ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Yunus Emre
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
16
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Ocak 2007 19:00
Son Ziyaret:
14 Mayıs 2013 08:00
Toplam Mesaj:
1180 [0.19 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emre TOMRUK
Doğum Tarihi:
09 Ekim 1989
Yaş:
34
İl:
Trabzon
Meslek:
KTÜ Biyoloji
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Emre TOMRUK '''' Yaşlanarak değil yaşayarak tecrübe kazanılır, zaman insanları değil armutları olgunlaştırır.! '''' Peyami Safa

SON 10 MESAJI

Yumurtalar döllenmişmidir ?

Dişi ilk yumurtladığında yumurtaların rengi kahverengidir. Eğer döllenme olmamışsa ya da mantarlaşma olduysa yumurtanın rengi beyazlaşır, sonrada bozularak eriyip kaybolur. Şuan için yumurtanın renginde bir değişiklik yoksa ve zamanla koyulaşıyorsa yumurtalar döllenmiş ve yavru oluşacak demektir.

Peki Cevap Ne ?
Saccharomyces cerevisiae, bira mayası fakültatif bir canlıdır.Yani hem oksijenli hemde oksijensiz solunum yapabilen bir canlıdır.Oksijensiz ortamlarda fermantasyon(O2siz) yapar.
 
Şekilde gösterilen düzenek ağzının kapalı olması nedeniyle oksijensiz bir ortamdır.Dolayısıyla burada mayalar fermantasyon yapmaya zorlanmış.
 
Turkuaz balon olan şişede mayalar Glukozu, etil alkol + CO2 ve net 2 ATP' ye dönüştürür.Çıkan ve birikmeye başlayan CO2 ve etil alkol(gaz formundadır buda balonu şişirir) sayesinde şişenin ağzındaki balon şişer.
 
Sonuç olarak doğru cevap A şıkkıdır.  
Mavi karidesler ne renk?

Lisans düzeyinde genetik dersi almadan önce, bende bize lisede öğretildiği gibi genetiğin kabaca baskınlık, çekiniklikten ibaret olduğunu sanıyordum.Ama olay kesinlikle bu kadar basit değilmiş, bunu genetik vize sınavlarındada tecrübe etmiş oldum.

Aslında Mendel bezelye bitkisini seçtiği için çok şanslıymış.Çünkü bezelye bitkisinde özellikler tek genle kalıtılıyor ve birbirinden tamamen bağımsız bir şekilde çalışıyor.Bu nedenle Mendel özellikle eşeysiz ve eşeyli üreyebilen başka bir bitki seçseydi, bizler ''mendel'' adını duymayacaktık belki.
 
Bazı özellikler tek genle kalıtılabildiği gibi, birden fazla genlede kalıtılabilirler.Birde genlerin bağlı ya da bağımsız olmasıda önemlidir.
Mustafa Bey' inde söylediği gibi genetik ne yazıkki sadece baskın veya çekinik olma durumuna göre işlemiyor.
Kısmi baskınlık, kodominantlık, Letal alellik, paramutasyonlar, epistasi(kendi içinde 6 farklı durumu vardır) gibi olaylardan dolayı birçok farklı, ve benzersiz özellikler ortaya çıkıyor.
'' Çekinik genden baskın gen elde edilemez.'' sözü yanlış değildir ama tam olarak doğruda değildir.Yukarıdada söylediğim gibi eğer özellikler tek gen tarafından kalıtılıyor ve birbirlerinden bağımsızlarsa cümle doğrudur denebilir.Fakat aynı cümleyi birden fazla gen tarafından kalıtılan ve bu genlerin  bağımlı ya da bağımsız olabileceği göz rengi özelliği için doğrudur diyemeyiz.
Sonuç olarak ne yazıkki eğitim sistemimizin acizliği yüzünden çoğu zaman yanlış veya eksik bilgiler ile donatılıyoruz.Oysaki biyolojinin bir alt dalı olan genetik bilimi öylesine ucsuz bucaksız bir denizki içine girenin boğulmaması imkansıza yakın.
arka plan bitki tavsiyesi
Benimde ilk aklıma gelen saz oldu.Akvaryumumda bulunduğu zamanlarda dışardan hiçbir takviye yapmadığım halde bile büyümeleri ve gelişmeleri gayet güzeldi.Başka bir tercih olarak Crypto balansae de olabilir.Onunda dışardan müdahaleye ihtiyaı yok gibidir.
cüc vatoz karnında yumurta varmı
Evet, var.Anüs kısmına doğru bakarsanız yumurtalar gözüküyor zaten.Dişinin tam olarak hazır olduğu zaman ki zaman yaklaşmış, çiftleşme gerçekleşecektir.
Ofisde akvaryum
Açıkçası benim gibi düşünenlerin çoğunlukta olduğu bir yerse orası aksine verim düşecektir.Akvaryuma bakmaktan iş yapamamki ben
lenfosit düşüklüğü
Alicim diğer arkadaşlara katılmakla beraber bende birşeyler söylemek istedim.
Birincisi internette her yazılana kulak asmamak, inanmamak gerekir.Özellikle bu gibi durumlarda yanlış bilgi insanı gereksiz yere telaşlandırabilir, üzebilir.
Lösemi hastalığında kanda özellikle lenfositlerin sayısı ciddi anlamda artar.Bu en önemli özelliğidir.Aksine senin lenfosit sayın düşük.Vücutta lenfositlerin 3 farklı çeşidi vardır ve bunlarında görevleri değişkenlik gösterir.Senin o değerin hepsini kapsıyor, yani bazı sebeplerden dolayı bir çeşidinde azalma olmuştur bu yüzdende bu azalma genele yansımıştır.Bu azalmanın birçok sebebi olabilir, son dönemlerde dersler, sınavlar yüzünden strese girmen bile sebep olmuş olabilir.Bu yüzden böyle şeyleri düşünme sen içini ferah tut güzel kardeşim.Doktora gittiğinizde ayrıntılı kan tahlili istersiniz, hem problemin nedeni kesinleşmiş olur hemde içiniz rahatlar.Geçmiş olsun diyelim, umarım en kısa sürede eski sağlığına kavuşursun inşallah..
Çooookk Hızlı Cevap Verin
Betta gibi avcı bir balık olan akvaryumda 20 plati yavrusu saklanabiliyorsa bunu canlı bitkilerime borçluyum.Kalıcı ve hem dişi hemde yavrular için sağlıklı bir çözüm isteniyorsa en kısa sürede akvaryum yeterli miktarda bitkilendirilmelidir.. 
Albino Cüce Vatoz Cinsiyet?
Cinsiyetlerinden sizlerin sayesinde emin oldum.İkiside erkek.
Üşenmeyip ilgilenen herkese çok teşekkür ederim.
Albino Cüce Vatoz Cinsiyet?
[QUOTE=jakdanyel]İkisi de erkek büyük ihtimalle bende de iki dişi var 1 aydır yemek yemiyorlar. Hangi yemi kullanıyorsun acaba. Benimkiler hareket edince bile seviniyorum en azından yaşadıklarını biliyorum bu şekilde[/QUOTE]
Tetra wafer mix ve tabimin veriyorum.Özel birşey yapmama rağmen oldukça aktif ve hareketliler.
Balıkların bende erkek olduğunu düşünüyorum aslında bıyıklarından dolayı.Fakat birinin dişi olmasını istememdenmidir bilinmez konduramıyorum.Hani 1 erkek 1 dişi olsalar, bende vatozlardan yavru alabilmenin tadına varsam fenamı olurdu?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.