ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
MashburN
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Şubat 2014 22:15
Son Ziyaret:
13 Haziran 2014 13:05
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burak Niyazoglu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 5 MESAJI

400 litre için önerilen aydınlatma
Merhaba. ben JBL Tropic(2) , Color(2) , Solar Nature(1) toplamda 5 adet T5 54W kullanıyorum. Sump ile birlikte 550Lt civarında akvaryumum. Bu ürünleri tavsiye edebilirim size ancak fiat olarak ciddi bir miktar tutuyor. Özellikle önerebileceğim JBL Ultra Color T5. Sebebi ise Co2 seviyesi ve ph değerlerini iyi ayarladığımda fotosentez mükemmel oluyor özellikle cuba da :) Grolüx, Aquastar, Aquazonic vs gibi markalarda kullandım ama çok iyi bir form veya verim alamamıştım. Şuan Cuba ve Christmas Moss mükemmel formda ve diğer bitkilerimde atta kalmıyorlar. Daha önceden yosun sorunu yaşamıştım ve T8 aydınlatmaların ısı sorunlarından çok çekmiştim şuan T5 ile mutluyum tavsiyede ederim. MashburN2014-05-13 10:32:39
Ankara Oscar(Astronot)
Merhaba arkadaşlar
Hobi olarak yıllarımı verdiğim bitkili discus akvaryumumu bozdum ve bitkilerimle birlikte tüm dekorasyonlarımıda güvende olacaklarına inandığım akvarist bir aileye gönderdim. Şimdi yıllardır içimde ukte olmuş bir türle devam etmek istiyorum. Bu balığın insana yakınlığını gördüm ve arkadaşımın akvaryumda tecrübe edinmek için baya bir zaman harcadım. Albino ve Red Tiger türlerinden yavru olarak sahiplenip uzun yıllar hobime devam etmek istiyorum.
Biraz uzun olacak ama mümkün olduğunca projemi sizlere kısaca özetlemeye çalışacağım. Sizlerden gelecek yorumlar benim için önemli. Özellikle deneyimi ve bu türle uğraşmış arkadaşlarımızdan fikirlerini esirgememesini rica ediyorum.

Akvaryumum mobilyalı alttan sump sistemli 150*60*60 ebatlarında. Yani yaklaşık 2350 galon metrik olarakta 540LT bu sump ile birlikte tabiki artmaktadır. (Sump ile 600LT yi geçiyor) 
Hedefimde 2 Albino 2 Red Tiger toplamda 4 Adet bakabilmek var. Tabiki büyümelerini hesaba kattığımda akvaryumum yetersiz kalacak lakin düşüncemde balıklara eş tutturmak ve onlara doğal ortamlarını elimden geldiğince sağlamak var. Gönlüm ister ki 6 tane besleyebileceğim bir tankım olsun ve onları daha neşeli hallerde ve doğal ortamlarında oldukları gibi göreyim... Deneyimli arkadaşlarımız bilirler bu türler çok çabuk büyüyebilen ve 25-30cm ebatlarına ulaştıklarında bile cinsiyetlerinin anlaşılmasında zorlanılan bir tür. Allah nasip ederse bu emeklerimi yavruylarıyla süslesinler yeterli benim için.

Sumpta kullanmayı düşündüğüm malzemelere;

1. bölüm 200+ üzeri bioball ile doldurmayı düşünüyorum(orta boy bölümüm ve tanktaki suyun ilk olarak sumpla buluştuğu bölüm)
2. bölüm Biyolojik Sünger, Sera Siporax, Eheim Substrat , Elyaf (filtre bölümlerim ebatı tül paketlerde XL boy sığacak kadar)
3. bölüm Zeolit , Lav kırığı , Mercan kırığı , 18 adet bambu(Şans Bambusu diye bilinir ve 2. bölümden 2cm büyüktür)
Burda bambu kullanmamdaki sebep discus akvaryumumda yaklaşık 2 sene denedim ve kesinlikle nitrat oluşumunu ciddi anlamda düşürdüm. Bazılarımız inanmıyor ancak bu bambuları çürütmeden 2 sene çok az miktarda(totalde haftalık 10 saat) ışık ile sıkıntısız yaşatmayı başardım.
4. bölüm Ehehim 5000L motor ve Fluval M300'e ait.
Bu sistemlerin yanında ADA dış filtre kullanıyorum akvaryumumda 2200L UV sistemli. Filtre içindede en alttan başlayarak Siporax , Zeolit , Substrat , Biyolojik sünger , Elyaf kullanıyorum. ADA'yı tercih etmemdeki sebep sessiz çalışması ve fiyatında makul olması...

Gelelim dekor kısmına;

Kum olarak siyah renk 2mm hagen çakması yaklaşık 50kg
Mango kökü uzunluğu 50cm genişliği 29 geliyor ve discus akvaryumumdan kalma moss sarılı. zamanında mossballardan sıkı sıkı bağlamıştım birçok yerini kaplamış durumda ve bu şekilde denemek istiyorum bakalım verim alabilecekmiyim.(sump gideri hattının kötü cam görüntüsünü bi nevze kapatmak için tankın sağ tarafına yerleştireceğim)
Mango kökünün 2 ayağı var o 2 ayağını da simli kayalardan parçalayarak süslemeyi düşünüyorum bu arada kayalar siyah-beyaz renkteler.
Işıklandırma sistemimde gene ADA marka T3 20W 7500 Kelvin bunun yeterli olacağını düşünüyorum.

Yem olarak biraz araştırma yaptım sizlerdende düşüncelerinizi esirgememenizi rica ediyorum.
Salı ve Cuma günleri  dondurulmuş Karides ve hamsi. Günde 4 kez karışık olarak spiruluna forte granül  sera granuar ve jbl novo sticks kuru yem vermeyi düşünüyorum. 10 günde 1 kez kurutulmuş kiril ve gammarus diyetimin içinde. Diyetlerinde Cumartesi günleri yemlememeyi düşünüyorum onun yerine su değişimi yapıp fishtamin , toxivec , aquatan kullanmayı düşünüyorum. Ne olur ne olmaz diyede Flagly ezip yem karışımlarıma sadece 1 hafta arayla karıştırıp verme düşüncesindeyim.

Su değişiminide günlere böldüm;

2 günde 1 kez dip çekimi ve %25 su değişimi
Isı değerini 28 de sabitlemek düşüncesindeyim. Sadece su değişimlerinde ısısını aynı dereceye getirmeyeceğim. Dinlenmiş su oda sıcaklığında bekleyeceği için soğukta olmayacaktır. 

Şimdilik sizlerle paylaşacaklarım bu kadar. Umarım deneyimlerinizi ve değerli yorumlarınızı benimle paylaşırsınız. İlerleyen zamanlarda akvaryumumu kurulu şekliyle fotoğraflarını forumumuzda paylaşacağım. Balıklar konusunda kesinlikle çok titizim. Formu ve renkleri düzgün albino ve tiger arayışındayım. Ankarada bu konuda yardımcı olacak kişilerdende yardım bekliyorum. Sonuna kadar okuyup fikir ve yorum beyan eden herkese şimdiden çok çok teşekkürler.
MashburN2014-02-13 00:22:48
Çatlak ve tamiri
Kesinlikle doldurmayin akvaryumunuzu onermem. Nedeni ayni hatayi bende yaptim yaklasik 1 ay kullandim ve sonra bir sabah hertaraf su icinde rezillikti basinctan her sekilde patlar. Siz akvaryum imalati yapilan bir atolyeye veya iyi bir camciya goturun degistirsinler cami. Silikon falan gecici cozum olur ve sonra basiniz agriyabilir. MashburN2014-02-12 10:28:12
Lepistes yavrularını kurtarma
Öncelikle merhaba ben yıllardır 3 ayrı tankta çeşitli balıklar beslerim. 100lt tankımda Lepistes,cardinal,neon tetra türlerini beraber besliyorum ve akvaryumum yaklaşık 2,5 yıldır aynı düzende. Yavrulardan kayıp yaşamadım diyemem ama balıklarımı hareketten etkilenmeyecekleri stressiz bir köşede besliyorum ve akvaryumum bitkili. Ben bitki olarak yavruların saklanabileceği türden bitkilerden oluşturdum. Yeni doğan lepistes yavruları suyun yüzeyinde dururlar bu yüzden uzun ve arasında saklanabilecekleri türlerden olursa kayıplarınız minimuma iner. Rafya konusunda ise etkili bir yöntemdir ama imkanınız varsa güzel bir bitkili akvaryumda bu balıkları izlemek daha güzel oluyor. Lepistes yavruları yeterli bir ışık sistemi ve doğru su değerleri ve ısısı ile ortalama 1 ay içersinde yetişkin balıkların yiyemeyecekleri boya hemen hemen ulaşırlar. Canlı bitki besleyemezseniz veya rafya sistemi haricinde elinizde varsa yapay bitkileri birbirinden ayırarak su yüzeyine atsanız dahi çoğu yetişkinden korunacaklardır. Umarım yardımcı olabilmişimdir 
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Merhaba arkadaşlar;
Aranıza yeni katıldım herkese Ankara'dan selamlar saygılar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.