ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
doggy
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Kasım 2010 21:44
Son Ziyaret:
26 Aralık 2023 20:31
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ismail doğan karaduman
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Balikesir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İsmail Doğan KARADUMAN

SON 10 MESAJI

3 tank için ışıklandırma önerisi
Bende seninle aynı dertten muzdaripim dostum. Aslında senin kombinin iyi görünüyor ( bakacağın bitkilerin yüksek ihtiyaçları olmayacağını göz önüne alırsak) ama yinede aydınlatma konusunda tecrübeli akvaristlerin de yorumları olsa daha iyi olurdu.
ACİL...! Dış Filtre Pervane Mili Kırıldı
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. Benim sorunum başlıkta da belirttiğim gibi dış filtre pervane milinin kırılması. Filtre "ADA Mc-915" modeli, seramik  mil. İnternette çok baktım ancak bulamadım. nasıl ve nereden temin edebileceğimi bilenler varsa lütfen mesaj atsın, durum biraz acil. İlgilenen herkese şimdiden teşekkürler.
Sıfıra Sıfır Elde Var Sıfır..
Akvaryumu kalorifer peteğinin önüne koymuşsunuz sanırım, ayrıca camında tam önünde,ileride ani sıcaklık değişimleri ve yosun sorunuyla uğraşmak istemiyorsanız mümkün olduğunca  akvaryum güneş ışığı görmeyecek bir biçimde odanızı yeniden düzenlerseniz iyi olur. Bunu özellikle kuruluma başlamadan yapmanızı tavsiye derim, zira herşeyi kurduktan sonra yerini değiştirmek çok zahmetli olabiliyor. Başarılar dilerim yeni akvaryumunuzda. 

doggy2012-12-24 19:29:28
Kılıçkuyruk

lepistesle pek uyumlu olamadıklarını söyleyebilirim,bol ve sık bitkili bir akvaryumda gayet hoş bakılabilirler fakat 2 senedir kılıçkuyruk besleyen biri olarak bulunduklarrı ortama lepistes koymamanızı tavsiye ederim. ayrıca akvaryumun önünde aşırı hareketlilik olmasıda bu canlıları tedirgin edip akvaryumdan dışarı atlamalarına neden olabiliyor bu yüzden üstü kapalı olmasına dikkat etseniz iyi olur, ayrıca hem erkekleri hemde dişileri diğer canlı doğuranlara kıyasla epey büyük olur bu yüzden akvaryum kapasitenizinde yeterli olduğuna emin olmalısınız. yaklaşık 6 cm.lik bir dişiden 50 kadar yavru aldığımı bilirim, yavrularınıda diğer canlı doğuranlar gibi büyütebilirsiniz forumda bu bilgiler mevcut. sağlıklı balıklar dilerim.

doggy2012-06-12 18:41:01
salyangoz
http://www.akvaryum.com/Forum/salyangozlarin_temizlenmesi_k205999.asp
Buradaki bağlantıya bir bakın derim, ayrıca forumda biraz araştırma yaparsanız daha fazla bilgi edinebilirsiniz, kolay gelsin.
Difüzör izmarit yöntemi
Deneyeceğim, sonuçlarını buradan yazarım.
Difüzör izmarit yöntemi
Zaten bende suda çözüneceğini düşünerek böyle söyledim, her ne kadar hortumun içinde kalarak şişsede zamanla gözenekleri daha da genişleyeceği için ilk zamanlarındaki performansı göremeyebilirsiniz.
Difüzör izmarit yöntemi
Sigara izmariti suda çok uzun süre dayanmaz, tahminimce mayalı sistemi her yenileyişinizde izmariti de değiştirmeniz gerekecek ama çözünme konusunda kısa vadede mükemmel bir faydası olacaktır.
Akvaryuma Güneş Işığının Zararı Var Mıdır ?

Benimde bu şekilde günde ortalama 3-4 saat güneş ışığı alan bi akvaryumum var, tam 2 yıldır aynı yerde duruyor. Anladığım kadarıyla siz akvaryumunuzu bilinçli olarak yosunlandırmaya çalışıyorsunuz, yosunlanma haricinde bi sorun yaratacağını sanmam, en azından kendi tecrübem bu yönde :) 

yavru alabilir miyim
Alakası yok, türler aynıysa bi sorun olmaz, kırma ve alacalı yavrular doğabilir belki ama illaki yavru olur.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.