ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Mischa
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Ocak 2013 19:01
Son Ziyaret:
01 Aralık 2018 16:12
Toplam Mesaj:
20 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ece Özdem
Doğum Tarihi:
12 Haziran 1993
Yaş:
30
İl:
Ankara
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ece Özdem

SON 10 MESAJI

Japon Balığımın Göz Problemi.
Bu rahatsızlığın sebebi biliniyor mu peki?
Japon Balığımın Göz Problemi.
Merhaba.
Balığım uzun süredir bu şekilde fakat ben hayatında önemli bir değişiklik farketmedim. Kendisi yaklaşık 3.5-4 yaşında. Gözü görüyor sanırsam, kör değil. Metilen mavisi dökmem söylenmişti gözüne fakat bir işe yaramadı. Ne yapabilirim ve şu noktadan sonra düzelir mi bilmiyorum fakat önerilerinize açığım. Akvaryumumun kaç litre olduğu ile ilgili fazla bir bilgim yok fakat akvaryumu fotoğraf şeklinde ekleyeceğim. İçinde bir adet kaya ve anubias bitkisi var. 2 Japon harici başka bir canlı türü beslemiyorum. İç filtre ve ısıtıcı mevcut. Teşekkürler.
[IMG]http://i.hizliresim.com/81RL0A.jpg[/IMG]
[IMG]http://i.hizliresim.com/qBONqB.jpg[/IMG]
[IMG]http://i.hizliresim.com/MJABYk.jpg[/IMG]
Japon balığımın gözüne ne olduğunu kimse anlamadı
Kabız değil, çünkü sadece gece bir tutam yemleme yapıyorum. ara sıra sebze de veriyorum balıklarıma. kabızlık sebebiyle olduğunu sanmıyorum o yüzden. ama mikofişi alacağım. balığı karantina tankına mı alıp uygulayayım ilaçları, yoksa ana tanka mı ekleyeyim? bir tane de yavru sayılacak bir orandam var çünkü ana tankta, bir etkisi olur mu ona?
Japon balığımın gözüne ne olduğunu kimse anlamadı
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Göz bebeğinde aşırı irileşme, gözde dışa doğru şişkinlik. İştah normal, hareketlilik normal.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 50-60 litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Küçük bir oranda

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: Büyük bir iç filtre mevcut, pek anlamıyorum, fokur fokur hava alıyor ama.

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Gözüne metilen mavisi damlatmam söylendi ama pek bir işe yaramadı.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : 1.5 haftada bir su değişimi yapılıyor.

Çalışıyor olmam sebebi ile akvaryumla pek ilgilenemiyordum, annemler bakıyordu. Bu şey yeni dikkatimi çekti. Sanırım uzun süredir böyleymiş. Balığımda gözünün bu durumu dışında bir şikayet yok. Tuz eklemem söylendi, metilen mavisi damlatmam söylendi ama pek işe yaramadı bu şeyler. Balığımın kör olmasını istemiyorum, kendisi yaklaşık 3.5 yaşında. Yapabileceğim ne var onu iyileştirmek için? Yardımcı olabilirseniz çok çok sevineceğim. Teşekkürler şimdiden.

japon balığım kötü durumda
Balığa diğeri hiç saldırmadı, şu an bile ondan uzak duruyor. zavallı hayvan geceden beri suyun içinde süzülüyor, bugün nefes alış verisleri biraz daha yavaşladı. gece filtreye yapışmış, kuyruğu saç teli gibi ayrılmış. bu arada evet, pulları biraz kalkmış gibi.
japon balığım kötü durumda
Merhaba. balığım üç senedir benimle. 65cm akvaryumum var ve iki japon baligina bakıyorum. geçen ayın 18inden beri kuyruk erimesi (kuyrukta tel tel ayrılma, uçlarında kanama) için baktopur ile tedavi uyguluyorum. azaldigini soyleyebilirim belki ama tamamen geçmedi, bir yerden sonra durdu. ısı 26ydı 28e çıkardım son bir haftada, ve kaya tuzu eklemesi yaptım. yine de pek bir düzelme yok. son günlerde sarı olan balığım yem yemeyi reddetmeye başladı, ağzına alıp atıyor, yemiyor. şu an da suyun içinde öylece süzülüyor. yuzgecleri hareket ediyor ama mecali kalmamis gibi. akıntıya göre bir o yana bir bu yana gidiyor. ölecek diye çok korkuyorum. şu an yapabileceğim herhangi bir şey var mı? sizden acil yardım bekliyorum.

Linklerden fotoğraflarına ulaşabilirsiniz.
http://i.hizliresim.com/vzmbRp.jpg
http://i.hizliresim.com/ZNWZ7z.jpg
http://i.hizliresim.com/VpA0aR.jpg
http://i.hizliresim.com/594gYM.jpg
Olmek uzere olan japonum, kararma
Selamlar, gayet iyi durumdaydi kucuk japon baligim fakat bugun hic yuzmemeye, bos bos akintida dolasmaya ve yavas nefes almaya basladi, kararma ihtimaline pek sicak bakmamistim cunku desen zannetmistim fakat bugun baligimin basinin uzeri de kararmis. su an ayri bir yere aldim, fakat oylece duruyor, yuzmuyor, sadece nefes aliyor. acilen yapabilecegim bir sey var mi? olmesini hic istemiyorum. tesekkurler.

balığım öldü, çok üzgünüm. birdenbire oldu, sebebini bulmak için ne yapmalıyım bilmiyorum; akvaryum yeterince büyük, filtre kuvvetli, sadece üç balık vardı, yemlerini eksik etmiyorum arada sırada sebze haşlayıp veriyorum, su değişimini düzenli olarak dinlenmiş su ile yapıyorum. zamanında ayırdım sanırım, diğer balıklarıma bulaşma ihtimaline karşı ne yapabilirim, bactopur falan mı damlatsam onların bulunduğu tanka? onlarda da kuyruk erimesi gözlemledim, daha evvel kuyrukları düzgündü, fakat şimdi tel tel ayrılmaya ve kızarmaya başladılar. bunun için hangi ilacı kullanmalıyım? teşekkür ederim.
Japon baliklarimda kuyruk bolunmesi/ayrilmasi
Hayır, bahsettiğiniz türü biliyorum. Hatta küçük balığım o türden, iki kuyruklu. Fakat büyük balıklarımın tek kuyruğu var. Balıklarımda kuyruk erimesi, kopması vesaire bir sıkıntı göremedim, kuyruk uçları gayet normal, rengi süt gibi değil uçlarda, kan pıhtıları da yok, fakat fotoğrafı gördüğünüzde daha net anlarsınız sanırım bahsettiğim durumu.
Kuyruğun ortasını büyük balığım biraz didikledi, fakat sorun o değil; fotoğrafta görünen durum ben contraya başladıktan sonra ortaya çıktı. Bugün balıklarımda beyaz benek görmedim hiç, fakat yine de her ihtimale karşı bir damla daha damlattım contradan. yarın tekrar damlatmayacağım, yarın akşam bu saatlerde yeni tanka geçeceğim. su değişimi yapmayacağım bugün, ve sıcaklığı 28'e indirdim tekrar, sıcak suda oksijen azaldığı için balıklarımda kuyruk kanlanması da oluşmuş sanıyorum, çünkü küçük akvaryumumdaki filtre yetersiz kalıyor. 
diğer tankıma aquatan ve bio nitrivec ekledim, yarın balıklarımın üçünü de yeni tanka ekleyeceğim bu saatlerde.
Balıklarımda üç senedir hiçbir hastalık görmedim, ilk defa beyaz benek oldular ve aşağıda gördüğünüz durum contra kullanımının ikinci gününde oluştu. bugün su düzenleyicisi aldığım ve bilgili olduğuna inandığım iyi balıkları ve güzel bitkileri olan akvaryumcum, oradaki dokular parazitler nedeniyle zarar görmüş olabilir, zamanla gelişip düzelecektir dedi. ben de öyle olmasını umuyorum.

bu konu dışında ekstradan bir sorum daha var, aquatan ve bio nitrivec sonrasında, yarın üç balığımı da aynı anda yeni tanka ekleyebilir miyim? çünkü bir adet ısıtıcım var ve o şu an küçük akvaryumda, eğer yeni tanka tek bir balık eklersem ısıtıcıyı da oraya geçireceğim ve küçük akvaryum ısıtıcısız kalacak. umarım sıkıntı olmaz.



Japon baliklarimda kuyruk bolunmesi/ayrilmasi
Tesekkur ederim mesut bey bilgilerinizden buyuk olcude faydalaniyorum. contrayi aldigim yerdeki akvaryumcu bilgili bir kisiydi bildigim kadariyla ve on damla damlatmami soylemisti fakat recetede dediginiz gibi yazdigindan ben de onu uyguladim, dipte kalan bakterilerin falan dip cekimiyle gitmesi fikri kulaga mantikli geldiginden her gun yaklasik ayni isida su ekleyerek degisim yaptim. dedigim gibi erime gibi degil, uclarinda sikinti yok, diger baligimin kopardigi yerler disinda. ki o balikta da olusmus bu bolunme, sadece kucuk balikta yok.
kuyrukta eksilme yok, soyle anlatayim, kuyruk normalde kelebek kanadi gibi oluyor ya kuyruklari iki parca, benimkilerde bu iki parca da ayrilmis kucuk uc dort parcaya ayrilmis durumda. yani sanki biri tutmus da kuyruklarini iki taraftan eliyle ayirmis gibi. baliklarim hastaligi atlatsin, resimleri paylasirim, su an karanlikta tuttugumdan flas patlatip strese sokmak istemiyorum onlari. umarim gecici bir seydir, zaten yeni akvaryumumla balik sayim uyusuyor, baska balik eklemeyi dusunmuyorum
Japon baliklarimda kuyruk bolunmesi/ayrilmasi
Cok tesekkur ederim. bildigim kadariyla bu parazitin 9 gun kulucka suresi varmis, pazartesiye dek tedaviye devam edecegim. ekledigim suyun sicakligina dikkat ediyorum. diger bir sorum ise, baliklarimin uzerinden bu parazitler gittiginde yeni tanka aldigim zaman o tanka da tasirlar mi beyaz benegi? ekstradan bir sey yapmama gerek var mi?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.