ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
aydin_Sukran
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
25 Nisan 2012 21:26
Toplam Mesaj:
98 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
aydın doğan akkuş ( Sukran
Doğum Tarihi:
30 Mayıs 1986
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Aydın Doğan AKKUŞ
150 x 50 x 70 malavi akvaryumu
70 x 35 x 35 yavru akvaryumu
35 x 20 x 30 karantina akv.
150 x 50 x 70 malavi akvaryumu
70 x 35 x 35 yavru akvaryumu
35 x 20 x 30 karantina akv.
SON 10 MESAJI
Bitkili Dünyam... ( Kribensisim Yavruladı Video sfy 7 )
Çok güzel omuş kardeşim ellerine sağlık.
sanırım bende başlayacam bu gidişle ama bir sorum olacak hazıdaki akvaryum ebatlarım 150x50x70 bu.
ama sondaki 70 işi bozuyor. Işık ihtiyacı artıyor doğrudan elektrik faturasına yansıyor. Aklımda şu var akvaryumu tamamen boşaltıp kurulamak alt tabana 10 cm kadar strafor sermek sonra 10 cm kadarda taban mazlzemesi buna göre kalan pay 50 cm olur. Üstten da 5 cm boşluk olacağından net 40 - 45 cm su alanı kalıyor. Sence yeterli olurmu bana seninki gibi bir bitkili yapmak için bu düzenlemeleri yaptıktan sonra bana akvaryumda 150x50x40 kalıyor. .
Çok güzel omuş kardeşim ellerine sağlık.
sanırım bende başlayacam bu gidişle ama bir sorum olacak hazıdaki akvaryum ebatlarım 150x50x70 bu.
ama sondaki 70 işi bozuyor. Işık ihtiyacı artıyor doğrudan elektrik faturasına yansıyor. Aklımda şu var akvaryumu tamamen boşaltıp kurulamak alt tabana 10 cm kadar strafor sermek sonra 10 cm kadarda taban mazlzemesi buna göre kalan pay 50 cm olur. Üstten da 5 cm boşluk olacağından net 40 - 45 cm su alanı kalıyor. Sence yeterli olurmu bana seninki gibi bir bitkili yapmak için bu düzenlemeleri yaptıktan sonra bana akvaryumda 150x50x40 kalıyor. .
Acemi , Usta Bir Araya Gelince Bir Üretim hane Çıkarmı ( ANTALYA )
[QUOTE=Onur Yıldız] [QUOTE=subwoofer] [QUOTE=aydin_Sukran] [QUOTE=subwoofer]Üretip akvaryumcular gibi fahiş fiyatlara satacaksanız hiç başlamayın.[/QUOTE]
Kalitesine bağlı
[/QUOTE]
[QUOTE=Onur Yıldız] [QUOTE=subwoofer] [QUOTE=aydin_Sukran] [QUOTE=subwoofer]Üretip akvaryumcular gibi fahiş fiyatlara satacaksanız hiç başlamayın.[/QUOTE]
Fiyatlar belirlenir . Bir tropeus yavrusunu 5 lira düşün
[/QUOTE]
Keşke öyle olsa.
[/QUOTE]Kalitesine bağlı

[/QUOTE]
Allahın izni ile ramazanın sonuna doğru İlangi yellow kolonim olucak :D onu bekliyorum. Yavrusunu 5 lira düşün :D
[QUOTE=subwoofer]Üretip akvaryumcular gibi fahiş fiyatlara satacaksanız hiç başlamayın.[/QUOTE]
[QUOTE=subwoofer]Üretip akvaryumcular gibi fahiş fiyatlara satacaksanız hiç başlamayın.[/QUOTE]
Fiyatlar belirlenir . Bir tropeus yavrusunu 5 lira düşün
Antalya'daki arkadaşlar birleşip bir üretim hane açsak. Benim tanıklarım, Onun Tanıdıkları, onların tanıdıkları bir araya gelsek elimizdeki türlerden belli başlı olanları yetiştirip büyütsek zamanı gelince bize inanları mutlu etsek olmaz mı ? Buluşalım mı ?
Antalya'daki arkadaşlar birleşip bir üretim hane açsak. Benim tanıklarım, Onun Tanıdıkları, onların tanıdıkları bir araya gelsek elimizdeki türlerden belli başlı olanları yetiştirip büyütsek zamanı gelince bize inanları mutlu etsek olmaz mı ? Buluşalım mı ?
Belki bir gün kardeş alsana ilangi yellow desek red rainbow desek bir gün olur. Çıkar gözetmeksizin . Sadece anaç sahiplerin biraz ayrıcalığı olur o kadar .
Bence bir gün bu konuyu masaya yatıralım. ANTALYA
Şok Şok Şok Frontoza ne hallerde
[QUOTE=KarabeY]Onları yakalayıp bir satsalar deli paralar kazanırlar ve açda kalmazlar. Aslında gidicen ufak çaplı bir çiftlik kurup satış yavrulatma vs yapıcan.[/QUOTE]
[QUOTE=KarabeY]Onları yakalayıp bir satsalar deli paralar kazanırlar ve açda kalmazlar. Aslında gidicen ufak çaplı bir çiftlik kurup satış yavrulatma vs yapıcan.[/QUOTE]
Gel beraber gidelim . Açtırırlar mı bize bir çiftlik görelim.
Ne Beslemeliyim
Zaten son görüş olarak tropeus kazandı. Arkadaştan alıcam ilangi yellow yavrularını onun için 1 aylık bir hazırlık yapmaktayım yarın supm için forumda güzel bir filtreleme gördüm yosun tabakası onu yapacam malzemeleri az önce temin ettim. Yarın başlayacam. Burdan resimli olarak yayınlarım. m.
Zaten son görüş olarak tropeus kazandı. Arkadaştan alıcam ilangi yellow yavrularını onun için 1 aylık bir hazırlık yapmaktayım yarın supm için forumda güzel bir filtreleme gördüm yosun tabakası onu yapacam malzemeleri az önce temin ettim. Yarın başlayacam. Burdan resimli olarak yayınlarım. m.
Yeni sistem:Nitrat,fosfat,yosun filtresi 3ü1 arada
Arkadaşlar umarım işe yarıyordur az önce nalburdan gerekli bütün malzemeleri temin ettim. Bu gün geçti ama yarın nasipse başlamayı düşünüyorum.
Arkadaşlar umarım işe yarıyordur az önce nalburdan gerekli bütün malzemeleri temin ettim. Bu gün geçti ama yarın nasipse başlamayı düşünüyorum.
Vahşi Discus & Biyotop Oluşturma
[QUOTE=Köksal Gürkan]Malzemeler olarak güzel bir başlangıç ama biyotop olmak için uzak bir yapı diyebilirim. Kurulmuş olduğunu düşünürsek biyotop olması için biraz değişime ihtiyacı olacaktır. Epeyce mangrow kökü, dal, kuru yaprak (meşe, ceviz, vb), yuvarlak dere kayası gibi eklemeler olmalı, bitkiler değişmeli, doğal olmayan bazı malzemeler çıkmalıdır.
Balık konusuna gelince, işin esası biyotopu discuslar için hazırlamak olduğundan elbette discus düşünmek gerekir.
Konuyu resimlerle desteklemek eksikleri veya iyi olan yönleri daha net görmemizi sağlar. Görsellik sayesinde daha anlaşılır, birebir yorumlar getirilebilir.
[/QUOTE]
aydin_Sukran 2011-07-20 19:27:52
[QUOTE=Köksal Gürkan]Malzemeler olarak güzel bir başlangıç ama biyotop olmak için uzak bir yapı diyebilirim. Kurulmuş olduğunu düşünürsek biyotop olması için biraz değişime ihtiyacı olacaktır. Epeyce mangrow kökü, dal, kuru yaprak (meşe, ceviz, vb), yuvarlak dere kayası gibi eklemeler olmalı, bitkiler değişmeli, doğal olmayan bazı malzemeler çıkmalıdır.
Balık konusuna gelince, işin esası biyotopu discuslar için hazırlamak olduğundan elbette discus düşünmek gerekir.
Konuyu resimlerle desteklemek eksikleri veya iyi olan yönleri daha net görmemizi sağlar. Görsellik sayesinde daha anlaşılır, birebir yorumlar getirilebilir.
[/QUOTE]
Kurulu ama evde hanım yok ve istediğim kadar uğraşa bilirim :))
Şimdi cama cam olduğunu düşünelim sizde bana yok gösterin bende yaptıkça resimlerini çekip yayınlayacam .
150x50x70 akvaryum ölçülerim. 525 litre dolu hali ama sump sistemi camın 10 cm altında buna göre 450 litre oluyor.
Vahşi Discus & Biyotop Oluşturma
[QUOTE=Köksal Gürkan] [QUOTE=koniciwaa] Dediğiniz ortamda hirbirt bir yavru grubunu sınırlı hacimde akvaryum ortamında görduğunuz formlara sokun sonra her konuda tartışalım... [/QUOTE]
Su değişimini yüzeyden yaparak su tazelenebilir. Ayrıca balıkları koymadan önce uzun süre ortamın döngüsünün oturtulması gerekir ki balıklar dengeli bir sisteme yerleşsin. Sonrasında gerisi düzenli bakım ve beslenmeye bakıyor. Hascim kısmına gelince herhalde sınırlı hacim derken 100 litre gibi bir kısıt düşünmüyorsunuzdur. Elbette ki en kötü ihtialle bile 300 litreden aşağı bir akvaryum olamaz. Mümkünse 500 litre ve üzeri bir akvaryumu biyotop gibi hazırlayarak yapmak gerekir. Bir ara kesinlikle yapacağım ama bu dönemde çeşitli nedenlerle elimde olanları bile elden çıkarmak zorunda kaldım. Maddi manevi gereken şartları hazırladığım anda bu dediğinizi yapacağıma, hatta yavru almak üzere girişimde b ulunacağıma emin olabilirsiniz.
Ayrıca Onur bunu yaptığını yazdı. O da bilgi verebilir.
[/QUOTE]
aydin_Sukran 2011-07-20 01:06:53
[QUOTE=Köksal Gürkan] [QUOTE=koniciwaa] Dediğiniz ortamda hirbirt bir yavru grubunu sınırlı hacimde akvaryum ortamında görduğunuz formlara sokun sonra her konuda tartışalım... [/QUOTE]
Su değişimini yüzeyden yaparak su tazelenebilir. Ayrıca balıkları koymadan önce uzun süre ortamın döngüsünün oturtulması gerekir ki balıklar dengeli bir sisteme yerleşsin. Sonrasında gerisi düzenli bakım ve beslenmeye bakıyor. Hascim kısmına gelince herhalde sınırlı hacim derken 100 litre gibi bir kısıt düşünmüyorsunuzdur. Elbette ki en kötü ihtialle bile 300 litreden aşağı bir akvaryum olamaz. Mümkünse 500 litre ve üzeri bir akvaryumu biyotop gibi hazırlayarak yapmak gerekir. Bir ara kesinlikle yapacağım ama bu dönemde çeşitli nedenlerle elimde olanları bile elden çıkarmak zorunda kaldım. Maddi manevi gereken şartları hazırladığım anda bu dediğinizi yapacağıma, hatta yavru almak üzere girişimde b ulunacağıma emin olabilirsiniz.
Ayrıca Onur bunu yaptığını yazdı. O da bilgi verebilir.
[/QUOTE]
Tamam KÖKSAL bey ben hazırım şuan elimde bulunan 150x50x70 lik bir akvaryum var bitkili için hazırladım.
300 walt ısıtıcı
Atman F3 dış filtre
1 tane pipo filtre
900 litrelik kafa motoru
1 sump 100 litre civarı
1 buket 7 dal gül bitkisi
7 dal bacoba minero
piknik tüpünden mayalı sistem
aydınlatma Smd led
Alt tabakada torf üst kısımda ise 10 cm kadar dere kumu bulunmakta içinde sadece çöpçü ve vatoz var . Ramirezi mi koysam discus mu diye çok düşünüyorum. Şimdi sizden ricam daha extradan ne almalıyım . Mango kökü , Hindistan cevizi kabuğu vb. Suyu yumuşatmak için. Bana gerekli olacak malzemeleri söyleyin ben tamamladıktan sonra bu sayfadan resimleri paylaşırım.
Evet KÖKSAL abi daha ne yapmalıyım..?
Piknik tüpünden mayalı CO2 sistem (Resim & HD Video eklendi syf.2,10)
Hadi bakalım az önce piknik tüpünü alıp açtım. Gerekli malzemeleride ekledim kapattım. Şimdi beklemedeyim.
aydin_Sukran 2011-07-20 00:35:35
Hadi bakalım az önce piknik tüpünü alıp açtım. Gerekli malzemeleride ekledim kapattım. Şimdi beklemedeyim.
3 Gün oldu ve hala canavar gibi çalışıyor...
SON MESAJLAR
- Pipo Filtre Gerçekten İş Görüyor Mu bendeniztayfun, 17:54
Akvaryum Tanıtımı - Örümcek Ağı Tarzı Ağlar bendeniztayfun, 17:51
Bitki Akvaryumları Genel - Elma Saylangozu Ölmüşmü Hidro Dinamik, 17:49
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum Kurucağım Fikirlerinize İhtiyacım Var AtuM, 17:46
Yeni Üye Forumu - Isıtıcı Akvaryumun İcinde Patladı Kibele, 17:45
Yeni Üye Forumu - Beyaz Benek Kibele, 17:39
Hastalıklar ve İlaçlar - Lepistese Zararli Bitki ? Hidro Dinamik, 17:37
Canlı Doğuranlar - Balıkların Sürtünmesi Kibele, 17:35
Yeni Üye Forumu - Low Tech Akvaryumum CoryCory, 17:33
Akvaryum Tanıtımı - Betta Üretim Günlüğü aupqua, 16:53
Labirentliler - Balığım Garip Davranıyor Taha Yanık, 16:51
Hastalıklar ve İlaçlar - Betta Akvaryumu Hakkında elfcelk, 16:42
Yeni Üye Forumu - Betta Tatil Yemi scorpion26, 16:08
Malzemeler ve Yemler Forumu - Betamda Kuyruk Erinesimi Var fishhyy, 16:02
Hastalıklar ve İlaçlar - İvanacara Adoketa caga71, 16:00
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Balık Uyumu İçin Öneri fishhyy, 15:59
Yeni Üye Forumu - Balığımın Yüzgeçlerinde Kan Var ahmetfiratozkaya, 15:46
Yeni Üye Forumu - Yeni Bettam fishhyy, 15:41
Akvaryum Tanıtımı - Diş Kliniğine Akvaryum Kurulumu Hakkında NightWist, 15:22
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 🐠 Balığım Hamile Mi? — Sorular Buraya ogurcay, 14:53
Canlı Doğuranlar - Akvaryum Ve Japon Balığı Hasanbey0101, 14:42
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Albino Endler Dedesi Oldum :) Aguamentist, 13:35
Nadir Tür Gördüm - Hamilemi Ve Balığım Neden Böyle Davranıyor . koraykbl, 13:16
Yeni Üye Forumu - Dıy Sıvı Dozaj Pompası Telefon İle Kontrol Itokin, 13:11
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Sürekli Karides Ölümleri Ve Anormal Renk Değişimi fatihkkl, 13:00
Omurgasızlar - 96 Litre Akvaryum Filtre Tavsiyesu Mustafa7135, 12:54
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 20l Low Tech Bitkili Beta Orhan76, 12:28
Akvaryum Tanıtımı - 100*45*45 Akvaryum Kurulumu İçin Taban Önerisi CoryCory, 11:57
Yeni Üye Forumu - Camdaki Esneme Hk. Kibele, 10:44
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 100 Lt Tank Bitki Çürümesi Ve Su İçi Partiküller valarmorghulis12, 10:18
Yeni Üye Forumu - Saç Sakal Yosunu? Ahmetblk, 10:17
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Kaç Balık Alır Gül, 10:15
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Fiyatı valarmorghulis12, 10:11
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistes yavrularım büyümüyor Süleyman.u.d, 10:09
Canlı Doğuranlar - Warmtone Otomatik Yemleme Makinesi Hk Atesufuk, 08:22
Malzemeler ve Yemler Forumu - Lepistes Hasta Mı, Hastaysa Hastalığı Ne Olabilir AmatorBetaci, 07:21
Hastalıklar ve İlaçlar - 1 Çift Channa Pulcharam Var Nasıl Bakmam Gerekir? Yusuf547, 05:14
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 60*30*40 Nature High Tech Denemesi :) kubilaykoparan, 01:07
Akvaryum Tanıtımı - Oranda Baby Face Balığım Kırmızılaştı Duruhazal15, 00:36
Hastalıklar ve İlaçlar - Taban Altı Ve Zeminde Yosun Sorunu exCaLiSTa, 23:48
Yosun - Balığım Stresli Gibi Yami, 23:37
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Tavsiye xellence07, 23:31
Yeni Üye Forumu - Akvaryum İçin Lazım Olan Birkaç Soru Mustafa7135, 23:18
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumun Camları Yansıtıyor Balığıma Zarar Gelir Yami, 23:09
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Akvaryumda Balık Ölümü/önerileriniz msrt, 22:57
Yeni Üye Forumu - Dış Filtre Öneri Ve Destek Cemal33, 22:39
Yeni Üye Forumu - Koi GhostKoi, 22:36
Akvaryum Tanıtımı - Beyaz Benek YOTHAN, 22:24
Hastalıklar ve İlaçlar - 118 Litre Akvaryum YOTHAN, 22:22
Yeni Üye Forumu - Platiler Sürekli Saklanıyor bendeniztayfun, 21:25
Canlı Doğuranlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Karides, Vatoz, Salyangoz Yemi LewShrimps 16:44
- Damızlık Süper Red Ve L144 Mavi Göz Tüller achiiles_622 16:34
- 130-55-70 Yandan Sumplı Mobilyalı Akvaryum achiiles_622 16:34
- Hobiyi Bırakıyorum - Malzeme barsbingul 16:06
- Mangrow Kökü barsbingul 16:06
- Hobiyi Bırakıyorum - Canlı barsbingul 16:06
- Parosphromenus Türleri Ve Çikolata Gurami eackgzz 15:41
- Betta Enisae Dişi eackgzz 15:41
- Sıfır Hagen Kutu Filtreler ootkn 15:21
- Japon Şemsiyesi Slnger İle Takas Olabilir ootkn 15:21
- Alabalık Yemi 2,8 Kg 500 Tl ootkn 15:21
- 9lt Kapalı Paket Oase erdogan41 15:20
- Muazzam Formda Bitkiler omersayar 15:17
- Ates Neon Karides omersayar 15:17
- Akvaryum 60×40×40h Set Searlas 14:55
- Atahualpa F1 & Cacatuoides & Candidi HarunYILDIRIM 14:55
- Termometre / Dijital Derece cagdas_0606 14:53
- Co2 İndikatör Set cagdas_0606 14:53
- Kırmızı Gül(ludwigia Rubin)/cryptocoryne ballantines 14:35
- Kusursuz Anubiaslar/kısa Süreliğine Üretim ballantines 14:35
- Eheim Professionel 4+ egedin 14:28
- Aponogeton Boivinianus 95cm egedin 14:28
- L144 Damızlık Çift Yavrularıyla kazbek1 14:21
- 60 Cm Akvayum -yemleme Mak _şelale Filtre kazbek1 14:21
- Düz Kuyruk L144 Damızlık Çift koyu 14:21
- 4 Erkek Saulosi Emirk 14:09
- 44 Cm Mangrow Emirk 14:09
- Temporalis ( Çikolata ) HayatımızBalık 13:52
- Gold Severumlar Damızlık Altı HayatımızBalık 13:52
- 150x60x60 Akvaryum Ve Armatür HayatımızBalık 13:52
- Sobo Dalga Motoru ( Sıfır) HayatımızBalık 13:52
- Java Moss , Java Fern Filizleri Miller 13:46
- Rasbora Arıyorum Miller 13:46
- Albino Green Cobra Endler - Türkiye''''''''de Tek! Aguamentist 13:35
- İthal Akvaryum 80 Cm Mobilyalı FrkMbuna 13:31
- Bloody Mary. Sağlam Kan maylandi 13:23
- Bitki Çeşitleri emreemin 13:05
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 13:05
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 13:05
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 13:05
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 13:05
- Bitki , Sıvı Gübre , Ramshorm CevdetSERBEST 12:51
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 12:51
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı GreeNWooD 12:44
- Chihiros B60 Jbl Artemio 1 GreeNWooD 12:44
- Vampir Yengeç Çifti GreeNWooD 12:44
- Bitki Discus Melek Karides Vatoz Özel Osmos Arıtma zafer3885 12:13
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 12:13
- Beyaz Kurt Kültürü ( White Worm) - Canlı Yem Amati340 12:05
- Su Piresi Kültürü+ Yeşil Su & Infusoria Kültürü Amati340 12:05
KULLANICILAR
- 119 Online Kullanıcı, 66 Üye
Online Kullanıcılar
SOAD,
cengiz han,
mrcnnn,
MalawiBerlin,
exfish,
Koksal Gurkan,
sempathyc,
Aguamentist,
elfcelk,
fikri Kaya,
osmandbnl,
scorpion26,
Ayaz1903,
ozanguppy,
ciways,
Taha10,
EKAR,
Smokie,
Kaex,
Amati340,
dus_zamani,
efkan12,
leon_ur,
Jakado33,
şansal,
Yigitert123,
OrandoLove,
mar76,
urzais,
MosfeT,
sorceres,
AtaDemirci,
egecinar,
Goldfish2000,
Umt61,
Aqualandakvaryum,
Ankaragucu,
Emerse,
kino,
İnci Kefali,
Sinan14,
fiXer,
Ehtiyar,
Taha Yanık,
Murat 43,
brkcndn,
akaplan6607,
Uriel,
dimbeleth,
Hikmetullah,
DrBerkay,
aupqua,
yemrekozenn,
Hobi2626,
İlksen Şahin,
Musty377,
bilalkucuk,
AkvaryumAdam,
Orhan76,
koraykbl,
-RBG-,
beyazgul,
aranjman,
necozafer,
Kemalk41,
soyturgay,
Andaç1907,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.