ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ilkerturan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Mart 2007 01:07
Son Ziyaret:
03 Temmuz 2007 23:38
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ilker TURAN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 9 MESAJI

STRAFOR ARKA PLAN

Kaliteli bir fotograf  makınesı bulursam size son halını gosterecegım.Balıkları hele bır gorunuz bayılacaksınız.isimlerını tam olarak bılmıyorum sızler resımlerden cozersınız :) gorusmek uzere.

STRAFOR ARKA PLAN
[QUOTE=ysn.tufekci]Emeğine sağlık dostum.Sen beğendiysen O.K dir :))[/QUOTE]
 
 
Motive ettiniz vallahi,sağolun...
 
Lütfen imla kurallarına uyalım... 
Ramirezi2007-06-20 16:39:06
STRAFOR ARKA PLAN
[QUOTE=MTARIK]Elinize sağlık, bundan sonraki olası çalışmalarınız için, görünüş anlamında 2 ufak önerim olacak:
 
1) çiklit türleri doğal habitatında ağaç kökleri arasında değil, kayalıklarda yaşarlar. Ağaç kökleri daha ziyade amazon havzasından izler taşır.
 
Eğer çiklit türleri besleyecekseniz, kayalıklardan oluşan, ve ufak mağaramsı oyukları bulunan bir arka plan daha doğal duracaktır.
 
2) Doğada hiç bir ağaç o şekilde ince ayaklar üstünde durmaz, gövdenin toprakla birleştiği bölgelerde kalın kökler oluşur, onlarda birbirine bitişiktir. Özellikle yabancı sitelerde bunun çok güzel örnekleri var.
 
[/QUOTE]
 
Akvaryumun eni geniş oldugundan dolayı bir kaç şey koymayı düşünüyorum.Kaya oyukları vb. cichlid almayı düşünüyorum ama ilk başta bitki türlerininde uyumlu olması lazım yememelerı ıcınSmile Belkıde başka türlere bakarım yarın bellı olacakSmile Ağaç içinse söylemeyı unutmuştum yabancı bir siteden yapılan agac köklerini inceleyerek ve nehirlerdeki resimlere bakarak çıkarttık.Akvaryumun boyundan dolayı ve kullanım alanı açmak için mecbur boyutları bu oldu.Ama gerçek bir foto ile çekip yayınlayacagım.Umarım o zaman sizde benım gördügüm gibi görebileceksiniz .İlginiz ve önerileriniz için teşekkür ederim.İlerisi için degerlendirecegım.
Ramirezi2007-06-20 16:37:52
STRAFOR ARKA PLAN
[QUOTE=iandblunesss]Arkadaşım yaptığınız arka fon gerçekten çok hoş olmuş ama biraz güel bir bitkilendirme ile çok daha güzel olacağına inanıyorum.Sevgi ve saygılarıma...[/QUOTE]
 
Kesinlikle bitkilendırme olacaktır.Paylastıgın ve begendıgın ıcın tesekkur ederım.
STRAFOR ARKA PLAN
Bu arada yarın sabah balık,bitki almaya gidiyorum.Önereceğiniz dekor malzemesı (Doğal olmak koşulu ile) varsa lütfen benımle paylaşınız.Ayrıca akvaryumun hataları, yanlışları varsa da söyleyiniz.Ne kadar sert dahi olsa elestirileriniz ben biliyorum ki yapıcı olmak için olacaktır.Şimdiden teşekkürler. Ramirezi2007-06-20 16:21:08
STRAFOR ARKA PLAN
Evet strafor arka fon olacaktı gecenın 1 ınde yazınca böyle olmuşSmile Kayalıklar ve bitkileri düşünüyorum ama ilk basta cichlid türlerınden olsun dıye düşünmüştüm.Fakat madem oyuk ve kayalıklar gerekiyor o zaman tropikal türlerden alırım ve bitkide koyabilirim.Öneriniz için tesekkür ederim.Bu arada doğada elbettekı hiç bir ağaç 3 tane kök üzerınde durmazSmile Zaten kökünün gövdesinin kayalık içinden çıkmış olduğunu görürseniz kökünün içeride de devam ettığını görebılırsınız.Amazonlarda nehir icerisındekı bir çok ağaç tipinin kökleri ortadan oyuk ayakları üzerinde durur vaziyettedir.Bunu haritaya bakar gibi düşünün yoksa bu akvaryuma ne bir ağaç sığardı ne de uzayan kökler değilmi ?Zaten akvaryumun dıs hatlarına köşelik çıtalar takılacak artı olarak içine kayalıklar yerleştirilecek bitki ekilecek, yani tam anlamıyla akvaryum denemez çünkü daha içinde balık yokSmile Daha tamamlanmamıs oldugunu belırtmelıydım ama suanda gözümün önünnde ve bakmaya doyamıyorum desem yerıdir.Şimdilik sayfa sayfa içine koyacağım balık türlerini arıyorum.Keşke biraz daha uzun olabilseydi akvaryum içine bol kayalık koymayı ve hatta dogal populasyon olsun duye yavru kaya yengeci bıle koymayı düşünmedım değilSmileTabi bu konularda pek bilgiye sahip değilim ve sizin gibi akvaryum severlerın içinde bu işi öğrenecegıme inanıyorum.Şu anda 3 akvaryumum var.Biri pirhana akvaryumu , digeri ufak japon akvaryumu ve yeni yapmış oldugum bu içi boş akvaryum var.Bittiğinde son resimlerinide koyacağım.Umarım o zaman işte olmuş dersiniz.İyi  kötü bütün eleştirilerinizi bekliyorum; çünkü yapmam gereken ne varsa içindeki balıkların huzu için yapacagım.İyi gunler arkadaslar Ramirezi2007-06-20 16:31:46
Mehmet Kundak'ın bitki akvaryumu(Hayran oldum)
Akvaryum gerçektende oturup karşısına insanı tam bir rahatlatma moduna sokuyor gibi geldi bana.Allah sahibine bağışlasın gözüm kaldı ama kem göz değil :) Gerçekten mukemmel.Bakım konularından anlamam ama harika..
STRAFOR ARKA PLAN

Fotoğraf:

     Uzaktan bütün Görünüm..

         Biraz daha yakından :)

 
         Dış Filtreden gelen temiz su yolu ( Şelale )
 
 
         Köklerin Sizler için yakından görünümü..
 
 
 
 
Yaklaşık olarak 2 ayda bitti ve gerçekten zahmetli oldu .İşçiliğinin %90'ı Levent Gül isminde arkadaşım yapmış olup bana bunu yapmamdaki fikride veren odur. Bunun yapımında kullanılan aletler 5 tabaka kalın strafor ( beyaz ve hafif esnek ) Havya , hobi el işi matkap zımpara ve kesme makinesi ( internetten 70 ytl ye aldım :) ) ve süpürge köpükleri temizlemek için :))))
 
Ben güzel ve içime sinen bir akvaryuma sahip oldum.Umarım fikir sahibi olmak için araştırma yapan arkadaslara iyi bir örnek olur. Resimlerini cep telefonundan çektiğim için biraz bulanık çıktı ama mazur görünüz..İyi günler
 
 
 
 
 
 

Boyut (cm): 100 x 65 x 60
Kapasite (litre): 390
Canlılar: Şuanda boş ama chickled almayı dusunuyorum ( ismini yanlıs yazmıs olabılırım :) )

Malzemeler: AT-3338 Dış Filtre , İnce Çakıl , Strafor üzeride fuga 2001 derz , 300 Watt ısıtıcı , hava taşı .

Akvaryum Bakımı:

Kullanılan Yemler:

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:
 
 
 
 

 
ilkerturan2007-06-19 14:25:53
balıklar ölücek cevap yazınız
İçinde oluşan pamukçuk bendede oluştu.Güneş alıyorsa akvaryumunuz belli dönemlerde yapıyor bunu.Sonradan buna soyle bır cozum buldum.Su ürünlerınde okuyan ır arkadasım bana bakterı olustgunu soyledı bunun sebebınıne benım koy oldugum bır tastan dolayı daha fazla ve hızlı olusması olarak acıkladı.Kullanmıs oldugunuz malzemeler bır cok bakterının olusmasında aktıf rol almaktadır.Korkulacak bır sey yok.Iyı gunler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.