ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
acemiyim06
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Ekim 2008 13:42
Son Ziyaret:
09 Kasım 2018 16:50
Toplam Mesaj:
38 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ceyhun özcan
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1983
Yaş:
41
İl:
Ankara
Meslek:
serbest
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

acemiyim ama çok hevesliyim
Ceyhun Özcan

SON 10 MESAJI

Özlem
Haklısınız hatta bir ara dev bir imalathane kurmak gibi bir fikrim de vardı. Forumdan arkadaşlarla tartışmasını yapmıştık. Maddi açıdan büyük tank konusunda sıkıntım yok ama iş ve zaman buna müsade etmiyor. Yeri geliyor 15-20 günlük iş seyahatine gidiyoruz. O arada tankı emanet ettiğiniz kişiler tarafından yapılan ufak bir hata 3-4 aylık emeğinizin boşa gitmesine sebep oluyor.
Forumdan bir arkadaş ilan teklifimde bulunmuş
http://www.akvaryum.com/Forum/haqos_e380_akvaryum_-_beyaz_k628156.asp
Bu tankda fena durmuyor. Zorda olsa bikaç lepistesi kaldırır heralde diye düşündüm. 2e 1d lepistes, 2 küçük çöpçü, iki salyangoz, 2 de cüce vatoz 30 lt de güzel bi dekor ve ufak tefek bitkyle iyi durur heralde.
Özlem
        Evet betalara bakındım biraz tankla hoş durabilir gerçekten. Isıtıcı konusundada haklı olabilirsiniz. Gece gündüz sıcaklık farkı 10-12 dereceyi buluyordu iş yerinde. 80 lik tankta atman 300 lük kullandım, 120 lik tanka geçincede eheim 300 lük kullandım. Ama dediğim gibi sıcaklık farkı oluşuyodu. Bilmiyorum belki ısıtıcıların ayaralarını ben yapamadım ama en çok uğraştığım deneme yaptığım ısıtıcı olayıyıdı. Yorum yazan ve yazacak olan arkadaşlara teşşekkür ederim. Nano yu alırsam olmadı beraber döşeriz içini sizin fikirlerinizle.İyi forumlar. 
Özlem
    Yer ve fiyat konusunda sıkıntı yok. Gerçi iki küçük çocuktan ve hanımdan dolayı eve koyamıyorum am işyerim müsait. Ama işde sıkıntı olan mefhum zaman. Daha büyük bir tank isteği zaten başgöstermiş durumda :) daha almadan. Dediğiniz gibi oluyor. 3 sene önce işte bir senenin içinde 4 kere tank değiştirdim hep büyüterek. Ama baktımki iş yoğunluğunda balıklar bakımsız kalıyor bırakmak zorunda kaldım. Birde işyerinde gece sıcaklık çok düşüyor. O yüzden büyük tanklarda ısı farkı yüksek oluyor ve tahmin edersiniz ki hastalıklar. Bu miniğin ısınması zor olmasa gerek diye düşündüm. Evet beta düşünülebilir hoş olur. Kütük ve bitkileride bir hayırsever arkadaş hediye eder olmazsa:) Akvaryumcuya girmek istemiyorum çünkü herseferinde almam gerekenden başka başka şeyler alıp çıkmış olarak buluyordum kendimi. Ama mini tank çok hoşuma gitti. 
Özlem
     Herkese iyi günler iyi forumlar dilerim.
     2-3 sene akvaryum ve balık hobisiyle uğraştıktan sonra iş yoğunluğundan dolayı bırakmak zorunda kaldım. Malzemelerin hepsini satıp hobiye veda etmiştim. Ancak bu bir sevda gerek hala işlerim yoğun olmasına rağmen ofisimde, masamın üstünde ufak da olsa bişeyler olsun istiyorum. Fanuslardan hoşlanmıyorum. Araştırırken şöyle bir ürün buldum;
http://www.canpet.net/?urun-16356-Boyu-Led-Lambali-Filtreli-Nano-Akvaryum.html
     10 lt kadar bişey. Filtreli ve ışıklı diyor. Sizce bu akvaryumda balık beslemek mümkünmü. Canlı doğuranları seviyorum. Kısırından bi dişi :) 2 de erkek atsak olabilirmi diye siz değerli arkadaşlar bir sormak istedim.

Bakteriyi nasıl oluşturabilirim?
İyi günler
Benim uyguladığım yöntemi söyleyim
Akvaryumu kurun. Tabi burada belirlemeniz gereken çok iş var. Kum, ışık bitki seçimi.
Bunlara karar verdiyseniz akvaryumu kurduktan sonra suyunu doldurun filtrenizi çalıştırın. Eğer çabuk bir oturma isterseniz, piyasada bulabileceğiniz hazır bakteri kültürleri var, bu kültürlerle akvaryum suyunu 7-10 gün arasında oturtabilirsiniz. Yok bu kültürlerden kullanmak istemiyorsanız akvaryuma hergün az bir miktar yem atarak bakterilerin gelişimini sağlayabilirisiniz. Bu yolla oluşumda 20 gününüzü alır. Su önce biraz bulanır sonra bir hafta kadar sonra cam gibi olması lazım. bu oluşumdan sonra bitki ve balıklarınızı ekleyebilirsiniz.
Dış Filtre tercihi
 hepsiburada.com da atman filtrelerin fiyatları gayet makul. Kalite olarakta fiyata göre çok iyi tavsiye edilir
Akvaryumum için hangi filtre
Hepsi burada da dan aldım yeni. atman 3336 musluklu kargo dahil hemde karbon ve substrat hediyeli 120 lira bence hesaplı. tavsiye ederim
bitki kumu
Arkadaşlar bende aynı dertten muzdaribim.
Ama şunu belirtmek isterim. Akvaryumda kullanmak için dere kumu diye satılan kuma ve sıfır numara mozaik (ince beyaz) e tuz ruhu testi yaptığımda dere kumu köpürdü fakat mozaik köpürmeninde ötesine geçip adeta patlayacaktı neredeyse. Bende hafif bitkili bir akvaryum kurmak istiyorum. elimde lav taşı denilen taştan var.
http://www.akvaryum.com/forum/cansiz_bitkili_canli_doguran_akvaryumu_k273188.asp
Bu linkte görülen taşlar. bunları ufalayıp kum haline getirsem bitki için uygunmudur sizce
bitkili yapmak istiyorum
Arkadaşlar hepinize iyi günler dilerim.
Elimde kullandığım 80*30*45h bi akvaryumum mevcut. İç filtre ile kullanıyordum. Ama su son günlerde acayip bulandı, adeta yemyeşil oldu. İçinde canlı doğuranlar var. linki veriyorum.
http://www.akvaryum.com/Forum/cansiz_bitkili_canli_doguran_akvaryumu_k273188.asp
Hafta sonu internetten atman 3336 dış motor siparişi verdim. Bu hafta içi gelir galiba. Akvaryumu yeni baştan kurmak istiyorum. Ama bitkili. Akvaryumda biri normal mavi biri pembe grolux 18 w iki tane flo var. bu floressanlar bitki için yeterli olurmu. Böyle çok bakım gerektiren ışık co2 vs değilde az bakımla bakabileceğim btki türleri varmı? Birde resimlerde görünen kaherengi taşlar lav taşı diye aldım eskişehir yolundaki taş marketten. yumuşak hemen kırılan bi taş. Bunlardan çok var elimde bunları parçalayıp kum gibi tabana sersem olurmu? Akvaryumcuya sordum iki kilosuna 4 lira dedi. Aynı malzememidir acaba? Veya başka ne kullanmamı önerirsiniz. dediğim gibi tabana torf, ışık, co2 ihtiyacı olmayan veya çok az olan bitki türleri var elimdeki ekipmanlarla kurabileceğim bir bitkili ak olsun istiyorum. Bilgili arkadaşlar yardımlarını esirgemezse sevinirim.
DIY DIŞ FİLTRE İÇİN HAZNE
Arkadaşlar forumda arama yaparken epoxy boya ila yapılmış tahtadan (sadece ön tarafı cam) akvaryumlar gördüm. Yapan arkadaş memnun. Bende burdan yola çıkarak bi fikir ürettim. Gerçi pratikte bişey yok ama denenebilir. Tahtadan bi hazne yapsak kendimize sağlam vidalı silikonlu. Sonra hiç su değmeyecek şekilde epoxy ile kaplasak boyasak, üstünede contalı bi kapak yapıp çalıştırsak nasıl olur acaba. Tahta akvaryumun linki aşağıda. Bu yol plastik bidon ve kalıp gibi projelere ucuz ve kolay bi alternatif olabilir bence.
 
http://www.akvaryum.com/Forum/tahtadan_akvyap(en_yeni_res_7_de)_k150704.asp?PN=7

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.