ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
AntisayKo
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Ocak 2011 01:46
Son Ziyaret:
19 Mayıs 2012 20:56
Toplam Mesaj:
90 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hakan Özgüven
Doğum Tarihi:
11 Kasım 1983
Yaş:
40
İl:
Denizli
Meslek:
Antrenör
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hakan Özgüven
DoubLefLex Crew..

SON 10 MESAJI

Tropheus Tür Bilgisi.? (Mori İlangi rainbow kasanga)
Büyüyünce nasıl oluyor bu balıklar acaba resim falan varsa link atarmısınız Kazumba için..
Tropheus Tür Bilgisi.? (Mori İlangi rainbow kasanga)
Ben alalı 4 ay oluyor benden öncede bir 3 ay geçirmişlerdir sanırım :)
Tropheus Tür Bilgisi.? (Mori İlangi rainbow kasanga)
  Selam arkadaşlar balıklarım yaklaşık 7 aylık oldular ve türleri hakkında hiç bir bilgim yok mori olarak aldım ve tür belirleyemedim yardımcı olursanız sevinirim. .? şu anda 3 adet foto yüklüyorum umarım yardımcı olursunuz. .Şimdiden hepinize teşekkürler. .


Ph değerini yükseltmek
[QUOTE=wessemeth]Ben sadece bir uyarıda bulunmak istedim.Yanlış anlamayın beni.Bende bu açıdan son cümlemde bazı şeyleri bağlamak istedim.Daha sonra yanlış öğrenilen bir şeyi doğruya cevirmek genel olarak zordur.
Saygılar...
[/QUOTE]



       O kadarda değil kardeşim tamam belki yanlış düzeltmek için cevap yazıyorsunuz ama yuh derim artık.. Ben yeni yetme bir akvarist değilim sizin bilginiz kadar benimde tecrübelerim var benim anlatmak istediğim Midye sertleştiriyor olsa neden tropheus türü besleyen arkadaşlarımız bende dahil mercan kırığı kullanıyoruz..? Midye kırığı daha ucuz ve her yerden temin edilebilen bir kumdur.. Ayrıca 1 bardak  kaya tuzu muhabbetini açan ben değilim ben zararlı olduğunu yazdım iyi okuyup cevap yazarsanız iyi olur bilmediklerimi öğrenmek hatalarımı görmek iyi bir şey ama bu şekilde cahil yerine koyulmak apayrı bir şey.. Cevaplama yaparken lütfen paylaşım mesajlarını iyi okuyun.. ben midye kırığının suyu yumuşattığını okudum ve duydum bu şekilde düşüncemi paylaştım.. Profesör değilim elime midye kırığı alıp testler yapacak ve gözlemlerimi paylaşacak değilim.. Ayrıca kulaktan dolma bilgiler diyen arkadaşlarımız bu bilgileri nereden öğreniyorlar hepsi fenci mi, kimyacı mı yoksa profesör mü... Lütfen yazdığınız yazıları dikkatli yazın kimse kimseyi ne rencide etmeye nede terslemede bulunamaz.. Burası bir paylaşım forumudur her kez bildiğini öğrendiğini okuduğunu ve tecrübelerini paylaşır amaç yardımcı olmaksa lütfen yazdığınız yazılara dikkat edin...


      shark26 nikli kardeşim  sizin bilginiz kadar benimde bilgim var burada tartışılan konu ph dereceleri değildir 1 den 14 deymiş sana bunu söyle diyen yok ayrıca  0 dan 14 e kadardır bu şekildeki bilgileri uzun zaman akvaristlik yapan arkadaşlarımız bilir yazdığınız yorumladığınız yazılara dikkat edin.. Sizin paylaşımınız Matematik dersinde şiir okumaya benziyor.. Madem cevaplama yapıyorsunuz birebir yazılarımın cevabını yazın üstüne çok bilmişlik yapıp fazla bilgiden bir şey olmaz havasıyla yazılar yazmanıza gerek yok tartışılan konu midye kırığı suyu sertleştirir mi yumuşatır mı.? sadece buna cevap veriniz...
AntisayKo2011-03-17 12:17:17
Fon su çekti sorun olurmu?
      Pislik toplama ihtimalide yüksek ileride suyunuzada zarar verebilir. Çıkartıp daha uygun bir fon yapmayı deneyin ve bazı şeyleri daha önemseyerek yapın sonuçta hem göz zevki hemde balıklarınızın sağlığı..
fon problemi
O zaman siyah rengi değerlendirmelisin arkadaşım :)
Bu sehpa akvaryum taşır mı?
    Düzgün bir şekilde yerleştirilirse bir sorun olacağını sanmıyorum ama yinede için rahat etcekse alttan destek yaparak dahada sağlamlaştırabilirsin.
Ph değerini yükseltmek
[QUOTE=reverse]Amacımız zaten polemik değil, olası bir yanlışlığı açığa kavuşturmak.Tebessüm
Forumda nerede midye kırığı suyun ph'ını düşürür şeklinde açıklama var örnek gösterebilir misiniz?
[/QUOTE]

       Şu anda örnek göstermek için forumda baya bir sörf yapmam lazım benim duyduğum okuduğum odur :) dahasına bir şey demeyeceğim ama illada illa dersen o zaman araştırırım :) Ben sadece Mercan kırığı ve kaya tuzu kullanıyorum ayda 1 kere de sade soda ph değerleri ile pek sorunum olmadı daha akvaryumumda.. Aman olmasında zaten :)
Ph değerini yükseltmek
    Ben forumun yalancısıyım :) benim duyduğum okuduğum bildiğim budur midye kırığı ph yükseltse neden mercan kırığının çuvalına 30 tl ile 40 tl arasına veriyoruz midye kırığı daha ucuz.. tropheus türleri bakan arkadaşlarımızın abilerimizin hepsi neden mercan kırığı kullanıyor niye midye kırığı değil..? Demekki sonuçlar ortada ben başka bir şey demiyorum :)  Amacım polemik değildir sadece bilgi paylaşma amacıdır yanlış anlaşılma olmasın..
80x40x42h+10h 4mm camdan -Yeni Resimler 2. sayfada - Arka Fon
   Emeğinize sağlık güzel bir fon olmuş :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.