ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mkazimavsar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
65
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Aralık 2013 23:16
Son Ziyaret:
12 Eylül 2017 18:14
Toplam Mesaj:
128 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet Kazım AVŞAR
Doğum Tarihi:
13 Kasım 1980
Yaş:
43
İl:
Adiyaman
Meslek:
Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

150/45/65 Kriza Gold - Duboisi Masva Demasoni 100/40/50 Büyük Demasoni yavruları 75/35/40 Küçük Demasoni yavruları L144 mavi göz vatozlar

SON 10 MESAJI

Sarı Prenses Başlangıç
Akvaryum ölçüsü küçük gibi görünüyor. Akvaryum hacminiz ancak tek türü kaldırabilir. Bence yanına başka tür düşünmeyin. Bu akvaryumda tek tür olarak 4 dişi 1 erkek sarı prenses besleyebilirsiniz.
Dış Filtre
Eheim 2217 kullanıyorum 450 litrede çok memnunum. Sizin akvaryumu pırıl pırıl eder. e jet -dophin vb. çok farklı filtreler kullandım ama eheim alınca 1 kere alırsınız kafanız rahat eder. Ayrıca alırken tükettikleri elektriği de dikkate almanızı öneririm.
Üçgen Akvaryum
Şu aşamada, gireceğiniz sınav çok daha önemli. Bence bu durumda mevcut balıklarla devam et sınav süreci bittikten sonra duruma göre hareket edersin. Gelecek yıl ki duruma göre hareket edersin. İnşallah dilediğin bölümü kazanırsan koca akvaryumu yanında taşıyamazsın evde işi bilen biri olmalı bakımları için. Malavilerde bu pek sıkıntı olmuyor ama troplar en küçük hatayı affetmiyor. Bu nedenlerle biraz beklemeni ve sadece sınava odaklanmanı öneririm. Henüz çok gençsin ilerde inşallah en güzel akvaryumda en güzel balıkları beslersin. Bakarsın Aydın'ı kazanmışsın kendi evinde kalacaksın bu durumda bu planlamayı bu yaz yapabilirsin. Ama uzak bir yere gidersen balıklara ne olacağını şimdiden hesaplaman gerekiyor.
İceman
Demasoniye geçmeye kesin kara verirseniz yunus ve m. prensesi çıkarmalısınız. Yunus etçil olduğu için mavi ise çok sert olduğu için demasoni ile bir arada bakılmaları uygun olmaz. Ben de yunuslarımdan demasoni için vazgeçmek zorunda kalmıştım.
200 Kg İçin Dolap Nasıl Olmalı
Söylediğiniz boyutlardaki bir akvaryum için profile hiç gerek yok. Sağlam bir mdf dolap işinizi görecektir. 450 litrelik ithal akvaryumun mdf dolabın üzerinde duruyor. Burada dikkat edeceğiniz şey akvaryumu, dolu iken yerinden asla oynatmamak. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/154805/20151110_220748.jpg[/IMG] Resimdeki küçük akvaryumun dolabına dikkatle bakın iki kapağın arasına koyacağınız enlemsel mdf dolabın mukavemetini ve olası sağa sola sallanma riskini sıfıra indirir.
Üçgen Akvaryum
[QUOTE=mustafakles]
Abi şu an 150*45*65 aldım zaten içinde 1 koloni mbunayla bekliyor evimde durumum şu an el vermediği için çok çok istesemde trop edinemedim daha[/QUOTE]

Akvaryumunuz hayırlı olsun. Bence acele etmeyin. Elinizdeki balıkları satın elinize geçen paranın üzerine biraz ekleme yaparsanız yavru alarak başlayabilirsiniz. Damızlık oturmuş koloniler çok pahalıya geliyor. Ama yavrudan alırsanız biraz da sabrederseniz güzel bir damızlık koloniniz oluşur. Ben de öyle yapmıştım. 30 tane kadar black kriza yavrusu almıştım şimdi 8 aylıklar 3-4 ay sonra ayıracağım ve kolonim hazır olacak inşallah.
Erkek Spler Kavga Edermi?
2 erkek olduğu zaman yine bir tanesi baskın olacak diğeri geri planda kalacaktır. Yani bütün dişilerle yine alfa erkek çiftleşecektir. Ancak olumlu yanı akvaryumda 1 erkek daha olacağı için alfa erkek daima tetikte olacak, bu da çiftleşme açısından olumlu sonuçlar verecektir. Yalnız alacağınız ikinci erkeğin sizdeki ile aynı boyda olmamasını öneririm ya daha büyük ya da daha küçük olsun ki fazla kavga çıkmasın. Aynı boyutlarda olurlarsa sürekli kavga ederler. Birbirilerine zarar verirler.
Bunlar Hangi Tür Balıklardır
Balıklarınız ikola. Akvaryuma alışma sürecinde renklerini tam belli etmemeleri normal. Bemba'ya ben pek benzetemedim. Bembaların bantları bu kadar geniş değil ayrıca bantlar üst yüzgeci de içine alır. Dolayısıyla bemba olamaz.
Malawi Hazırlıgı
Akvaryumu uzun zamandır kullanmamışsanız kurulum yapmadan önce mutlaka balkon veya banyo gibi bir yerde suyu tam doldurarak test edin. Kurulum yapıldıktan sonra ortaya çıkacak bir sızıntı can sıkıcı olabilir.
akvaryem.com gerçekten bukadar kusursuz firma yok
Son üç yıldır yaptığım bütün malzeme ve yem alışverişimi hep akvaryemden yaptım. Ceylan Bey gerçekten çok ilgili ve dürüst bir satıcı. Siparişlerim hep 2-3 günde elime ulaştı ve her defasında mükemmel paketlenmişti. Yalnız alışverişi kendi siteleri üzerinden yapmak bence daha mantıklı. Araya aracı firma/siteleri koymaya hiç gerek yok.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.