ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
seiryuhare
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
18
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Son Ziyaret:
4 dakika önce
Toplam Mesaj:
39 [0.62 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
38 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Furkan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Izmir
Meslek:
Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Akvaryumum: https://www.akvaryum.com/Forum/bitkili_akvaryum_kuruyorum_k1015952.asp

SON 10 MESAJI

Sunsun 603b Filtre Dizilimi
[QUOTE=K0L0Ni]Akvaryumunuz 110 litre, malzemeler düşünce ortalama 100 litre dersek;

100 litre için 25 ml. yeter de artar. Fazlası zarar verir mi? Evet.

100 ml. purigen tüm azotu sömürür. Biyolojik filtreniz işlevsiz hale gelir.

Su filtreden geçerken biyolojik medya kirli sudaki tüm bileşikleri tek seferde almıyor. İlk geçişinde bir kısmını temizliyor, sonra biraz daha, sonra biraz daha...

O miktarda purigen çok kısa sürede tüm bileşikleri emer, filtreye giren kirli su bakterilerin ihtiyacı kadar besin taşımaz hale gelir.[/QUOTE]
Purigen’in biyolojik filtrenin yükünü azaltabileceği doğru, ancak 100 mL Purigen tüm azotu sömürür ve biyolojik filtreyi işlevsiz hâle getirir ifadesi teknik doğru değil. Purigen amonyak, nitrit ve nitratı doğrudan tamamen çekmez esas olarak parçalandığında bu maddelere dönüşebilecek çözünmüş organik atıkları tutar. Balıkların solungaçlarından doğrudan suya saldığı amonyak yine biyolojik filtreye ulaşır ve nitrifikasyon bakterileri tarafından işlenir. Dolayısıyla fazla Purigen kullanmak bakterileri öldürmez veya biyolojik medyayı tamamen işlevsiz bırakmaz. En fazla, biyolojik filtrenin karşılaştığı organik yük azalır ve bakteri kolonisi mevcut yüke göre dengelenir. 100 mLnin 100 litrelik bir tank için ihtiyaçtan fazla olması başka şeydir biyolojik filtrasyonu çökertmesi başka şeydir.
📌 Yeni Tank Sendromu Ve Azot Döngüsü
Muazzam bilgiler. Özellikle dip çekimi konusundaki verdiğiniz bilgi.. Teşekkürler..
Sunsun603b Dış Filtre Ve Dış Filtre Malzemeleri
[QUOTE=Cyber_Scout]Malzemeleri sığdırmanız mümkün değil.
Var olan orjinal 3 farklı sünger kafi.[/QUOTE]
Orta gözenekli olan süngerin yarısını kesmeyi düşündüm. Malzemeleri sığdırma durumum olursa nasıl olur bu filtre ve malzemeleri ve sıralaması sizce?
Sunsun603b Dış Filtre Ve Dış Filtre Malzemeleri
Dostlar selamlar, Şuan filtrenin içinde kendi süngerleri elyaf ve seramik halkalar var. 40x40x40 64 litre bitkili akvaryumum var ve filtre içi malzemelerimi şu şekilde yapmak istiyorum. Önerilerinizi bekliyorum.

Filtreye su tepeden giriyor ve en alttan filtrelenmiş olarak çıkıyor sırasıyla en tepeden malzemeler.

[B]Filtrelenmemiş su girişi [/B]
1) En kalın gözenekli sünger
2) Orta kalın gözenekli sünger
3) En ince gözenekli sünger
4)Seramik halkalar
5)Elyaf
6)EuroStar Aquaclay
7)Seachem Matrix
8)Seachem Purigen
[B] Filtrelenmiş su çıkışı[/B]

6,7 ve 8. maddelerdeki malzemeler şuan filtreye ekli değil ama filtrenin sıralaması bu şekilde. Ne diyorsunuz bu eklemeleri yapsam mı ?[EDIT]seiryuhare,2026-06-13 10:30:46[/EDIT]
Apistogramma Kakadu Triple Red Mağara Yapımı
Güncelleme: Dostlar çiftimizin oldukça ilgisini çekti yuvaları. Dişi balık 3-4 gün içerisinde sarardı ve şuan yuvanın içinde genelde. Kabuk büyük olduğu için flaş tutsamda yumurta var mı yok mu göremiyorum.
60x35x35 High Bitkili Kurulum Başlangıcım
Yaz geliyor soğutmayı nasıl yapacaksınız? Maşallah bitkiler çok iyi duruyor. Bu akvaryum ve çoğu bitkili akvaryumdaki tek sorun bende de aynı bu arada ruhsuz kardinal veya neon tetralar...[:)))]
Fan Boyutu Akvaryumu Soğutmak İçin Yeterli Olur Mu
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/277534/020620261355341.jpg[/IMG]

Dostlar selamlar, bu fandan elimde iki adet mevcut. Vemos ile akıllı bir soğutma sistemi kuracağım nasip olursa. Tankım 40x40x40, 64 litre. İzmir'deyim. Akvaryum asla güneş görmüyor. Odada klima var ama sadece akşamları çalıştırıcam. Dostlar bu fan boyutu sizce yeterli olur mu akvaryumu soğutmak için. Baya ufaklar.
Apistogramma Kakadu Triple Red Mağara Yapımı
Merhaba dostlar, bu balıkları yeni sahiplendim ve üremeleri için bir mağara yaptım.
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=dv9ayyRWKDc[/VID]
Dış Parazit Seachem Paraguard Kullanımı
[QUOTE=Ahmetsamet07]Ana tanka Beyaz benek için kullansak bakteri kültürüne zarar verirmi [/QUOTE]

Kullandınız mı ? Ben bugün kullanacağım bitkilere sıkıntı olacağını zannetmiyorum.
Bu Nerite Salyangozu Cinsi Nedir ?
[QUOTE=TonyMcLegend]
Bu siteden baktım ben, seninki gibi siyah olduğunu da söylüyordu.
https://splashyfishstore.com/blogs/fish-keeping-101/different-types-of-nerite-snails?srsltid=AfmBOoo2r76CDTzyv4UAerx5smN0rnaNJy2W76cfnc05bHoAf_v7t-_A
[/QUOTE]

Siteyi inceledim güzel bilgiler vermiş teşekkürler. Daha önce beslediyseniz eğer bu salyangozun akvaryumdan kaçma durumu olur mu. Buhar camı kullanmayı sevmiyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.