ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
koniciwaa
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Ekim 2008 22:35
Son Ziyaret:
09 Aralık 2015 09:44
Toplam Mesaj:
61 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Halil C. Ülkü
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kayseri
Meslek:
İnsaat Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

F0 Wild Curipera Discuslar Üretimhanede (İlk F1 Yavrularımız Sayfa 29)
Orhan Bey Su F1 lerin yeni fotolarını görsek artık :)
Tropheus Red Rainbow Kambwimba'larım
Engin Kardesim Yeni Fotolarını Bekliyoruz....
Tropheus Red Rainbow Kambwimba'larım
Engin kardesim güle güle besle cidden secerken bizzat yanınızdaydım..Paketlerkende yardımcı oldum harbiden cok kaliteli balıklar Maslllah hakkını vericeğinden süpem yok.. Dizi Dizi yavruları olur inşallah..
Bu akvaryum discus için yeterli mi
Şevkinizi kırmayın Kemal bey zamanlar hersey isteğiniz gibi olur inşallah..
Discus konusunda okumaya araştırma yapmaya devam edin o zaman kafanızda farklı planlar oturabilir daha bilinçli bişeyler yapabilirisiniz..
Saygılar...

Vahşi Discus & Biyotop Oluşturma
Yiğit bey konuyu farklı tarafa çekmisiniz farklı bi şekilde algılamısınız yada ben farklı bir çerveden bakmısım siz  haklısınız benm imzamdada görduğunuz üzere bende böyle bir biyotop tankın hastasıyım..
Ben konuyu Köksal beyin aciş tarzına istinaden anlgıladığım şekilde yazılarmı sürdürüyorum..
Wild discus besleyen arkadaşlar neye istinaden beslediklerine göre değişir kimi arkadaşlarımız biyotop olusturmak için sadece görseliği için besler..Kimi arkadaşlarmız (ben gibi) Gen havuzunu genişletmek için besler üretim amaclı besler..

Yabancı kaynaklı sitelerin bir coğunda cok güzel biyotrop discus tankı mevcut yakından takip ediyorum ama videodaki gibi doğal ortamına yakın camur ve tortu olusturulması cok zor ve bakımıda bir o kadar zor..Bu ortamı yakalamak imkansıza yakın tanklarda onu belirmek istiyorum..

Şunuda pas gecmeyim wild discus prof. discus besleyiciliği için önemli ciddi bir tecrübe gerektiriyor..Yeni başlayan arkadaşlar hibrit türlerinde deneyim kazanarak böyle bir tank oluşturmaya tecrube kazansa daha doğru olacağını düşünüyorum..Ve biyotopa kesinlikle damızlık boy discus tercih edilmeli aksi taktirde hep söyluyorum gelişiminde sıkıntılı discuslarınız olacaklardır..

Mesajım cok dağınık oldu anlaşılacağımı umut ediyorum..
Saygılar..

koniciwaa2010-11-26 01:26:54
Vahşi Discus & Biyotop Oluşturma
[QUOTE=undesirable]Halil Bey, söz konusu olan biyotop akvaryumudur ve hiç bir biyotop akvaryumunda hybrid türlere yer yoktur.[/QUOTE]

Yiğit bey Hatırlattığınız için teskkur ederimTebessümTebessüm
İçimizden kaçı kaliteli wild discus beslemekte..Kaçı ulaşabilecek güçe sahip ben sahibim siz sahibsiniz diyelim biraz gercekci olmakta fayda var sanırım..Yorumları okuyan arkadaşlara yardımcı olması bagbından..Göz%20Kirpma

Vahşi Discus & Biyotop Oluşturma
Köksal Bey yüzeysel su değişimle nasıl dana yüreği artıklarını hadi onu geciorum kuru yemle büyütürüm derseniz onun artıklarını onuda gectim dışkı artıklarını nasıl yok ediceksiniz..
Kısıtlı hacimden kastım hadi siizn değiniz gibi 500lt hacım olsun yada onuda gectim 1000lt bi tank olsun ne kadar su değişimi yapıcaksınız nitrat oranını ayarlamak için bunu eklerken damla damlamı ekliyceksiniz su tortulardan bulanmasın diye..onuda gectim fitre malzemesi olarak ne kullancaksınız bu tortulardan hemen tıkanacaktır..Varsayımlarla konusmak yeri gelince kolay oluyor yanlış anlasılmasın lütfen samimiyetle söyluyorum...
Dediğim gibi dediğimiz sartlarda bir grup yavruyu disk formuna sokun sonra her konuyu tartışalım oluyormuy diyelim tebrik ederim..Alkıs tutalım..
Saygılarımla..  
Vahşi Discus & Biyotop Oluşturma
Dediğiniz ortamda hirbirt bir yavru grubunu sınırlı hacimde akvaryum ortamında görduğunuz formlara sokun sonra her konuda tartışalım... koniciwaa2010-11-25 23:14:03
Bu akvaryum discus için yeterli mi
Kemal bey discuslar sürü balığıdır 6-8 grup halinde kendilerni daha mutlu hissederler..
Yavru olarak edinceğiniz balıklar tankınızın su haliye gelişimini tam saglıyamazsınız..
Neden saglıyamıycağınızı acıklıyım;
1)Yavru gelişimi için tanktaki nitrat seviyesinin minimum seviyede tutlması gereklidir saglıklı bir gelişim için bunu bu tanta saglamanız cok zor surekli su değişimleri sık yemleme vs sebeplerden ötürü..
2)Bakteri çakısması muhtemel bir etken diğer türler oldğu için buyuk risk.
3)Kullanmıs olduğunuz kum ne bilmiyorum ama aralarına giren yem artıklarından ötürü ani nitratpatlamalarına neden olabilir..Buda direk ölümçül sonuclar doğurur..
4)Yavru discular iyi gelişmesi için yuksek proteinli besinlere ihtiyac duyar bizde bunu danayüreği ev yapımı mamalarla karsılamaya calısırız.Bu mama suyu cok cabuk bozar onun için her yemlemeden sonra dip çekimi sarttır.Günde min 3kez yemleme yapıcağınızı var sayarsanız bu tankta biraz sor görnuyor..Ne kadar çelerseniz cekin kum arasında pislikler kalıcaktır buda yukarıdaki maddedeki olayla sonuclancaktır..
5) Sürekli su değişimini her balık tolere edemeye bilir tankızda değişik türler mevcut üstelik bitkilerde buda sıkıntı görnuyor..
Daha bircok baslık sırayabilriz su an en çarpıcıları bunlar..
Gelişimi tamamlamıs balık besliyecek olsanız discus adet basına 40 - 50 litre suya ihtiyac duyacaktır..Buda demek oluyor min 6 balık besliyecek olsanız 300 lt lık bir tanka ihtiyacınız var..Bitki kum mango kökö vs.. tank hacminizide çalıcaktır bunuda göz onünde bulundurmak gerekir..
Akvaryumdaki diger türler konusuna girmiorum yetersizliğin sebebi budur..
Sanırım yeterince acıklayıcı old
u..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.