ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
yigitcan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Şubat 2010 13:36
Son Ziyaret:
31 Ekim 2010 10:17
Toplam Mesaj:
46 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yiğit EROĞLU
Doğum Tarihi:
11 Mayıs 1988
Yaş:
35
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yiğit EROĞLU

SON 10 MESAJI

Kafama takılan birçok yanıtsız soru:(
Teşekkürler Koray abi yardımların sayesinde emin admımlarla ilerliyorum. 26sından sonra ilk işim gerekli olan aydınlatma ve sump sistemi olacak. Bu konularda yardımlarına çok ihtiyacım olacak abi. Saygılar.
Denizden mercan çıkartılması

Sayın Serkan bey savunduğunuz görüşleri şuanda daha iyi anlıyorum. Dediğiniz araştırmaları yaptım ve size kesinlikle katılıyorum. Eğer bir saygısızlığım oldusa size yada başka arkadaşlara burada herkezin huzurunda özür diliyorum. Kürşat bey sizede ayrıca çok teşekkür ederim gerekli üşenmeden yaptığınız için. Son olarak dengenin bozulmaması için denizden hiçbirşey çıkarmamaya karar verdim. =) Sizlere sonsuz teşekkür eder, saygılarımı sunarım.

Denizden mercan çıkartılması
Üye olmadığım için linkteki videoyu malesef izleyemiyorum Kürşat bey. Benim alacağım sadece domates anemonlar olacak o kadar. Daha fazlası için bende gerçekten çekiniyorum. Zehirli olup bana zarar verebilirler yada akvaryumda yaşatamayabilirim ve öldüklerinde salınım yapabilirler. Domates anemon almanın herhangi bir sakıncası olmaz umarım. Bugün süngerde gördüm kayalarda:) Kocamanlardı. Onlarıda almamın acaba bir sakıncası olur mu ?
Palyanço (Nemo) Maroon Clown Yavrularım
Dostum hayırlı olsun. Umarım kayıpsız bir şekilde yavrularını büyütürsün.
Denizden mercan çıkartılması
Bence lazım kardeşim. Mercanlar sonuçta saksıda yetişmiyor onlarda denizlerimizden geliyor akvaryumlarımıza. Doğru şartlar sağlandığı takdirde akvaryumumuzda onları mutlu etmememiz için hiçbir sebep yok. Senin satın alacak kadar paran varsa git al akvaryumculardan hatta ben sana satabilirim=)
Denizden mercan çıkartılması
Kesinlikle doğru söylüyorsunuz. İş gözüktüğü kadar kolay olsaydı mercanlar bu kadar pahalı olmazdı. =)
Denizden mercan çıkartılması
Akvaryumuma zehir bulaştırmak istemem. En iyisi hiç bulaşmamak.
Denizden mercan çıkartılması
Arkadaşlar yarın akşam iki haftalığına Alanya Mahmutlar tarafına gideceğim. Acaba diyorum botla açılsam ve denizin derinliklerine dalıp mercan çıkarsam nasıl olur. Mercanlar hakkında bilgim yok. Elimle çıkartacağım için zehirlenme, sokma gibi şeyler olabilir mi? Ayrıca mercanları Ankara' ya hangi saklama koşulları altında getirebilirim?

Temizlik ekibinden herhangi bir canlı bulmam halinde onlarıda akvaryum ortamına sokmalı mıyım?
Kafama takılan birçok yanıtsız soru:(
Sol köşede de sağ köşede de dalga motoru var ve tam onların yanında ölçüm yaptım:) Akıntının az olduğu yerde ölçüm normal. Çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız.

Ayın 27 sinde sumplı ve aydınlatma sistemi kurulmuş güzel bir deniz akvaryumu fotoğraflarıyla görüşmek üzere arkadaşlar. Kendinize çok iyi bakın ALLAH ' a emanet olun. Saygılar. yigitcan2010-07-12 10:33:52
tuzlu su sp ve yUNus AKVARYUmum
Yunuslarınız sterse girmiş gibi gözüküyor fotoğrafta. Yaşayan kaya yunuslarla ve splerle uyumlu değildir. Belirli birsüre sonra yunusları rahatsız etmeye başlayacaktır. Sarı prensesler kayalıkları çok sever yunuslarda bol kum ve geniş yüzme alanı. Spler bu akvaryumda rahat edemez. En azından azda olsa saklanabilecekleri yerler(kovuk-mağara vs.) oluşturun. Beslediğiniz balıkların doğal ortamında bitki olmaz... Onları çıkartın bence hiç güzel durmuyor. Birazda su ekle istersen =) Ayrıca akvaryumuna kapak ayarlamalısın yoksa balıklarını yerde görebilirsin. Su seviyesini o yüzden aşağıda tutuyorsan çok yanlış bir hareket.
1- Zaten strese girerlerse o mesafeden de çok rahat atlayacaklardır.
2- Tankın kapasitesini düşürüyorsunuz. Şuanda yaklaşık olarak net 80 lt. akvaryumunuz var. Yunuslar için kesinlikle yetersiz. Yaşamasına yaşar ama en fazla 10cm olur(ki oda çok zor) Ne renklerini gösterir ne kafa yapar. Işık konusuna gelince o ışık balıklarınızı hep strese sokacaktır ve zamanla kayıplar başlayacaktır. Daha söylenecek çok şey var... Sen en iyisi bu konuyu tatlı su bölümüne aç ve eleştirileri göz önüne alarak iyileştirmelere git. İstenilenler çok zor şeyler değil. Bence yunustan tamamen vazgeç ve sp+mavi prenses 1e 3d şeklinde ayarla. Çok sağlıklı balıkların ve yavruların olur.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.