ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
MehmetAkif
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
182
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Aralık 2010 16:18
Son Ziyaret:
19 Saat 23 Dakika önce
Toplam Mesaj:
262 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
6 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet Akif Sayım
Doğum Tarihi:
24 Ağustos 1993
Yaş:
30
İl:
Ankara
Meslek:
Makina Müh.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehmet Akif Sayım *Tank: 100x45x50h (Net 170 lt) *Aydınlatma: Cree led *Substrat: Hagen ve Manado karışımı tablet ve misket gübre ile desteklenmiş zemin *CO2: Bursan 8 lt Co2 Tube + Selenoid Valve + Ista Externar Reaktör *Gübreleme: DIY / E

SON 10 MESAJI

High Tech Blue Mountain
[QUOTE=Dorduncuadam]Keyifli hobiler. Bu kadar imkan varken daha güzel bir tasarım olabilirdi bence. Güzel örnekler var çünkü. Kolay gelsin şimdiden [/QUOTE]

Merhaba Kerem bey,
Dediğiniz gibi görsel arttırılabilir fakat hem hardscape aramaktan bir nebze yoruldum, hemde tek bir stile bağlı kalmak istemiyorum. Gönlümden iwagumi geçiyor fakat brezilian tarzını da istiyorum derken bu çıktı ortaya. Bir deneyelim bakalım sevmezsek yeni kurulumda tasarım değiştiririz. Fakat bu sefer jungle var aklımda [:D]
High Tech Blue Mountain
[QUOTE=Laterthanbefore]


Tankı kurduğunuz için artık geç kalınmış bir önlem olmuş, ekim yaparken taşların üzerine çok baskı yapmazsanız sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.

Su değişimlerinden sonra biraz bekleseniz daha iyi olabilir, muhtemelen beklerseniz bulanık görüntü gidecektir (suyu eklerken poşet üzerine dökerek eklerseniz daha kısa sürede bulanıklık gider)

Yosun çok korkulacak bir durum değil, ilk zamanlarda olması muhtemel. Üstelik yaptığınız tasarım camları silmeye çok müsait görünüyor yani dert etmenize gerek yok.

Bitkileri suyu boşaltıp mı dikeceksiniz? su doluyken montecarlo gibi kısa köklü bitkileri ekmek resmen işkence. (kendi akvaryumumda 4 haftadır yerlerinden çıkan montecarloları tekrar tekrar ekmek zorunda kalıyorum)
tavsiyem suyu ekim yapabileceğiniz şekilde boşaltmanız ve hızlı yapıştırıcı kullanarak taşlara ve istediğiniz bölgelere montecarloları sabitlemeniz.
bitkileri sağlam şekilde ektikten sonra suyu gene bir poşet ile doldurup azot döngüsü sfırlanmış gibi düşünerek canlı eklemeyi 3 4 gün sonra yapmak mantıklı olabilir.



[/QUOTE]

Merhaba,

Dediğiniz gibi camdaki yosun problemi olsa da korkulacak durum değil benim derdim biraz bba dan yana.
Ekim için su dibe kadar çekilecek şimdilik biraz ekipmanı test etmek için bastım suyu. Sistem zaten sıfır durumda bakteri kültürü şimdilik önemsediğim bir durum da değil zaten yeniden başlayacak mantığında.
Su doldururken kumu dahil kımıldatmıyorum dış filtre başlığını takınca hortuma o işi görüyor dağıtıyor suyu kumu karıştırıp bulandırmıyor. Monte ler içinde ista yapıştırıcı temin etmiştim bahsettiğiniz şekilde yapılacak onların ekim işlemleri de.
Canlı girişine gelince de en az 1 ay canlı girmeyi düşünmüyorum en azından bakteri kültürü tam olarak oturuncaya kadar. İlk 2 hafta agresif su değişimi ile gideceğim için canlıların hayatıyla da oynamamış olucam bu şekilde.
Malesef temelde durum kumun balçık seviyesine gelmesi. Su değişimi ile çözemezsem kumu değiştirmeye gidicem mecburen. Durum oraya gelmez umarım. Çalışan sistemde oturması gereken durum bulanıklaşıyor gün geçtikçe
High Tech Blue Mountain
[QUOTE=Laterthanbefore]Akvaryumunuzu çok beğendim, dolabı da ayrı güzel olmuş.

Birkaç konuda kendi fikrimi belirteyim:

Lav kayalarını dizerken camın çatlamaması için önlem aldınız mı ? tam belli olmuyor ama altına en azından sivri kenarın basınç ile camı çatlatmaması için bir mat serebilirdiniz.

Akvaryum camında kaplama yok sanırım, arka kısma mavili beyazlı veya sarılı beyazlı bir gün batımı/gün doğumu kaplaması eklenebilir bu akvaryuma çok yakışacaktır diye tahmin ediyorum
(ledli akvaryum arka plan diye aratırsanız örnekleri görebilirsiniz)

Taşları biraz fazla kullanmışsınız ve büyük kısmını gömmüşsünüz gibi geldi.
Taş sayısını azaltıp daha fazla ekim alanı kazanabilirsiniz şimdiki hali ile bitki ekecek yer çok az ön kısımdan azaltılabilir.
Böylece ön kısma montecarloları ekebilirsiniz diğer türlü montecarlolar zaman içinde ön kısımdaki taşların üzerine çıkacaktır buda eğimli görüntüyü bozabilir.

Hatta bu akvaryumda çok bitki yerine az bitki daha güzel görünebilir, kısa saz bitkileri, taş üzerine az miktarda montecarlo, belki arka kısımlara orta boyda bitkiler eklenebilir (maki bitki örtüsüne sahip dağlar gibi)
[/QUOTE]

Merhaba, öncelikle yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Zemindeki lav taşı altına bir bariyer kullanmak aklımdaydı fakat kurulum heycanı ile unutmuşum. Bu durum baş ağrıtırmı acaba bende ilerde bi endişelendim şu an açıkcası ? [:(]
Kaya olarak evet yoğun kayalı az miktar bitki ile ilerleme düşüncemden dolayı biraz fazla kaya kullanımına gittim. Açıkcası zemine kayaları çok gömmedim de görünen neyse o şekilde neredeyse. Aklımdaki tasarım da tam olarak sizin de söylediğimiz şekilde. Kaya aralarından bodur bitkiler harici cuba ile yollar ve birkaç kaya üzeri montecarlo kaplı ufak dağcıklar şeklinde planladım . Kullanmayı çok dilediğim birkaç buca bile temin ediyorum inşallah bir an önce ekime geçebilirim.
Harici olarak son tankımda kullandığım kum substrat ile karışmıştı. Canım çıktı yıkarken fakat berraklaştıramamıştım suyu. En son kullanayım bu şekilde zemine çöken çöksün çökmeyen de su değişimi ile gider dedim. Fakat ciddi kahverengi oldu içi. Agresif günlük su değişimleri ile temizleme yoluna devam etme düşüncem var fakat kafamda 2 soru var:
1. Soru gördüğüm kahverengilik temelde substrat yani besin. Ufak bir canlı yükünde ışıkların açılması ile yosun patlatır tankta korkum var. Su değişimi harici öneriniz varmıdır?
2. Soru yine aynı problem kaynaklı scheam purigen bu problemde beni kurtarır kı? Yada aktif karbona mı yönelmeliyim?[EDIT]MehmetAkif,2024-04-17 12:16:23[/EDIT]
High Tech Blue Mountain
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/103679/140420242319391.jpg[/IMG]
Ölçüler: 90*45*45

Canlı Türleri: Henüz Eklenmedi

Bitki Türleri:
Hemianthus callitrichoides 'cuba,
Micranthemum monte carlo,
Micranthemum micranthemoides,
Staurogyne repens,
Rotala ramosoir SUNSET,
Rotala orange juice,
Rotala H'ra IN,
Ranunculus inundatus,
Bucephalandra mini phantom,
Heteranthera zosterifolia,
Myriophyllum aquatica,
Micranthemum micranthemoides,
Pogostemon helferi...


Tankın Yaşı: 1 Gün

Işıklandırma: Creaqua Firefly 90cm Rgbw Mono Ayaklı Modeli

Filtrasyon: Dolphin c-1600 + İsta External Reaktör + 5lt CO2 set

Tasarım ve Dekorasyon: Manado+Hagen Kum üzeri Frodo Stone

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/103679/140420242319431.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/103679/140420242319411.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/103679/140420242319441.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/103679/140420242319461.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/103679/140420242319371.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/103679/140420242319391.jpg[/IMG]

Merhaba değerli hobici dostlarım. Yeni bir high tech tank ile hobiye resmi olarak geri dönmüş bulunuyorum.[:3]
Normalde ilk ekim sonrası açılan konuyu henüz ekim yapmadan açmak, heycanımı bir nebze sizlerle de paylaşmak niyetindeyim. Olası eksikler, yanlışlar olması durumda önceden görüp müdehale fırsatı verecek bu durum aynı zamanda bana. O yüzden tecrübeleri esirgemeyin lütfen [:geek:]

Gelelim ilerlediğim yolculuğa;
Aksan Emre Bey'den 90*45*45 ölçülerinde ultra clear 45 derece açılı bir akvaryum siparişi verdim. Mobilyası da aynı şekilde 3 taraftan 5'er cm paylı yapıldı. Hoş bir doku farklı bir hava kattı çok sevdim.
Tahmini 1 ay kadar süren yapım aşamasında CO2 set, Filtre malzemeleri Hardscape eşyaları gibi her şeyi yavaş yavaş temin ettim ve kuruluma başladım.
Güzel bir yükselti istediğim için zemine iri lav kayaları ekledim. Onun üzerine lav kırıklarını file yardımı ile ekleyip istediğim yükseltiye ulaştım.
Bu zemin üzerine 5lt tropica substrate, Tablet ve Akıllı gübreleri ekleyerek zemini zenginleştirdim.
Tecrübem olmadığından, bir nebze de 6. ay sonunda nötr toprak olması kaynaklı tercihlerim arasında aktif toprak olmadı.
Hazırladığım zemin üzerine tüm tanklarımda kullandığım mmanado+hagen karışımı kumumu ekledim.
Sadece seçmesi 3.5 saatimi alan Frodo Stone'larla aklımdaki tasarımı oluşturdum. Oluşturduğum tasarımın sabitlenmesi için ista mercan yapıştırıcısı kullanarak hardscape'i sabitledim.
Normalde huyum değildir bitki gelmeden başlatmam sistemi fakat bitki siparişimin 2 hafta kadar gecikmesi, kurulu hardcape deki kumların su ile iyice oturması ve asıl olarak bakteri kültürünün yavaştan başlaması için suyu doldurup sistemi başlattım.
Dış filtre olarak dolphin c-1600 geçmişte kullandığım filtreyi tercih ettim. Filtreyi reaktör ile besleyerek debisini düşürmüş, akvaryuma uyumlu hale gelmesini sağlamış oldum. Aynı zamanda CO2'nin %100 çözünmesini de garanti etmiş oldum.
Filtre içeriğini SERA BİOPUR, SERA SİPORAX, SCHEAME MATRİX, CREAQUA HİVEX, az miktarda elyaf ve filtre süngeri ile biyolojik ortamı oluşturmuş oldum.
CO2 sistemi standart çelik çekme tüp 5lt + İsta External Reaktör + Damla sayacı şeklinde.
Işıklandırma sistemi olarak Chihiros Wrgb-90 ile Creaqua Firefly 90cm Rgbw Mono arasında kaldım. Biraz da fiyat kaynaklı Creaqua Firefly 90cm Rgbw modelini tercih ettim. Yine yaz aylarına girmek üzere olduğumuzdan doğutma sistemi de aynı şekilde yerini aldı.
Bitki olarak resimdeki yollar ve ön kısım komple cuba düşünüyorum.
Taşların arasından Bucephalandra mini phantomlar var aklımda.
Sol köşe Staurogyne repens , sağ köşe Pogostemon helferi olacak.
Dağlara ve orta kısım taş aralarına azami miktarda Micranthemum monte carlo ekleyeceğim.
Arka plan tam bir kaos. Bitki seçimlerimi eldeki çeşitlere göre yaptım fakat ne çıkacak hiç bilmiyorum. Aklımda net olan tek görüntü kırmızı - yeşil uyumunu eşlenik tutabilmek.
Arka planda kullanabilirsem eğer diye Micranthemum micranthemoides de ekleme planım var. Bu hem arka kısımda dolu bir yeşillik görüntüsü verebilir, hemde yeni kurulumdaki olası fazla besin salınımını tüketir diye düşünüyorum.
Sıra geldi ekim sonrası plana [:D]
İlk 1 ay sadece Potasyum ve Excel dozlaması ile başlayarak yapraklardan besin emilimi ile kök gelişimini hızlandırma planım var.
1 Ayın sonunda gübreleme olarak Estimated İndex ile devam etme kararı aldım. Mikto olarak tropica premium nutrition ile devam edicem. Geçmiş tecrübelerimde bolca verim aldığım bir gübreleme yöntemi.
Canlı olarak ilk ay sonu bakteri kültürünü biraz oturtmuş olduğumu düşünürsem Nerite salyangozu, Bloody Mary karides ve Otocinclus affinis ile temizlik ekibini dahil edicem.
Plan şimdilik bu şekilde. Mevcut düzen kuruldukça, planlarda değişim olması durumunda bu platformun bana desteğinin tam olacağını geçmiş tecrübelerden biliyorum güvenim tam [:)]
Her türlü fikir, görüş, öneri kabulümdür.
Herkese Keyifli Hobiler Dilerim...
[EDIT]MehmetAkif,2024-04-14 23:58:01[/EDIT]
60x40xx40 Cm Low Tech
Faruk bey merhaba. Kurulumunuz hayırlı olsun öncelikle. Son sorudan başlayaran bazı tip bitkilerin kök-kayalara özel bitki yapıştırıcısı ile yapıştırılması doğru. Bende yeni kurulama başlıyorum bunu bende yapıcam. Fakat normal japon yapıştırıcısı salınıp yapabilir, tavsiye etmem. Kuma javafern leri ekebilirsiniz. Anubiasların kökleri kesinlikle kum altında kalmasın bitki çürür. Harici olarak amazon ve saz fazla uzayacağı için ışığı kesecektir. Bu anubias için problem değil az ışık alması işine de gelir gakat javafern için aynı şeyi söyleyemem. Harici olarak kökleri o kadar süre fırınlamanıza gerek yok. Batsın sudan çıkmasın derseniz bir kayaya yapıştırabilir, bağlayabilirsiniz. Kökler bir süre salınıma devam eder. Bu sürede nerite, cüce vato, karides gibi canlı eklerseniz temizleyecektir. Tekrardan kurulumunuz hayırlı olsun
78*40*40 High Tech Tank Nadir Türler İle Kurulumu
Merhaba, öncelikle konuya hayran kaldım. Hobiye uzun süre sonra yeniden dönme planları yapmış biri olarak geçen sene başlayan bu konuyu kaçırdığıma gerçekten üzüldüm. Roman okur gibi okunan konu için teşekkür ederim özellikle besin değerleri, bitkilerin besin eksiklerine verdikleri tepkileri gelir geçer anlatımlarla, her yerde gördüğümüz basitleştirme ile değilde bire bir yaşadığınız tecrübe ile aktarmanız inanın ben dahil bir çok hobiciye çok yardımcı olacaktır. Dilerim bi ucundan tutarsınız konunun [:)]
Bitkili High Tech Kurulumum
Kurulumunuz tekrardan hayırlı olsun. Eklemek istediğim şey ışıklandırma süreniz. Elinizdeki led kuvvetli bir led ve ışıklandırma süreniz çoğu kişinin oturmuş tank süresi. Işık sürenizi 4 saate çekmenizi ve zamanla 3 4 ay sonra 7-8 saat bandına çekmenizi öneririm. Bizi hobiden sogutabilen yosun türleriyle uğraşmak zorunda kalmamanız için.[EDIT]MehmetAkif,2021-12-22 18:59:48[/EDIT]
Bitkili High Tech Kurulumum
Kurulumunuz hayırlı olsun. Seçtiğiniz malzemelerden bitkilere gayet güzel bir kurulum olacağa benziyor. bitkilerin bakım ihtiyacı yakın türler seçmişsiniz ki meyvesini ilerde yersiniz bunun. Konuyu takibe aldım. Hardscape aşamaları dahil detay paylaşım yaparsanız oldukça yardımcı olucak kişi bulabilirsiniz.
Daha hiçbir şey kurulmamış fakat belirtmek istedim sadece. CO2 çıkışını akışın hemen altına konumlandırırsanız ve co2'nin tankta daha fazla mesafe kat etmesini sağlarsanız veriminiz artar.
Yüzey emiciyi de hardcape inize uygun şekilde farklı bir açıdan konumlandırıp aynı zamanda sirkülosyanunuzu da desteklemiş olursunuz.
Bitkili tanklarda arka fon siyah olsun bitkinin rengini ortaya çıkarsın diyen çok kişi var bende denedim bunu. Fakat buzlu cam tavsiyemdir size tank daha ferah bitkiler daha canlı görünüyor.
Bitkili Akvaryum Kurulumu Hakkında Bilgi
[QUOTE=sertankilic]Mehmet bey sayenizde bir çok şeyi öğrendim çok güzel ilerliyorum teşekkür ederim 😊 tek bir hatam oldu Ekim yaptım fakat tek tek veya 2 2 dikeceğime 5-6-7li diktim bu sorun olur mu söküp sık olanları teke yada 2liye cevirsem mi 😊[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/232660/151220212304051.jpg[/IMG][/QUOTE]

Tek tek dikilicek bi belem gördüm sanırım orda onuda o şekilde dikmişsiniz zaten. Onun dışında demet şeklinde ekimde hem bazı dallar ışık alıp form kazanamaz hemde budama sonrası istenen görsel fazla sık olur. Zaten çoğu bitkiniz budama sonrası budandığı yerden çift filiz atacak. Bana kalırsanız seyreltmekte yarar var. Tabi bunlar benim fikrim illaki çok daha tecrübeli hobiciler var burda, onlarda yardımcı olurlar

Bu arada bitkili tanklarda genelde sirkülasyonu emiş ve basışı yan yana konumlandırmak çok çok arttırıyor sirkülasyonu. Tankta sirkülasyonun eksik olduğu bölüm bırakmayın[EDIT]MehmetAkif,2021-12-15 23:46:46[/EDIT]

Bu haliyle kalırsa ön bölümde neredeyse hiç, arka plandada alt kısımlarda sirkülasyon eksikliği olur
Bitkili Akvaryum Kurulumu Hakkında Bilgi
Sertan bey kurulumunuz hayırlı olsun tekrardan. Dün epeyce konuşmuştuk zaten. Bitkili tanklarda öğrendiğim bilginin çoğunu bu platformdan öğrenmişimdir. Aramıza hoş geldiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.