ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cumba198
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Ağustos 2013 19:18
Son Ziyaret:
14 Mayıs 2023 14:23
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burak Cumba
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kayseri
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Neon tetra aldım
[QUOTE=Konyali23]Dostum , neonlar hakikaten cok hassas baliklardir. Akvaryumcularin cogu (sözüm meclisten disari) bu isi ticari düsündükleri icin, senin hosuna gittiyse hangi baligi istesen verirler. Bir örnek vermek gerekirse,ben Almanya da hangi akvaryumcuya gitsem, bana hangi baligi besleyecegimi , akvaryumun ne kadar zamandir calisir durumda oldugunu, hacmini, tecrübemin olup olmadigini sorarlar. Yani inanirmisin ilk neon tetra besledigimde adam tutturdu suyunu getir test edelim diye. O yüzden ben seni üzmek istemem ama neon bakmak (uzun süre) her babayigidin harci degildir. Ayrica neonlar sürü baliklaridir ve en az 100 cm uzunlugunda bir akvaryum olacakki , sürü olarak hareketlerini yapabilsinler. Ph cok düsüktür, bitki ister, CO2 reaktörü olmasi gerekir. O yüzden sen lepistes felan düsün bence. Yem mevzusuna gelince biraz ufalayip atarsan zamanla yerler.
[/QUOTE]

Haklısınız hocam valla Almanlarda çok haklı adamların derdi para değil. CO2 reaktörünü ilk defa sizden duydum mesela ne olduğunu bile bilmiyordum internette araştırdım öğrenmiş oldum ilginç gerçekten.


[QUOTE=mesutok]Hayırlı olsun hiçbir balık yüksek ışığı sevmez ışığı sevmez çünkü göz kapaklar yok insan gibi rahatsız olurlar ani ışık yükselmesinde önce panik olarak tepki verirler yeniler henüz zamanla alışırlar, bitkili akvaryumları severler saklanma yerlerini severler öyle ortamlar hazırlamaya bak. İyi hobiler.[/QUOTE]

Hocam sıkıntı kalmadı artık yemlerini yiyorlar ve benden korkmuyorlar mango kökünü koyunca saklanacak yerleri de oldu kendilerini mutlu hissediyorlar sanırım öyle gözüküyor ilk başlardaki yem sorununu bugün itibari ile çözdüm. Birde bir tanesi akvaryumun sağ tarafını kendine mesken edinmiş diğer neonlar yaklaşınca onları kovalıyor :)
Neon tetra aldım
[QUOTE=mesutok]Mango kökünü çeşmenin altına tut şert bir fırçayla kullanılmayan bir diş fırçası olur şu olur bu olur temiz bir fırçayla fırçala koy akvayuma.

Pul yemi severek yerler öteki yemi tanımıyorum denemen lazım.

Yeni geldikleri için dipte dururlar korkuyolardır, birde bitkili akvrayumları severler bitkilerin arasın saklanırlar. İkincisi çok akıntıyı sevmez neonlar iç filtre ile besledim bir zaman hemen ölürlerdi, sonra tadece hava taşı ile besledim 3 sene yaşamışlardı fazla akıntı verme üzerlerine doğru. 50 litrelik bir akvaryumun varsa örneğin, 4 katı debi yeterli yani 200 debilik bir iç filtre en fazla 6 katı bir iç filtre. Aç kalmazlar onlar zemine inen yemlerden nasiplenir.

Beyaz hortum dediğin herhalde hava hortumu onu ucunda siyah bir musluk vardır o odada olacak, iç filtre suyun içinde genelde birçok akvrayumda resimdeki daire içinde gösterilen yerin üstündeki yere sokulur hortum..



resimdeki hortumda dışarda kalacak odada bak bu alttaki uç.




[/QUOTE]

Çok teşekkür ederim hocam sağolun yalnız evde kullanamdığım fırça yoktu bende suya koydum 2 gün yumuşasın diye. Filtre olayı tamamdır hocam yem konusunda hala korkum var beta yemini yemedi pul yem deniycem. Lambayı kapattığımda suyun üstüne çıkıyorlar lamba açıkken korkuyorlar hemen aşşağıya iniyorlar suyun aşşağısında geziyorlar biri kafasını diğer tarafa çevirse diğerleride çeviriyor sürü halinde çok hoş balıklar ilk defa bakıyorum hayran kaldım karnidal olan onlardan biraz daha özgür dolaşıyor sonra tekrar onlara katılıyor falan çok güzel incelemesi bakması çok hoş loş ışıkta çok güzeller :)
cumba1982014-06-21 14:48:49

[QUOTE=Konyali23]Neonlar 200 litrenin altindaki akvaryumlarda özellikler bes adet olarak en fazla iki ay yasar. Yanlis bir secim olmus ayrica. Önce daha dayanikli baliklarla baslayip daha sonra neon besleseniz daha iyi olurdu. Tabi sizide anliyorum akvaryumcu da neonlarin rengini görünce dayanamiyorsunuz. 
[/QUOTE]

Ben bu balıkları çok sevdim ondan önce hep beta baktım bir ara fanusta bakıyordum forumda dolaştıkça onu akvaryuma çevirdim ve gerçekten daha önce fanusta en fazla 2-3 ay yaşayan balık akvaryumda 11 ay yaşadı valla sizde böyle deyince canım sıkıldı şimdi hocam dayanıklı balık alacak olsam bana ne önerirsiniz  öyle çok büyük bir akvaryumum yok çünkü.


Bugün 2. günleri suyun üzerinde pul yem var ama hiç biri çıkıp yemiyor öyle yüzüyor yemler bu olay benim canımı sıktı neden böyle yapıyorlar bunları nasıl besliycem ben anlam veremedim...

Akvaryumcuya da sordum bettagram da var pul da var yerler mi dedim yerler merak etme sıkıntı olmaz kardeşim dediler lakin bir hareketlilik yok suyun dibinde duruyorlar öyle.
Neon tetra aldım
Bugün ilk defa besliycem gittim 5 tane neon tetra aldım biri galiba kardinal gibi duruyor kafasının oraya kadar kırmızılık var diğerleri normal her neyse bir tane mango kökü aldım bu mango kökünü koymadan ne yapmam gerekir ?

Birde önceden beta besliyordum 1 yıl oldu sonra öldü ne yazık ki ondan kalan bettagram ve pul yem var onu kullansam herhangi bir sorun yaşarmıyım ? 

Birde hep dipteler yem atıyorum lakin hiç çıkıp yemiyorlar bettagramlar suyun içine düştü gördüler ama yemediler bende korktum acaba aç kalırmı hayvanlar bu seferde diye.

Sonra bide filtre var şelale filtre RS Electrical RS-062A bunun beyaz hortumu var bunu nasıl takıcam oksijen sağlaması için bu habire suyu devirdayım ediyor bi takmıştım hortumdan su çıkardı her yer su oldu bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim teşekkür ederim...
Beta balığım suyun üstünde
[QUOTE=bettafun]Hava kesesi problemi gibi duruyor. Akvaryumunuzda ısıtıcı varmı acaba? Ve bettanızın karnında şişlik varmı? Eğer ısıtıcınız yoksa bettalar soğuk suyu hiç sevmez ve soğuk suda metabolizma hızları düşer sindirimde problem yaşamaya başlarlar karınları şişer hava keselerini kontol edemezler.[/QUOTE]

 
Akvaryumda ne yazıkki ısıtıcı yok hocam daha almadım arkadaş getiricekti haftaya inş ama şuan elimde mevcut yok aldığımda balığı yaza denk geldiğinde ihtiyacım yoktu lakin aklımda alıcam inş. 
Karnı şiş değil hocam balığım çok canlı hatta yem atmaya çalıştığımda zıplıyo hareketli aşşağı doğru dalmaya çalışıyo uğraşıyo lakin dalamıyo sıkıntısı var lakin neden böyle oluyo anlamıyorum bugün yem atmadım 24 saat oldu atsammı ne yapsam bilmiyorum hocam bana bi yol gösterin.
Beta balığım suyun üstünde
Ben balığı alırken bettagran yem aldım yanında onu kullanıyordum 1 ay sonra ayrıyeten az bişeyde pul yem aldım arasıra pul arasırada diğerinden atıyordum lakin 4 aydır hiçbir sorun yaşamadım bu son günlerde böyle neden olduğunuda anlamadım düzenli haftalık %20 su değişimi yapıyorum 9 litrelik tankım var gönlüm fazlasını ister lakin ilk aldığımda fanusdaydı burdan çok etkilendim gittim akvaryum aldım filtremde şelale filtre hocam hepsi bukadar
Beta balığım suyun üstünde
Balığım sağlıklıydı hiç bir sorun yoktu lakin 4-5 gündür akvaryumun üst kısmında işin garip yanı şu suyun dibine doğru ilerlemeye çalışıyor ilerleyemiyo gidemiyo hep yukarıda kalıyor ne yapmam gerek acil yardımcı olun lütfen.
Bu ilaç ne ?
Arkadaşlar elimde bi ilaç var 4 ay önce beta balığımı alırken bana verdiler bu balık için çok önemli 1 litreye 2 damla şeklinde damlatın yeterli dediler her su değişiminde damlatıyorum fakat bu ne abi ne işe yarıyor biri açıklarsa sevinirim.. Dökmelimiyim ? dökmemelimiyim ?



Birde benim 10 lt akvaryumumda yosunlaşma var taşların üstü camlarda yosunlaşma oldu haftada bir %20 oranında su değişimi yaptım ama yosunlaşma oluştu bunun için ne önerirsiniz ?
Betta kaç gün aç kalır
Biyerde okuduğuma göre beta balıkları 14 gün aç kalabiliyorlarmış lakin geldiğinizde balık bitkin ve formsuz olucaktır onu o vakitten sonra canlı yemlerle kaliteli yemlerle tekrar formuna getirebilirsiniz merak etmeyin çok dayanıklı balıklardır 
Beta balığıma
Beta balığımın akvaryumuna yakında; Mangrow kökü, elma salyangozu, anubias bitkisi, ve bettagran yeminin yanı sıra bir çeşit canlı yem veya pul yem almak istiyorum.
Akvaryumum yaklaşık 10 lt. bunun yanında almam veya almamam gereken ne ?
Canlı yem mi yoksa pul yem mi ?
Mangrow kökü 10 lt için gerek varmı ?
Elma salyangozu iyimi olur kötümü ?
Akvaryumda kum yok çakıl taşı var onlara bitkiyi tuttursam büyürmü ?
Beta balığım
Teşekkür ederim birde yukarıda filtremin markasını yazdım suyun % kaçını nekadar süreyle değiştiriyim filtrem saatte 300 lt yapıyor.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.