ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
enginvolkan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Mayıs 2011 15:10
Son Ziyaret:
04 Ağustos 2024 16:54
Toplam Mesaj:
50 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Engin Volkan
Doğum Tarihi:
29 Ekim 1977
Yaş:
47
İl:
Ankara
Meslek:
Memur
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Engin Volkan - Ankara - 1977

SON 10 MESAJI

Mıknatıslı cam sileceği
Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Bu hafta sonu bakacağım çaresine.  
Mıknatıslı cam sileceği
Arkadaşlar, 

Çok araştırdım, baktım, okudum, ettim. Ama bir türlü karar veremedim. 60-70 TL ye iyileri var galiba (mag float, jbl II ... vs.) Ama pahalı geldi bana. Fazla para da harcamak istemiyorum. 10 mm cam kalınlığı için mıknatıslı cam sileceği markası tavsiye edebilecek olan arkadaşlardan öneri bekliyorum. Maalesef deneme şansımız yok, ambalaj açılmıyor. Herkese şimdiden teşekkürler. 
Yapay göl için tür temini...
Merhaba, 

Konu üzerinden epey zaman geçmiş ama blue gill getirtebildiniz mi ve projeniz gerçekleşti mi?

Teşekkürler.
Echinodorus bu kadar büyür mü?
Su dışında yaprak çıkarmış echinodorus resimleri:






Altı kapalı saksıda da yetiştirilebilir. Fakat resimlerdeki gibi belli bir yüksekliğe kadar su olmalı. Taban malzemesi de, derinlik çok olacağı için zehirli gazlar oluşmasın diye, lav kırığı ya da aquaclay olabilir. 
Su altı biçimide sizin bitkiniz gibi olanlar. 

Yavruları da tercihen su altında yetiştirirseniz ona uygun yapraklar çıkartır, su dışında yetiştirirseniz ona uygun yapraklar çıkartır. Ama su altındakiler de büyük bir ihtimalle, özellikle 12 saat aydınlatma olursa, su dışına yaprak çıkaracaktır. Resimlerdeki üstü açık akvaryumlardaki gibi ...

Bazı resimler:


















acemiyim. eleştiri ve önerilerinizi bekliyorum
Ahmet Bey,

Balıklarınız, bitkileriniz ve akvaryumunuz harika gözüküyor. Şu önemli hususa da dikkat ederseniz bitkileriniz ve balıklarınız çok mutlu olurlar. Gerekmedikçe elinizi kolunuzu akvaryumun içine sokmayın ve müdahele etmeyin. Ne kadar az müdahele o kadar özgür ve mutlu balılar. 

Onların nasıl hareket edeceğine, nasıl yaşayacaklarına, nasıl oturup kalkacaklarına (pardon nasıl yüzeceklerine), ne içeceklerine ya da içmeyeceklerine (pardon yiyeceklerine), nerelerde gezebileceklerine (akvaryumun içini kastettim) karışmamak lazım. 

Ayrıca en önemli husus da ortamda hiç istemedikleri rahatsız edici dekor ve yapılar kullanmamak lazım. Yoksa fazla müdahele ile rahatsızlık her gün daha da büyür. Mutsuz balıklarınız olur. Sizin isteğiniz değil balıklarınızın istediği önemlidir. Çünkü orası onların dünyası. Ne kadar da akvaryumu idare eden sahipleri gibi görünse de her zaman balıkların istediği olur güç yetmez(tecrübeyle sabittir). 

Saygılarımla. İyi balılar dilerim.










Echinodorus bu kadar büyür mü?
Merhaba Haksal Bey,

Harika su altına uygun biçiminde büyümüş bir echinodorus unuz var. Hangi türü onu bilemiyorum ancak. Bu bitkinin türleri genelde büyük ve üstü açık akvaryumlar için uygundur. Benim 3 adet 1 metre ve üzeri boyda üstü açık akvaryumda iki senedir baktığım echinodorus um var. 

İlk sene muhteşem büyüme gösterdiler. 35 cm boyunda (sadece yaprak boyu) yaprak çıkardılar. Diğer türü de 115 cm (sap ve yaprak) ye ulaştı. Yer darlığı sebebiyle gelişmeleri kötüleşti. Zemin bakımı ve büyüyecek alan istiyorlar. İmkan yok. İmkan olsa echinodorus ların dünyadaki her türünü su üstü biçiminde yetiştiririm. 

Ama hala bu yarı kötü durumda bile üremeye devam ediyorlar. Sizin gördüğünüz uzantıda, Latince adını bilmiyorum, üreme sapıdır. O saptan yavrular verecek bitkiniz. Sapın boğum yapmış kısımlarında küçük çiçek kümeleri oluşacak, o çiçekler kuruduktan sonra her boğumdan bir veya daha fazla yavru bitki verecek. Yavrular oluştuktan sonra o sapı ister su dışında tutun ister su altında...
Bir süre sonra yavrular gelişince saptan kesip ayırır zemine dikersiniz. İster köklenmelerini bekleyin ister beklemeyin her iki durumda da tutuyor (denenmiştir). 

Bu bitki dönemsel olarak ana vatanı olan Güney Amerika' da özellikle Amazon' da taşkın ve kurak sezonlarda duruma göre hem su altında hem de su üstünde yaprak çıkartır. Ama akvaryum ortamında yönlendirme size kalmış. Genelde sizi de dinlemezler ışıklandırma 10-12 saat ve üzeri olursa eninde sonunda su dışında yaprak çıkartmaya başlarlar. Budayarak bir süre önüne geçebilirsiniz. Bitki kondüsyon kaybedebiliyor bazen bu durumda. Su dışında yetişenler su altına adapte olabilir, su altında yetişenler su dışına adapte olabilir. Yavrularını da buna göre istediğiniz şekilde yetiştirebilirsiniz. 

Benim bitkiler camın tam önünde duruyor. Sabahtan akşama kadar tüm gün güneş alıyor. Zeminde torf, hindistan cevizi torfu, laterit, zeolit, solucan gübresi, kil, lav kırığı ve en üstte de dere kumu kullandım. 25-30 cm kalınlıkta taban var. Bu kadar doldurmanıza gerek yok. Ben özellikle bitki bakımı için akvaryum kurduğum için bu şekilde oluşturdum. Siz akvaryumda misket gübre kullansanız yeterli olur. Bu bitki besleyici bir taban istiyor. Işık için klasik bitki floresanları yeterli olacaktır. Karbondioksit olmasa da olur. Sıvı demir takviyesi zaman içinde mutlaka gerekiyor. Dozlamaya dikkat yosun patlaması olmasın.  

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Merak ettiğiniz şeyler olursa mutlaka sorun bildiğim kadarıyla cevap vermeye çalışırım. İyi akvaryumlar dilerim.













POLİkARBONDAN KAPAK ARMATÜR GİBİ BİŞEY SON HALİ SF.2
Çok güzel bir çalışma olmuş tebrik ederim. Ben de solid polikarbon dan akvaryum yapılabilir mi? hep düşünmüşümdür. Ülkemizde ustası var mı bilmiyorum. Ama polis kalkanlarının yapıldığı malzeme. Hafif ve sağlam olacağını düşünüyorum. Pleksi glass ı da katlar.
ShotokaN ; F0 Moba ( Güncel Resimler Sayfa 4,6'da)
Maşallah demekten başka bir şey gelmiyor aklıma. Eğer piranha beslemeseydim aklımda her zaman blue zaire lerden bir tür beslemek vardı. İyi balıklar dilerim.
SÜMBÜLLER AÇTI... (YENİ FOTO EKLENDİ)
Cumhur Bey,

Tebrik ederim. Harika bakmışsınız. Aynı şekilde, tam sizin gibi ben de Ankara' da, evde, sabahtan akşama kadar güneş alan penceremin önünde denedim ama olmadı ve 4-5 ay içerisinde öldüler. Betta akvaryumunda durdular. Ben başaramamıştım. Tekrar denemeye de cesaret edemiyorum şu an için.
Eheim-Jager Isıtıcı Ayarında Sorun
Arkadaşlar Merhaba,

Eheim-Jager ısıtıcı ayarını gerektiği gibi, anlatıldığı gibi yapmaya çalıştım. Termostatta problem yok ayarı sabitleyince o ısıdan şaşmıyor. Ama sıcaklık olması gerektiğinden yüksek. Mavi dereceli halkayı çevirdiğinizde düşüyor. Fakat kırmızı halkanın belli bir dönme payı var. Daha fazla dönmüyor. Bu sebeple tam derecesine sabitlenemiyor. Ben mi hatalı bir şeyler yapıyorum. Isıtıcı mı problemli? Cevaplarınızı bekliyorum. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.