ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Itokin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
146
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Aralık 2015 00:12
Son Ziyaret:
6 Saat 45 Dakika önce
Toplam Mesaj:
115 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
5 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burak Hisoğlu
Doğum Tarihi:
17 Şubat 1998
Yaş:
28
İl:
Istanbul
Meslek:
Mimar
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Burak Hisoglu Hedef deniz..

SON 10 MESAJI

Mobilya Akvaryumu Taşır Mı
[QUOTE=dnzokt]Merhaba arkadaşlar,
İkeadan odamda bir büfe var 120 cm en 47 cm derinliği var şuan 40*30*30 bir akvaryum mevcut fakat büyütmek istiyorum yeni ölçülerim 60*40*40. Akvaryumun duracağı mobilya sunta olduğu için güvenli olur mu bilemedim. Orta noktasında destek var ve 3 adet derinlemesine panel ayaklık mevcut.
https://ibb.co/hxqQ0q7q
https://ibb.co/HpfW02FX[/QUOTE]

Bahsettiğiniz 3 pane yere basıyorsa taşır. 400lt akvaryumum mevcut 4 adet mdflam panel taşıyor
Yeni Akvaryumda Ölüm :(
[QUOTE=ahmetbrn]

Evet klor gidericiyle beraber 1 gün beklettim suyu ekstra ısıtıcımda vardı onunla sabitleyerek değişim yaptım bugün 3.günü bu arada ölüm olmadı 2 kırmızı burun tetram 7 neon tetra ve 4 tane çöpçüm var bu süreçte 6 kırmızı burunumu kaybettim ama şu an kalan 2 tanesinin burnu beklemediğim bir şekilde parlak ve sürüyle takılıyorlar. Bu arada akvaryuma ne zaman ekleme yapabilirim bakteri kültürünü eklemiştim ama ne zaman müsait olur sizce akvaryum [/QUOTE]


Mevcut balıklarınızla en az 1 ay çalışması taraftarıyım yeni balık eklemeden önce.
Yeni Akvaryumda Ölüm :(
[QUOTE=ahmetbrn]

balıkları daha dün aldım 7 neon tetra 8 kırmızı burun tetra ve 4 çöpçü olmak üzere su değişimini bugün 4 ölümden sonra %30 olucak şekilde sıcaklığı eşitlenmiş şekilde değiştirdim bitkiler için birşey koymadım silis kumumun altında taban olarak lav kırığı var bitkilerde taşa bağlı rizom dışarıda suyu dinlendirdiğim kap yeni aldığım bir kaptı iyice yıkadım yeni olmasına rağmen üstü açık beklettim öyle koydum evet filtremde hava borusu var hava veriyor akvaryuma ve evet suyun sıcaklığını ölçtüm 26 derece sabit bir şekilde sürekli onda bir sorun yok balıkları aldığım yerin sıkıntılı olduğunu düşünüyorum çünkü neonlarda ve çöpçülerimde kayıp yaşamadım veyada su değerleri ile ilgili ama onun hakkında pek bir bilgim yok.

güncelleme 1 kırmızı burunumu daha kaybettim 8 tane kırmızı burundan 3 kırmızı burun kaldı

2. Düzeltme 6 kırmızı burun tetram öldü 2 tane kaldı sadece.[/QUOTE]

Anlattıklarınıza göre aldığınız yerdeyken son demlerindeymiş bu balıklar o sonuca yaklaşıyoruz.

Son olarak yine de sormak isterim, %30 değişim yaptım dediğiniz suya klor giderici koydunuz mu ? Veya bu suyu en az 2 gün dinlendirdiniz mi ?
Yeni Akvaryumda Ölüm :(
[QUOTE=ahmetbrn]Merhabalar yeni bir akvaryum kurmuştum 120 litre 2 haftadır bitkiler ekili filtreyle beraber günde 7 saat boyu ledim çalışır durumdaydı bugünde 8 neon 8 kırmızı burun 4 çöpçü olmak üzere balık aldım aşılamalarını yaparak ve suya alıştırarak akvaryuma koydum aktif gözüküyorlardı genel olarak yem vs vermedim ısıtıcım 26 derece 1 haftadır takılı balıklar yeni olduğu için ışıkları kapadım fakat akvaryuma koyduktan 4 saat sonra 1 kırmızı burun tetramı kaybettim bir nedeni var mıdır neye dikkat etmem gerek bundan sonra yardım eder misiniz diğer balıklarda bir sorun yok.

[URL]https://drive.google.com/file/d/1tdHgQG3-Nq2aSDdK71syps_dmZXRjFVC/view?usp=drivesdk[/URL][/QUOTE]

Anladığım kadarıyla bakteri kültürü eklediğiniz zaman ısıtıcınız 1 hafta süreyle yokmuş su sıcaklığı çok düştüyse bakteriler çoğalamaz 1 hafta boşa gitmiş olabilir. Ama sonrasında 1 hafta ısıtıcıyla çalıştırmışsınız.

Balıkları ilk koyduğunuz günden kaç gün geçti ? 4 saat gibi bir süreçte bakteri döngüsü oturmamış olsa bile balıkların ölmesini pek beklemem. Çokça soru var sorulması gereken

1- su değişimi yaptınız mı bu süreçte ? Suyu dinlendirdiniz mi ? Direkt musluk suyu mu kullandınız
2- bitkiler için toprak altına bir gübre toprak bir şey koydunuz mu ?
3- suyu dinlendirdiyseniz bile beklettiğiniz kapta bir temizlik malzemesi artığı olabilir mi ? (Çamaşır suyu, yüzey temizleyici vs.)
4- sudaki oksijeni sağlayabilme adına filtrenizde hava borusu kullanıyor musunuz ? Görselde cılız duruyordu
5- suyun sıcaklığını ölçtünüz mü yoksa ısıtıcı üzerinde ayarladığınız dereceye göre mi söylediniz?
Yer Kısıtlı: Sunsun 603b Mi Yoksa Sobo Sf-350f Mi?
Yazılan bütün filtreler ses konusunda iyiler ve debi olarak hacminize de uygunlar. Lakin ben başka bir açıdan yaklaşayım, ne bakacağınızı bilmiyorum ancak her halükarda kova hacmi en yüksek filtreyi tercih edin. Zira kova hacmi = filtre malzemesi miktarı demek o da sizin bakacağınız balığın miktarını ve sağlığını belirler.

Filtre malzemesi konusunda da büyük konuşmak istemem ancak 20ppi, 30ppi sünger ve elyaf piyasadan bulup bulabileceğiniz her malzemeden performanslıdır hem de ekonomiktir.
Apisto. Agassizii “blue Flame”
[QUOTE=merutay]

Neden mineralsiz sadece ro su [:?][/QUOTE]

Aslında mineralsiz değil ama çok az mineral var. İçme suyu için kullandığım arıtma cihazından doldurdum. İçme suyu için olan cihazlarda da mineral filtre oluyor o az miktardaki mineralin sebebi o. Doğal ortamlarında nerdeyse saf suya yakın sularda yaşıyorlar. Benzetmeye çalıştım diyelim.
Apisto. Agassizii “blue Flame”
Akvaryumun camı çatlayıp su sızdırmaya başlayınca yeni akvaryum gelene kadar balıkları ve kökleri aceleyle plastik saklama kutusuna aldım (yaklaşık 30lt). Suyunu da sadece arıtmadan doldurdum 10ppm yaklaşık tds mevcuttu. Ve ilgisiz geçen bir hafta sonunda bugün süprize uyandım. Kötü şartlara rağmen yavrular serbest yüzmeye geçmiş bile [:)] hemen sirke kurdur ve toz yem desteği sağladım. Bakalım daha neler göreceğiz. [:)]
[VID]https://youtu.be/0waQB_A6hfo?si=pzNGQcVkb2_P_QzO[/VID]
Dıy Sıvı Dozaj Pompası Telefon İle Kontrol
Merhaba herkese, kendi bitkili akvaryumumda 1 aydır kullandığım sıvı dozaj pompasını nasıl yaptığımı sizlere de paylaşmak istiyorum. 1 veya 2 pompa ile çalışabiliyor.

Öncelikle temel düzeyde elektronik ve bilgisayar bilmek gerekiyor. En azından havya kullanmak gibi. Kullanılan malzemeler internet üzerinden bulabileceğiniz ürünler maliyeti yaklaşık 1000TL olur herhalde. İsim listesini aşağıya yazacağım. Tek problemli nokta bu düzeneği koyacağınıza kutu. Benim 3d yazıcım olduğu için kutu bastım ancak siz karton kutu veya başka bir şekilde çözebilirsiniz. Kötü bir anlatıcı olduğumu biliyorum lütfen takıldığınız yerleri sormaktan çekinmeyin.

[U]İsteyene montajlı bir şekilde de gönderirim detaylarını özel mesajdan sorunuz.[/U]

[B]Malzeme Listesi:[/B]

-1 adet Arduino Uno R3 Klon
-1 adet DS3231 RTC Modülü
-1 adet HM-10 Bluetooth Modülü
-1 adet L298N Motor Sürücü Kartı
-1 adet 12V Güç Adaptörü
-1 veya 2 adet 12v Peristaltik Pompa
-2 mt 3x5mm Silikon Hortum
-1 adet CR2032 Pil
-Jumper Kablo Erkek-Erkek ve Erkek-Dişi

[B]İlk Adım:[/B]

Öncelikle bilgisayarınıza Arduino IDE kurmanız gerekiyor. Arduino kartımıza gerekli yazılımı bu programdan yükleyeceğiz. [URL]https://www.arduino.cc/en/software/[/URL] bu linkten işletim sistemi versiyonunuza göre indirebilirsiniz.

Bu linktede arduino içine yerleştireceğimiz kod mevcut en önemli parça sayılır [:)] [URL]https://drive.google.com/file/d/15MY1yOD-B895481gV7XeWEh4gdIBMu2z/view?usp=sharing[/URL]

Bu kodu arduino ide de açıp karta yükleme kısımlarını videoda görebilirsiniz. [B]!! ÖNEMLİ kodu karta yükleyeceğiniz zaman HM-10 Bağlantısını sökmeniz gerekiyor. Kodu yükledikten sonra tekrar bağlayabilrsiniz.
[/B]

[VID]https://youtu.be/ha1DHwkgkLc[/VID]
Ama önce elektronik parçaları birbirine bağlama kısmı var.

[B]Elektronik Devre:[/B]

İlk olarak DS321 RTC modülünün üzerindeki şu parçayı (üzerinde 102 yazan) havya ile sökmemiz gerekiyor. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/180663/140520251157251.jpg[/IMG]
Sonra RTC modülünün SCL veya (A5 pini), SDA veya (A4 pini), VCC(5V) ve GND pinlerini arduino üzerinde karşılık gelen yerlere bağlıyor veya benim gibi lehimliyoruz.(daha kompakt olması için) CR2032 pilimizide modül üzerindeki pil yuvasına takıyoruz.

Sonra HM-10 Bluetooth modülümüzü bağlayacağız. Modülün üstündeki RX-TX pinlerini arduino üzerindeki aynı isimli pinlere TX-RX RX-TX şeklinde çapraz bağlayacağız. VCC pinini arduino üzerindeki herhangi bir 5V pinine, GND pinini aynı şekilde arduinoya bağlayacağız.


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/180663/140520251205111.jpg[/IMG]

Fotoğrafın üzerinde açıklamaya çalıştım bağlantı noktalarını inşallah yardımcı olur.
-L298N Motor sürücü kartımıza 12V adaptörümüzden gelen kabloları bağlıyoruz.Burada önemli noktalardan biride adaptörden gelen ve l298'e bağladığımız GND'yi arduinonun GND pinlerinden birine de bağlamamız gerekiyor.
-Fotoğrafta elimde tuttuğum 5V pini arduinoya güç verecek yine kart üzerindeki boş bir 5V pinine bağlıyoruz.
-Mor ile çizilmiş olan pinleri kart üzerindeki 9,10,11,12 numaralı pinlere bağlıyoruz.
-L298'in sağ ve sol kısmında bulunan mavi renkli klemensleride kablo ile motorlarımıza bağlıyoruz.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/180663/140520251210221.jpg[/IMG]

[B]Yazılım ve Terminal ile Kontrol:[/B]

Her şeyi doğru yapıp güç adaptörünü prize taktıktan sonra motorları kontrol etmek ve çalışmaları için gün, zaman ve süre ayarlarını yapmamız gerekiyor. Bunun için İos cihazlarda BLE Serial tiny uygulamasını kullanıyorum ben. Androidtede benzer uygulamalar var ancak android telefonum olmadığı için süreci size gösteremiyorum. Ios için uygulamanın linki bu şekilde [URL]https://apps.apple.com/us/app/ble-serial-tiny/id1607862132?platform=iphone[/URL]

Uygulamayı açınca sol üstten Connect tuşuna basacağız. Sonrasını ekran kaydında anlattım. Youtube linki olarak izleyebilirsiniz.

[VID]https://youtu.be/1nwBw5dZhy0[/VID]
3D Yazıcı ile yaptığım kutuda birleştirilmiş hali böyle görünüyor. Bir chihiros değil ama 10da 1 maliyetinde. [:D]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/180663/140520251255061.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/180663/140520251255081.jpg[/IMG][EDIT]Itokin,2025-05-14 13:16:16[/EDIT]
Amonyak Problemi
[QUOTE=YigitAlpCicek]
pH düşürücü damacana suyunda olur mu? Yumuşak su listesi buldum ancak çoğu artık satışta olmayan sular bulamazsam diye soruyorum.[/QUOTE] Düşük Kh değeri varsa 1-2 gibi olur.
Apisto. Agassizii “blue Flame”
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/180663/010520252132121.jpg[/IMG]

Dişinin bugünkü rengi.. inanılmaz canlılar gerçekten bu apistolar[:)]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.