ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
OutLaw
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
8
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Kasım 2013 19:29
Son Ziyaret:
15 Şubat 2020 14:58
Toplam Mesaj:
139 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emre Çekici
Doğum Tarihi:
27 Şubat 1987
Yaş:
37
İl:
Ankara
Meslek:
Aşçı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Emre Çekici

SON 10 MESAJI

Salyangozlardan Nasıl Kurtulurum
En iyisi helena (katil salyangoz) 5 - 10 tane atın akvaryuma, yer bitirir diğerlerini, atıkları da temizler.
İlangi Yavru
Yetişkin tropheuslar yavru tropheuslara zarar vermez. Yada benimkiler vermiyor...
100x50x40 Akvaryum Kurmak
Konuya yeni baktım, ilk mesajları okuyunca kendi kendime dedimki, bu arkadaş çok hızlı gidiyor herşeyi eline yüzüne bulaştıracak hobiye başlamadan veda edecek diye. Ancak akvaryumunuzun resimlerini görünce gayet başarılı tebrik ederim. (Resimdeki kızınız sanırım onada bir Maşallah gelsin :) Siz yinede çok hızlı gitmeyin ne yapacaksanız forumda herşey var iyice araştırın bulamadığnızı sorun kesinlikle tecrübeli arkadaşlar sizinle bilgilerini paylaşacaktır. Şimdilik sorduğunuz soruların cevaplarını almışsınız zaten, benim size tek önerim, beslemek istediğiniz balıklar narin türler küçük değişikliklerden çabuk etkilenirler Akvaryumu ve içine koyacağnız herşeyi dezenfekte edin. Bunun için metilen mavisi kullanabilir veya akvaryuma koyacağnız nesneleri suda kaynatabilirsiniz.
Kolay gelsin, inşallah herşey istediğiniz gibi olur...
Tropheus Yeni Türüm.
Öncelikle merhaba, Kurulumunuz hayırlı olsun.
Biraz klişe olacak ama tropheus türleri beslemek, (eğer bu tür balık hakkında çok fazla bilgin yoksa) çok zor bir iştir. Bu balıklar çok kolay strese girebilir ve hastalanıp ölebilirler, bu yüzden bu işe başlamadan önce çok iyi araştırma yapmalısın. Bu balığı öğrendikten sonra ise bağımlılık yapar ve hep daha büyük hacimli bir akvaryuma sahip olmayı istersin.
Ancak bilgilerinde yazdığı kadarıyla 300 litre bir tankta bu balığın bir kaç çeşidini birden beslemen, helede kimi yavru kimi damızlık şekilde beslemen pek doğru bir durum değil.
Bu işi uzun yıllar yapan arkadaşlarında tavsiyeleri olacaktır mutlaka, ancak bu türü biraz daha araştırmanı öneririm sana. Çünkü balık kayıpları yaşamaya başlayıp üzülmeni ve bu hobiden soğumanı istemem.
Hobiciliğe yakışmayan hareketler
Konu güncel kalsın. Katılıyorum arkadaşa. Eskiden millet elindeki fazla malzemeyi hediye ederdi. şimdilerde satış yapcam diye petshop cularla yarış ediyorlar..
Neden yavru alamıyorum. resimli
su sıcaklığıda etkiler olayı. 27 derece olsun.
Üretim de Tavsiye Edilen Balıklar
40 cm bir balık üretimi için çok küçük bir alan karides veya salyangoz deneyin bencede...
200 60 70 akvaryum
Akvaryum yüksekliğini 60 cm den yukarı yapmamanızı öneririm, müdahale etmesi çok çok zor olur. genişliğini yapabildiğiniz kadar geniş yapın. Dış motor iyidir ancak sump sistemi çok daha iyidir önerim yandan sump sistemi yapmanız taşma sıkıntısı koku problemi olmaz. Yapacağınız akvaryum büyük olacağı içinde demir profil gerekli, mobilya nekadar sağlam yapılsada sonuçta tahta su aldıkça çürüyüp gider. Forumda Tansel (Mühendis) beyin yandan sump lı akvaryumunu inceleme şansım oldu, sump motorunun ucuna eklediği hortum ve borularla hem dalga hemde dip temizliği sorununu çözmüştü incelemenizi öneririm. Kolay gelsin...
silinmesi gereken bir konu
Ben görüşünüze katılmıyorum sonuçta adam sana senin hiç görmediğin bi malı vermemiş sen kendin iyi incelememişsin ve şimdide adamı kötülüyosun. Yani göz göre göre döküntü mal almışsın ve anlaştığnız halde adama parasını vermicem diyosun... Bir suçlu arıyorsan aynaya bak kardeşim...
3D fon dış filtre ve ısıtıcı
Dış filtrenin temel görevi akvaryum içindeki pislikleri toplamak değil biyolojik dengeyi sağlamaktır. O yüzden dış filtre emiş hortumu akvaryumun herhangi (Dibe yakın olmamak şartıyla) bir yerinden suyu çekebilecek şekilde yerleştirilmesi yeterlidir. Bu yüzdende arka fonda çok fazla delik oluşturmaya gerek yoktur..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.