ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Tribal
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Nisan 2009 11:22
Son Ziyaret:
07 Ekim 2009 17:18
Toplam Mesaj:
91 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Abdullah Kabukcu
Doğum Tarihi:
24 Temmuz 1980
Yaş:
43
İl:
Sakarya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Tribal Enfeksiyon

SON 10 MESAJI

akvaryum yapımı
Arkadaşlar uzun süreden beri yapmayı planladığım akvaryuma kavuşmama az kaldı.Camların siparişlerini verdim 10mm lamine camdan olacak.200*60*60 ölçülerinde olacak akvaryum sormak istediğim bir kaç konu var.

Sump için sizce kaç çıkış(kule yada yandan taşırma) olmalı? Sumpın ölçüleri ne olmalı ve sumpa kaç bölme yaptırmalıyım camlar şuan kesilmedi tabaka şeklinde yorumlara göre ne yapacağıma karar vereceğim.Uzun bir maraton olacak benim için yorumlarınızı bekliyorum.
Cikletlere makarna?
Biz tatlısuda makarna ile avlanıyoruz.Yağsız ve çok az miktarda tuzla kaynatıp iyi bir yem elde ediliyor.Sazangillerin çok sevdiğini söyleyebilirim.Yağsız ve tuzsuz haslanıp verildiğinde zararı olacağını sanmıyorum.Bizim kullandığımız yemlerde sonuçta balıkların doğal yemlerinden değil. Tribal2009-06-22 10:25:18
Akvaryum yapımı için görüş
Dün bir camcıya gittim 200*60y*70 boyutların bir akvaryum için cam(10mm) fiyatı aldım 280tl dediler ama sump için delik delemiyeceklerini söylediler:( Daha kalın cam işlemediklerini özel istersem getirebileceklerini söylediler.Hafta sonu balık avına gideceğim için cam sorgulama işi pazartesiye kaldı.Akvaryumu koyacağım profil sehpa için aldığım fiyatta 80-100lira arası değişiyor.Bir çok yerden fiyat alıp maliyeti olabildiğince düşük tutmaya çalışacam.Aldığım malzemelerin fiyatlarını da burada yazmayı düşünüyorum.

Bu arada büyük bir değişiklik olmazsa akvaryumun camlarını kendim yapıştırmayı düşünüyorum.Daha öncede dediğim gibi bu bir hobi ve kuracağım akvaryum(lar) hobi odamın dekoru olacaklar.O dadaki malzemeler hariç herşeyi kendim ve arkadaşlarımın yardımıyla yapmayı düşünüyorum.Benim fikrim bu konularda acele edilmezse ve iyi araştırma yapılırsa birazda el becerisi var yapılmayacak iş yok.
Akvaryum yapımı için görüş
Bülent bey ben Sakarya da yaşıyorum burada zaten sayılı sayıda akvaryumcu var onların verdiği fiyatlar çok uçuk. İkincisi ben daha önce akvaryum yapmadım ama yapabileceğime inananıyorum karşısına oturduğum zaman benim el emeğim diyebilmek bence en önemlisi.Bu işi hobi olarak yapıyorsam her yönüyle uğraşmak isterim.Bu işi öle çok aceleye getirmeden yapacağım zaten akvaryumu yapıştırırken kullanmak için özel ayaklar yapıp onları kullanacam sanırım sorun çıkmaz.Gönyeye almakta sorun yaşamazsam silikon olayını ben hallerim gibi geliyor:D 
Akvaryum yapımı için görüş
Arkadaşlar 200*70*60y akvaryum yapma düşüncem var forumda yaptığım araştırmalarda iki çeşit akvaryum yapımı var bir tanesi yan camlar taban camının üstüne gelecek şekilde ikincisi yan ön ve arka  camlar taban camının etrafına gelecek şekilde.Yükseklik forumda en çok tavsiye edilen yükseklik farklı görüşler varsa yüksekliği değiştirebilirim.

Sorular:

1-Sizce hangi uygulama daha sağlam ve kullanışlı?

2- Sitedeki hesaplayıcıda camları 10mm gösteriyor sizce yeter mi?

3-Camları taban camına üstüne gelecek şekilde koyacaksam yan camların enini 58cm yüksekliğini 59cm kesitirmem mi gerekecek?Yan ve ön camlar taban camının etrafına gelecek şekilde yapıştıracaksam yan camların enlerini 62cm mi kestirmem gerekli?

4-Bu ölçülerdeki bir akvaryuma filtreleme olarak ne önerirsiniz? Sump kaç lt olması gerekir?Sump camının kalınlığı ne olmalı?

5- Silikon seçiminde hangi marka ve silikonu önerirsiniz siyah veya şeffaf olması çok önemli mi?

Arkadaşlar bu konu ile ilgili başlıkları okudum ve kesin bir karar veremedim.Akvaryumu kendim yapmayı düşünüyorum.Hata payımı en aza indirmek için bu başlığı açtım yardımlarınızı bekliyorum.Bu ölçülerde cama cam akvaryum satacak kişiler varsada benle bağlantı kurabilirler.
Balık alımı hakkında
Borç yiğidin kamçısıdır , yiğit insanın yalan dolanla işi olmaz gerçekten başına birşey gelmiş veya aldığı paranın karşılığını bir sebepten dolayı verememiş olabilir fakat bu paranın karşılığını vereceğini teyit eden birisi telefonunu kapatmaz yada ulaşılamaz olmaz. 
Linangular için havada aslı akvaryum bitkiler 54
Sizi bir kez daha tebrik ediyorum sağlam adım atıyorsunuz başarılarınızın devamını dilerim.
Linangular için havada aslı akvaryum bitkiler 54
Fatih arkadaşım öncelikle hayırlı olsun yeni akvaryum.Benim kafama takılan bir soru var profili duvara monte etme işleminde kullandığınız dubeller ve ekipman sağlıklı mı?Bu kadar ağırlığı eğer duvar perde beton değilse taşıması güç olabilir çünkü profilin duvara yaslanan kısmı fazla uzun olmadığı için tankın ağırlığı daha büyük bir basınç uygulayacaktır.Ayrıca alçı sıva normal sıvaya görede daha dayanıksızdır.Bağlantıların büyük bir kısmının duvarın örüldüğü malzemenin içinde olmasına dikkat etmek lazım.Umarım bu ayrıntıyı düşünerek yapmışsınızdır bağlantıları.Çalışmalarınızı izliyorum çok başarılısınız umarım bu çalışmanızdan da yüzünüzün akıyla çıkarsınız.
Discus su değerleri
Erman Bey forumda buna benzer makaleleri bir çok okudum fakat tam bir değere ulaşamadım yani bu balıkların istediği ph değeri farklı farklı verilmiş.İletkenlik değeri ne olması lazım.Benim birde asıl öğrenmek istediğim yukarıda verdiğim değerlerle ben bu balıklardan besleyebilirmiyim.Beslemek için hangi değerlerle oynamam gerekir yada gereklimi?Benim yaşadığım yerdeki suyun ph değeri bu balıkların yaşam standartlarındaki değerden 2 değer yüksek fakat yerli üretim balıklar içinde farklı yorumlar kafam baya bi karıştı.
Damızlık altı Duboisi Maswalarım 4e16d Video 60'da
[QUOTE=ERKAN EFE][QUOTE=Tribal]Sanırım bir daha bu başlığa bakmayacağım.Maşallah maşallah.Allah nazardan saklasın. [/QUOTE]
 
Neden bakmayacaksınız,sizler için tüm bilgi ve tecrübelerimizi resimlerle aktarıyoruz,kıskanıyorsanız o başka :))
[/QUOTE]

Valla kıskanmamak elde değil.İşalla bizimde böyle bir akvaryumumuz ve balıklarımız olur.

tüh tüh Maşallah:D

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.