ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
erhans5
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Ekim 2009 14:29
Son Ziyaret:
05 Ekim 2009 11:36
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Erhan SAĞLIK
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

75*40*40 Cichlid

Erhan SAĞLIK

SON 2 MESAJI

Bulanıklık.

Teşekkür ederim,

Kafamda tam olarak netleştiremedim kusura bakmayın,
 
Carbon kullanmak için şimdi ne yapmam gerekir yeniden filreyi söküp carbonu mu eklemem gerekir filtreyi kuralı toplam 10-12 gün oldu şimdi carbon eklersem içindeki her şeyi temizlemem mi gerekir? eheim 2213-05 filtrenin iç malzemelerinin cichlid balıklar için en doğru dizilimi nedir, hortumlar kıvrımsız olması için biraz kesmem gerekiyor kessem doğru olur mu? su değişimini dediğiniz gibi 1 ay sonra mı yapmalıyım ? Akvaryuma bakteri kültürünü daha mı fazla eklemeliyim.
Bulanıklık.
Herkese merhaba,
 
Akvaryumum 75*40*40 boyutlarında yaklaşık 120 lt. 4 sp. 4 yunus, 4 iceman beslemeye başladım.
 
Akvaryumumu kurmadan önce zeminine koyacağım çakıl vs. yaklaşık 1 hafta kadar uğraştım, 3-4 gün her gün 7-8 defa yıkadım 5. gün kaynar suyla yıkadım ve 6-7. gün tuzlu suda beklettim daha sonra tekrar yıkadım ve kovaya koydum içini suyla doldurdum elimle baya karıştırdım su hiç kirlenmedi, daha sonra akvaryumun içine döktüm dekorunu yaptım dekorda kullandığım kayalarıda bu şekilde yaklaşık 1 hafta temizledim, akvaryumumu suyla doldurdum içine gerekli olan ilaçları attım ( her ihtimale karşı contra ve bakteri kültürü(fakat bakteri kültürünü az attım onu söyleyebilirim benim akvaryum boyutuna atacağım bakteri kültürünün 1/4 ünü attım) fazla gerek olmadığını düşündüm.
 
Daha sonra filtreyi, hava motorunu aktif hale getirdim ve akvaryumumu kullanıma hazır hale getirmek için balıkları koymadan 1 hafta bu şekilde çalıştırdım. İlk gün bulanklık vardı ama diğer günlerde filtre görevini başarıyla yapıyordu. ( Eheim 2213-05 Full )
 
1 hafta sonunda balıkları akvaryuma koydum (koymadan önce digital ısıtıcıyıda 25-26 derecede sabitledim) ve akşam yattım sabah kalktığımda suyun aynı netliğinin olmadığını farkettim akvaryumum oturmamış olabilir diye düşündüm ki hala düşünüyorum, işe gittim eve geldiğimde durum aynıydı önden bakıldığında yine bulanıklık var ama yan camdan diğer yan cama bakıldığında ilerisi pek gözükmüyor bugün balıklı şekilde akvaryumun 5. günü ve su bulanıklığı devam ediyor.
 
Bu konuda ne yapmam gerekiyor bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, çünkü moralim çok bozuluyor akvaryumumu öyle görünce, balıklara bir şey olacağından korkuyorum Sikkin
 
Dış filtre, akvaryumun 60 cm. altında rafta duruyor, ama hortumlar daha uzun bunları kesmem filtrenin debisini arttırır mı, kesmelimiyim ?
 
Akvaryuma bakteri kültürünü daha mı fazla eklemeliyim ?
 
Filtrede substrat ve mech var, karbon kömür kullanmalımıyım ?
 
Cichlid beslediğimden Eheim 2213-05 filtre sepetinin malzemelerini nasıl dizmeliyim?
 
 
 
Bunlar benim bir kaç tahminim, sizden ricam bunların içinde doğru olan varmı? varsa hangisi? ve bunların dışında sizin önerileriniz nelerdir ne yapmam gerekir?
 
İlgilenen arkadaşlara şimdiden çok teşekür ederim.
 
Herkese sağlıklı balıklar.
 
 
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.