ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
casiraghi
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Mayıs 2014 14:42
Son Ziyaret:
22 Eylül 2023 21:55
Toplam Mesaj:
18 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
sinan tüysüz
Doğum Tarihi:
18 Nisan 1991
Yaş:
33
İl:
Edirne
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

60x30x36
hepinize teşekkür ederim arkadaşlar. tavsiyelerinizi değerlendireceğim. dış filtre malzeme dizlimi ile ilgili bir kaç sorum olacak. elimde seramik halka, biyolojik substrat, zeolit, seachem purigen ve elyaf var. ayrıca filtrenin içinde gelen mavi, sarı ve siyah süngerlerden mevcut. bu üç sünger normalde bütün alanı dolduruyor sadece üstten ve alttan ızgara sonrası boşluklar kalıyor. aynı filtreyi edirnedeki öğrenci evimde de kullanıyorum ondaki dizilimi iki süngeri çıkarıp yukarıdan aşşağıya şu şekilde yapmıştım:

(filtre sunsun hw603b suyu üstten alıp alttan veriyor)

seramik halka
------
elyaf
------
mavi sünger
------
elyaf
------
biyolojik substrat
------
elyaf
------
zeolit
------
elyaf

şuan ek olarak 50 gramlık seachem purigen de var elimde. sizce sıralama bu şekilde doğru mudur? her katman arasında elyaf kullanımına gerek var mı? sıralamada sıkıntı yoksa purigeni bu sıralamanın neresine koymalıyım?
60x30x36
Taşları doğadan topladım, ne olarak geçiyor bilmiyorum fakat yaşadığım yerde fazlasıyla mevcut. bonsaiden ben de tam olarak emin değilim, çok fazla arkaplan bitkisi kullanılmayan sade tasarımlarda iyi durduğunu düşünüyorum. tüplü sistemi maliyeti açısından şimdilik düşünmüyorum, mayalı sistem ile verim alamadığım takdirde geçmeyi düşünebilirim. aydınlatmayı henüz tamamlamadım, toplamda yaklaşık 2500 lümenlik bir powerled sistemi. yabancı forumlarda gördüğüm kadarıyla aynı değerler ile cuba gibi ışık gereksinimi yüksek bitkiler dahi sorunsuz yetiştirilebiliyor. yanlış anlaşılmasın fotoğrafta görülen sadece bir el feneri :)
60x30x36
Fotoğraf:

Boyut (cm): 60x30x36
Kapasite (litre): 64
Canlılar: henüz yok. ember tetra eklemeyi düşünüyorum

Malzemeler: lav kırığı, dere kumu, silis kum, henüz tamamlamadığım dıy aquasky

Akvaryum Bakımı:

Kullanılan Yemler:

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:


yaklaşık bir aydır, herşeyiyle sıfırdan bir akvaryum kurmaya çalışıyorum. ilk olarak camları kestirerek başladım işe ve şuan geldiğim nokta bu. suyun ve tabanın oturması için bugün akvaryumu yarısına kadar doldurdum. bakteri kültürü olarak seachem stability kullanmayı düşünüyorum. bir hafta sonra 15 günlüğüne tatile çıkacağım, bu yüzden tabanın oturması için epey vakit olacak. geldiğimde de bitkileri eklemeye başlayacağım. arka kısma biraz daha kum ekleyip yükseltmeyi ve  tabanın büyük bir kısmını (ön taraf hariç) cuba ile kaplamayı düşünüyorum. kayaların olduğu kısımlarda da tek tük parvula kullanacağım. arka plan bitkisi olarak aklımda ammania bonsai var.  en son olarak da 8li bir ember tetra sürüsü ekleyeceğim. belki sonradan karides de ekleyebilirim. şimdilik bu kadar.
pleksiglass malzemeler
İşini hakkını vererek yapan bir kuruluş olduğunu düşünmüyorum açıkcası. bundan iki hafta kadar önce yaptığım alışverişte, mail yoluyla özellikle belirtmiş ve karşı tarafın onayını almış olmama rağmen özel kesim için yolladığım çizim dikkate alınmadan gönderilmişti pleksiler. açıklama olarak "dalgınlığımıza gelmiş" cevabını aldım. ayrıca sonradan farkettim ki aynı boyutlarda olması gereken iki parçadan birinin kalınlığı isteğimden 1mm inceydi. yine bu sorunu da belirttiğimde imalat endeksli kalınlık farklarının olabileceği söylendi. kalınlık farkının önüne geçmek için aynı boyutlardaki iki parçayı aynı kalıp pleksiden kesmek yine dalgın bir anlarına denk gelip, akıllarına gelmemiş olmalı. verilen hizmet fikir olarak güzel fakat alternatif ve deneyim eksikliği pratikte çeşitli sorunların oluşmasına sebep olabiliyor.
Dıy aquasky led armatür
abi ince sürücü bulamıyorum. bulup armatür içinde kullanabilsem daha iyi olacaktı. sanırım senin de tavsiye ettiğin şekilde dışarda kullanacağım. tam olarak nasıl olacağı şekillenmedi kafamda ama sürücü gözükmesin istiyorum.
casiraghi2014-07-17 00:39:35
Dıy aquasky led armatür
 malzeme temininden sonra sıra işçilikteydi. abim makine mühendisi olduğundan bu konuda çok fazla zorlanmadım. ben nasıl bir şey istediğimi söyledim gerisini ona bıraktım. işyerindeki cnc dolu olduğundan bütün işi freze ile hallettik. cnc kadar kusursuz olmasa da iyi iş çıkardığını düşünüyorum. sırasıyla anlatmak gerekirse şu yolları izledik:

henüz işlenmemiş malzemeler:


ayaklara 6mmlik cama oturma payını açtık:




alüminyumun altına gelecek pleksinin ortasından dikdörtgen bir parça çıkardık. ledler bu kısıma gelecek:



alüminyum levhaya pcbleri sabitlemek için vida delikleri açtık ve klavuz çektik:


ledlerin daha etkili soğuması için alüminyum levhaya 6lık freze ile kanallar açtık:


Şimdilik son halleri:







casiraghi2014-07-16 23:47:37
Dıy aquasky led armatür
Driver hariç bütün malzemeleri topladım sayılır. Böyle ince bir tasarıma uygun boyutta sürücü bulmak zor sanırım. pleksi tarafında 8mmlik bir boşluk var. 8mmlik alüminyuma da 6mmlik bir kanal açılsa toplamda 14mmlik bir kullanılabilir yükseklik elde ediyorum. Baktığım çoğu driverin yüksekliği en az 20mm. Bu sorunu nasıl aşabilirim onun üzerine yoğunlaştım şimdilik. Daha önce yaptığınız işlere bakıldığında sizin tasarımınızın da güzel olacağı konusunda şüphe yok. Konuyu açtığınızda takipçiniz olacağım. Kolay gelsin.
Dıy aquasky led armatür
bitkili tanklarda smd led kullanımı hakkında bir bilgim yok açıkcası. aquaskyın smd led kullandığını gördüğümde ben de şaşırmıştım. benim temin edebileceğim smd ledler ile aquaskyda kullanılan aynı kalite ve işlevde olur mu bilmiyorum. power ledlerin bitkili tanklarda kullanımı hakkında bir çok örnek ve makaleye ulaşabiliyoruz. bu konuda en büyük yardımı zamanında mustafa abiden(darkaura) almıştım. ledlerin renk oranlarını da onun önerilerini ve şuradaki kullanım oranlarını referans alarak oluşturdum. derin kırmızı fotosentez için oldukça önemli bir dalga boyu 3de1 oranında kullanılması öneriliyor. çok fazla kırmızı tonlarında bir görüntüyü ben de tercih etmem, gerekirse ortaya koyduğum standart kırmızıyı beyaz olarak değişebilirim. günışığını da daha canlı bir görüntü için ekledim. linkini verdiğim alman forumunda günışığının kattığı farkı görmek mümkün. yosun sorununun bir şekilde önüne geçilebilir diye düşünüyorum. başta 1watt power ledler için alüminyumun soğutma konusunda yeterli olacağını düşünüyordum fakat dediğiniz gibi ekstradan bir fana ihtiyaç duyulabilir. bu konuda daha tecrübeli arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum. alüminyumu pleksiye sıfırlamak sorun değil yapılabilir fakat power ledlerin pcb ile birlikte yüksekliğini hesaba katınca kalan 4mmlik bir yükseklik yeterli gelmeyebilir. bu yüzden power ledli bir aquasky için tasarımda değişiklik şart.
casiraghi2014-07-07 21:32:58
Dıy aquasky led armatür
Ada imzalı aquasky led armatürleri hep çok estetik bulmuşumdur. Elimden geldiğince, benzer bir tasarımla power led kullanarak kendi armatürümü yapmaya çalışacağım. ilk olarak çizimini yaparak başladım işe. şuan için tek sorun uygun boyutlarda power led driver bulamıyor oluşum.


casiraghi2014-07-07 19:26:15
Hangi Baligi Beslemeliyim?
Seyir zevki yüksek olsun istiyorsanız sürü balıklarını öneririm. Rasbora ve tetra türleri

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.