ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Mussstafa
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
10
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Ağustos 2016 20:56
Son Ziyaret:
13 Ekim 2016 16:51
Toplam Mesaj:
67 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Adana
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mustafa

SON 10 MESAJI

luwino reef
Bunlar ağızda mı kuluçka yapıyor? Fiyatları ve boyları yaklaşık olarak nasıl?
Lepistes Doğum..
Doğum anını yakalarsanız ayırabilirsiniz ama küçük bir yere koyup birkaç gün beklerseniz balık strese girip ölür. En fazla 10 12 saat ayırın ama ayırdığınız yer de çok küçük olursa bu sefer anne yiyebilir. En güzeli tankta kılıçkuruk gibi avcı balık yoksa çok fazla bitki ekleyerek(elodea öneririm) hiç ayırmamak. Düzenli beslenirse yavrulara ilgi azalacaktır.
Bu Nasıl Bir Hastalık?
[QUOTE=mesutok]Gövdedeki beyaz tabakalar pul dökülmesi değilde, beyaz mantar tabakaysa mantarlaşma olabilir. Sadece hava taşı çalıştırın yahut süngersiz bir iç filtre ve suyuna mikofish ilacı damlatın açık sarı yapın suyun tonunu. Aynı anda her 10 litre akvaryum suyu için 2 damlada metilen mavisi damlatın sularına bu suda 3 gün yüzsünler 4. gün su değişimi yapın yine tonlamayı yakalayacak kadar ilaç damlatın. 3 gün daha yüzsünler, böylelikle 6 gün eder dış parazit ve olumsuz bakteriler yerleşmişse balığa onları öldürür balıklar kendini kurtarmaya başlarlar. Genelde ya yeni bir balık eklenir akvaryuma parazit getirir, yahut yetersiz su değişimi yapılır, bakımsız filtreler olur, su zehirlenir sonra balıklarda mantarlaşır, kuyruğu sivri yapışmış gibi bakteriley birşey olabilir ona mikofish iyi gelecektir. Balıkları hastalıktan kurtaracak en iyi sebeplerin başında doğal olanı bol su değişimidir, bir akvaryumdan klorsuz su ile yüzde 50 su değişimi bile yapsanız birşey olmaz yeterki klorsuz dinlenmiş su olsun ve akvaryum suyuna yakın ısıda olsun.

Mikofish ilacı tonlaması:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/72854/mikofsih%20ton.jpg[/IMG]

Aşağıda eklediğim linkten "Columnaris", "Beyaz benek paraziti", "Yüzgeç erimesi çürümesi", "Drops-bloat" başlıklı konuları resimleri inceleyip, altındaki örnek tedavi linklerinden faydalanabilirisniz. Beyaz benek parazitinde metilen mavisi kullanı, yüzgeç erimesinden mikofish kullanım tekniği bulunuyor, Columnariste ise bambaşka teknikler mevcut.
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/tedavi_edilebilmis_baliklar_ve_tedavi_yontemleri_k785798.asp[/URL]


[/QUOTE]
Çok teşekkür ederim Mesut Bey. Daha önce bir balığımı columnaristen kurtarmıştım ama bunların da columnaris olduğundan emin değildim. Siz de columnaris diyorsunuz yani?

[QUOTE=AbdullahAytan]Arama motorunda çıkıcak şekilde demek istedim Başkalarınada yardımcı olursunuz diye yinede sizin tercihiniz Size herhangi kötü bir şey söyleme niyetinde değildim bunu yazarken Kusuruma bakmayın [/QUOTE]
Ben zaten size ne kasıtla öyle söylediğinizi değil neyi kastetdiğinizi sormak istedim.[:)]
Bu Nasıl Bir Hastalık?
[QUOTE=AbdullahAytan]Daha iyi bir başlık açarak bu konunun cevapsız kalmasını engelleyebilirdiniz bu gibi hastalıkların tedavisini en iyi mesutok ağabey bilir bir bakalım o ne diyecek [/QUOTE]
Daha iyi bir başlıktan kastınız nedir?
Bu Nasıl Bir Hastalık?
Canlı doğuranlarla baktığım bir çift agassizim 3 haftadır kötü durumdalar. İlk başlarda tankta saklanıyorlardı. Yem yemiyorlar diye ufak bir tanka ayırdım. Artemia veriyordum artık artemia da yemiyorlar. Öylece hareketsiz duruyorlar. Bemiks sonra da tuz denedim bir sonuç alamadım. Balıklar ne ölüyor ne iyileşiyor anlamış değilim. Sebebi ve tedavisi ne olabilir?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/188626/061020161551061.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/188626/061020161551131.jpg[/IMG]
Canlıdoğuran Diyeti
Haftalık olarak hangi yemi kaç kere kullanmamı önerirsiniz? Plati, moli, lepistes besliyorum şuan elimdeki yemlerin hepsini atıp sıfırdan alacağım.
Bayat Yem Öldürür Mü? (ölümler Var)
Haziran ayında tüm balıkları akvaryumcuya vererek hobiye yaz boyunca ara vermiştim. Ekim ayında tekrar başladım ama elimdeki yemleri kullanmaya devam ettim. Hepsi yaklaşık 7-8 ay önce alınmış açık yemler. Balıklarım haftada bir tanesi hiçbir şey yokken dibe çöküyorlar ertesi günde ölüyorlar. Canlıdoğuranların arasında bir çift agassizi vardı onları ayırdım. Onlar da sürekli saklanıyordu. Bir tanesi su yüzeyinde yan yatıyor ama kapağı kaldırınca hareketleniyor. Elimdeki yemler sera vipan, vipagran, rotifish kabuksuz artemia, akvaryumcunun kendi karıştırdığı karışık ciklet yemi diye sattığı yem.
Diğer bir yandan 135 litre suda 4-5 yemek kaşığı tuz var. Acaba çok gelmiş olabilir mi? Balıklarda hiçbir belirti olmuyor durduk yere dibe çöküyorlar ertesi gün de ölüyorlar.
Helenalar Çiftleşiyor Mu?
[QUOTE=T3kniker]Eş tutmuşlar.Yumurtalarını canlı doğuranların yemesi imkansız gibi.Tek tek sağa sola yapıştırırlar.[:iyi:][/QUOTE]
Vay be ilk defa hiç uğraşmadan bir canlıyı eş tutturdum [:D]
Acaba kaç tane yavru çıkar? Diğer helenalar yavrulara veya yumurtalara dokunur mu?
Helenalar Çiftleşiyor Mu?
Dün karışık canlıdoğuran tankıma adi salyangozlar için 4 tane helena attım. Bugün 2 tanesini bu durumda buldum. Acaba birbirlerine mi saldırıyorlar yoksa çiftleşiyorlar mı? Çiftleşiyorlarsa canlıdoğuranlar yumurtalarını yer mi?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/188626/021020161701501.jpg[/IMG]
leleupi
Teşekkürler. En iyi sp ve demasoni yapayım ben. Biraz daha tecrübe kazandıktan sonra düşünebilirim. 135 litrede sürekli al koy yapmam gerekecek

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.