ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
brkcnn
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
23
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Ekim 2016 20:14
Son Ziyaret:
27 Ekim 2017 17:24
Toplam Mesaj:
43 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Berkcan
Doğum Tarihi:
10 Ekim 1995
Yaş:
28
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Berkcan

SON 10 MESAJI

Biran Önce Çözüm Bulmam Lazım
Öncelikle merhaba iyi hobiler dilerim.

Bitki konusunda bilgili olmadığımı belirterek kendi bilğim dahilinde size yardım etmek isterim. İlk öncelikle yapay olan herşeyi çıkartıp uzaklaştırmayı amaçlayın bu ev tarzı dekorları filanda kastediyorum bu konu için görsel anlamdan hemde salınım yapma riski var boyalı olduğundan dolayı kaliteli ve uygun boyalarla boyanmamışlarsa tabi.
Öncelikle o su seviyesini tamamlamanızı tavsiye ediyorum,sonrasında motorun yönünü ön cama doğru vermeniz güzel olucaktır akıntı bence lepistesleri yıpratan bir faktör.

Canlı doğuranlar için en uygun bitkiden ziyade önce şuna dikkat edelim isterim.Her bitki suya at yetişsin tarzı olmuyor malesef siz imkanınız ve canlı tutabileceğiniz türleri terçih edip keyfiniz kaçmadan bu hobiye devam etmeyi amaçlamalısınız kolay yetişen carbon ve ışık gereksinimi az olan bitkiler tercih edin o yüzden,aratırsanız bulma imkanınız vardır onları forumda şuan hatırlamıyorum. Akvaryumunuzu kaplaması daha güzel bir görüntü yaratır ek olarak fakat fazla bitkileri budayıp veya kökleri ile isteyen arkadaşlara ulaştırabilirsiniz tek derdiniz bu olsun dilerim.Şimdilik aklıma gelenler bunlar uykusuzluk ve dalgın bir gün umarım yardımcı olmuşumdur bir hatam olmamıştır umuyorum iyi ve sağlıklı hobiler dilerim. Yapay olan herşeyden uzak durup uygun derece ve kendi belirlediginiz yani belirli aralıklarda su değişimi tavsiye ederim ben her ne kadar sadece buharlaşan suyu ekleyip uzun aralıklarda su değişimi yapsamda sağlıklı güzel ve hızlı büyüyen balıkları için bu faktörler ve verdiginiz yemlerin kalitesine dikkat etmenizi öneririm ve tabiki bir balığınız hastalanmadan hastalık konularına iyi çalışmanız sizi daha keyifli günler içine sokucaktır. Neden derseniz son dakika çıkan bir hastalık forumda cevap bulup gerekli tedaviyi sağlayana kadar bütün balıklara yayılmış ve canlılarınız öldürmüş olabilir.

İyi hobiler.

İkinci sorunuz için forumda bitki bölümünde bitki satan arkadaşlar var fiyat olarak konuşuğ anlaşıp hemde bitki hakkında bilgi alma şansınız vardır.Ben daha önce birinden alım yapmadığım için tavsiyede bulunamıyacağım satan kişinin geri dönüş kısmından zaten anlarsınız ne kadar kaliteli satış yaptığını. Site içi almak hem daha uygun hemde sürekli irtibat kurucağınız biri olduğundan mantıklı geliyor bana.

Kumunuz bitki kumu diye biliyorum hemde bakteri kültürü açısından yardımcı olan bir tür olması gerekiyor yani uygun olduğunu biliyorum.Tabiki amatör olduğum unutulmamalı.

Yavruluk dişiyi strese sokar. Ayrıca amacınız ğüretip satmak degilse uzak durun derim bitkiler size gerekli yavru korumasını verip daha doğal yollarla üremeyi sağlıyıcaktır ve dişileriniz strese girmeyecektir.

Yavruluk kullanımı fazla yavru almak demektir bence,garanti yavru demektir yani bu yöntemle devam ederseniz hızlı çoğalma olup canlı yükü artıp tankınıza ve motorunuza fazladan yük bindirip suyunuzu ve balıkların sağlığını etkiliyicektir. Eğer karma tür lepistes besleme planınız varsa bırakın kendileri çogalsın ve canlı yükünüz dengeli artsın. Çok fazla balık olunca ilerde alıcagınız yavrular yem bulma sıkıntısına düşüp biraz geç büyüyebilirler
Karışık Cichlid Akvaryumum Hakkında Bilgi
Merhabalar,kurulumunuz hayırlı olsun umarım sağlıklı balıklarınız olur ve hobiden keyif alırsınız litre bazından tankınız bence gayet güzel,balık çeşitleri olarak benimde ilk başladığımda o kadar karısık bir tankım vardı ki ölümlerin seri şekilde gelmesiyle şuan istesemde bulamıyacağım güzellikte balıkları kaybettim. Öncelikle başım ağrımasın keyfime bakıyım derseniz direk sarı prenses tankı kurun geçin derim başlanğıç için çok uygun bir tür bence. Fakat belli bir süre sonra seri üretim gibi yavru alıp satmadığınız zaman ki satmakla uğraşıcak bir tip değilseniz benim gibi eşe dosta verip onlarında iyi bakamadığını görünce sıkılıcağınız bir cins öncelikle çok çeşit istiyorsanız aynı ortamın balıkları ve uyumlu türleri seçerek (bkz: http://www.akvaryum.com/balik_uyum_tablosu_makaler_21_1011.asp ) devam edebilirsiniz ayrıca ne boylara ulaşşın istersiniz ona önem verin sevdiginiz renkler tercih edin baktığınızda sıkılmak yerine sizi dinlendiren ve yormayan bir cins olması hobinin devamlılığını sağlar sizin için.
Sonra ( http://www.akvaryum.com/Tatlisu/ ) bu kısımdan canlılara bakın derim beslediğiniz canlıların uyumlarına beslenme ve yaşamları için gerekli ısılara bakın ne çeşit beslendiklerini atlamayın. En önemlisi her akvaryumcuya inanmayın nadir olsada işini seven ve kaliteli yapan insanların olduğunu duydum onlara denk gelmenizi umuyorum.

Ek olarak en değerli canlıları göremedim nedense,vatozlar eğer varsa çok güzel yoksa benim fikrim kesinlikle alınması gerek,yosun sorunu baş göstermeden ayrıca görsel olarak zevk aldığım canlılardır kendileri. Tankınızda çok güzel canlılar var hobide yeniyseniz hastalıkları ve su değişim şekilleri hakkında bilği edinin derim sonra bir canlı hastalandımı malesef çok geç oluyor siz o konu hakkında bilgi edinene kadar.
Sonuç olarak karışık tanklar güzeldir içlerinde ağrasif diğerlerini bütün gün döven canlılar yoksa ağrasif türlerden vaz geçip ve canlı yükünü çok arttırmadan devam edin derim şuan boyutları küçük olsada güzel beslenme ile hızlı büyüyücek olan bu canlılar bir zaman sona temizlik sorunu çıkartabilir.
Birde bitki işini hiç beceremesemde bitkili tankların görsel zevki yüksek,izlenmesi keyifli tanklardır bitkilendirme başarılı olursa daha güzel bir tank olur
Beta Üreme.
Resimler için çok teşekkür ediyorum. Şuan dişiyi saldım erkek kovalama aşamasında dişi kaçıp saklanmaya çalışıyor bir süre daha izlerim gece yarısına kadar bu kaçmalar bu kadar hızlı devam ederse yine kondisyon aşamasına geri geçerim daha bilğili bir şekilde yeniden denerim.
Beta Üreme.
Yuva güçlendi gibi şuan yuvanın bozulmasına gece kedim sebep olmuş malesef genelde bu odaya girmez kapıyı aralık unutunca poşetlerle oynamayı sevdiginden almaya çalışmış.

Yuva şuan güzel görünüyor ama ben bu dişi çizgi olayından pek anlamıyoum bu dediğiniz çizgilerin bir resmini gösterme şansınız varmı nette tam göremedim ben, uzun zamandır ayrı şekilde besili tuttuğum balıklardır kendileri daha fazla kondisyon için tekrar ayırmama gerek varmı yoksa yan yana salıp denedikten sonra duruma göre tekrar ayırıp başka bir dişim var onumu denesem o dişi güçsüz durduğundan bu dişiyi tercih etmiştim rengi daha yerinde ve sağlıklı duruyor diğerine nazaran.

Bilğiniz ve ilginiz için ayrıca teşekkür ediyorum.
Yeni Tank
Merhabalar yeni tankınız hayırlı olsun zemindeki nesneler çok aynı hizada duruyorlar onun yerıne sağ tarafa çömleklerı sol tarafa taşları güzel bir şekilde dekore edip orta kısmı boş bırakabilirsiniz,yerleştirmeleri daha çok üst üste gelicek magara şeklinde olursa daha şık olabilir.


Örneğin en soldaki çömlek üzerine ortadaki çömleğin ağzını,ağzına denk getirip koyabilirsiniz gibi .
Beta Üreme.
Merhaba geri dönüşünüz için çok teşekkür ederim o attığınız resimden daha fazla köpük yuva mevcut poşetin altında elimde malesef bitki yok şuan salyangozlarım sağolsun mercimekleride yok ettiler yayılamadan az miktarda vardı zaten köpük yuva olarak fazlasıyla var yani 2 resim almayı denedim ama çok başarılı olmuyor ekek sürekli kur yapıyor dişinin kaçma cabasıda yok bulunduğu ortamdan sabit şekilde erkek balığımı izliyor. 2 adet resim atıyorum daha net cekemiyorum malesef yok rahatsız etmek istemedim açıkcası. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/190099/251120161353421.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/190099/251120161353431.jpg[/IMG]

Ek olarak bugün salıp gözlemlemek istiyorum ne gibi tepkiler vermeleri gerekiyor ürerken hangi durumlarda ayırmalıyım bu arkadaşları birbirinden erkek çok hazır gibi duruyor bende sabırsızlanıyorum artık o akdar araştırma makale falan okuduktan sonra artık sonuca gitmek istiyorum.
Bettam Beyaz Benek Oldu
Merhaba hocam geçmiş olsun nedir beyaz benekle mantarı karıştırma ihtimalini düşündüğün oldumu acaba mantarda olabilir ama sen daha iyi bilirsin beyaz benek için konuları arıyım oralardan bak ıstersen


http://www.akvaryum.com/forum/beta_beyaz_benek_ve_10_gundur_hic_yem_yememe_k834482_sn1.asp
http://www.akvaryum.com/Forum/beyaz_benege_kesin_cozum_syf_2_anlatim_k836598_sn1.asp
http://www.akvaryum.com/Forum/dis_parazit_ve_beyaz_beneklere_kesin_cozum_k839852.asp?PID=4864174#4864174
http://www.akvaryum.com/Forum/beyaz_benek_hastaligina_kesin_cozum_k831279.asp
http://www.akvaryum.com/Forum/f0_tropheus_beyaz_benek_k851654_sn1.asp

Bilgili olan arkadaşlar çözüm sunmuştur burada,benim pek bilgim olmadığı için yardım edemiyorum sağlıklı hobiler.
Beta Üreme.
Merhabalar iyi forumlar ve hobiler dilerim.

Bir kaç zamandır betaya giriş yapmak istiyordum sadece tanklarını kestirmeden önce bir kaç deneme ile türe alışıp alışamayacağımı ölcüyorum her neyse şuan ki konum; şu belli bir kayıp sonunda elimde kalan 2 betadan yavru almaya çalışıyorum fakat dişi su üstüne köpük yapmaya başladı bir kaç gün önce dişinin üreme hortumunu gördüm sanıyorum fakat şuan ve su üstünde köpük var erkek dişinin bulunduğu alana gidip dişiyi görünce kabarıp hızlanıp sağ sol yapıp sonra köpük yuvasını yapmaya devam ediyor ayrıca bu dişi dediğim balığı 3 tane dişi ile yan yan tuttum bir süre,bir sorun veya köpük olmadı detaylı resmini çekemesemde bir kaç resim yükleyip görmenizi istedim sizce bu balık dişimi anlama şansınız bu resimlerle varmı kabarma vb. bir durum içine asla girmiyor bu dişi dediğim beta erkek betayı görünce.

Şuan plastik bir kabın içinde 26 derece 26.5 da olabilir neyse sabit şekilde gayet besili halde duruyorlar birden fazla kendi yapımım tank koyma planım odama hem dekor hemde araştırma üzerine sadece yavru alma aşamasını başarıp başaramıcağımı test ettiğim böyle bir ortamda tutuyorum. Yavru alır ve bu balıkların hastalıklarını tedavilerini tamamen ögrenirsem bu türe ciddi anlamda girip en kaliteli cinsleri üretene kadar devam etmeyi planlıyorum. İyi forumlar.

[IMG]null[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/190099/241120162307481.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/190099/241120162307491.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/190099/241120162307501.jpg[/IMG]




Ek olarak 2 gündür birlikteler salmam gerektiğini düşünüyorum fakat bilğili hobicilerden destek ve bilgi almak istedim.[EDIT]brkcnn,2016-11-25 01:04:48[/EDIT]
Super Delta Betta'mı Kaybettik..
O konuda bir bilgim olsa keşke paylaşa bilsem, kolay sandığım bir canlının bu kadar zor olması beni şaşırttı evdeki 3 tankı atıp sadece betaya dönmek istiyordum şuan tedirginim sürekli araştırma içindeyim bakalım hayırlısı çok sıcak suda ömrünü kısaltıyor diyorlar uygun sıcaklıklarıda soguk gibi geliyor çıkamadım işin içinden.
Vatozlar Neden Böyle?
Merhaba tankınızda hali hazırda yaşayan vatoz varsa en azından tuzdan kurtulmak için su değişimi yapın yarısını boşaltıp dinlenmiş su ile tekrar doldurun. Zamanınız varsa bu işlemi 2 gün tekrarlarsanız tuz büyük oranda azalır dip çekimi yaparak yapın bu su değişimini. Sağlıklı hobiler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.