ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Hidro Dinamik
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1814
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Son Ziyaret:
3 dakika önce
Toplam Mesaj:
1310 [2.41 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
347 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Enes
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Sakarya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

♠♠♠Hidro Dinamik♠♠♠

SON 10 MESAJI

Tetra Test 6in1 Ve Sutest Karşılaştırması
Karşılaştırma benim için çok iyi oldu, sağolun. Uzun zamandır Temu'dan ucuz test kitlerinden alıp denemek isteyip sallayıp duruyordum. [:D] Sutest'i almak çok daha mantıklı olacak.
En Çok Üreyen Lepistes Türü
Varyeteler arasında az veya fazla doğurma konusunu ne gördüm ne duydum. Yavru bakmayı bildiğiniz sürece hepsi üreme makinesi.

Kaldı ki diğer varyetelerden fazla doğursa piyasada çok olacağından fiyatı düşük olur.[EDIT]Hidro Dinamik,2025-04-14 17:43:21[/EDIT]
Astroloji Ve Akvaryum Balıkları
Sık ve çok sayıda üreyenlere bolluk, pahalı balıklara zenginlik denmesi.. [:)))] Bir sürü makalem var diyebilmek için mi ele alınmış acaba? [:)))]

Transgenetikler - Değişken ruh hali [:)))][:)))][EDIT]Hidro Dinamik,2025-04-13 16:32:09[/EDIT]
Parça Tavsiye.
Kendim seçiyor olsam bu kapaklı akvaryuma kendinden motorlu pipo filtre (Dophin sfp 34 gibi) alırdım. Hem hava motorunun sesiyle uğraşmam hem kapağı modifiye etmek zorunda kalmazdım.

Kapaksız olsa bütçem el veriyorsa mini dış filtre (sunsun 603b vb.) önceliğim olur, bütçem yetmiyorsa şelale filtrelere bakardım.

Canlı bitkide olduğunda tadından yenmez.

Aydınlatma için çok seçeneğiniz olmayacağı için 3lü modül ledlerden basit bir şey yapılıp kapağa yapıştırılabilir.
Reeflowers All İnclusive Yanına Gübre
Low tech bitkiler için gayet yeterli reeflowers all inclusive. Yalnız dipten sürgün veren bitkiler için misket gübreler çok daha verimli olur.
(Mavi melek karides ve salyangozlarımda var)
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241079/121220242057361.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241079/181020242126511.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241079/051220240320001.jpg[/IMG][EDIT]Hidro Dinamik,2025-04-11 11:52:03[/EDIT]
Geliyorum Denen Felaket Geldi.
Geçmiş olsun abi. Su değişimi sonrasında aydınlatmada açılabilir bitkiler amonyağı daha rahat tükettiğinden bir nebzede olsa işe yarayacaktır. [EDIT]Hidro Dinamik,2025-04-10 11:47:02[/EDIT]
Hangi Filtreyi Önerirsiniz 264 Litre
Birden fazla giriş çıkışı olan filtrelerde var kendinizde çoğaltabilirsiniz ama taşma ihtimali yüzünden önermem.
Zaten filtreler ortak olunca birinde hastalık çıksa diğerine bulaşmama ihtimalide olmaz.

Beslenecek türe göre 1000 1500 lt/h debili dış filtreler kullanılabilir.
Bu Tankta Yemlemeye Gerek Var Mı?
Nematod, planarya gibi sorunları yaşamadım çok şükür. Farkında olmadan yaşadıysam da balıklarım temizlemiş olmalı, yani bilgim yok. [:)))] Planarya fark etsem Chem Vital adlı ürünün forumda konusunu gördüm onu denerdim.
Hava hortumuna sıvı sabun pompası geçirseniz mide asidiniz boşuna yükselmez. [:)))]

Yemleme sıklığı veya miktarı azaltılsa iyi olabilir. Veya küçük bir kap içine (petri kabı gibi) yem verilip kalanlar temizlenebilir. Yemlemenin bitkilere ciddi katkısının olacağını sanmıyorum. Çok gerekli görülürse gübre değmiş şırıngayı akvaryumda yıkasanız daha etkili olacaktır. [:)))]
Dış Filtre
[QUOTE=Memo45] senin. Bildiğin yerden sorayım hocam kendi süngerleri hariç bide eurostar berraklık taşı aldım nasıl kullanayım
[/QUOTE]
Maalesef bildiğim bir ürün değil, sanırım zeolit.
Şahsen filtre hacmi az olduğundan amonyak tutucu veya partikül tutacak malzemeden (elyaf) ziyade bakteri tutacak ürün kullanırdım.
Yani matrix veya siporax mini haricinde ürün kullanmaktansa içinden çıkan süngerleri kullanmaya devam ederim.

Eğer zeolitse eski filtreyi hemen çıkaracaksanız veya akvaryum yeni kuruluyorsa zeolit ozaman işinize yarar.
Kullanımına gelirsek mevcut süngerlerin birini çıkarıp en alta zeoliti koyardım. Taşın ağırlığı süngeri sıkıştırırsa sünger erken dolar. Zeoliti ten kadın çorabı veya filtre torbasına koyabilirsiniz. 2 3 Ay sonra zeoliti arıtmak yerine çıkarılan sünger tekrar eklenebilir. Bitkisiz akvaryumsa zeolit kullanılmaya devam edilebilir, o zaman tercih sizin.

Anlamışsınızdır ama belirtmekte fayda var. Benim için önemli olan biyolojik filtrasyonu yüksek ve sık temizlik gerektirmeyen filtreye sahip olmak.[EDIT]Hidro Dinamik,2025-04-05 11:58:06[/EDIT]
Dış Filtre
Sunsun 603b'yi son aylarda çok yüksek fiyattan satılıyordu, şuan baktığımda 1600 liraya satılıyor. Bence halen alınabilir fiyatta.

Motor yukarıdayken 1lt seachem matrixi 2 filtre torbasına bölerek en alta üst üste istifliyorum, en üstede 1 süngerin (geniş gözenekli, mavi) kalınlığını yarıya düşürdüm öyle kullanıyorum. Emiş başlığınada geniş gözenekli silindirik sünger geçirdim. Debi düştükçe emiş süngerini temizleyip devam ediyorum, filtrenin içini açmayalı 3 ay olmuştur. Doğrusu ayda bir bile temizlense çok vakit almıyor 2 avuçluk malzeme.
Sepetsiz olduğundan malzeme dizilimi forumda önerilenlere pek benzemesede her türlü iş görüyor. Motor altta olduğunda havasını atmak zorluyor.[EDIT]Hidro Dinamik,2025-04-05 10:20:07[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.