ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
K3r3m
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1093
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Mart 2017 17:07
Son Ziyaret:
5 Saat 53 Dakika önce
Toplam Mesaj:
1150 [0.45 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kerem Okuroğlu
Doğum Tarihi:
01 Mart 2006
Yaş:
18
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kerem Okuroğlu Corydoras Concolor F0 Corydoras Brevirostris F0 Corydoras Delphax F0 Corydoras sterbai L340 Pleco F0 L199 Pleco F0

SON 10 MESAJI

Hobi Köşem
[QUOTE=CNDRAqua]

Hımm bunu düşünmemiştim bak. Aslında olabilir, güzel bir İnka çifti bulsam çok güzel olur. Arif abide harika bir çift vardı ama sonrasında onlara ne oldu bilmiyorum, belki o soydan bi İnka bulursam olabilir [:)]. Fikirlerin için teşekkürler canım [:3].



Evet o mükemmel akvaryumu, tanıtımlarda görmüştüm. Betta fikri de fena değil ama bu akvaryumda beklemektense yurtta biraz daha küçük bir akvaryumum var onda besleyebilirim.



Aslında şu sıralar aklıma şöyle bir fikir geldi. Daha öncesindeki İnka tankında bir tane de cüce vatoz vardı. Renkleri ve davranışları çok hoşuma gidiyordu ama inkalarla fazlasıyla yer kavgalarına tutuşuyorlardı o yüzden ayırmak zorunda kaldım. Belki bir çift cüce vatoz alabilirim. Ayriyetten neon tetra ve C corydoras da ekleyebilirim. Canlı yükü çok olmazsa minik bir sürü de balta balığı olabilir belki. Ama canlı yükü çok olur tahminimce, gerçi 40 litrelik akvaryuma da ağzına kadar malzemeyle dolu dış filtre taktım ama bilemiyorum pek güvenemedim.

Ama vatoz beslersem de klasik, petshoplarda satılan cüce vatozlardan değil de biraz daha zor ve pahalı türlerden beslemek isterim. Vatozcu arkadaşlar tür tavsiyesinde bulunursa sevinirim [:D][/QUOTE]Vatoz kesinlikle olmaz 40 litrede en iyisi gerekli saklanma alanları ve optik engeller ile kendi türüne karşı özellikle erkekler agresyon gösterebildiğinden 70-80 litre imkan varsa daha büyük, en azından 4’lü bir grupta bakmak gerek ki zaten şuanki blackwater tank vatozların habitatına hayli ters kaçıyor vatozlar daha çok büyük batık ağaç kökleri büyük kayalar ve bol bol akıntılı suları severler vatoz habitatında bitki de kuru yaprakta bulunmaz nehir çok akıntılı olduğu için ki zaten özel türlerden bahsetmişsin L144 gibi akvaryumda üretilerek seleksiyon yapılmış türler dışında L serisi vatozların çiftini 900 liradan aşağı vereni görmedim. Ben yerinde olsam neon tetra bana çok sıradan geldiğinden neonları elerim 6 carnegiella strigata zeminde 6 pigme corydoras yaparım çünkü bir çift apisto alırsan nerede yavrularını boylandıracaksın?[EDIT]K3r3m,2022-05-22 15:55:02[/EDIT]
En güzel fotoğraflarınızı gösterin
[QUOTE=ArifhbsAquatics]Orinoco tankımdan..

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/205902/130520222118171.jpg[/IMG]

[VID]https://youtu.be/3NlxCPQMGs8[/VID][/QUOTE] Çok güzel olmuş [:)], bu tank geçen sene kurulmuştu diye biliyorum hala faal değil sanırım? Tankın genel bir görüntüsü varsa paylaşırsanız sevinirim elma salyangozları istilacı tür oluyor diye biliyorum orinoco'da endemik bir tür mü? Sanki ramireziler ve kırmızı burunların olduğu tank daha yoğun bitkiliydi cabomba furcata türevi bitkiler vardı diye hatırlıyorum birde kum sansibar white gibi görünüyor, amazondaki kuma benzediğinden bende son zamanlarda almaya niyetlendim bulanıklık oluyor mu bu kumda?[EDIT]K3r3m,2022-05-21 17:22:34[/EDIT]
Hobi Köşem
[QUOTE=CNDRAqua]

Persenota bulsam düşünmeden alırım muhtemelen ama dediğiniz gibi bu şartlarda imkansız gibi duruyor. Trifasciata güzel ama dediğim gibi daha zor türleri deneyimlemek istiyorum [:D]. Atahaulpa olabilecek en güzel seçeneklerden biri ama çok agresif olduğunu duydum. Ayrıca yurtta kaldığım için anca haftasonu evde olabiliyorum yani akvaryumu sürekli kontrol edemiyorum. Hele ki sınav haftalarında 2-3 hafta eve gidemediğim oluyor yani agresif balık ciddi bir risk benim açımdan. O yüzden başka bir seçenek arıyorum.

Daha öncesinde İnka çiftimde hayatta kalmayı başaran yavrulara bu akvaryum yeterli gelmişti. Birinci amacım üretim değil açıkçası, ama elbette yavru görmek de isterim.

Daha öncesinde apisto çiftini hem tetralarla hem de pigmelerle beslemeyi tecrübe etmiştim. Özellikle de neon tetralar yavruların çok büyük bir kısmını yiyorlar. Diğer tetraların da çok bir farkı olacağını sanmıyorum belki bir ihtimal ember tetra olabilir. Ama şöyle de bir durum var; apistolar üreme dönemine girince o agresiflikle beraber tetraları çok küçük bir alana sıkıştırıyor hatta akvaryumdan atmaya çalışıyorlar. Tetraların aksine pigmelere neredeyse hiç dokunmuyorlar. Ondan dolayı en ideal ditherin pigmeler olacağını düşünüyorum. Benim esas aklımı karıştıran ditherlerin acaba faydadan ziyade zararı mı olur diye düşünüyorum.[/QUOTE]Atahualpa agresiftir, bence trifasciata en iyi seçim olur bende de 45x30 ölçülerinde bir tank var bende trifasciata besleyeceğim atahualpa ara sıra çifti ayırmayı, ayna terapisini ister diye düşünüyorum yakından çok fazla ilgilenemeyecekseniz trifasciata gibi agresifliği çok az olan türler daha iyi olur benimde çok istediğim türler var gerek fiyat gerek istedikleri şartları karşılayamazsam alamıyorum bu isteğinizi anlayabiliyorum ama önemli olan canlıların yaşamını rahat idame edebilmesi.
Hobi Köşem
[QUOTE=CNDRAqua]Selamlar, ufak bir güncelleme yapma vakti geldi. Ne yazık ki konu yine kendi kendime konuşuyormuşum gibi hissettirmeye başladı. Yapacak bir şey yok forumca çok bilmişliğe, ahkam kesmeye, tartışmaya gelince susmak bilmiyoruz ama iş tavsiye vermeye, yapıcı eleştiri yapmaya gelince suspus kesiliyoruz [:D]. Neyse yapacak bir şey yok konuyu bir arşiv gibi görmeye başladım artık.

Ufak bir sitemin ardından olup bitenleri anlatayım. Ne yazık ki hala pigme corydorasların siparişini veremedim zaten önümde de 2 haftalık bir sınav dönemi var. 2-3 hafta sonra almaya karar verdim. Zaten hala daha da tam olarak alıp almamaya karar verebilmiş değilim. Apistolar da 1-2 ay sonraya kaldı muhtemelen. Tür seçimi yapmak için de daha geniş bir zaman kalmış olacak.

Bu gün Blackwater akvaryumda tasarımda ufak değişiklikler yaptım. Ayrıca geçen gün yaptığım ölçümde TDS 35 ppm’e kadar düşmüş, bir an önce pH ölçerin kalibrasyonunu da yaptırmak istiyorum. İki akvaryumun da görsellerini muhtemelen bu akşam eklerim. Similis akvaryumunda da; similisler iyice alıştı, etrafı kazmaya başladı keretalar [:)))]. Kayalarda da alg oluşumu başladı, kısacası işler istediğim gibi gidiyor genel olarak.

Şimdi birkaç sorum olacak, cevap gelmezse ayriyetten başka bir konu daha açabilirim.

Similis akvaryumunda sebebini anlayamadığım bir şekilde camda onlarca kılcal çizik oluştu. Fotoğraflarda pek belli olmuyor ve akvaryumu uzaktan görünce de çok göze çarpmıyor ama akvaryumu yakından izleyince epey rahatsız edici ve keyif kaçırıcı gözüküyor. Ultra clear camların daha kolay çizildiğini duymuştum. Bu çiziklerin bir çözümü var mı[:?]

Similis akvaryumunda her şey tıkırında ama uzun süredir aynı türü besliyorum. Akvaryumla alakalı veya tür tavsiyesi olan varsa belirtirse sevinirim.

Sizce dither olarak pigme corydoras almalı mıyım?

Apisto akvaryumuna tür tavsiyesine ihtiyacım var. Persenota, İnka, Atahaulpa, Trifasciata gibi sert fin yapılı apistolar daha çok hoşuma gidiyor. Birinci önceliğim olabildiğince doğal bir tür seçmek (Cacatuoides varyeteleri olmaz mesela [:)))]). Ayrıca daha öncesinde İnka beslediğimden dolayı biraz daha zor bir türe yönelmek istiyorum. TDS 35 ppm, pH ölçümü yapamıyorum şimdilik ama 6.5-7.0 üzerinde olacağını sanmıyorum. Tabii tür seçerken de Türkiye’de bulabileceğim bir tür istiyorum [:D].[/QUOTE]Personata benimde favori Apisto’larımdan biri keşke eskisi gibi çifti 350-400 TL gibi bir fiyata bulunabilse fakat günümüz şartlarında buna imkan yok. Atahualpa veya Trifasciata gayet güzel fakat oldu da çift yumurta dökerse yavruları nerede boylandıracaksınız? Pigme cory olabilir fakat beslenme zamanı apistolar da pigmeler de tabana ineceği için bence hazır güzel tetralar geliyorken tetra türlerine yönelin. Artık forumun yavaştan arşive döndüğü konusuna bende katılıyorum 2018-2019 dönemlerinde bile gün aşırı açılan birbirinden güzel konular olurdu şimdi ayda bir bile yok.
Yeni Hongsloi Yavrularımız.
Maşallah çok güzel görünüyor, son günlerde apisto ithalatı olmuyor diye biliyorum damızlıkları nereden aldınız?
Karides İle Hangi Balık Bakılır.
Bu kuralı herkes bilir ama yinede yazayım bence de sadece karides beslenmeli, illa balık istiyorsanız herkes pigme corydoras, corydoras habrosus, sivrisinek rasbora gibi küçük rasboralar önerir çünkü bu balıkların ağız yapısı karidesleri yiyemeyecek kadar küçüktür ama bu saydığım balıklar etçil ağırlıklı beslenirler bu durum ise karideslere tamamen terstir ve yüksek protein ile besleme karidesleri kısa vadede hızlı büyütebilir ama uzun vadede yarardan çok zararı vardır. Kesin olmamakla birlikte öldürebilir kabuk atma oranı hızlanır, karideslerin ömrü kısalır bu yüzden balık olmaz bana göre.[EDIT]L471,2022-05-09 18:04:25[/EDIT]
L191 & L200 Plecolarım
İrfan abi hayırlı olsun çok güzeller [:)]. Yalnız iki türü de aynı tankta bakmanı tavsiye etmem çünkü L200 etçil ağırlıklı beslenir hemiancistrus grubuna aittir, L191 neredeyse tamamen otçuldur uzun vadede etçil beslenmesi ölüm sebebidir aynı şekilde L200 de etçil beslenmesi uygundur bu yüzden ikisini farklı tanklara almanı tavsiye ederim.
Hobi Köşem
[QUOTE=CNDRAqua]

Tür konusunda hâlâ kararsızım. Evet şuan nadir türlerin gelmesi zor ama ithalat yapan tanıdıklarım var biraz da onlara güveniyorum diyelim [:)]. Harun abi bu boyutun uygun olacağını söylemişti atahaulpa için. Ama eğer atahaulpa yaparsam dither olmasa daha iyi gibi [x(]. O saydığınız apisto türleri gayet güzel ama daha önce apisto tecrübem olduğu için istemsizce biraz daha zor türlere yönelmek istiyorum. Hatta şuan akvaryumun suyu 60 ppm filtre malzemesi olarak da super peat var, daha öncesinde kullandığımda 20-30 ppm civarı bir düşüş olmuştu bu sefer de olursa 30-40 ppm civarı olacak TDS. Reverse osmos alsam elizabethae bile düşünebilirdim [:)))]. Akvaryumun üstü kapalı ama fotoğrafta belli olmuyor galiba. Tetra türlerini de düşündüm ama daha öncesindeki apistom üreme zamanı 10-15 cm’lik alana sıkıştırmıştı tetraları [:D]. Pigmelereyse o kadar çok dokunmadılar. Badc’ın iki senede bir defa yapılacağını sizden duydum ilk defa, gerçekten üzücü oldu bu[:(]. Seti yaptırmaktan ziyade seti doldurmak zor ne yazık ki [zzz]. Akvaryumu koymamanın sebebi bir yarışma akvaryumunu akvaryum forumunda paylaşmak ne kadar doğru olur bilemedim. Yarışmadan sonra bol bol paylaşırım ama merak etmeyin [:lol:].[/QUOTE]Harun abiye bende sordum yavruları büyütemez dedi bence farklı bir tür düşünün badc 2024’e kadar yarışma yapmayacağını instagram hesabında belirtmişti. https://www.instagram.com/p/CZO8xVHICJY/?igshid=YmMyMTA2M2Y=[EDIT]L471,2022-04-20 19:57:16[/EDIT]
Hobi Köşem
[QUOTE=CNDRAqua]Merhabalar, foruma uğramayalı uzun zaman oluyor [:D]. Belli başlı sebeplerden dolayı forum artık eski zevkini vermiyor bana kalırsa [:)]. O yüzden eskisi kadar konulara dahil olamıyorum sadece tanıtım konularını inceliyorum. Bu konunun da ilgi görmemesi sebebiyle paylaşım yapmayı durdurmuştum ama onca zaman sonra yeni bir güncelleme yapmak istedim.

Öncelikle gerçekleşen gelişmelerden bahsedeyim. Sumbu Shell’ler beklediğim gibi balıklar değilmiş zamanının çoğunu saklanarak geçiriyorlardı. Ayrıca ilk yaptığım tasarım da pek içime sinmemişti ama değiştirmeye üşendiğim için dokunmadım pek [:D]. Sumbu Shell’eri sevebileceğini ve iyi bakabileceğini düşündüğüm bir abime hediye ettim. Ayrıca sonradan öğrendim ki 1 erkek 3 dişi diye aldığım similis kolonisinde sadece 1 dişi ve 3 erkek varmış. Demek ki o yüzden durmadan akvaryumda gerginlik varmış [x(]. Mecburen fazla erkekleri postaladım [:)))]. Ve akvaryumu tamamen baştan kurarak çok farklı bir tasarım yaptım. Kurulum öncesindeki 1-2 aylık süreçte bol bol araştırma yaptım. Similis’lerin doğal yaşam alanlarını ve biyotop kurulumlarını inceledim. Doğadan doğru malzemeleri temin ederek tasarım yapmaya koyuldum. Aslına bakarsak kaya ve kabuk diziliminden ziyade balıkların kendileri oluşturacağı tasarım ve tortu, alg oluşumu gibi faktörler önemliydi. İşin sonunda gerçekten hoşuma giden bir tasarım yaptım ve 1 çift similis’i oraya aktardım. Çok geçmeden ilk yavruları da gördüm [:3]. Toplamda 6 batın yavru yaptılar. Akvaryum küçük olduğu için erkeği ayırmak zorunda kaldım. Onlarca yavru olunca akvaryum kreşe döndü [:lol:]. Yavrular da büyüyünce elden çıkardım ve şuan akvaryumda 1 tane anne, 4 tane 3 cm, 5 tane 2,5 cm, ve 1 tane 1,5 cm olmak üzere toplamda 11 tane similis var. Akvaryum da tam istediğim gibi gelişiyor. Similisler sağ olsun akvaryumun tasarımını kendi zevklerine göre dekore ediyorlar [^_^]. Alg ve tortu oluşumu da tam istediğim gibi oldu. Fotoğraflarını koymak isterdim ama Biotope Aquarium Design Contest 2023’e katılmayı düşünüyorum. O yüzden ne yazık ki paylaşamıyorum ama yarışmadan sonra bol bol fotoğraf ekleyeceğimden şüpheniz olmasın [:D].

Gel gelelim diğer akvaryuma. Similislerden sonra o akvaryumu da tamamen baştan tasarladım ve 1 çift ocellatus gold aldım. Çok zevkli balıklardı ama yavru alamadım ne yazık ki. Onun da görselini ekleyeyim: [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/228854/170420221540391.jpg[/IMG]

Sonrasında set hayalleri için ilk adımı atma kararı verdim. Ama Türkiye şartları sağ olsun biraz daha sınırlandırmak zorunda kaldım. 2. katı iptal ettim ve 2 tane 45x30x30 akvaryumla idare etmek zorunda kaldım. 100x30x60 bir MDF mobilya yaptırdım. 30x30x30 akvaryumu elden çıkardım. O akvaryumun yerine bu forumda bulduğum 2. el hiç kullanılmamış Aksan yapımı 45x30x30, 45 derece rodajlı yani tam istediğim gibi bir akvaryum bulup aldım. Hiç kullanılmamış olmasına rağmen yarı fiyatına geldi. İkea marka masa lambası da temin ettim. Ardından tasarım yapmaya koyuldum. Taa ilk açtığım tanıtım konusundaki kökü bu akvaryumda kullanmaya karar verdim. Biraz da Facebook gruplarından küçük kökler temin ettim. Okuduğum okul dağ başında olduğu için (Bulancak Fen Lisesi) her gün fındık bahçelerinin arasından geçiyordum [:)))]. Sonbahar-Kış aylarında da yapraklar dökülünce dallar çıplak kalmıştı. Ve her geçişte dallara bakıp istemsizce, bunları akvaryumda kullansam nasıl olur diye düşünüyordum [:?]. Forumda kullanılabilir mi diye sordum ve verilen cevaplar doğrultusunda kullanma kararı aldım. Garipser bakışlar arasında dalları topladım. Akvaryum için kullanacağım diyince sen akvaryumla kafayı bozmuşsun dedi arkadaşlarım [:lol:]. Haksız da değiller... Ha bir de 2. el bir Sunsun 603B arıyorum ama tam 3 kez farklı kişilerle anlaşsam da hepsinde de karşı taraf caydı. Artık kabak tadı vermeye başladı ama yapacak bir şey yok... Duyan eden gören satan olursa Özel Mesaj kısmından iletişime geçerse memnun olurum. Neyse tasarımı da hazırladıktan sonra bitkileri de aldım ve suyu doldurma kısmına geçtim. Son durum şu şekilde: [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/228854/170420221609561.jpg[/IMG]

Canlı konusunda da arada sırada 1 çift wild betta alıp yanına da 10 tane cüce rasbora mı atsam diye düşünmedim değil ama sonuç olarak Apisto’da karar kıldım. Suyun oturmasını ve yeni gerçekleşecek ithalatları bekliyorum. Duruma bağlı olarak Apistogramma Atahaulpa, Apistogramma Persenota ya da o tarz agresif fin yapısına sahip türlerden birini almayı düşünüyorum. Dither olarak da yavru yemeyecek küçük bir tür istiyordum. Ember tetra ve Pigme Corydoras arasında kalmıştım. Pigme Corydoras’ta karar kıldım 6 tane almayı düşünüyorum ama bir yandan da hiç dither olmasa daha mı iyi olur diyorum. Neyse çok uzattım [:D] önerilerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum [:)]. Köşenin de son halini paylaşayım:[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/228854/170420221631101.jpg[/IMG][/QUOTE]Güzel planlar [:)], 45x30x30 bir tankta atahualpa gibi agresif türler için küçük gelir personata da artık bulamazsın zaten yeni gelecek ithalatlarda da artık apistolardan pek nadir türler gelmez apistolar parlak dönemlerini bana göre 2016 ila 2020 arasında yaşadılar, hongsloi, borelli, trifasciata gibi daha kolay üreyen, agresifliği nispeten daha az olan türler daha uygun olur. Ortadaki kök biraz bütünlüğü bozmuş gibime geldi onun yerine daha fazla kuru yaprak ortadaki boşluğu doldurur diye düşünüyorum veya aydınlatma biraz daha güçlü olsa myriophyllum, cabomba gibi bitkiler daha güzel olur. Dither olarak ruby tetra veya ember tetra olabilir yada tankın üstünü kapatabilirsen carnegiella strigata güzel olur pigme corydorasta olabilir zeminle çok işi olmadığından apistoları pek rahatsız etmez badc 2023'e maalesef katılamazsın çünkü artık yarışmayı 2 yılda bir yapma kararı aldılar yani 2024 yılında olacak diğer yarışma. Set için bence pekte pahalı fiyatlar yok eğer demirci ve benzeri yerlere yaptırırsan ben demirciye yaptırmıştım. 2. akvaryumun fotoğrafını koymamanın nedeni nedir?[EDIT]L471,2022-04-17 19:59:10[/EDIT]
En güzel fotoğraflarınızı gösterin
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/195096/090420222241041.jpg[/IMG]Nannacara anomala yumurtaları [:)].

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.