ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
utolga
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Ekim 2009 11:42
Son Ziyaret:
17 Mart 2010 17:58
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tolga Taşdelen
Doğum Tarihi:
13 Aralık 1976
Yaş:
47
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Deniz Akvaryumu

SON 10 MESAJI

Boyu 450 Tl Protein Skimmer
Bence çok iyi almışsınız güle güle ve sorunsuz kullanmanızı diliyorum.
Boyu 450 Tl Kurulum
05 11 2009 İlk Test Sonuçlarım...

Kullanılan Ürün Red Sea Marine Lab Test Kiti

Nitrate 5
PH 8.2
Ammonia 0.25
Nitrite 0.05
Alkalinity 2.9 - 3.6

Tuz 1.023

Ölçümlerle ilgili bilgisi olan tüm üyelerin değerlendirmeleri bana ve daha sonraki forum ziyaretçilerine yardımcı olacaktır. Bilgilerinizi tecrübelerinizi paylaşmanız dileği ile. Unutmayın Bir Yardımınız Bir Canlımızın Belki de Hayatını Kurtaracaktır :)
ilgilenen herkeze şimdiden teşekkürler...
Boyu 450 Tl Kurulum
Merhaba ihsan bey sorunuzu kısa olan deneyim geçmişime rağmen şöyle cevaplandırabilirim. Benim kurduğum sistem Boyu Tl-450 ve bu sistemin bana göre en büyük artısı evde dekoratif görüntü ile oluşturduğu olumlu hava ve akvaryumun orasından burasından görsel rahatsızlık verecek birşeyler çıkmıyyor herşey derli toplu ve yerinde duruyor bu yönlerini kesinlikle tavsiye ederim ve tekrar bir kurulum yapmak istesem yine bu tarz bir akvaryumu tercih ederdim fakat önemle belirtmek istediğim husus Boyu TL 450 yerine daha büyüğünü tercih ederdim bunu da belirmeliyim nedeni ise şu an akvaryumum 58 lt su kapasiteli ve ölçüleri itibari ile arkasında bulunan P.S. ve filtre artı ısıtıcı'nın bulunduğu alan daha bir dar oluyor birazdaha büyük bir akvaryumda o bölgelerinde büyük olması müdahalede bulunmanızı gerektirecek durumlarda size daha rahat çalışma sansı verecektir ve her şey bence çok daha güzel olacaktır :) onun haricinde genel itibam güzel ve ciddi anlamda almayı düşündüğünüz taktirde irtibata geçelim ve akvaryum malzemelerini toptan olarak satan bir yakınım var sizin için onunla irtibata geçer ve size bende bir fiyat alırım. Tekrar görüşmek üzere saygılar.
Boyu 450 Tl Kurulum
Çok teşekkürler engin bey bilgiler için birde bana şu resimlerimde gözüken ve uçuşan kum taneciklerini nasıl yokedeceğim konusu hakkında bilgi verebilirseniz çok iyi olacak argonit kum ideali dendi ve bende o şekilde koydum fakat sanırım akvaryumun içindeki su dolaşımı ile bu kumlar 2 hafta geçmesine rağmen henuz yere inmedi hatta resimlerde görünen devirdaim çubugundan belirli zamanlarda akvaryumun içerisine kum atıyor sisteme bu nedenle daha hakim olduğumu söyleyemem ve doğal olarakda içerde bulunan bu kum fırtınası ışıkları açtığımda belli oluyor vede rahatsızlık veriyor düşüncelerinizi bekliyorum ayrıca canlı kaya hakkındaki önerinizi de yerine getireceğim. Tekrar teşekkürler.
Boyu 450 Tl Kurulum
Merhaba Engin bey fikrinizi biraz daha açarmısınız kayaları bol tutmak derken ne kadar bo mesela ve ne gibi bir artısı olur ve bu arada belirttiğiniz gibi yavaş ve öğrenerek gitmeye çalışıyorum her hangi bir katliaa yol açmamak için umarım sizlerinde yardımlarıyla başarırım. Teşekkürler.
Boyu 450 Tl Kurulum
Teşeşkkür ederim bilgiler için, peki zamanla bu uçuşan kum taneciklerinden de kurtulabilirmiyim.
Tuz değerim şu an itibariyle 1.020 gösteriyor ve ısı ise 25°C tuz oranını yükseltmeye çalışırum bir türlü dengeyi sağlayamadım fakat mutlu sona çok yaklaştığıma eminim :)utolga2009-10-30 12:10:28
Boyu 450 Tl Kurulum
Evet dediğiniz gibi argonit kumu aldım fakat sürekli suyun içinde toz şeklinde uçuşan bişeyler var bunlar kum parçalarımı anlayamadım tüm fişlri çekip dinlenmeyemi bıraksam bilmiyorum yada ne yap yapmak gerekir. Akvaryumu degiştirme sansım artık yok fakat corycory nin dedigi gibi dün kendim P.S. ye biraz ayar yapmaya caıstım ve bugun eve gelıp ılk baktıgım yer dogal olarak P.S oldu ve toplamaya baslamıs :) sanırım zamanla onu da çözebilecegim. fakat tuz oranını ölçtüm cok düşük çıktı oysa söylenenleri harfıyen yapmıştım şimdi üzerinden su alıp tekrar yenı bır karısım mı yapmalıyım. Bu arada resimlerini ekliyorum belki sizlerin yapılanları görmesi ve hataların bana bildirilmesi maksadıyla daha anlaşılır olacaktır şimdiden ilgilenmiş ve ilgilenecek olan herkeze sonsuz teşekkürler.

Resimler













Ümit ederim bu resimler sizlere fikir verecektir.utolga2009-10-29 00:54:40
Boyu 450 Tl Kurulum
Bu akvaryum aslında tam anlamıyla bir kabusmusta biz sonradan farkettik ama bu konuda üreticinin ve satanın bir hatası bana göreyok tüm hata benim gerekli araştırmaları yapmadan heyecanla gidip aldım ve simdi çöz çözebilirsen ki çözülecek gibi değil bakalım ne olacak Sessiz 2009 verdiğin bilgiler cidden benim adıma sevindirici bu tür bilgilerin beni çok daha doğru yönlendireceğine eminim ve bu bilgileri not alıyorum ve kesinlikle kullanıcam fakat şu su olayında dediğin gibi hiç bir değeri kontrol etmedim keşke en basından sizinle irtibata geçseydik en kötü ihtimal suyu komple yenilemek olacak bunun da bana göre en zor yanı asıl o tuzu eritmek gerçekten yorucu ve zor oluyor bu arada hazır sudan acılmışken konu benim akvaryumun suyunda toz gibi bir şeyler uçusuyor ben ilk olarak zemin için mercan kırığı almıştım fakat akvaryumcu bana onunla uğraşılamayacağını yerine bu okyanustan cıkarılan cok ince bir kum var adı aklıma gemlemedi onu koymamı söyledi hazır suyu ile vs paketlenmiş bende bu kumu koydum fakat çok ince ve hafif olduğundan dır sanıyorum devirdaim sırasında onları dağıttı ve suyun vurduğu yer bombos simdi bu aksam su hareketinin temaz ettiği bölgelere kaya yerleştiricem ve kuma çarpmasını engellicem bakalım o zaman su duru bir hal alacakmı almaz ise yeni bir problemle daha sizlerle olacağım kesin :)
Boyu 450 Tl Kurulum
Tekrar merhaba bu cumartesı akvaryuma suyunu koydum fakat akvaryumcunun bana belırtmıs oldugu olcu dahilinde bir karışım oldu o bana bu akvarum ıçın 1.5 kılo tuz koymamı soyledı test almak ıstedım gereklı kontroller ıcın gerek olmadıgını 1 hafta calıstırdıktan sonra bır mıktar suyu ona gotumemı ve gereklı olcumlerı kendısının bana yapabılecegını soyledı bu arada net olarak akvaryumda sadece su var baska bır kımyasal veya ılac eklemedım ve akvaryumcunun bana verdıgı kum ve kayaları koydum fakat belırttıgım gıbı P.Skimmer suyu yukarıdan tasırarak tekrar suya karıstırıyor ayrıca henuz kahverengı toplamada hıc yapmadı ve bıraz arastırdım BOYU TL-450 modellerının P.Skimmerleri kullanıslı degıl yazmıs herkez bende bunu duyunca akvaryum tam faal duruma gecmeden gereklı duzenlemeyı yapmak ıstedım fakat gereklı tecrübemin olmaması bu anlamda benim için engel bir durum oluşmasına neden oldu cevaplar ve gösterilecek yolların sizlerde olduğunu düşünüyorum.
Rio Nano PS 80 Lt.
Merhabalar tartışmanızla alakalı bir konu ve bu kadar uzmanı bir arada bulmuşken sorunumu burada dile getirmek istedim. kısa zaman önce Boyu TL-450 bir deniz akvaryumu aldım ve protein skimmer de problem oluyor ve araştırmalarıma göre bu genel bir sıkıntıymış bende bunu bilmeden almış oldum bu sorunun giderilmesini nasıl başarabilirim sizin elinide bana uygun bir protein skimmer varmı fakat uygun derken var olanın çıkartılıp yerine yenisinin takılması gibi cevabınızı önemle bekliyorum. Saygılarımla.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.