Yeni Akvaryum Kuracağım Öneri


apollo1907Çevrim Dışı

Kayıt: 02/06/2013
Mesaj: 6
apollo1907Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2013 08:27
      Arkadaşlar akvaryum kurmaya yeni heves ettim ve arastırmaya basladm öncelikle konuyla ilgili hiç bir geçmişim yok onu belirtmek isterim. Başlarda görüntü olarak daha güzel olduklarını düşündüğüm için deniz akvaryumu ile başlamayı düşünmüştüm fakat araştırdığımda çok karmaşık bir bakımı varmıs gibi geldi birde doğal olarak maddi olarak çok daha üst rakamlara çıkıyor .Bende işe tatlı su akvaruyumundan başlama amacındayım.

      Size sorularım şunlar yardımcı olursanız sevinirim.

-Öncelikle japon dışında renkli balıklar beslemek istiyorum japon severler lütfen yanlış anlamasın sadece görsel olarak beni tatmin etmiyor çok popüler olmalarından dolayı .Kısacası gözümün daha ender gördüğü (Sarı prenses gibi) renkli balıklar beslemek istiyorum.Dayanıklılık birlikte ve benzer bir akvaryum yapısında yaşayabilme açısından. Önerileriniz ne olur? Bu balıkları Ankara da nerelerde bulabilirim?

-Yukarıdaki balık önerilerine göre akvaryum hacmi içerisine koymam gerekenler kullanmam gereken yem motor vs... ne olmalıdır ?

-Tatlı su akvaryumlarının içine tamamen görsel amaçlı olarak deniz akvaryumlarındaki mercan benzeri taşlar koyabilirmiyiz ?

-Son olarak sizin sormam gerektiğini düşündüğünüz fakat yukarda sormadığım sorular varsa o konularda tafsiyeleriniz.


Yorumlarınızı Bekliyorum
SAYGILAR
     
    
Onur Nergiz2013-06-03 11:57:14

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HartaviÇevrim Dışı

Kayıt: 26/01/2013
İl: Izmir
Mesaj: 330
HartaviÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2013 08:35
İlk olarak sakın deniz akvaryumunla başlama çok tecrubeli abiler bile ondan çekiniyoru.Tür tavsiyesi olarak Demasoni alabiirsin(Benim profil resimdeki balık).Bu balık için 120 litrelik bir akvaryum ve Eheım ın dış filtrelerinden alabilirsin şimdilik bu kadar biraz da kendin araştır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Servet ARIÇevrim Dışı

Kayıt: 13/11/2011
İl: Trabzon
Mesaj: 58
Servet ARIÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2013 08:50
İlk olarak akvaryumun boyutunu belirlemelisiniz . 80 cm üzeri düşünüyorsanız cichlid , altı düşünüyorsanız bitkili canlı doğuran veya cüce cichlid , karides olarak düşünebilirsiniz . Deniz akvaryumundaki mercanların canlı olmayanlarından akvaryumcularda mevcut fakat çok ucuz oldukları söylenemez ayrıca cichlidleri ani hareketlerinde yaralayabiliyorlar (özellikle kırmızı olanlar) . Sarı prenses ve mercan isteğinizden dolayı 80 cm üzeri bir akvaryum olarak size 1m 50cm 50 cm öneririm . Sarı prensesi nadir görmeniz gerçekten çok değişik geldi , her akvaryumcuda sarı prenses vardır . Tür olarak sarı prenses , yunus , ahli , beyaz prenses , calico vb başlangıç türlerini önerebilirim . Siteden hepsinin fotoğrafları var beğendiğinizi seçebilirsiniz . Kayalar yardımıyla belli aralıklarla mağara tarzında dizimler yaparak akvaryumunuzu tamamlayabilirsiniz . Benzer konular mevcuttur , arama kısmına yazarak tanıtım olsun , başlangıç olsun tüm bilgilere ulaşabilirsiniz .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir