Doğadan Toplanan Kökler Ve Salınım


makara95Çevrim Dışı

Kayıt: 24/07/2013
İl: Izmir
Mesaj: 133
makara95Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2016 13:21
Merhaba yaklaşık 2 hafta kadar önce doğadan kurumuş kökler topladım.2 haftadan beri neredeyse her gün kaynar su döküp bir leğenin içinde bekletiyorum.Kökler suda battı fakat hala daha çok yoğun salınım var sizce fırınlama kesin çözüm olur mu ?Bunun dışında önerebileceğiniz yöntemler var mı ?(Köklerin kabukları soyuldu bu arada)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rizasirmanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/08/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 1030
rizasirmanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2016 13:35
Merhabalar,

Ben daha önce 15 defa kaynıttığımı hatırlıyorum. Doğadan toplanan köklerin çokça salınım yapması doğal. Zaten bu yüzden akvaryumculardan kök satın alıyoruz. Doğadakilerden daha az salınım yaptığı için. Ayrıca reçineli bitkilerin kökleri de suya reçine salınımı yapabilir.

Fırınlama işlemi tam olarak ölmemiş kökleri öldürmek için kullanılan bir yöntem. Siz kökleriniz tamamen kuru ve ölü olduğuna eminseniz bu işlemi yapmanıza gerek yok.

Son olarak kullanılan yöntem de Cadence 100 kat vernik ile kaplama yöntemi. Bu yöntemde köklerin su ile teması engellenmeye çalışıldığı için kaynatmaya gerek kalmıyor.

Teşekkür Edenler: [T]149970,makara95[/T]
+1: [T]130330,bilentungul[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

makara95Çevrim Dışı

Kayıt: 24/07/2013
İl: Izmir
Mesaj: 133
makara95Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2016 16:28
[QUOTE=rizasirman]Merhabalar,

Ben daha önce 15 defa kaynıttığımı hatırlıyorum. Doğadan toplanan köklerin çokça salınım yapması doğal. Zaten bu yüzden akvaryumculardan kök satın alıyoruz. Doğadakilerden daha az salınım yaptığı için. Ayrıca reçineli bitkilerin kökleri de suya reçine salınımı yapabilir.

Fırınlama işlemi tam olarak ölmemiş kökleri öldürmek için kullanılan bir yöntem. Siz kökleriniz tamamen kuru ve ölü olduğuna eminseniz bu işlemi yapmanıza gerek yok.

Son olarak kullanılan yöntem de Cadence 100 kat vernik ile kaplama yöntemi. Bu yöntemde köklerin su ile teması engellenmeye çalışıldığı için kaynatmaya gerek kalmıyor.[/QUOTE]

Kökleri topladığım ağaç ölü bir ağaçtı fakat hava yağmurlu olduğu için tam olarak ölü olup olmadığını bilemiyorum.Yaş ağacın kolay kırılmadığını bildiğimden ölü olduğunu düşünüyorum.Verniklemeyi açıkçası pek düşünmüyorum bence doğallığı bozuyor.Kurulumu bir an önce yapmak istediğimden fırınlamak pek işime gelmiyor çünkü köklerin tekrar suda batacak hale gelmesi zaman alacak fakat salınım işi de beni kara kara düşündürüyor.Kesin çözüm olduğunu bilsem fırınlarım sanırım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KınayuÇevrimiçi

[B]14703,1[/B]
Kayıt: 02/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 21457
KınayuÇevrimiçi
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2016 05:00


Selamlar Ali bey
Salınım yapmasından fırınlanıp geç batması daha iyidir diye düşünüyorum.Her kökte oluyormu oda ayrı bir durum.Saygılar

Teşekkür Edenler: [T]149970,makara95[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aşçıÇevrim Dışı

Kayıt: 05/03/2007
İl: Zonguldak
Mesaj: 122
aşçıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2016 01:39
Ağacın ne olduğunu yazmamışsınız,fotolarını eklerseniz daha açıklayıcı da olabilir.Daha önce bir çok kok fırınladım ve en iyi çözüm olduğunu düşünüyorum,bir de kök sağlam olmalı eğer ölü dahi olsa yumuşak bir kök hertürlü salınım yapacaktır,daha önce yılgın ve dere kavağı kökünü bu şekilde fırınlayıp suda bir kereye mahsus kaynattım ve akvaryuma koydum,etraflarında sümüksü bir sıvı oluştu her oluşta yıkayıp tekrar koydum ve bir sure sonra tamamen suya adapte oldular,bu arada balıklarda herhangi bir sıkıntıya yol açmadı.sanırım salınım yapması suyun fazla sıcak olmasıyla da alakalı olabiliryor çünkü suyun sucaklığı nezaman çıksa sümüksüleşme oluyordu fakat bu sadece birkç yıkamadan sonra geçti ve şimdi bir yılı aşkın suredir su sıcaklığı vs hiç etkilemiyor ve bence mango kökünden daha dekoratif duruyorlar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

makara95Çevrim Dışı

Kayıt: 24/07/2013
İl: Izmir
Mesaj: 133
makara95Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2016 15:51
[QUOTE=aşçı]Ağacın ne olduğunu yazmamışsınız,fotolarını eklerseniz daha açıklayıcı da olabilir.Daha önce bir çok kok fırınladım ve en iyi çözüm olduğunu düşünüyorum,bir de kök sağlam olmalı eğer ölü dahi olsa yumuşak bir kök hertürlü salınım yapacaktır,daha önce yılgın ve dere kavağı kökünü bu şekilde fırınlayıp suda bir kereye mahsus kaynattım ve akvaryuma koydum,etraflarında sümüksü bir sıvı oluştu her oluşta yıkayıp tekrar koydum ve bir sure sonra tamamen suya adapte oldular,bu arada balıklarda herhangi bir sıkıntıya yol açmadı.sanırım salınım yapması suyun fazla sıcak olmasıyla da alakalı olabiliryor çünkü suyun sucaklığı nezaman çıksa sümüksüleşme oluyordu fakat bu sadece birkç yıkamadan sonra geçti ve şimdi bir yılı aşkın suredir su sıcaklığı vs hiç etkilemiyor ve bence mango kökünden daha dekoratif duruyorlar...[/QUOTE]
Büyük ihtimalle alıç kökü.Bir ağaç değil de çalı türü bir bitki.Her seferinde kaynara yakın bir su koyuyorum bu yüzden dediğiniz gibi renk verme fazla olabilir soğuk su koyup bir süre gözlemlerim eğer hala salınım çok güçlüyse fırınlarım o zaman.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aşçıÇevrim Dışı

Kayıt: 05/03/2007
İl: Zonguldak
Mesaj: 122
aşçıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2016 07:31
Alıç bildiğim kadarıyla çok sağlam bir köke sahip olmalı,dediğim yılgın ağacıda çalı cinsinden bir ağaç ve çok dekoratif köklere sahip,sanırım alıç köküde dekoratif olmalı ve bence sonuna kadar gidin emek kadar güzel bir şey yok 😊

Teşekkür Edenler: [T]149970,makara95[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

makara95Çevrim Dışı

Kayıt: 24/07/2013
İl: Izmir
Mesaj: 133
makara95Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2016 18:11
Evet alıç kökü gerçekten görsel olarak çok dekoratif.Sadece büyük kökleri değil çok ince kökleri de topladım güzel bir tasarım olması açısından.Suda batması çok uzun sürmüyor sadece dediğim gibi salınımı biraz fazla.Kullanmak isteyen arkadaşlara öneririm.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir