ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sunshine
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Haziran 2006 18:33
Son Ziyaret:
30 Haziran 2009 22:00
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
çağdaş
Doğum Tarihi:
22 Eylül 1977
Yaş:
46
İl:
Bursa
Meslek:
doktor
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

çağdaş akgüllü
Bursa

SON 10 MESAJI

Akvaryuma bakteri nasıl gelir?

 Balıklarda da  biz insanlarda olduğu gibi, onları koruyan flora dediğimiz doğal bakteri örtüleri mevcuttur.Balıkların derileri, pulları üzerindeki ve hatta sindirim sistemlerinin çeşitli bölümlerindeki floraları değişik bakteri türlerinden oluşur. Doğal floraları onları zararlı, hastalık yapabilecek bakterilerin yerleşmesinden korur, ancak herhangi bir nedenle bu flora bozulursa ki buna gereksiz ilaç kullanımı da dahil, o zaman hem akvaryum floramızın hem de balığımız üzerindeki floranın en baştan  oluşmasını ummak gerekir. Yani aslında sağlıklı balıklarımız akvaryumda yaşadığı sürece steril bir ortam mümkün ve gerekli değildir.   

Vatozumu ne öldürdü; tatil yemi?Japonlar?
 Daha önce sağlıklı olan ve 7 aydır 5 japonla 50 lt lik akvaryumda kalan vatozumun ( 4 cm), 5 günlük tatil yemi (sera) kullandıktan sonra kalınıtlarını buldum. Muhtemelen tatil yemi kullandıktan sonra öldü ve aç olan japonlarda artıklarını yedi diye düşünüyorum. Merak ettiğim şey tatil yemi vatozlar için tehdit oluşturur mu?, oluşturmazsa daha önce aralarında problem olmayan bu iki türden japonlar, açlık sırasında vatozu öldürmüş olabilir mi? Yoksa vatozun bu dönemde ölmesi sadece tesadüf mü, veya vatozum, tatil yeminden japonlar kadar faydalanamayıp açlıktan mı öldü? Bilgisi olan arkadaşların görüşünü merak ediyorum, cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim.  
Japon Altınbaş mı ?
Düzeltme yapıyorum ryukin cinsine daha çok benziyor.
Japon Altınbaş mı ?
Sanırım balığınız shubunkin
japonumun kuyruğu kırıldı
Aslında haklısınız ancak insan kıyıp da herhangi birinden vazgeçemiyor. Ancak 2 japonum bu büyüklükte diğerleri henüz 4 cm civarında. Sanırım su değişim sıklığını artırmakla yetineceğim. Sanırım biraz da bu nedenle, balıklarımla bir mantar enfeksiyonunu yeni atlattık, diğer 2 çöpçümüzü bu arada kaybettik (muhtemelen mikofish yüzünden), ancak mantar enfeksiyonundan şimdilik kurtulduk. Dişi betayı , 20 litrelik tankında diğer dişi beta tarafından taciz edilince bu tanka evlet edinmek zorunda kaldık (ciddi travmaya maruz kalıyordu almasaydık ölebilirdi). Aralarında problem yok, bitkilerin arasında gayet mutlu hatta renkleri canlandı. Japonumun ürkekliği mantar hastalığı sırasında yaptığı tuzlu su banyosundandı sanırım; ancak tekrar gönüllerini alıcam, onlara kaliteli yemler aldım. Kuyruk iyileşme süresi veya olasılığı hakkında bir tecrübeniz var mı ?
japonumun kuyruğu kırıldı

Fotoğraf:



Canlıdaki Belirtiler: Arkadaşlar japonum ısıtıcı derecesini ayarlamak için suya elimi soktuğumda korkup kaçmaya çalışırken filtre ile dip kumu arasında sıkıştı ( filtrem dipten 4 cm yukarda ) filtremi yukarıya çeken kadar orada debelenip kuyruğunun dışını içe doğru 1,5 cm kadar yırttı, kuyruk yüzerken oradan kırılıyor. Debelenirken 4-5 pulunu da düşürdü. Bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlara pulları tekrar çıkarmı ve kuyruğu iyileşirmi diye sormak istiyorum. Enfeksiyon kapmasını engellemek için herhangi bir ilaç başlamak veya önlem almak gerekiyor mu ? Yardımlarınız i.in şimdiden teşekkürler.


Akvaryum Kapasitesi (litre):50 litre
Akvaryumdaki Diğer Canlılar:5 japon, bir çöpçü, bir vatos, bir dişi beta

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):27 derece

Filitrasyon: iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: metilen mavisi

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
Haftada bir iç filtre temizliği, 10 güne bir suyun üçte biri dip çekimi ile değiştiriliyor.

gulay2006-11-7 20:6:58
Japon Balıklarına Makarna?
arkadaşlar bazı yerlerde kurutulmuş,silindirik küçük sarı yemlere makrna denildiğini duymuştum. bir isimlendirme karışılığı olabilir.
japonlarım ip gibi uzun beyaz dışkılıyor
Cevap veren tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum, ıspanak bulamadım bezelyeye devam ettim bir de Fatih beyin protein dengesi ile ilgili önerisini dinleyerek kan kurdu verdim sanırım sorun şimdilik halloldu.
japonlarım ip gibi uzun beyaz dışkılıyor
Cevabınız için teşekkürler Fatih bey kabızlık için uzun dışkılama bir
bulgudur deniyor acaba her uzun dışkılama kabızlık bulgusumudur. Normal
balıklar da bu şekilde dışkılayabilir mi?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.