ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
elegant038
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Ağustos 2012 17:50
Son Ziyaret:
04 Aralık 2014 18:47
Toplam Mesaj:
48 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İbrahim ŞAHİN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kayseri
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ibrahim şahin

SON 10 MESAJI

tanganiyka38 nickl şahsa dikkat şevkniz kırılmasın
Pardon kardeşimde sen kimsin , Övdüğün ali beyden bunları yazman için paramı aldın ?
Ben seni tanımam senin ismini kullandıysa Ali abin kullanmıştır balıkları aldığım kişi diye.
1. Ali abin arabayla kapıma geldi parasını aldı gitti.
2.Moba besleyen moba seviyesinde derken sen moba seviyesindemisin ? yani bir balık kadar beynin olduğunumu ifade etmek istedin tam anlayamadım.
3.Resimdeki balıkları senin Ali beye verdiğini söylüyosun ve balıkların Fo olduğunu söylüyosunya sırf bu iddaandan dolayı  seninde Ali beyin devamı ve onunla aynı zihniyette olduğunu fark ettim ;) Yani nerdeyse balıkları gölden elimle tuttum diyeceksin :) Elini vicdanına koy ve resimlere bak bakalım o balıklar o gölden öyle çatallı melezmi çıkıyor.yazık!
İnsanların tecrübesizliklerinde faydalanıp kırma balıkları fahiş fiyatlara satmayı meslek haline getirmişsiniz orası kesin.
Yazdıklarını yaşının verdiği tecrübesizlikten kaynakladığını tahmin ediyorum,belliki konun kapanması için talimat almışsın birilerinden.
Ticaretinizin sağlamlığından şüphe etmiyosanız(hiç sanmıyorum ama) konu sizi rahatsız etmesin ;)

elegant0382014-07-15 15:20:28
tanganiyka38 nickl şahsa dikkat şevkniz kırılmasın
[QUOTE=invisible]Satarken açık açık balıkların durumundan bahsetmeliydiniz; ya tutarsa diyerek kakaladığınız balıkları iade etseydin, getirseydin demekle olmuyor bu iş,

şuradaki tavrınızdan bile açıkça belli ediyor;  eğer getirseydi kırk dereden su getirip balıklar kırma diyen yalan söylüyor diyeceğiniz,



[/QUOTE]


Konuyu açma sebebimi çok iyi özetlemişsiniz.
Elinize sağlık,saygılar...
tanganiyka38 nickl şahsa dikkat şevkniz kırılmasın
[QUOTE=tanganiyka38] arkadaşlar kendisinin amacı nedir anlamadım bana verdiğin balıkların ilangilerin resmiyle balık satıyosun shibinden de hala okadar zaman geçmiş bir yıl kadar ve ben balıklarımı şimdi bile getirsen alırım diyorum neden ozaman vermedin diyorum sizce ben nerede yanlış konuşuyorum lütfen doğru konuşalım evime iki yada uc defa geldin İbrahim cayımı ekmeğimi yedin haram olsun ben kimsenin kalbi kırılmasın isterim.senden alıcagımı almak için yalan söyledim .ama babam anji yalan değildi sen cok dürüst birisinde neden vermedin demezlermi sana resimlerimden bahsediyosun vay yarımmış da bişiymiş ayıp sana sen neden daldan dala atlıyosun.BEN TEKRAR DİYORUM DİLEYEN HERKESE YAZDIGI MSJ ATARIM NERDE YANLIŞ KONUSMUSUM.HERKESE HAYIRLI HOBİLER HAYIRLI BAYRAMLAR ALİ BEDİR KOÇ[/QUOTE]

Gerçekten çok kişi tanıdım ama tandığım ve keşke tanımasaydım dediğim birkaçkişiden birisin.
Ben senin 2 kuruş parana mı tenezzül edeceğim ? veya İbrahim parayı ver dedinde yok paranı vermiyomuyum dedim ? Çok karatersiz birisin onu biliyorum ama. İşte burdan da şunu yine anlamış olduk paraya tapan bir adamsın onun içinde senden dürüst olmanı kimse beklemiyo yaptığın düzenbazlıkların hepsini sana yakıştırıyorum.

Hala papağangibi ayın şeyi tekrarlayıp duruyosun belliki ya işine gelmiyo yada yazılanları okumuyosun.Sen bana toplama balıkları orjial moba diye verdin.Senin ticaretinde hiç dürüst biri olmadığını çözmüş olduk ve  ''KİMSENİN HEVESİ KIRILMASIN,SENLE ALIŞVERİŞ YAPMADAN ÖNCE BU KONUYU OKUSUNLAR DİYE BU KONUYU AÇTIM''


[QUOTE=mesutok]Bence gördünüz begendiniz aldınız zorla birbirinize satmadınız herhalde bu balıkları, balık işte canları sağolsun besleyin gitsin, altını değerli yapan insanın verdiği değerdir yoksa bir taştır tabiatta.
Ne dolandırıcılar var sitede insanları dolandırıyor parayı havale ettirip balık bile göndermiyorlar, bu hırsızlığı meslek haline getirmişler. Belki biriniz saf ırk sanmışsınızdır değildir, yada bu saf ırk değil diyenlerde yanılmış olabilir. Bence bir şekilde sizin aranıza girenler sizin aranızı bozmuş gibime geliyor. Yani sonuçta sanki ikinizde bilerek bu şeyleri biliçli yapmamışsınız gibime geliyor. Biriniz begenerek almışsınız, beslemişsiniz, sonra satarken aslında o tür olmadığını anlamışsınız. Birinizde güvenerek satmış ilgili tür olduğunu düşünmüş. Bir şekilde bir yanlış anlaşılma olmuş tür konusunda ırk konusunda, olur böyle şeyler.
[/QUOTE]

Merhabalar,Hocam problem balıktan çıktı. yazıyı okuduysanız zararında veya balığında değilim.Kişi İlangi diye cimba balığı satan biri bunu sadece ben demiyorum Kayseride bu işi profesyonel ce yapan çoğu kişi söylüyo.
Piyasadan cinsi belli olmayan veya kırılmış balıkları toplayarak alıntı resimler kullanarak orjinal balık diye satıyo.Bunun maduru oldum ve bunu yüzüyüze baktığımız birinin yapması insanın zoruna gidiyo.
Umarım problemi anlatabildim.İnsanlar dünyanın parasını harcıyo sırf biraz keyif alabilmek için birileride bunu fırsata çevirip insanların tüm balık keyfini kaçırıyo(bu şahıs gibiler).
Bu şahıs bu işi ticarete dökmüş birisi.Sizce türlerin kırma veya orjinal olduğunu ayırt edemiyomu ? bence çok iyi biliyo ama Milletin parası boşa gitmiş,kandırılmış, helal,haram bunları hiç düşündüğünü sanmıyorum.

Kimse parası ile rezil olmasın,herkez para harcıyo emek veryo iyi türler beslemek için kimsenin şevki kırılmasın.
saygılar...
tanganiyka38 nickl şahsa dikkat şevkniz kırılmasın
[QUOTE=fatih_23]Ben İbrahim beyden yaklaşık 1 sene önce f0 ilangi  (tek erkek) aldım.Balığı almadan önce bana ne anlatmışsa,balığı aldığımda da aynısı ile karşılaştım.Altı üstü 50 TL' lik bir balık olmasına rağmen benimle satış sonrasıda bayağı ilgilenmiş olması beni ziyadesi ile memlun etti.Bunları anlatmamdaki sebep İbrahim beyin ticaretinden çok memlun kaldığımı ifade etmekti.Diğer meseleye gelince ben kendisine balıklardan yavru alamamamın sebeplerini sorarken kendisi bana red rainbovlarından örnek veriyordu,demek ki bu red rainbovları bu talihsiz olaydan sonra edimiş.Yazdıklarını okuduktan sonra kendisi adına bayağı üzüldüm.  [/QUOTE]

Çok teşekkürler abi iyi düşüncelerin için.Ticaretimiz sadece tanışmamıza ve dostluğumuza bir vesile oldu.
Bir talihsizlik yaşadım o talihsilizi başkaları yaşamasın.
saygılar...
tanganiyka38 nickl şahsa dikkat şevkniz kırılmasın
[QUOTE=tanganiyka38] ben kimseyi kötülemedim ld akvaryumu kötülüyen sensin bir yıl olmuş almışın balıkları ben sana gene dedim bu hafta bana msj attın okadar zaman geçmiş sen bana balıklar ıyı değilmiş dedin bende sana balıklarımı neden geirtmedin dedim balıklar köü mal sahibinindir dedim ve senin verdiğin adam istanbulda 3000 tl ilan açmıştı ben hala senin neyin peşinde olduğunu anlamadım balıklarımı simdi bile getir alırım kardeşim           balıklar bunlar işine gelince güzel resim koymasını biliyosun [/QUOTE]

Senin yukarıda görünen 3 balığın,aşağıdaki 3 balık onlar.Bantları ve maskeleri daha belirgin.




Alttaki 3 resim ise resminlerini koymaya yüzünün olmadığı diğer 3 balık.



Sen seçip işine gelen 3 balığın resmini koymuşsun ama ben 6 balığında tek tek resmini koydum al bak.

Tutturmuşsun bir istanbula balıkları 3000 liraya sattın :)) millet f0 balığı o fiyata satamıyo ben kırma balığı nasıl satayım biraz mantıklı konuş.Gelip şu balıkları gören 3 000 lirayı verir mi ?
Balıkları ben HATAYA Faruk Rufaioğluna yolladım red rainbow kolonisi ile takasladım ilk yorum yazan Ali kardeşime o redrainbowları verdim.

Ld akvaryuma gittiğinde Lütfullah beyin Salihe şu ışıkları yakta Ali abin mobaları görsün vs diyip atıp tutan sen değilmiydin pişkin herif :)) 2 Balık için babana kalp krizi bile geçirtin.Ben o yalanlardan sonra bu inkarlarını normal karşlıyom.

Ben sana en baştan beri söyledim yukarıdaki konudada özellikle üzerinde durdum.Ben parasında zararında değilim bi kazık yedik gitti,öyle olmuş olsa o balıkları ozaman getirir balıklarımı isterdim.Bu konuyu burya açma sebebim ''senden gelen balıklar açık ve net ortada '' bakan neolduğuna karar versin.Resimler net değil anlaşılmıyo dersen 200 tane resm daha  var.

Seninle kimse ticaret yapmasın kimsenin hevesi kırılmasın diye insanları uyarma gereği duydum.Yüz yüze baktığın evinde misafir olduğun adamı çarpıyosan dışardan balıkları almak isteyeni hiç affetmezsin.Yani kendi kendine,bunun derdi ney diye düşünme tek derdim hevesle insanların balık alıp hüsrana uğramaması.

Çok tehlikeli şahısmışsın çok,bunu öğrendik ama geç oldu !!



 
elegant0382013-10-11 01:31:19
tanganiyka38 nickl şahsa dikkat şevkniz kırılmasın
[QUOTE=blackpearl]Valla kardeşim insanoğlu çiğ süt emmiştir böyle durumlarlarla malesef karşılaşıyoruz bu bence kişilik meselesidir...
İbrahim arkadaşımla yaklaşık 1ay önce alışverişim oldu damızlık L144 çiftti aldım kendisini bu sayede tanıdım dürüst güvenebilir bir dost diye düşünüyorum buyuzden hocam senin için rahatsa gerisi önemli değildir diye düşünüyorum ;)[/QUOTE]

İyi düşüncelerin için çok sağol kardeşim.Ne diyelimki Allah o kişilsizlerle karşılaştırmasın.
Bu balık işi biraz karpuz işi gibi :) Mobaları aldık hem balıklar hemde satan kabak çıktı umarım bidahakine sağlamına denk geliriz.
Dostlarımızın düşüncelerini okuyunca içimin rahat olduğunu ve güvenilir işler yaptığımı düşünüyorum.Çok sağol




[QUOTE=misissippi]İbrahimi daha önceden tanımazdım ben erzurumdayım forumdan red rainbowları için konuştuk anlaştık ve balıklarını aldım. şunu söylemek istiyorum her insan hata yapar ibrahim de hatasızdır diyemem sadece bu alışverişte bir dostluğumuz söz konusu oldu ve Allah ondan razı olsun diyorum ben tık diye parayı hesabına yatırdım o da bana itina ile hazırlayıp balıkları çok harika bir şekilde gönderdi. balıkları da çok güzel tam dediği gibi gönderim şekli de.. bu konuyu daha önce telefonda da konuştuğumuzdan fikir sahibiyim ibrahim kardeşim sen kafanı yorma canını sıkma böyle şeylerle insanlar kimin ne olduğunu çok iyi biliyor. Allah yukarda kimin ne yaptığını görüyor.sen doğru bir insansın ben buna inanıyorum.[/QUOTE]

Çok sağol Ali düşüncelerini paylaşmana çok sevindim.Allah hep iyilerle karşılaştırsında yaptığımız hobimizden keyif alalım, paralarımız boşa gitmesin.

elegant0382013-10-08 22:18:20
elegant038 dikkat edin
Mobadan anlamadığını söylüyor ve mobaya yorum yapıyosun,o da güzel :)) ama yinede balıklara bakıp kendin yorumlarsan 3000 tl edip etmeyeceğini daha mantıklı olacaktır.Bu arada F0 balıkların fiyatıda 300 350 tl arası iken :)
Konu sahibi 3 tane resim seçmiş işine gelen resimleri koymuş 3 balığın dışındakiler görünmüyo.Bak altta hepsi var.Yalanın bini bin para zaten en güzeli bakıp edermi etmezmi yorumlamak.





GERİBİLDİRİMDEN RAHATSIZ OLUP BURYA KONU AÇAN ŞAHIS,YUKARIDAKİ BALIKLARI SATARKENDE BUKADAR TEDİRGİN OLSAYDIN KEŞKE.
elegant0382013-10-11 00:20:46
tanganiyka38 nickl şahsa dikkat şevkniz kırılmasın
Şikayetin Nedeni: Hobi canavarlığı

Şikayet Edilen Kişi / Firmadan Alınan Cevap:  ALİ BEDİR KOÇ / HÜSRAN

Olayın Detayları: Merhabalar,keyifli hobiler.Size kısaca olaydan bahsetmek istiyorum.

6 ay önce yine Kayseriden yukarı ismi geçen kişiyle alışverişimiz oldu.Kişi ile daha önceden tanışmışlığımız ve evimde çay ikram etmişliğim oldu.O dönem mobaya heveslendim ve 13d 5e ilangi kolonimi verip kendisinden moba almak istedim (daha önce hiç frontoza türünü beslememiştim) oyüzden balıklar hakkında bilgi sahibi değilim.Bir bilir kişiyle gitmek iyi olacaktı Rüyam akvaryumun sahibi Orhan abi,bende geleyim ibrahim sakata gelme dedi abi gerek yok tanıdık zaten dedik hemşeri sonuçta :)Kişiyle görüştük muhabbet sohbet balıklarına gittim baktım anlamam ama yinede baktım :) Kişi balıklarını okadar güzel övdüki başka akvaryumcuların ithal balıklarını bile yerin dibine soktu. Diğer akvaryumcuları karaladı işlerinde dürüst olmadığından bahsetti :)balık satıyor ya O derce balıkları var bende Zaten yabancı olmadığını ve ona güvendiğimi söyledim.Sonuçta hemşeriyiz yüz yüze bakıyoruz evimde misafit etmişim.
Bu arada bana Balıkların Mpirvenin nasıl üretildiğini anlatıyo ve bu bilgiyide kimseyle paylaşmamı söylüyo :) Bu çok kıymetli bilgiyi sizinlede paylaşayım.Burindi kolonisine 1 erkek moba atılacakmış ve çıkan yavrular hep mpirve çıkarmış 6tl yerine 20tl ye satacakmışız :) İşte  hobinin katledildiği an!!
Neyse takas gerçekleşti kendisi ile yüz yüze baktığımız için balıklarını itinayla seçtim ve üzrinede bir miktar nakit vereceğim.Kişi bikaçgün sonra aradı ve koloniyi sattığını söyledi ve babasını kalpten anju olacağını söyledi (o da yalanmış :) parayı istemek içinbahanesi ağzı ile söylüyo bide) ve parasını istedi verdik kapandı konu.Bir süre sonra balıkları satlığa çıkardım ve şunu samimiyetle söylüyorum.Balıklara bakmaya gelen kişiler kişinin adını duyunca balıkların odasına yönelmeden çıkıp gittiler.Keşke ticaret yapmadan önce bize bir sorsaydın dediler.Bu olay 2 3 defa tekrarlandı.
Neyse dedik yedik bir kazık siğneye çektik kişiyi arayıpta sormadım yüz yüze bakıyoruz yakıştımı diye.Bunu düşünse kendi düşünürdü zaten,birazcık adamlığı olsa kırma balığı veripte insanın şevkini kırmaz.Malesef hala bu kişilerle aynı havayı soluyoruz.
Konu unutuldu gitti geçenlerde forumu geziyorum baktım kişi yine moba satıyo :) 1 tane resim koymuş bana sattığı balıklarda da aynı stratejiyi uygulamıştı.Balığın sadece boyundan aşağası görünüyo resimde maskesi görünmeyecek şekilde kafası küpün içinde başka resim yok.Bir msj attım ozaman bana verdiği balıkların moba olmadığını söyledim.Bunu yapmamadaki tek amaç sadece nasıl bir tepki vercek merak ettim.Amacım zararımı istemem vs. değil zaten öyle olmuş olsa o zaman gider yüzüne tükürürdümde.Bir insan neyse odur o yaşa gelmiş ondan bir ders çıkarcağını sanmam.
Ve kişini bana söylediği şu ,balıkları istanbula satmışsın aylar sonra benden para koparmayamı çalışıyon :)) Ben fazla anlamam ozaman eren38 diye birinden geldi ,balıkları görüp aldın.Getirseydin geri alırdım vs. klasik ve geçiştirici laflar.
Bu arada balıklarıda HATAYA yolladım Faruk rufaioğluna.Redrainbo ile takasladık,konusu geçen 2 kırma balık karşılıksız gitti.Kişi 3000 liralardan,İstanbul lardan bahsediyo,kendi sattığı balıklar ile karıştırdı sanırım.
Şimdi bu konuyu tek açma sebebim bu hobi canavarlarına dikkat edilmesidir.Yüz yüze bakıyosunuz güveniyosunuz,abi diyosunuz,evinizde misafir ediyosunuz sizi fırsatını bulunca kazıklamaları insanın zoruna gidiyo.Parasından geçiyosunuz.Ama bu tarz şahısların para hayatlarında herşeyden önce geliyo.
Riskli bir hobiye gönül verdik sonuçta erkeği dişi diye satanmı dersiniz,neolduğu belirsiz balıkları satanımı dersiniz,parayı alıp yollamayanımı dersiniz herşey var.
Bende bu hobicanavarını adını diğer hobiseverlere duyurmak istedim çünkü kimsenin hevesi benimkigibi kırılmasın.Keyif almak için yapıyoruz sonuçta bu işi dünyanın parasını harcıyoruz.Böyle şahıslara fırsat vermeyelim.

Kişi geribildirimden rahatsız olduğu ve sıkıştığı için Elehant038 e dikkat diye bir konu açma gereği duymuş :)) ve işine geildiği gibi yüzeysel bişeyler yazmış.

Saygılar ,Keyifli forumlar...
İŞTE KİŞİNİN BALIKLARIMIN ARKASINDAYIM DEDİĞİ MOBALAR. 6 ADETTİ 6 BALIKTAN BAŞKA BALIK YOK AKVARYUMDA.YORUM SİZİN...










Salem2014-01-21 12:56:25
220*75*55(h) F0 Blue Zaire Moba ve F1 Yavruları
Balıklarınızın Maşallahı var nazar değmesin.
Namansi Ve Moliro Alev Toplarım (son Foto Sf:46)
Maşallah balıklar çok iyi,Keyidli hobiler..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.