ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
s.avcı
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Ocak 2011 23:13
Son Ziyaret:
21 Nisan 2011 20:47
Toplam Mesaj:
42 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Şenol Avcı
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Eskisehir
Meslek:
Makina Müh.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Şenol Avcı

SON 10 MESAJI

Lepistes yavrularım ölüyor.
Muhtemelen sudaki nitrat oranı yükseliyor.Haftada bir  40lt su değişimi yapın.Ayrıca 1000lt/h debili bir dış filre işinizi görecektir.Aşırı yemleme yapmayın.Sağlıklı balıklar.
Hamile lepistes tank sorunu
Isıtıcı almanızı tavsiye ederim.Oda sıcaklığından faydalandığınızda gece gündüz sıcaklık farkı yaşanacaktır.
Mollylerim ölüyor

Hasta balıklar için ayrı bir karantina tankı bulundurmakta fayda var.Hem kulandığınız ilaçlar ana tankın biyolojik dengesini bozmaz, hemde hastalık diğer balıklara bulaşmaz.Benim tavsiyem hasta balığınızı havalandırması ve ısıtıcısı olan ayrı bir tanka taşıyın.Karantina tankının ısısını hergün yarım derece olmak üzere 30 dereceye kadar çıkartın.(Ani ısı değişimlerinden kaçınınız)Ana tankta ve karantina tankındaki su değişiminizi 2 günde bir 4/1 oranında devam edin.Bu işleme 10 gün devam edin.Değişim için dinlendirmeye aldığınız suyun içine su hazırlayıcı ilave ederek bekletin.Dinlendirilmiş suyu tanka koymadan önce ayrı bir ısıtıcı ile mutlaka ana tank ısısına getirin. Karantina tankına 15lt'ye 1 çak kaşığı kaya tuzu eriterek ilave edin.

Ayrıca balıklarınıza ne olduğu belli olmayan yemlerden kesinlikle vermeyiniz.Tetra, Sera gibi markaları tercih ediniz.
Kaya tuzunu ana tankınızda salyangozlarınıza zarar vereceği için kullanmayınız.
Akvaryumunuzda ve filtre sisteminizde suya salınım yapabilecek süs, taş, metal vs. bulundurmayınız.
Geçmiş olsun.Sağlıklı balıklar dilerim.
Bitkili akvaryum yaptım ? Fotolar eklendi
Midye kırığı yanlış tercih.Bende akvaryumuma midye kırığı koydum.Dekor için mercan kullandım.Bitkilerim sağlıklı olmuyor.Özellikle limonun yaprakları deliniyor.Midye kırığının ve mercanların Ph ı yükselttiğini düşünüyorum.İlk fısatta kumu değiştirerek bitki kumu veya hagen kum, dekoru da mongo kökü yapmayı düşünüyorum.
kılıçkuyruk yavruları
Ben yavru akvaryumumu baypas ile ana tanka ve dış filtreye bağladım.Isıtma ve filtreleme sorunu kalmadı.Yavru ankı ve ana tank suyu devamlı birbirine karıştığı için büyük hacimdeki su değerleri daha kararlı oluyor.Sonuç hiç kayıp yaşamadım.
Bitkilerim sarı
[QUOTE=tremusa]Işık çok şiddetli olursada sararır çok düşük olursada. Öncelikli görünen ışık gücünüz yetersiz gibi. 30-40 cm su yüksekliğiniz varsa en azından 100 wata yakın floresan aydınlatma veya 75 wat metal halide yeterli olacaktır.  Işık yetersiz gelirse besin takviyesi sadece suyunuzu kirletir .CO2 takviyesi kesinlikle önermiyorum.Baktığınız bitkilerin zaten CO2 lüksü yok.Bu aksine balıklarınızı da olumsuz etkileyecek. Işığınız yetersiz ,bitkilerinizde solunuma katkıda bulunarak zaten CO2 oranınızı artırmakta. Zemininiz yetersiz. Sadece midye kırığı ile kökler yeterli hava ve besin alamayacağı gibi suyunuzuda gereksiz sertleştirecek. Bitkilerinizin yaprakları delik delik olacak veya tırtıklanmış gibi görünecek. Kumunuzu kuvarz veya hagen kum ile değiştirmenizi öneririm. 3-5 mm tane kalınlığında kum yeterli olacaktır. Oturmuş vede balık yaşayan akvaryumda sizin yetiştirdiğiniz bitkiler için gübre çok gerekli değil. Yeni kurulum akvaryumlarda başlangış olarak zemine misket gübre eklenebilir . [/QUOTE]
 
Teşekkür ederim.
İşe aydınlatma gücünü artırarak başlamayı düşünüyorum.Floresanların hepsinin grolux olması uygunmudur?Fakat akvaryum kapağına nasıl sığdıracağımız ayrı problem.Balastları dışarı çıkararak olabilir.
Söylediğiniz gibi gülerin yaprakları deliniyor.Demek suyun sertliğinden.
Şu an akvaryum oturmuş durumda.Kumu değiştirmek çok işime gelmiyor.Suyun sertliğini kontrol etmek için Ph ölçer almayı düşünüyorum.Biraz araştırdım, piyasada hem ph ölçen, hem iletkenlik ölçen cihazlar var.70-80 TL.Sonuca göre mecbur kalırsam kum değişimi yapabilirim.
Bitkilerim sarı
Biraz araştırdım.Sera florena sıvı bitki besini sizce uygunmudur?
 
 
Bitkilerim sarı
Merhaba arkadaşlar.
 
130 lt canlı doğuran bitkili akvaryumum var.
Toplam 13 adet(moli,kılıç,lepistes,vatoz vs.) canlı mevcut.
Filtrasyon 1000lt/h dış filtre.
Işık . Toplam 33W grolux floresan.
Aydınlatma süresi 14 saat.
Kum : Toplam 25 kg midye kırığı.
Su sıcaklığı 26 C.
Su değişimi, haftada bir %20.
Herhangibir gübre veya ilaç kullanmıyorum.
Yalnız su hazırlayıcı olarak sera aquatan kullanıyorum.
 
Bitkiler
yaklaşık 30 kök tilki kuyruğu,
2 kök gül : güllerin yaprakları da kurur gibi oluyor.
saz(yaklaşık 40 kök oldu)
Özellikle sazlar hızlı ok atarak ürüyor.Fakat yeni çıkan sürgünler sarı sarı çıkıyor.Daha sonra uçları yeşermeye başlıyor.Canlı yeşil renk yok.
Tilki kuyrukları inanılmaz hızlı büyüyor.
Bitkilerimin sarı olmasının nedeni sizce nedir?
Ne yapabilirim?
Balık olümleri ACİL ACİL
Amonyak seviyesi yükselmiş olabilir.Periyodik olarak dip çekimi yaparak %25-%30 civarında dinlendirilmiş su ilavesi yapınız.Suyu akvaryuma ilave etmeden önce akvaryumdaki ısı seviyesine getirmenizi tavsiye ederim.Bunu problem çözülene kadar 2 günde bir yapmakta fayda var.Ayrıca hasta balık varsa küçükbir karantina akvaryumuna alarak orada tedavi etmeniz daha doğru olacaktır.Ana tankta verdiğiniz ilaçlar faydalı bakterileri de öldürebiliyor.Geçmiş olsun.
Lepistes balığım ölüyor
Yemleme biraz fazla gibi geldi bana.Her öğünde balıklarınızın 2dk'da tüketebileceği kadar yem verirseniz yeterli olacaktır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.