGEND59 22:37
- Nano Akvaryum Açıklamayı Oku LEGEND59 22:37
- Oase Scaperline Soil 9lt Brown Aktif Bitki Toprağı Thunderbird 22:03
- Aquael Askı Filtre Fzn-2 Bysam 21:59
- Ista Emiş Basış Seti Bysam 21:59
- Erkek Damılık Cüce Vatoz Bysam 21:59
- Caridina Serratirostris ( Ninja Karides) dream07 21:22
- Akvaryum Kumu (katışıksız Midye Kırığı Kum) dream07 21:22
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 20:48
- Microfex, Mikrokurt, Pistia Ve Sessiflora akomania 19:36
- Kırmızıburuntetra&albinocücevatoz& Kardinalneon akomania 19:36
- Exzel Karbon 500 Ml 100 Tl Potasyum 500 Ml 100 MŞEN 18:48
- Riccia Moss Ve Lepistes Otu MŞEN 18:48
- Yeşil Su Kültürü MŞEN 18:48
- Son 2 Adet Kök hll_aquascaping 18:38
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 18:38
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 18:38
- Blood Mary Karides(kargo Mevcut) hll_aquascaping 18:38
- Komple Bitkili Akvaryum UĞURBABÜR 16:36
- Satılık Eheim 2260 2217 Filtreler UĞURBABÜR 16:36
- Karides Yem Ve Mineral -ggarten-ebi Dama-dennerle lotnaquascaping 16:28
- Karides Mineralleri Ve Yemleri lotnaquascaping 16:28
- Genchem-no Planaria-planarya Ve Hydra'dan Kurtulun lotnaquascaping 16:28
- 40*40*40 Full Clear Akvaryum Wolkan 16:20
- 80x30x30 Bölmeli Akvaryumlar Wolkan 16:20
- 5 Erkek Saulosi Emirk 16:08
- 44 Cm Mangrow Emirk 16:08
- Moss Ve Su Üstü Fava Fern totanka 16:01
KULLANICILAR
- 26 Online Kullanıcı, 14 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.