ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
makara95
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Temmuz 2013 11:10
Son Ziyaret:
06 Şubat 2021 22:00
Toplam Mesaj:
133 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ali KARA
Doğum Tarihi:
27 Şubat 1995
Yaş:
29
İl:
Izmir
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ali KARA

SON 10 MESAJI

Reeflowers Betta Bonny
Bu ürünü aranızda kullanan var mı acaba arkadaşlar?Karides ve bitki üzerindeki etkisini merak ediyorum.Ayrıca sizce kullanılması gerekli mi?
Co2 Ve Yüzey Hareketi
Hepimizin forumdan okuyup bildiği kadarıyla bitkili tanklarda yüzey hareketliliği sudaki CO2'yi kaçırdığı için minimuma indirilmeye çalışılır.High-tech tanklarda yüzey hareketinin az olması mantıklı sonuçta suya ek olarak CO2 verilir ve bu yüzden yüzeydeki hareketlilik düşük tutulmaya çalışılır.Kafama takılan şu low-tech tanklarda suya ek olarak CO2 verilmediği halde bu tanklarda da yüzey hareketsiz tutulmaya çalışılıyor.Yüzeyin hareketli olması low-tech tanklarda daha mantıklı değil mi sizce de?Sonuç olarak tanktaki CO2 fotosentez sonucu bir süre sonra bitkiler tarafından daha düşük bir seviyeye çekiliyor.Bitkinin yaptığı solunum ve tanktaki canlılarsa bir diğer etmen tabii ki.Forumu uzun zamandır takip etmeme rağmen şimdiye kadar herhangi bir konuya veya tartışmaya rastlamadım.Sanki low-techlerde de high-techlerdeki bigilerin ışığında hareket edilmiş gibi.Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz.Konu hakkında kontrollü deneylerde bulunanlar var mı acaba aramızda ?
Köy Okuluna Akvaryum
Hayırlısı olsun hocam çok güzel olmuş :D
Benim önerim doğadan topladığınız kök ve kayaları kullanmanız.Köy yerinde bulması kolay olur ben şu an yapacağım kurulumda köyden topladğım kaya ve kökleri kullanacağım mesela.Ayrıca bu tarz doğal materyallerde genel sıkıntı evde kaynatamama.Siz bunları dışarıda bir tenekenin altında ateş yakarak bir güzel kaynatabilirsiniz.Ufak bir detay kayaların keskin yüzeylerinin olmamasına ve köklerin dikensiz olmasına dikkat edin.Ayrıca kök kullanırsanız kabuklarını soyun ve batması için 3-5 gün suda bekletin.
Bitkili Akvaryumda Olmazsa Olmazlar.
Konu yardımcı olur sonuna kadar okursanız.
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/yeni_baslayanlar_burayalow-tech_k208779.asp[/URL]
Diy - Nano Tank Buhar Camı Tutucu
Hocam konuyla alakasız fakat armatürleri nereden bulduğunuzu veya nasıl yaptığınızı sorabilir miyim ?
Bitkili Tankda Led Kullanımı
Hocam biliyorum yaptığım pek hoş değil fakat 130 sayfa yazının hepsini inceleyecek vaktim yok kusura bakmayın.35*20*25h lık bir nano akvaryum kurmayı düşünüyorum fakat ışıklandırma konusunda tıkandım.3-4 adet 1wattlık powerled içeren bir armatür planladım fakat hem beni fazla uğraştıracak hem de beceremeyebilirim gibi geldi.3-4 adet led ile zaten fazla renk kombinasyonu yapamayacağım için piyasada bulunan ampul tipi 6500 kelvinlik ledlerden almayı düşündüm.Sizce verimli olur mu?Onun yerine tasarruflu ampul kullanmak daha mı mantıklı olur?
Örnek led ampul şu şekilde
[URL]http://www.sanalpazar.com/forlife-7-watt-led-ampul/i-58819674?utm_source=U_GCT&utm_medium=viksateknoloji&malid=RP_GCT_17820_viksateknoloji[/URL]
Doğadan Toplanan Kökler Ve Salınım
Evet alıç kökü gerçekten görsel olarak çok dekoratif.Sadece büyük kökleri değil çok ince kökleri de topladım güzel bir tasarım olması açısından.Suda batması çok uzun sürmüyor sadece dediğim gibi salınımı biraz fazla.Kullanmak isteyen arkadaşlara öneririm.
Nano Tank İçin Led Ampul
Işıklandırma işini hala çözemedim yok mu acaba kullanan?
Doğadan Toplanan Kökler Ve Salınım
[QUOTE=aşçı]Ağacın ne olduğunu yazmamışsınız,fotolarını eklerseniz daha açıklayıcı da olabilir.Daha önce bir çok kok fırınladım ve en iyi çözüm olduğunu düşünüyorum,bir de kök sağlam olmalı eğer ölü dahi olsa yumuşak bir kök hertürlü salınım yapacaktır,daha önce yılgın ve dere kavağı kökünü bu şekilde fırınlayıp suda bir kereye mahsus kaynattım ve akvaryuma koydum,etraflarında sümüksü bir sıvı oluştu her oluşta yıkayıp tekrar koydum ve bir sure sonra tamamen suya adapte oldular,bu arada balıklarda herhangi bir sıkıntıya yol açmadı.sanırım salınım yapması suyun fazla sıcak olmasıyla da alakalı olabiliryor çünkü suyun sucaklığı nezaman çıksa sümüksüleşme oluyordu fakat bu sadece birkç yıkamadan sonra geçti ve şimdi bir yılı aşkın suredir su sıcaklığı vs hiç etkilemiyor ve bence mango kökünden daha dekoratif duruyorlar...[/QUOTE]
Büyük ihtimalle alıç kökü.Bir ağaç değil de çalı türü bir bitki.Her seferinde kaynara yakın bir su koyuyorum bu yüzden dediğiniz gibi renk verme fazla olabilir soğuk su koyup bir süre gözlemlerim eğer hala salınım çok güçlüyse fırınlarım o zaman.
Doğadan Toplanan Kökler Ve Salınım
[QUOTE=rizasirman]Merhabalar,

Ben daha önce 15 defa kaynıttığımı hatırlıyorum. Doğadan toplanan köklerin çokça salınım yapması doğal. Zaten bu yüzden akvaryumculardan kök satın alıyoruz. Doğadakilerden daha az salınım yaptığı için. Ayrıca reçineli bitkilerin kökleri de suya reçine salınımı yapabilir.

Fırınlama işlemi tam olarak ölmemiş kökleri öldürmek için kullanılan bir yöntem. Siz kökleriniz tamamen kuru ve ölü olduğuna eminseniz bu işlemi yapmanıza gerek yok.

Son olarak kullanılan yöntem de Cadence 100 kat vernik ile kaplama yöntemi. Bu yöntemde köklerin su ile teması engellenmeye çalışıldığı için kaynatmaya gerek kalmıyor.[/QUOTE]

Kökleri topladığım ağaç ölü bir ağaçtı fakat hava yağmurlu olduğu için tam olarak ölü olup olmadığını bilemiyorum.Yaş ağacın kolay kırılmadığını bildiğimden ölü olduğunu düşünüyorum.Verniklemeyi açıkçası pek düşünmüyorum bence doğallığı bozuyor.Kurulumu bir an önce yapmak istediğimden fırınlamak pek işime gelmiyor çünkü köklerin tekrar suda batacak hale gelmesi zaman alacak fakat salınım işi de beni kara kara düşündürüyor.Kesin çözüm olduğunu bilsem fırınlarım sanırım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 26 Online Kullanıcı, 14 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.