ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
nodar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Kasım 2007 23:32
Son Ziyaret:
11 Nisan 2011 17:00
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
yiğit bener avcı
Doğum Tarihi:
11 Haziran 1981
Yaş:
42
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yiğit...cichlid

SON 10 MESAJI

Gece gece saçma bir fikir
Aynı sorun bende de var.Kendime göre buldugum çözüm ise akvaryumlardan bir tanesine ısıtıcı takmak. Oda küçük olduğu için ben faydasını gördüm. Bilgisayarın başından kalkıp hemen akvaryumlara baktım ısıtıcı takılı olan 28, ısıtıcısız olan ise 26 derece.Rafın altındaki tanklarda termometre yok ama tahminim onlar da 24-25 derece filan.Isıtma ve fan konusunda bir bilgim yok bu işin eğitimini almış arkadaşlara saygısızlık etmek istemem ama evin girişinde kaloriferleri kontrol eden bir termometre var 20 dereceye ayarlı otomatık olarak içerisi 20 dereceye ulaşınca sistem kapanıyo.Sistem kapanıyo ama petekler hala sıcak.12 w bir fan bulup denemek gerek.Bu arada akvaryumlarımın üstleri kapalı.bir kacının yanlarınıda straforla kapattım.
Yavrular nasıl hızlı büyür ?
Arkadaşlar bildiğim kadarı ile profesyonel üretimlerde tek tek tanklar değil direk olarak bulundukları oda ısıtılır. Her tankı ayrı ayrı ısıtmak vede akıntı saglamak elektirik tüketimi açısından ciddi bir yüktür. Profesyonel üreticiler bundan kaçınır.Benimde yavru tanklarımda ısıtıcı yok sebebide elektrik yüküdür. Nevzat arkadaşın sorusuna yönelik yazdım bu cevabı.Arkadaş tankının ölçülerini yazmış.Balıkları boylama yapmak bölmek ve daha büyük tanka almak gibi bir şansı varmı bilmiyoruz.16 adet balığın nesini boylıycak.Bu cevabıda yazarken siz değerli arkadaşlarımın yazdıgı yorumlarla birlikte  sorulan soruyu tekrar tekrar okuyorum.Okudukça cevaptan uzaklaştığımız kanaatindeyim.Arkadaşımızın elindeki mevcut sisteme göre bir çözüm üretmeliyiz.Akıntı cok olmamak kaydıyla tamam diyelim ama ısıtıcıyı cıkarmak niye anlamıyorum.
havalı camdan akvaryum yapabilirmiyiz?
Çift camlardan kastın ısı camsa ikiye ayırıp kullana bilirsin.4 mm olması gerek. Küçük bir sey belki olur. Ama konu başlığında havalı cam yazmışsın havalı camlardan (Dükkan ve mazaların cam KAPILARI) olmaz. Nedeni ise o tür camlar tek parça çıkıyor ve kesmeye kalktığın anda tuz buz olup dağılacak.Güvenlik için böyle bir işleme tabi tutuluyorlar.Araba camları gibi.
Yavrular nasıl hızlı büyür ?
Isıtıcıyı çıkarmak mı.Bence bu yanlış oldu sonuçta bu canlılar soğuk kanlı. Sabit bir vücüt ısıları yok. Bulundukları ortam ne kadar sıcaksa metabolik faaliyetleride o kadar fazla olur. 22 derece  de yaşamalarıyla 30 derecede yaşamaları aynı mı olur? Tabiki olmaz. Alınan besin miktarı sıcaklıgın artmasına paralel olarak artar. Tabiki sindirim süreside sıcaklık artınca kısalır. Sık  su değişimindeki temel mantık ta buna bağlıdır metabolizma hızlandıkca metabolik atıkları da artıcaktır. Bu atıklarda sık su değişimiyle ortamdan uzaklaştırılır. İşin özeti balığın büyümesi direk sıcaklıkla alakalıdır. Bu arada akıntının arttırılması kısmınada katılmıyorum. Canlının tükettiği besinlerden elde edilen enerjinin bir kısmı büyümeye bir kısmıda günlük fiziksel hareketlerinde ve metebolik faaliyetlerinde  kullanılır(sindirim,dolaşım). İleriki yaşlarda buna üreme faaliyeti de girer.Ortamdaki akıntının normalin çok üstünde olması fiziksel hareketin de cok olması demektir.Buda daha fazla enerji tüketimine sebep olur.
Yavrular nasıl hızlı büyür ?
Canlı yemin işe yaradığı doğru ama tek başına oda fayda etmiyecektir.Sık su değişimi mümkünse her gün dip çekimi ve sıcaklığı biraz yükseltirsen sonuca daha çabuk ulaşırsın.Önemli olan nekadar yediği değil kaliteli ve yeteri kadar beslenmesidir.Kısaca özetliycek olursak  sık su değişimi-daha yüksek sıcaklık-az miktarda çok sefer yemleme.
Frontsa Erkek Olmadan Yumurta
Balıkların doğal ortamda iki tane önceliği vardır birincisi beslenme ikincisi ise üreme faaliyeti.Dogru bir diyetle beslenen balıklar dogal olarak üreme isteği içindedirler.Ortamda dişi veya erkek bireyin eksikliği bu biyolojik olayı engellemez.Balık normal üreme faaliyetine devam edicektir.Bundan bir iyi birde kötü sonuç çıkartıcak olursak yumurtalarının dölsüz olması üzücü çünkü ortamda erkek yok.Dişi balığının ise üreme isteği içinde olması sağlıklı ve iyi beslendiğine bir işarettir.Bence en yakın zamanda bir erkek al. Akvaryumda yavru görmek güzel birşey.:) 
Duvarda Akvaryum
Diğer arkadaşlarımızın söylediklerine katılıyorum.Derinlik çok önemli.Yaptıracağın boyuttaki akvaryumun üst camlarına sağlamlık açısından  kuşak gerekicek min 6 cm eninde boydan boya kuşak atılınca 2 karşılıklı kuşak 12 cm eder sanada 8 cm bir aralık kalır ki bu temizlik dekor yerleşimi açısından cok sıkıntı yaratıcak. Min 50 cm gibi düsünürsen hem istedigin derinlık hissi hemde kullanımı kolay bir sistem olur.
balıklarım!
Balıkları götürmeden 2-3 gün önce yem vermeyi kes.Taşıycağın günden 1 gün öncede ya ısıtıcıyı kıs yada fişten çıkar dikkat et 20-22 derecenin altına düşmesin.Sıcaklık düşünce balıkların metabolik faaliyetleri de azalıcak oksijene ihtiyacıda.Oksijenin sudaki çözünürlüğü direk ısı ile alakalı sıcaklık düştükçe oksijenin suda çözünmesi artacaktır.40 dk pek uzun bir süre değil herhangi bi kova veya poşet işini görür.Sıkıntı olucağını zannetmiyorum.
Akvaryum Isıtma Sorunu
Bir arkadaşımın 1500 lt lik bır akvaryumu var. 3 adet 300 w ısıtıcı çalıştırıyor.Bu ay 350 evro elektrik faturası geldi (((.Bence akvaryumu daha sıcak bir odaya taşı.Yada straforla ön cam hariç tüm camlarını kapat.Eğer odan soguk ise ısıtıcı sürekli calışacak.Ay sonunda fatura gelince üzülmeni istemem.

Balık sayısı
Literatür bir litre suya bir cm balık diyo.200 litrelik bir akvaryuma 10 ar cm lik cikletlerden 20 adet şeklinde hesaplansada diğer arkadaşlarında dediği gibi türüne göre değişir.İleride yetişkin erkekler yer tutacakları için.Balık kayıpları kaçınılmaz olur.8-10 balık bence sıkıntı yaratmaz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.