ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
fatihcaner
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
23
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Ocak 2007 17:40
Son Ziyaret:
31 Ağustos 2020 09:52
Toplam Mesaj:
607 [0.10 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Fatih Caner
Doğum Tarihi:
03 Kasım 1974
Yaş:
49
İl:
Antalya
Meslek:
Otel Yöneticisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Fatih CANER
"Alglere fisildayan adam"

SON 10 MESAJI

Camda ki Garip Oluşumlar
Ben spyrogyra ya benzettim, ışığın az olduğu durumlarda beyaza yakın saç gibi olabiliyor, bakteri kültürü tam olarak oturunca kaybolacaktır. Bir süre yemlemeyi azaltın, camları cam silici ile temizleyin, su değişimlerini hızlandırın, bence kaybolacaktır. 

Black sakura - blue velvet - carbon rili
Üstad bu karidesler kiraz (sakura) lar ile kırılıyor mu? İkisini bereber bakabiliyor muyuz?


bitki yapraklarımda yosunlaşma
Bitki yoğunluğunuz azdır, ışık azdır, Co2 azdır ve buna rağmen balık yükünüz fazla olup çok yemliyorsunuzdur. 

Bu tip durumlarda nitrat ve fosfat tüketilmeden kalır ve sürekli artar. 
bitki yapraklarımda yosunlaşma
Belli bir süre sonra nitrat tutucuyu çıkarıp bir süre sadece fosfatı tutarak devam edin, bitkiler bu maddeler olmaz ise büyüyemezler ve bu sefer diğer artan maddeler alge neden olur, bitkilerde minimum kuralı vardır, ihtiyacı olan tüm besinlerden birisi bile eksik olsa büyüme kısıtlanır. Ancak algler ise mutlaka fosfata ihtiyaç duyar, ortamda çok çok az bile fosfat var ise artan ve dengesi bozulan diğer besinlerden faydalanarak o yönde bir alg oluşumu gerçekleşir. 

Örneğin nitrat fosfat dengesizliği olan bir ortamda eğer magnezyum fazla ise alg staghorn olur. Her alg türünün altında bu besin dengesizliği vardır. Nitrat ve Fosfat tutmak başlangıç için iyi bir hamle ancak bir süre sonra bu besinlere de ihtiyacınız olacak. 

Ayrıca bu önlem algler ile beraber bitkilerin de gelişimini durduracak, öncelikle algler zayıflar, algler zayıfladıktan sonra nitrat tutucuyu çıkarıp sonra duruma göre fosfat tutucuyu da çıkarmanız lazım. 

Benim bu durumda tavsiyem; Excel kullanarak algleri iyicene zayıflatın, sonra nitrat tutucuyu çıkarın, bir hafta sonra da fosfat tutucuyu çıkarın, sonra su değerlerini olması gereken değerlere getirin, bitkiler gelişmeye başladıkça algler zaten tamamen erimeye başlayacaktır. 

Bu arada canlı bitkilerden staghorn çıkmasının bir diğer nedeni de bitkinin ölmeye ve suya şeker salmaya başlamasından dolayıdır. Bitkileri bu sıralarda mümkünse köklerden besleyin, bacoba gövdeli olmasına rağmen kök sistemi çok güçlü bir bitki türüdür. 





Yosun Problemi
Çok hafif ve eser miktarda mavi yeşil alg yukarıdaki de galiba yeşil alg. Temizleyin, kumun o bölgesinde dip çekimi yapın, bence sorun çözülür. 


bitki yapraklarımda yosunlaşma
Arkadaşlar algin ismi staghorn, amonyak, fosfat ve magnezyum fazlalığından dolayı olusur. Zor bir alg türüdür. Kumu yakınlarda karıştıdıysanız suya aniden karışan amonyak tetikler. Eğer fosfat ve magnezyumunuzda tüketilemiyorsa yine oluşur
Bunlar Normal Mi ?
Filtre oturunca kendiliğinden geçer. 
Yosun Problemi
Levent Bey resim koyarsanız yardımcı olmaya çalışayım...


SPiROGYRA
Cladophora alg den ziyade moss gibidir, excel öldürür hatta öldükten sonra kalsiyum içeren iskeleti aylarca sağlam kalır, ancak cladophora yayılmaz eğer dengede problem yok ise onu da cımbız ile rahatlıkla toplayabilirsin, ama toplarken kırmamaya bak kırılan parçalar ile yayılırlar...



İki farklı yosun
Camlardaki yeşil toz yosunu, çok büyük bir sorun değil biraz kalsiyum ve fosfat fazlanız var, yemlemeyi azaltırsanız çözülür ve kolaycana temizlenir. Ancak diğer resimdeki ALG i ben göremedim, beyaz iplik diye kasdettikleriniz umarım bitkinin kökleri değildir..Çünkü gövdeli bitkiler mutlaka özellikle bel verdikleri zaman eğilen noktadan kök çıkarırlar...




SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.