ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Servet ARI
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Kasım 2011 20:18
Son Ziyaret:
27 Mart 2019 11:59
Toplam Mesaj:
58 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Servet ARI
Doğum Tarihi:
27 Ocak 1988
Yaş:
36
İl:
Trabzon
Meslek:
İnşaat Mühendisliği 6. Sınıf Öğrencisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Servet ARI 250 lt Bitkili Low Tech , Sakura Karides , Kribensis 05396414279

SON 10 MESAJI

Yeni Akvaryum Kuracağım Öneri
İlk olarak akvaryumun boyutunu belirlemelisiniz . 80 cm üzeri düşünüyorsanız cichlid , altı düşünüyorsanız bitkili canlı doğuran veya cüce cichlid , karides olarak düşünebilirsiniz . Deniz akvaryumundaki mercanların canlı olmayanlarından akvaryumcularda mevcut fakat çok ucuz oldukları söylenemez ayrıca cichlidleri ani hareketlerinde yaralayabiliyorlar (özellikle kırmızı olanlar) . Sarı prenses ve mercan isteğinizden dolayı 80 cm üzeri bir akvaryum olarak size 1m 50cm 50 cm öneririm . Sarı prensesi nadir görmeniz gerçekten çok değişik geldi , her akvaryumcuda sarı prenses vardır . Tür olarak sarı prenses , yunus , ahli , beyaz prenses , calico vb başlangıç türlerini önerebilirim . Siteden hepsinin fotoğrafları var beğendiğinizi seçebilirsiniz . Kayalar yardımıyla belli aralıklarla mağara tarzında dizimler yaparak akvaryumunuzu tamamlayabilirsiniz . Benzer konular mevcuttur , arama kısmına yazarak tanıtım olsun , başlangıç olsun tüm bilgilere ulaşabilirsiniz .
Hasta beta
Dediğinize göre iç parazit var gibi . Bunun sonucunda zayıf düşen betanız diğer betalar tarafından yaralanmış diye düşünüyorum . O et parçası darbe sonucudur sanırım . Betanızı ayırıp kondüsyon kazandırana kadar ayrı bakmalısınız .
Tuhaf yüzen beta
Yeni ortamına alışması için zamana bırakın . Bir iki güne düzelmezse sorun aramaya başlarsınız . Fotoğraf veya video daha fazla yardımcı olacaktır .
Beta akavaryumunda en iyi filtreleme nasıl olur?
Suyu dalgalandırmadan filtrasyon için pipo filtrenin borusunu dışarı çıkarmanız yeterlidir . Hem suda akıntı oluşmaz hemde pipo filtreniz çalışır . Beta için bitkilendirmenin en iyi filtrasyon olduğunu düşünüyorum . Tabi bu şahsi fikrim :)
AKvaryumdaki kirlilik ve Beta Kuyruk Erimesi
Emre beyin dediği gibi akvaryumun durumu çok kötü . bu hale gelmeden keşke müdahale etseymişsiniz . Filtre kullanmıyorsanız pipo filtre takmanız yararınıza olur . Akvaryumun bi köşesinede ince taneli siyah kum koyarsanız biyolojik dengeye yardımcı olacaktır . Bitkilendirmeyle daha iyi bir görüntü elde edeceğinizi söylememe gerek yok zaten :)
ReeFlowers'dan Tüm Forum Üyelerine Hediyeler !
Yeni logonuz hayırlı olsun. Logomu değiştirdim .
Mpanga ile Saulosi Coral Red
Herkeze iyi akşamlar . Karma bir akvaryum oluşturacağım ve saulosi cr ile mpanganın aynı köken yani Pseudotropheus olmasından dolayı (gerçi mpanga Pseudotropheus sp. ) aynı akvaryumun içinde kırılabileceğini (farklı balıkların çiftleşmesi sonucu) düşündüm . Konu hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum . Gerçi çoğu arkadaşımızın karşılaştığı bir durum diye düşünüyorum . Şimdiden teşekkür ederim . Servet ARI2012-01-04 22:40:57
35x35x35 kare bitkili
Hoş bir akvaryum tebrik ederim . Cüce vatozda güzelmiş gerçekten .
Bitkili neon tankım
Güzel bir akvaryum anubiasın gövdesi kumdan çıkmalı . Tebrik ederim .
70L lepistes ve plati akvaryumum
Fotoları merakla bekliyoruz .

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.