ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
NightWist
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
601
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
2 Saat 27 Dakika önce
Toplam Mesaj:
866 [0.78 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
81 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burak Çetin
Doğum Tarihi:
21 Şubat 2007
İl:
Izmir
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Burak Çetin

SON 10 MESAJI

Karides Akvaryumu Hakkında Sorularım Ve Kurulumum
[QUOTE=Tata][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253994/070720262104581.jpg[/IMG]
bitkileri ektim kapsül gübrelerle, şuanlık böyle gözüküyor.[/QUOTE]
Güzel olmuş elinize sağlık.
Yeni Kurduğum Karides Akvaryumu Nasıl?
2 hafta oldu ve sorun gerçekten potasyum ve fosfatmış. Bitkilerin hasarlı yapraklarını budayıp gübreleri girdikten sonra çoştular. Anubias yeni filiz verdi, subulatalar sürgünler halinde yayılmaya başladı. Sarı ve güçsüz yapraklar çıkmıyor. Çok memnunum şu anki halinden. Benim gibi arıtma suyu falan kullanıyorsanız mutlaka NPK dengesine dikkat edin. Bu süreçte karides kaybı da yaşamadım.
Neocaridina'larım Neden Ölüyor?
[QUOTE=scorpion26]Kırmızı kadar dayanıklısı yok. Kış günü terasta su piresi akvaryumunda yaşayan bloody Mary vardı bende. Suyu ölçtüm 10.5 derece. Ben gübre hayatımda kullanmadım. Tankalrımda olmaz. Elimde Sarı, siyah, mavi kadife blue jely gibi birçok renk var. Sarı kadar nazlısını görmedim. [/QUOTE]
Katılıyorum, 10-32 derece arası yaşadığını gördüm. Tabi hayatta kalmak ile yaşamayı karıştırmamak lazım. Yaşayabildikleri mutlu oldukları anlamına gelmiyor. Her canlının asgari yaşam şartlarını karşılamak lazım. (Size ithafen söylemedim yanlış anlaşılmasın. Genel bir söylem.)
Betamda Kuyruk Erimesi Mi Var?
[QUOTE=runfile]Isıtıcının ayarına hiç dokunmadım 26°de ayarlı.Sıcaklığın sabit kalması için yaz kış kullanın dediler.Su catappa yaprağından dolayı bu renk. Bitkiler konusunda bir şey diyemeyeceğim sadece bir tane sürgün kaldı.Akvaryumda mercan kayası yok o taşlar yuvarlak bildiğiniz taş.Cevabınız için teşekkür ederim.[/QUOTE]
Su sıcaklığını analog bir termometre ile ölçebilir misiniz? Isıtıcının termostatı bozulmuş olabilir. Ayrıca su değişimi yaparken hangi kaynaktan su alıyorsunuz? Arıtma suyu kullanıyorsanız, arıtma cihazları içindeki filtreler suyu alkalileştirebilir.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240101/070720260252061.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240101/070720260301251.jpg[/IMG]
https://izsu.gov.tr/bilgi-merkezi/analiz-sonuclari/haftalik-analiz-sonuclari
Bölge bölge su analiz sonuçları mevcut. Ben de İzmir'de yaşıyorum ve zaman zaman tanklarımda çeşme suyu kullanıyorum. Aktif olarak Neocaridina da bakmaktayım.[EDIT]Street Parrot,2026-07-07 15:31:34[/EDIT]
Bence sorununuz kumdan kaynaklanıyor. Hagen adı altında bu kumlara demir tozu karıştırıyorlar. Sonuç olarak oksitleniyor ve ilk öldürdükleri karidesler ve salyangozlar oluyor. Gübreleme konusunda katılmıyorum arkadaşlara. Kullanım talimatlarına göre kullandığınız takdirde bir sorun yaşanmıyor. Tabi kullandığınız markanın güvenilr olması gerekli. Ben creaqua, tropical gibi markaları kullanıyorum. Çeşme suyunu izmirde ben de kullanıyorum fakat mutlaka su düzenleyici damla kullanmak gerekli. Belediyenin su ölçümlerine hiç güvenmiyorum. Özellikle sudaki ağır metalleri çökertiyor bu damlalar. Ben kurulumumda aquaclay kullandım ve çok memnunum. Sizin de gerçek bir nötr kuma geçmenizi tavsiye ederim.

[QUOTE=2023çiçek][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/278978/070720260003411.jpg[/IMG]

Merhaba,
Satın aldığım yerin fotoğrafını yolladım. AHS siyah bitki kumu olarak geçiyor. Çok da güzel şeyler yazıyor kum hakkında 🤷🏻‍♀️
Akvaryuma koymadan evvel mıknatıs testi yapmıştım. Ama 10 kg kumun bir avucuna testi yaptım. Yani benimde kumda acaba sıkıntı var mıdır diye aklıma gelmedi değil ☹️.

Tabanda lav kırığı var. Onları yeni, sadece su ile temizlenmiş kadın çorabına koydum. Yükseklik oluşması için. Araştırdığım kadarıyla bu akvaristlerin kullandığı bir yöntem miş. Ayrıca lav kırığı bakteriler için bir cennet miş.
Sonra da üstüne o siyah kumdan koydum. Çünkü siyah renginde kum, bir çok tatlı Su canlıları için rahatlatıcı mış. Yani sadece estetik yanını düşünmedim.

Gübreyi o zaman artık azaltırım. Tropica premium nutrition sıvı gübre almıştım. Özellikle karidesler için uygunmuş. Ama haftada bir yerine 3 haftada bir mi gübrelesem? Ya da komple mi bırakayım? Onu da ancak balıklar gelirse bırakabilirim, yoksa bitkiler için besin yok... Sanırım Salyangozların "gübrelemesi" yeterli olmaz.

Sadece nitrit değerlerini ölçüyorum. Açıkçası daha fazla test kiti almak istemiyorum. Maliyetli oluyor benim için. Araştırmaya çalıştığım şey zaten:
Karides bakımı için GH, pH, KH gibi değerler de gerekliyse o zaman devam etmicem.

Hem çok laboratuvar çalışması gibi olmasın. Maliyetli olmasın ve zamanımı çok fazla almasın.... Çok mu istiyorum acaba bu hobiden 🤔?

Teşekkürler 🙏🏻[/QUOTE]
GH, pH, KH gibi değerlere bakmanıza gerek yok. İzmirin suyu o konularda yeterli. İzsu sitesinden testleri paylaşıyorlar bakabilirsiniz. Dediğim gibi asıl sorun ya eklediğiniz türk malı kalitesiz bir gübre sonucu ya da kumdan kaynaklı.
Sineklik İle Moss Dağı Yaptım :) Before After
[QUOTE=Ömer yılmaz][:)][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/279754/140520261839091.jpg[/IMG]

Bugün ortaya bu minik salyangoz çıktı [:)][/QUOTE]
Helena ekleyebilirsiniz.
Akvaryum Malzemesi Alma Sitesi Önerisi
[QUOTE=Cyber_Scout]
Alacağınız ürünlerin toplam hacmi ve tutarına bağlı olarak kargo bedeli hesaplanmakta .
Bazı siteler toplam bedel sınırı üstüne kargo ücreti almamakta.
Sepete ürün ekleme ve kargo ile toplam görmenin üyelik şartı hangi sitede var?[/QUOTE]
En basiti özelyem.
[QUOTE=Cyber_Scout]
Sepetinizi ilgili sitelerde oluşturduğunuzda kargo bedelleri hesaplanıyor ve görüyor oluyorsunuz.
[/QUOTE]
Kayıt olmadan göstermiyor. Her siteye kayıt olmak zorunda değilim.
[QUOTE=yyiImaz]Özelyem, akvaryem, atakanpetshop. Bu üçünü kullanıyorum genelde. Hemen hemen hepsinde sorunsuz alışverişim oluyor. Favorimi sorarsanız, Ozelyem ilk tercihim. [/QUOTE]
[QUOTE=Hidro Dinamik]Özel yem, atakan, cikletist, malawi izmir, akvaryem, badem alvaryum, akvaryum express. Bunlardan alışverişim oldu, hangi ürünü hangisinde ucuz bulursam oradan söylüyorum.[/QUOTE]
Kargo ücretleri nasıl?[EDIT]NightWist,2026-06-30 00:37:53[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.