ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
RMetinBoz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Ekim 2012 02:21
Son Ziyaret:
07 Şubat 2013 17:02
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Rıza Metin Bozkurt
Doğum Tarihi:
28 Ocak 1985
Yaş:
39
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Metin
110 Litre / Oscar

SON 9 MESAJI

Astronot Balığı / Beyaz Benek - İç Parazit / Yardım Lütfen!

Sorun malesef düzelmedi. Balığı bir arkadaşıma verdim altı senedir astronot bakmakta. Kurtulma şansı çok az dedi. Yavru astronotlarından birini aldım 4 cm. boyunda. 

İç parazit, beyaz benek ve kuyruk erimesi vardı. Flagly kürleriyle iç paraziti atlattık. Kuyruk erimesi için tuz kullandım ana tanka. Beyaz benek için ise ısıyı 30-32 civarında tutmaya çalıştım. 4-5 günde bir %30 dip çekimi yapıldı. Hastalıkların hepsini atlattı fakat çok halsiz kalmıştı. Bir aydan fazla süre nerdeeyse hiç yem yem yemedi diyebilirim. Umarım sizin balıklarınız sağlığa kavuşur. Geç kalmamak lazım...

Astronot Balığı Yemleme. (Bir sorum olacak.)

Arkadaşlar stick yemlerim ve seranın yemleri tükendi. Elimde Pets Family Discus Granulat Food yeminden var. Yemlemeyi bununla yapsam sorun olur mu? Bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum. 

http://www.juenpetmarket.com/urun_detay.aspx?kat=0&urn=4039 bu yemden var elimde.

Astronot Balığı / Beyaz Benek - İç Parazit / Yardım Lütfen!

Hayır bir düzelme yok. Her gün düzenli olarak belki yer diye biraz pul yem atıyorum. Kafasına eserse solunum yaparken bir kaç parça ağzına giriyor. Akvaryumun içinde sersem gibi yüzmekte. İyice zayıfladı ve rengi şeffafımsı turuncu olmak üzre. Yüzerken cama ve dekorlara çarpıyordu hepsini çıkardım. İlaçlamayı bıraktım. Düzenli dip çekimine ve su değişimine dikkat ediyorum. Neredeyse bir aydır konuyla ilgilenen yoktu, teşekkür ederim çözüm önerisi olmasa bile.   

Not: Gözündeki beyaz perde sorunu kalmadı. Kuyruğunda çok az bir erime vardı o sorun da kalmadı. Akvaryumda yüzmeye başladı artık. Sersem gibi yüzüyor ama yinede yüzüyor. Fakat çok uzun zamandır yem yememekte nasıl yaşadığını gerçekten merak ediyorum. Çok fazla zayıfladı.

RMetinBoz2012-11-10 18:25:34
Astronot Balığı / Beyaz Benek - İç Parazit / Yardım Lütfen!
Belki yardımı olur diye video yükledim. Bi el atıverin, ölmesin oscarım.
Balığım İntihar etti :(

7,5 litre 3 adet japona şu anlık yeterlidir. (İçinin süs dolu olmadığını farzediyorum. Balık sayısını hesaplamak için http://www.akvaryum.com/Hesaplayici/balikmiktari.asp)

Japon balıklarının intihar etme huyları yoktur. Motor çok güçlüyse ve akvaryumunuzun üzeri kapalı değilse 'düşüyor' olabilirler.

Balıklarınız strese girmiş olabilir.

Bozuk su şartları
Akvaryumdaki su miktarının tolere edebileceğinden fazla balık miktarı
Ani ısı değişimleri
Uyumsuz türlerin beraber beslenmesi
Akvaryumlar arası nakliye ve nakliye sonrası özensiz davranışlar.


"BALIĞIN STRESE GİRİP GİRMEDİĞİNİ ANLAMANIN YOLLARI, BALIKLARDA STRES BELİRTİLERİ

Strese giren balık, çeşitli davranışlarla bunu belli eder. Bazıları şu şekildedir, hemen hemen tüm balıklar için (lepistes de dahil) geçerlidir:

* Akvaryumda bir aşağı, bir yukarı doğru hareket ederler. Bu hareket, süreklidir, durmaksızın bir aşağı, bir yukarı inip çıkarlar. Bu durum saatlerce ve hatta günlerce devam edebilir. Genellikle bir akvaryuma yeni bırakılan balıklarda olur. Geçici bir durumdur. Eğer akvaryum her şeyi ile uygun bir akvaryum ise bu durum kısa sürede kendiliğinden geçecektir. İlerleyen zamanlarda balığınız normal davranışlarına (kumları eşelemeye, çeşitli ufak tefek nesneleri ağızlarına alıp tükürmeye, sakin sakin dolaşmaya) devam edecektir.

* Tedirgin bir halde yüzerler. Bunu hareketlerinden anlayabilirsiniz. Hızlı hızlı solunum yaparlar. Ön yüzgeçlerini çoğu zaman net görmek olanaksız olabilir. Akvaryuma yaklaştığınızda hızla kaçıp kendilerini sağa sola vurabilirler ve saklanacak bir yer ararlar. Tedirginliklerini her hallerinden belli ederler.

* Bazı durumlarda bazı balıkların renkleri çok açılır veya çok koyulaşır. Bu da bir stres belirtisidir. Bu durum bazı balık türlerinde (diskus gibi) çok daha belirgindir.

* Su yüzeyinde sıçrama davranışları ve ani hareketler yapabilirler.

* Sürekli saklanma eğiliminde olabilirler. Gerçi bu durum, bazı türlerin (vatoz, makrakanta gibi) doğal davranışlarındandır.

 * Strese giren balıklarda yem almama davranışları görülebilir."


Şu anda ise yapılacak pek bir şey olduğunu sanmıyorum. Dediğim gibi akvaryumun üzerini hava alacak şekilde kapalı tutun. (sineklik tarzı bir şey olabilir, en iyisi buhar camı tabi) Motorunuz çok kuvvetliyse kısın ayarını. En iyisi ise bir aparatla onu şelale filtreye çevirmek. Isıtıcınızı takmanızı tavsiye ederim ısı dalgalanmaları çeşitli hastalıklara yol açar. Stres giderici, balığı rahatlatan ilaçlar var durumun düzelmemesi halinde kullanabilirsiniz. Akvaryumunuz mümkün mertebe karanlıkta dursun, ışık almasın bir süre. Balığınız yüzüyor fakat yem yemiyor anladığım kadarıyla. Strestendir diye düşünüyorum.

RMetinBoz2012-10-19 16:31:57
Balığım İntihar etti :(

Bir kaç kere kılıç kuyruklarımda başıma gelmişti. Akvaryumun hacmi nedir? Hangi türden balıklar ve sayıları nelerdir? Eğer uygun ortamı varsa japon balıkları veya vatoz intihar yanlısı balıklar değillerdir. (Kılıç kuyruk eğilimlidir.) Akvaryumunuzun üzeri kapalı mı? Suyun doluluk oranı nedir? Isıtıcınız var mı?

Balığı strese sokmayın. Mümkünse akvaryumun üzerini kapatın ki tekrar atlayanlar olmasın. :) Hayvanı dürtüklemeyin, cama vurmayın. Işıklar da kapalı olsun bu süreçte kendini toparlayacaktır yüzebildiğine göre. Geçmiş olsun.

ASD
Balıkları bir süre onlar sizi görmeyecek şekilde gözlemleyin. Kavga sonucu olduğunu düşünüyorum. Birbirlerinin yanından geçerlerken kuyruk titretiyorlarsa ve çene kilitlenmeleri yaşanıyorsa ayırmanız doğru olur. 240 litre 3 tane astronot için yetersiz. Alan kavgası olabilir, kavga edenler büyük ihtimalle erkektir. Ötekini ellemiyorlarsa çiftleşme kavgası da olabilir. Yanlış anlamazsanız eğer suyunuz da oldukça pis gözüküyor. Bir ihtimal mantar da olabilir fotoğraflardan tam belirgin değil.
Astronot Balığı / Beyaz Benek - İç Parazit / Yardım Lütfen!

Yardımcı olursanız sevinirim.  


60 litrelik karantina tankına aldım. Ağızdan flagly, solungaçlarına flagly kürlerine devam ediyorum. çok az bir hareketlenme var gibi ama hala yem yemiyor.

RMetinBoz2012-10-18 22:26:26
Astronot Balığı / Beyaz Benek - İç Parazit / Yardım Lütfen!

Fotoğraf: http://d1210.hizliresim.com/12/k/f0hpt.jpg

http://d1210.hizliresim.com/12/k/f0hpz.jpg

http://d1210.hizliresim.com/12/k/f0hqk.jpg

http://d1210.hizliresim.com/12/k/f0hqp.jpg

http://d1210.hizliresim.com/12/k/f0hrj.jpg


Video (Videolar kalitesiz kusura bakmayın. Yinede belki faydası olur diye yüklemek istedim.) : 

http://www.youtube.com/watch?v=3oyVxDPRSnM&feature=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=kR27OCRv4zw&feature=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=LKQFTvr7XJE&feature=youtu.be



Canlıdaki Belirtiler: Yem yememe, Hareketsizlik, Renginde Solma, Çok Sık Nefes Alıp Verme, Beyaz Dışkı, Gözünde Bulanma.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 110 Litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Yok.

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Sıcaklık 28

Filitrasyon: İç Filtre, Hava Taşı, Pipo Filtre.

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Ezoo Anti- Parasite, Flagly [Tek hap, 5ml.lik şırınga ile banyo ve ağızdan uygulama.(2,5 ml banyo, 2,5 ml ağızdan)], Azoo Anti White Spot 

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : 10 Günde Bir %30 su değişimi.  



Balığım 6-7 gündür hareketsiz ve iştahsız. İlk başlarda beyaz benek hastalığı baş gösterdi. (Sanırım ısıtıcımın bozulmasından kaynaklı. 2 gün ısıtıcısız kalmak zorunda kaldı.) Azoo'nun ilacını uyguladım. Kür sonunda biraz hareketlenir gibi oldu fakat hala yem yemiyordu. Daha sonra beyaz dışkı gözlemledim. Suyu 32 dereceye çıkardım. İlk üç gün müdahale etmedim. Dünse flagly kürü uyguladım. Bugün gözde buğulanma vardı. Yem yemeyip öylece kumda oturuyor. Çok sık nefes alıp veriyor. 

Not: Balığım 5 gündür en ufak bir yem yemedi. 
RMetinBoz2012-10-22 03:05:13

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.