ÖZELLİKLER
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
23 Şubat 2021 00:24
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Ahmet
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1979
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
SON 10 MESAJI
Çöpçü Balığı Yumurtladı
[QUOTE=Mehmetaliy]
Kimse de yazmıyor ama benim yumurtalar mantarlaşma ya başladı sanırım rengi baya koyu üzerinde tüyümsü şeyler var bu noktadan sonra yumurtadan yavru çıkmaz mı acaba ya da bunun için bi şet yapılabilir mi yumurtalar koyu bir hal aldı mesela çok siyah olanlar var onların üzerinde tüyümsü şeyler daha falz ama [/QUOTE]
Üstünde tüyümsü olanlar mantarlaşmış olup yapılabiliyorsa diğer yumurtalardan ayrılmalıdır. Ayrıca fotoğrafta birkaç tane mat beyaz olan yumurtalar görünüyor. Genelde bu tarz (mat/donuk beyaz) olan yumurtalar döllenmeyen yumurtalar olup ilk etapta mantarlaşmaya başlayacak yumurtalardır.
[QUOTE=Mehmetaliy]
Kimse de yazmıyor ama benim yumurtalar mantarlaşma ya başladı sanırım rengi baya koyu üzerinde tüyümsü şeyler var bu noktadan sonra yumurtadan yavru çıkmaz mı acaba ya da bunun için bi şet yapılabilir mi yumurtalar koyu bir hal aldı mesela çok siyah olanlar var onların üzerinde tüyümsü şeyler daha falz ama [/QUOTE]
Üstünde tüyümsü olanlar mantarlaşmış olup yapılabiliyorsa diğer yumurtalardan ayrılmalıdır. Ayrıca fotoğrafta birkaç tane mat beyaz olan yumurtalar görünüyor. Genelde bu tarz (mat/donuk beyaz) olan yumurtalar döllenmeyen yumurtalar olup ilk etapta mantarlaşmaya başlayacak yumurtalardır.
Eheim Compact On 600 Kafa Motoru
[QUOTE=lprnvr]
Merhaba çok teşekkür ederim tecrübenizi paylaştığınız için. Sump litresini ben de o civarlarda düşünmüştüm, size katılıyorum. Ancak kafa motoru konusunda gerçekten şaşırdım. Çünkü bazı kişiler Compact 1000 kullanmam gerektiğini bile söylediler. Bu durumda sizin 300 önermeniz kafamı karıştırdı. Sanırım 600 alacağım gibi. Hem su sirkülasyonu da artmış olur. Harcadıkları enerji 600 ve 300'ün 7W olarak, 1000 olan ise 15W olarak gözüküyor.[/QUOTE]
Evet şimdi bende kontrol ettim haklısınız ikiside 7W mış. ( malumunuz genelde daha kücükler daha düşük enerji sarfiyatlı oluyor )
Bu durumda ikisi arasında enerji sarfiyatı acısından fark olmadıgından geriye fiyat farkı kalıyor. Eğer önemsiz ise 600 lük modeli alıp debisi fazla gelse bile üzerindeki debi ayarından 250-600 litre arası debi ayarı yapabilirsiniz.
Debi konusunda başka arkadaşlarda belirtebilir ama 1000 lik kafa motoru 77 litre akvaryum icin gercekten çok çok fazla olurdu. (Mesela şu anda 200 litrelik akaryumlarımda 600 lük modeli , 110 litrelik akvaryumlarda ise 300 lük modeli kullanmaktayım.)
İlave olarak bazı balık türleri hareketli ve akıntılı suları severken bazıları daha durgun suları seviyor. Bunuda gözönünde bulundurabilirsiniz.
[QUOTE=lprnvr]
Merhaba çok teşekkür ederim tecrübenizi paylaştığınız için. Sump litresini ben de o civarlarda düşünmüştüm, size katılıyorum. Ancak kafa motoru konusunda gerçekten şaşırdım. Çünkü bazı kişiler Compact 1000 kullanmam gerektiğini bile söylediler. Bu durumda sizin 300 önermeniz kafamı karıştırdı. Sanırım 600 alacağım gibi. Hem su sirkülasyonu da artmış olur. Harcadıkları enerji 600 ve 300'ün 7W olarak, 1000 olan ise 15W olarak gözüküyor.[/QUOTE]
Evet şimdi bende kontrol ettim haklısınız ikiside 7W mış. ( malumunuz genelde daha kücükler daha düşük enerji sarfiyatlı oluyor )
Bu durumda ikisi arasında enerji sarfiyatı acısından fark olmadıgından geriye fiyat farkı kalıyor. Eğer önemsiz ise 600 lük modeli alıp debisi fazla gelse bile üzerindeki debi ayarından 250-600 litre arası debi ayarı yapabilirsiniz.
Debi konusunda başka arkadaşlarda belirtebilir ama 1000 lik kafa motoru 77 litre akvaryum icin gercekten çok çok fazla olurdu. (Mesela şu anda 200 litrelik akaryumlarımda 600 lük modeli , 110 litrelik akvaryumlarda ise 300 lük modeli kullanmaktayım.)
İlave olarak bazı balık türleri hareketli ve akıntılı suları severken bazıları daha durgun suları seviyor. Bunuda gözönünde bulundurabilirsiniz.
Eheim Compact On 600 Kafa Motoru
[QUOTE=lprnvr]
Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Asıl öğrenmek istediğim 77 litrede iç sumpta kullanacağım. O litre için yeterli gelir mi?[/QUOTE]
Merhaba,
iç sump bulunduran akvaryumlarda genellikle sump/akvaryum oranı %15 civarı yapılıyor. Yani Akvaryumunuzun toplam hacmi 77 Litre ise 0,15*77 =~ 11 litrelik bir sump hacmi olması gerekiyor. Öte yandan sumplı sistemlerde kafa motoru debisi genellikle 1 saatte akvaryumu 3-4 defa cevirecek şekilde kullanılıyor ki sizin durumunuzda saatte 250-300 litrelik kafa motoru gayet yeterli olmakta. Eheim Compact On 300 de sizin için yeterli görünüyor. ( 600 lük modele nazaran daha ucuz ve daha düşük elektrik sarfiyatı )
Eheim in kalitesi için denilebielcek birşey yok zaten. Kendi akvaryumlarımda da aynı kafa motorlarını kullanmaktayım ve gayet memnunum.
[QUOTE=lprnvr]
Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Asıl öğrenmek istediğim 77 litrede iç sumpta kullanacağım. O litre için yeterli gelir mi?[/QUOTE]
Merhaba,
iç sump bulunduran akvaryumlarda genellikle sump/akvaryum oranı %15 civarı yapılıyor. Yani Akvaryumunuzun toplam hacmi 77 Litre ise 0,15*77 =~ 11 litrelik bir sump hacmi olması gerekiyor. Öte yandan sumplı sistemlerde kafa motoru debisi genellikle 1 saatte akvaryumu 3-4 defa cevirecek şekilde kullanılıyor ki sizin durumunuzda saatte 250-300 litrelik kafa motoru gayet yeterli olmakta. Eheim Compact On 300 de sizin için yeterli görünüyor. ( 600 lük modele nazaran daha ucuz ve daha düşük elektrik sarfiyatı )
Eheim in kalitesi için denilebielcek birşey yok zaten. Kendi akvaryumlarımda da aynı kafa motorlarını kullanmaktayım ve gayet memnunum.
Akvaryum İçin Kac Kg Kum Yeter
Sitedeki hesaplayıcıyı kullanabilirsin.
https://www.akvaryum.com/Hesaplayici/filtrasyon_isitici_kum.asp
Sitedeki hesaplayıcıyı kullanabilirsin.
https://www.akvaryum.com/Hesaplayici/filtrasyon_isitici_kum.asp
Çöpçü Balığı Ve Bakımı
JBL Novo Tab
JBL Novo Tab
Balık Yumurtaları Hk.
Corydoras yumurtalarına benziyor
Corydoras yumurtalarına benziyor
Japon Balıkları Akvaryuma Alma
Merhaba,
arkadaşların dediklerine ilaveten sıcaklık değişimlerinin önüne geçmek için küçük bir ısıtıcı ve kontrol amaçlı bir termometre alıp 23-25 derece civarında ısıyı sabitlemenizi öneririm. Ayrıca su değişimlerini yaptığınızda yine bu sıcaklık değişimlerine dikkat ediniz. ( Ani sıcaklık değişimleri balıklarınızda stres ve akabinde hastalıklara yol açabilmektedir )
Yem konusuda Şeyda Hn. ın dediği gibi pond yemlere benzettim pek hoşuma gitmedi bu . Mümkün mertebe birkaç farklı kaliteli yem çeşidi kullanıp ara sıra da bezelye ve ıspanak gibi sebzeleri haşlayarak verebilirsiniz. Bu balıklarınızın sindirim sistemini rahatlatacaktır. Ben kendi japonlarımda sabahları hazır yem verip akşamları da haşlanmış sebze veriyorum.
Sağlıklı balıklar..
Merhaba,
arkadaşların dediklerine ilaveten sıcaklık değişimlerinin önüne geçmek için küçük bir ısıtıcı ve kontrol amaçlı bir termometre alıp 23-25 derece civarında ısıyı sabitlemenizi öneririm. Ayrıca su değişimlerini yaptığınızda yine bu sıcaklık değişimlerine dikkat ediniz. ( Ani sıcaklık değişimleri balıklarınızda stres ve akabinde hastalıklara yol açabilmektedir )
Yem konusuda Şeyda Hn. ın dediği gibi pond yemlere benzettim pek hoşuma gitmedi bu . Mümkün mertebe birkaç farklı kaliteli yem çeşidi kullanıp ara sıra da bezelye ve ıspanak gibi sebzeleri haşlayarak verebilirsiniz. Bu balıklarınızın sindirim sistemini rahatlatacaktır. Ben kendi japonlarımda sabahları hazır yem verip akşamları da haşlanmış sebze veriyorum.
Sağlıklı balıklar..
Isıtıcı Nasıl Kullanılır
[QUOTE=mhmdali]Abicim bu bilgiyi videolardan ögrendim benim asil orenmek istedim şu suyu degistirdikten sonra suyu ılıkmı doldurmaliyiz yoksa soğuk doldurup ısıtıcı mı suyu ısıtacak asıl merak ettim konu bu ve akvaryum 10 litre[/QUOTE]
Merhaba,
akvaryumda balıklar var ise su çekiminden sonra ekleyeceğin suyun mümkün mertebe aynı ısıda olması lazım. ( Balıkların ısı değişimlerinden dolayı negatif etkilenmemesi için.. ) Konu ile ilgili hiç tecrüben yok ise youtube da "akvaryumda su değişimi nasıl yapılır" şeklinde arama yaparsan detaylı anlatımları bulabilirsin.
[QUOTE=mhmdali]Abicim bu bilgiyi videolardan ögrendim benim asil orenmek istedim şu suyu degistirdikten sonra suyu ılıkmı doldurmaliyiz yoksa soğuk doldurup ısıtıcı mı suyu ısıtacak asıl merak ettim konu bu ve akvaryum 10 litre[/QUOTE]
Merhaba,
akvaryumda balıklar var ise su çekiminden sonra ekleyeceğin suyun mümkün mertebe aynı ısıda olması lazım. ( Balıkların ısı değişimlerinden dolayı negatif etkilenmemesi için.. ) Konu ile ilgili hiç tecrüben yok ise youtube da "akvaryumda su değişimi nasıl yapılır" şeklinde arama yaparsan detaylı anlatımları bulabilirsin.
Kısa Akvaryumlar İçin Isıtıcı Tavsiyesi
[QUOTE=blackkened]eran]
smart ın 25 ve 50w ısıtıcıları 16cm uzunluğunda. F/P olarak uygun olduğundan tavsiye ediliyor. İlgili sitelerden aratıp inceleyebilirsiniz..[/QUOtTE]
smart ı petshopta gördüm ama kutusunu açmamıştım. onlarda derece ayarı var mı ve ayarladığımız derecede tutabiliyor mu? siz zannedersem kullanıyorsunuz, önerir misiniz?[/QUOTE]
Bende bu sabah sipariş verdim aynı ürünün 50w lık olanını. Henüz kullanmadığım için tavsiye edebilecek tecrübem yok ama yorumlar ve incelemeler fena durmuyor gibi.
Aşağıdaki 100w lık olanının incelemesi var ama hepsi aynı şekilde derece ayarlaması yapılıyor. Çok acil ihtiyacınız yok ise elime ulaştığında incelemesini yapıp tekrar haber verebilirim dilerseniz.
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=oYmJA5qrctk[/VID]
[QUOTE=blackkened]eran]
smart ın 25 ve 50w ısıtıcıları 16cm uzunluğunda. F/P olarak uygun olduğundan tavsiye ediliyor. İlgili sitelerden aratıp inceleyebilirsiniz..[/QUOtTE]
smart ı petshopta gördüm ama kutusunu açmamıştım. onlarda derece ayarı var mı ve ayarladığımız derecede tutabiliyor mu? siz zannedersem kullanıyorsunuz, önerir misiniz?[/QUOTE]
Bende bu sabah sipariş verdim aynı ürünün 50w lık olanını. Henüz kullanmadığım için tavsiye edebilecek tecrübem yok ama yorumlar ve incelemeler fena durmuyor gibi.
Aşağıdaki 100w lık olanının incelemesi var ama hepsi aynı şekilde derece ayarlaması yapılıyor. Çok acil ihtiyacınız yok ise elime ulaştığında incelemesini yapıp tekrar haber verebilirim dilerseniz.
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=oYmJA5qrctk[/VID]
Kısa Akvaryumlar İçin Isıtıcı Tavsiyesi
[QUOTE=blackkened]Öncelikle herkese merhabalar,
Bettalarım için 70×17×25h ölçülerinde akvaryum yaptırıyorum akvaryum su geçişli bölmeleri olacak. Yükseklik 25 cm. olduğundan uzun ısıtıcılar kullanamam. Ortalama 25 lt su olacak bunun icin 50w lık kısa bir ısıtıcı arıyorum. Normalde 25 , üremede 27 derece ortalamaya ayarlayacağım. Bu özelliklerde marka model ısıtıcı ne tavsiye edersiniz? [/QUOTE]
smart ın 25 ve 50w ısıtıcıları 16cm uzunluğunda. F/P olarak uygun olduğundan tavsiye ediliyor. İlgili sitelerden aratıp inceleyebilirsiniz..
[QUOTE=blackkened]Öncelikle herkese merhabalar,
Bettalarım için 70×17×25h ölçülerinde akvaryum yaptırıyorum akvaryum su geçişli bölmeleri olacak. Yükseklik 25 cm. olduğundan uzun ısıtıcılar kullanamam. Ortalama 25 lt su olacak bunun icin 50w lık kısa bir ısıtıcı arıyorum. Normalde 25 , üremede 27 derece ortalamaya ayarlayacağım. Bu özelliklerde marka model ısıtıcı ne tavsiye edersiniz? [/QUOTE]
smart ın 25 ve 50w ısıtıcıları 16cm uzunluğunda. F/P olarak uygun olduğundan tavsiye ediliyor. İlgili sitelerden aratıp inceleyebilirsiniz..
SON MESAJLAR
- 1 Haftalık Tankta Beyaz Benek Hastalığı Nickim10Harf, 21:03
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum Ve Japon Balığı GhostKoi, 20:59
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Bettam NightWist, 20:45
Akvaryum Tanıtımı - Betta Akvaryumu Hakkında İnci Kefali, 20:43
Yeni Üye Forumu - 96 Litre Akvaryum İçin Destek Mustafa7135, 20:40
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Apistogramma Cacatuoides Triple Red German Bred AtlasPoyraz, 20:35
Akvaryum Tanıtımı - İlk Lepistes Doğumu ////////, 20:31
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryuma Sıcak Su Koyulur Mu Goldfish2000, 20:24
Yeni Üye Forumu - Discus-melek-neon Tetra-cüce Vatoz LeventYorganci, 19:59
Akvaryum Tanıtımı - Pipo Filtre Gerçekten İş Görüyor Mu Searlas, 19:49
Akvaryum Tanıtımı - Lepistese Zararli Bitki ? Muratakdag, 19:47
Canlı Doğuranlar - Betam Niye Tüm Gün Böyle Yapıyor? (video) ArjenB, 19:20
Labirentliler - Hikari Yemler Hakkında Bilgilendirme MertSoyumert, 18:54
Akvaryum Dünyasından Haberler - Akvaryum Kurucağım Fikirlerinize İhtiyacım Var Taha10, 18:19
Yeni Üye Forumu - Balıkların Sürtünmesi bendeniztayfun, 18:16
Yeni Üye Forumu - Örümcek Ağı Tarzı Ağlar bendeniztayfun, 17:51
Bitki Akvaryumları Genel - Elma Saylangozu Ölmüşmü Hidro Dinamik, 17:49
Hastalıklar ve İlaçlar - Isıtıcı Akvaryumun İcinde Patladı Kibele, 17:45
Yeni Üye Forumu - Beyaz Benek Kibele, 17:39
Hastalıklar ve İlaçlar - Low Tech Akvaryumum CoryCory, 17:33
Akvaryum Tanıtımı - Betta Üretim Günlüğü aupqua, 16:53
Labirentliler - Balığım Garip Davranıyor Taha Yanık, 16:51
Hastalıklar ve İlaçlar - Betta Tatil Yemi scorpion26, 16:08
Malzemeler ve Yemler Forumu - Betamda Kuyruk Erinesimi Var fishhyy, 16:02
Hastalıklar ve İlaçlar - İvanacara Adoketa caga71, 16:00
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Balık Uyumu İçin Öneri fishhyy, 15:59
Yeni Üye Forumu - Balığımın Yüzgeçlerinde Kan Var ahmetfiratozkaya, 15:46
Yeni Üye Forumu - Diş Kliniğine Akvaryum Kurulumu Hakkında NightWist, 15:22
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 🐠 Balığım Hamile Mi? — Sorular Buraya ogurcay, 14:53
Canlı Doğuranlar - Albino Endler Dedesi Oldum :) Aguamentist, 13:35
Nadir Tür Gördüm - Hamilemi Ve Balığım Neden Böyle Davranıyor . koraykbl, 13:16
Yeni Üye Forumu - Dıy Sıvı Dozaj Pompası Telefon İle Kontrol Itokin, 13:11
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Sürekli Karides Ölümleri Ve Anormal Renk Değişimi fatihkkl, 13:00
Omurgasızlar - 96 Litre Akvaryum Filtre Tavsiyesu Mustafa7135, 12:54
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 20l Low Tech Bitkili Beta Orhan76, 12:28
Akvaryum Tanıtımı - 100*45*45 Akvaryum Kurulumu İçin Taban Önerisi CoryCory, 11:57
Yeni Üye Forumu - Camdaki Esneme Hk. Kibele, 10:44
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 100 Lt Tank Bitki Çürümesi Ve Su İçi Partiküller valarmorghulis12, 10:18
Yeni Üye Forumu - Saç Sakal Yosunu? Ahmetblk, 10:17
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Kaç Balık Alır Gül, 10:15
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Fiyatı valarmorghulis12, 10:11
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistes yavrularım büyümüyor Süleyman.u.d, 10:09
Canlı Doğuranlar - Warmtone Otomatik Yemleme Makinesi Hk Atesufuk, 08:22
Malzemeler ve Yemler Forumu - Lepistes Hasta Mı, Hastaysa Hastalığı Ne Olabilir AmatorBetaci, 07:21
Hastalıklar ve İlaçlar - 1 Çift Channa Pulcharam Var Nasıl Bakmam Gerekir? Yusuf547, 05:14
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 60*30*40 Nature High Tech Denemesi :) kubilaykoparan, 01:07
Akvaryum Tanıtımı - Oranda Baby Face Balığım Kırmızılaştı Duruhazal15, 00:36
Hastalıklar ve İlaçlar - Taban Altı Ve Zeminde Yosun Sorunu exCaLiSTa, 23:48
Yosun - Balığım Stresli Gibi Yami, 23:37
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Tavsiye xellence07, 23:31
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Rio Nanay, G.blue Ram, Sterbai Aquaboy 20:08
- Tailand İthal Halfmoon & Fil Kulak Ve Plakat Bett betta.ist 19:57
- Bloody&mavi Melek&sarı Ateş&siyah Gül&çikolata Kar betta.ist 19:57
- Sumplı Pipo Filtre Sıfır betta.ist 19:57
- Mangrow Üstü Anubiaslar, Cüce Cyrptocoryne nikon_ 19:05
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 19:05
- Sera Otomatik Yemleme Makinesi nikon_ 19:05
- Süper Red Erkek Vatoz, Sterbai, Elma Salyangozu nikon_ 19:05
- Siyah Hagen Kum Ers1905 18:40
- Su Piresi Kültürü+ Yeşil Su & Infusoria Kültürü Amati340 18:38
- Beyaz Kurt Kültürü & Yetişkin Artemia Kültürü Amati340 18:33
- Akvaryumları Boşaltıyorum Hb White Lep Tül Melek metsi 18:32
- Karides, Vatoz, Salyangoz Yemi LewShrimps 16:44
- Damızlık Süper Red Ve L144 Mavi Göz Tüller achiiles_622 16:34
- 130-55-70 Yandan Sumplı Mobilyalı Akvaryum achiiles_622 16:34
- Hobiyi Bırakıyorum - Malzeme barsbingul 16:06
- Mangrow Kökü barsbingul 16:06
- Hobiyi Bırakıyorum - Canlı barsbingul 16:06
- Parosphromenus Türleri Ve Çikolata Gurami eackgzz 15:41
- Betta Enisae Dişi eackgzz 15:41
- Sıfır Hagen Kutu Filtreler ootkn 15:21
- Japon Şemsiyesi Slnger İle Takas Olabilir ootkn 15:21
- Alabalık Yemi 2,8 Kg 500 Tl ootkn 15:21
- 9lt Kapalı Paket Oase erdogan41 15:20
- Muazzam Formda Bitkiler omersayar 15:17
- Ates Neon Karides omersayar 15:17
- Atahualpa F1 & Cacatuoides & Candidi HarunYILDIRIM 14:55
- Termometre / Dijital Derece cagdas_0606 14:53
- Co2 İndikatör Set cagdas_0606 14:53
- Kırmızı Gül(ludwigia Rubin)/cryptocoryne ballantines 14:35
- Kusursuz Anubiaslar/kısa Süreliğine Üretim ballantines 14:35
- Eheim Professionel 4+ egedin 14:28
- Aponogeton Boivinianus 95cm egedin 14:28
- L144 Damızlık Çift Yavrularıyla kazbek1 14:21
- 60 Cm Akvayum -yemleme Mak _şelale Filtre kazbek1 14:21
- Düz Kuyruk L144 Damızlık Çift koyu 14:21
- 4 Erkek Saulosi Emirk 14:09
- 44 Cm Mangrow Emirk 14:09
- Temporalis ( Çikolata ) HayatımızBalık 13:52
- Gold Severumlar Damızlık Altı HayatımızBalık 13:52
- 150x60x60 Akvaryum Ve Armatür HayatımızBalık 13:52
- Sobo Dalga Motoru ( Sıfır) HayatımızBalık 13:52
- Java Moss , Java Fern Filizleri Miller 13:46
- Rasbora Arıyorum Miller 13:46
- Albino Green Cobra Endler - Türkiye''''''''de Tek! Aguamentist 13:35
- İthal Akvaryum 80 Cm Mobilyalı FrkMbuna 13:31
- Bloody Mary. Sağlam Kan maylandi 13:23
- Bitki Çeşitleri emreemin 13:05
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 13:05
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 13:05
KULLANICILAR
- 118 Online Kullanıcı, 64 Üye
Online Kullanıcılar
MalawiBerlin,
Azizdurdenn,
Searlas,
urzais,
ozanguppy,
EmreTRk,
////////,
bendeniztayfun,
GorkemKisaoglu,
braweheart,
EKAR,
Ankaragucu,
Koksal Gurkan,
elfcelk,
Baris124,
Taha10,
Gastropoda,
Goldfish2000,
-RBG-,
koraykbl,
Smokie,
mar76,
egecinar,
osmandbnl,
HaydarGul,
AbdullahKurcaduz,
CoryCory,
Umt61,
Furkann,
Sinan14,
fiXer,
MosfeT,
AtaDemirci,
mrcnnn,
UEK,
Gursoyhasan,
Umut Gezer,
egehamit,
asiaminor,
ballantines,
Erenck,
ebt06,
Kharoon,
necozafer,
şansal,
melbet_hhei,
selfish,
pollemik,
Uriel,
AtuM,
akvaryumtutkusu,
ternapi,
leon_ur,
Manacapuru,
Ayaz1903,
xef4zz,
M.Murat Yavuz,
Hoppala,
mehmetsah1n,
Fatih1996,
Kibele,
Köroglu.88,
efkan12,
Muratakdag,
Musty377,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.