ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
silametin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Eylül 2018 14:17
Son Ziyaret:
26 Ocak 2020 22:14
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Sıla Metin
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Sıla Metin
SON 3 MESAJI
Evde Zeytin Nasıl Yapılır?
Herkese merhaba. [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/kahvaltilik""]kahvaltılık[/URL] için ilk alınan şeylerden biri zeytindir. Evde yapımı aslında o kadar da zor olmayan zeytinin nasıl yapıldığını anlatmak istedim. İnternetten edindiğim bilgilerle tabi:) aslında ben egede yaşıyorum ve bahçemiz var bu yüzden şanslıyım. Fakat nerede olursanız olun yapabileceğiniz bir şey bu. İlgililere şimdiden kolay gelsin :)
YEŞİL ZEYTİNİN PÜF NOKTALARI
Yeşil zeytin, zeytinlerin olgunlaşmaya ilk başladığı dönemde toplanan mahsulle yapılır. Siyah zeytin kadar uzun ömürlü olmadığı için kısa sürede tüketilmesi gereken yeşil zeytin, çizme, kırma ve bütün zeytin olmak üzere üçe ayrılır.
Çizme ya da çizik zeytin için zeytinin etli kısımlarına çekirdeğine kadar gelecek şekilde bıçakla bir çizik atılır. Kırma zeytin ise genelde zeytinlerin iki taş arasında hafifçe ezilerek etinin çekirdeğinden ayrılmasının kolaylaştırılması demektir. Kırma zeytin daha kısa sürede yenebilir kıvama gelir ancak yumuşayıp kıvamını kaydetmesi de aynı şekilde hızlı olur.
Bütün zeytin çizmeden ve kırmadan sadece temizlendikten sonra kurulmuş zeytine verilen addır ve diğer yeşil zeytinlere nazaran daha buruk, acımsı bir tadı olur. Çünkü çizme ve kırma zeytinin acı suyunun çıkmasını kolaylaştırır.
YEŞİL ZEYTİN NASIL YAPILIR?
Evde ilk kez yeşil [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/zeytin""]zeytin[/URL] yapacaksanız daha küçük miktarları deneyebilirsiniz. Ancak standart bir 5 litrelik kavanoz için 3 ila 3,5 kilogram zeytine ve yaklaşık 1 kilogram kaya tuzuna ihtiyacınız olacak.
Yapılış aşamasında öncelikle zeytinlerinizi iyice temizleyin. Ezik ve çürük olan zeytinler diğerlerinin de bozulmasına neden olacağı için iyice ayıklanmalıdır. Zeytinlerin yaprak ve saplarını da temizledikten sonra hepsini iyice yıkayın. Güzelce çizdiğiniz zeytinlerinizi kavanoza doldurun. Üzerini de kaya tuzu eklenmiş suyla aldığı kadar tamamlayın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp zeytinlerinizi güneş görmeyen serin bir yerde 1 ay kadar dinlenmeye bırakın.
Eğer kırma zeytin tercih ediyorsanız zeytinlerin suyunu her gün değiştirip yenileyin. Böylece zeytin acısını 10 gün gibi kısa bir sürede atıp tatlanacaktır. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi kırma zeytin çabuk yumuşadığı için çizme zeytin kadar büyük miktarda yapmamanız tavsiye edilir."
Herkese merhaba. [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/kahvaltilik""]kahvaltılık[/URL] için ilk alınan şeylerden biri zeytindir. Evde yapımı aslında o kadar da zor olmayan zeytinin nasıl yapıldığını anlatmak istedim. İnternetten edindiğim bilgilerle tabi:) aslında ben egede yaşıyorum ve bahçemiz var bu yüzden şanslıyım. Fakat nerede olursanız olun yapabileceğiniz bir şey bu. İlgililere şimdiden kolay gelsin :)
YEŞİL ZEYTİNİN PÜF NOKTALARI
Yeşil zeytin, zeytinlerin olgunlaşmaya ilk başladığı dönemde toplanan mahsulle yapılır. Siyah zeytin kadar uzun ömürlü olmadığı için kısa sürede tüketilmesi gereken yeşil zeytin, çizme, kırma ve bütün zeytin olmak üzere üçe ayrılır.
Çizme ya da çizik zeytin için zeytinin etli kısımlarına çekirdeğine kadar gelecek şekilde bıçakla bir çizik atılır. Kırma zeytin ise genelde zeytinlerin iki taş arasında hafifçe ezilerek etinin çekirdeğinden ayrılmasının kolaylaştırılması demektir. Kırma zeytin daha kısa sürede yenebilir kıvama gelir ancak yumuşayıp kıvamını kaydetmesi de aynı şekilde hızlı olur.
Bütün zeytin çizmeden ve kırmadan sadece temizlendikten sonra kurulmuş zeytine verilen addır ve diğer yeşil zeytinlere nazaran daha buruk, acımsı bir tadı olur. Çünkü çizme ve kırma zeytinin acı suyunun çıkmasını kolaylaştırır.
YEŞİL ZEYTİN NASIL YAPILIR?
Evde ilk kez yeşil [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/zeytin""]zeytin[/URL] yapacaksanız daha küçük miktarları deneyebilirsiniz. Ancak standart bir 5 litrelik kavanoz için 3 ila 3,5 kilogram zeytine ve yaklaşık 1 kilogram kaya tuzuna ihtiyacınız olacak.
Yapılış aşamasında öncelikle zeytinlerinizi iyice temizleyin. Ezik ve çürük olan zeytinler diğerlerinin de bozulmasına neden olacağı için iyice ayıklanmalıdır. Zeytinlerin yaprak ve saplarını da temizledikten sonra hepsini iyice yıkayın. Güzelce çizdiğiniz zeytinlerinizi kavanoza doldurun. Üzerini de kaya tuzu eklenmiş suyla aldığı kadar tamamlayın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp zeytinlerinizi güneş görmeyen serin bir yerde 1 ay kadar dinlenmeye bırakın.
Eğer kırma zeytin tercih ediyorsanız zeytinlerin suyunu her gün değiştirip yenileyin. Böylece zeytin acısını 10 gün gibi kısa bir sürede atıp tatlanacaktır. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi kırma zeytin çabuk yumuşadığı için çizme zeytin kadar büyük miktarda yapmamanız tavsiye edilir."
Çocuk Botu Seçmek
Kış aylarına girerken herkesin gündemindeki en önemli maddelerden biri, kışlık giyim kuşamdaki eksikleri tamamlamak. Monttan, kazaklara, botlardan, kışlık aksesuarlara her alanda yeni sezon ürünleri bekleniyor. Çocuk sahibi olan insanlar ise hem kendileri hem de çocukları için kış alışverişinin peşinde. Peki çocuğunuza kışlık kıyafetler alırken nelere dikkat etmemiz gerekir? [URL=https://www.lilbugga.com/cocuk-bot]Çocuk botları[/URL] nasıl seçilir? Bu konuda biraz araştırma yaptım, bulduğum sonuçları sizinle paylaşmak istedim.
Ayaklarımız terleyen organlarımızdır, bu nedenle iyi bir kışlık botun terletmeyen yapıda olması ve nefes alıyor olması önemlidir. Pek çok kışlık bot modelinde anti-bakteriyel ve mikropları engelleyen özellikler olduğunu fark edeceksiniz. Bu türden kışlık bot modellerini tercih etmeniz, hem ayak kokusunu engelleyecek hem de ayaklarınız terden nemlendiğinde diğer ayak problemlerini (mantar gibi) önlemede yardımcı olacaktır. Aynı konuyu bir de çocuğunuz için düşünün, çocukların ayakları da yeni yeni geliştiği ve sürekli hareket halinde oldukları için hassas ve terlemeye karşı önlem almamız gereken yapıdalar.
Çocuk botu seçiminde özellikle botlarda dikkat edilmesi gereken nokta botların sert ayakkabı olması nedeniyle alt tabanlarının yumuşak malzemeden yapılmış olanlarının alınmasıdır. Botlar bize yürüme esnasında bize yeteri kadar elastike sağlayamayabilirler. Bu sebepten dolayı bot ayakkabılarda ayaktaki alt tabandaki malzemenin yumuşak bir malzeme olması ön plana çıkmaktadır. Kışlık ayakkabı kullanımda botlara geçildikçe Elastiketin azalmamasına önem göstermek ve yürüyüş esnasında çocuğun esnekliğine katkı sağlaması ön planda önemlidir.
Kış aylarında özellikle kar yağışının ve buzlanmanın yoğun olarak yaşandığı yerlerde ikamet ediyorsanız tuhaf kayma görüntüleri, üzücü düşüşler ve benzer küçük kazalar yaşamamak için seçeceğiniz kışlık botun tabanının zemine kuvvetle temas etmesi gerekir. Kaymaz tabanlı botlar konforlu ve güvenli bir yürüyüş deneyimi sağlar. Kışlık botun dış tabanı için kaymalara karşı en çok tercih edilen malzeme kauçuktur. Tabanı kauçuk olan modellerle daha güvenli bir biçimde yürüyebilirsiniz.
Örneğin, bir sitede görüp çocuğuma kış için şimdiden aldığım şu [URL]mavi spor kışlık bot[/URL], gayet düzgün duruyor ve görünüşü de şimdiden çocuğumun çok hoşuna gitti. Sizlere de tavsiye ederim.[EDIT]silametin,2019-10-11 03:56:53[/EDIT]
Kış aylarına girerken herkesin gündemindeki en önemli maddelerden biri, kışlık giyim kuşamdaki eksikleri tamamlamak. Monttan, kazaklara, botlardan, kışlık aksesuarlara her alanda yeni sezon ürünleri bekleniyor. Çocuk sahibi olan insanlar ise hem kendileri hem de çocukları için kış alışverişinin peşinde. Peki çocuğunuza kışlık kıyafetler alırken nelere dikkat etmemiz gerekir? [URL=https://www.lilbugga.com/cocuk-bot]Çocuk botları[/URL] nasıl seçilir? Bu konuda biraz araştırma yaptım, bulduğum sonuçları sizinle paylaşmak istedim.
Ayaklarımız terleyen organlarımızdır, bu nedenle iyi bir kışlık botun terletmeyen yapıda olması ve nefes alıyor olması önemlidir. Pek çok kışlık bot modelinde anti-bakteriyel ve mikropları engelleyen özellikler olduğunu fark edeceksiniz. Bu türden kışlık bot modellerini tercih etmeniz, hem ayak kokusunu engelleyecek hem de ayaklarınız terden nemlendiğinde diğer ayak problemlerini (mantar gibi) önlemede yardımcı olacaktır. Aynı konuyu bir de çocuğunuz için düşünün, çocukların ayakları da yeni yeni geliştiği ve sürekli hareket halinde oldukları için hassas ve terlemeye karşı önlem almamız gereken yapıdalar.
Çocuk botu seçiminde özellikle botlarda dikkat edilmesi gereken nokta botların sert ayakkabı olması nedeniyle alt tabanlarının yumuşak malzemeden yapılmış olanlarının alınmasıdır. Botlar bize yürüme esnasında bize yeteri kadar elastike sağlayamayabilirler. Bu sebepten dolayı bot ayakkabılarda ayaktaki alt tabandaki malzemenin yumuşak bir malzeme olması ön plana çıkmaktadır. Kışlık ayakkabı kullanımda botlara geçildikçe Elastiketin azalmamasına önem göstermek ve yürüyüş esnasında çocuğun esnekliğine katkı sağlaması ön planda önemlidir.
Kış aylarında özellikle kar yağışının ve buzlanmanın yoğun olarak yaşandığı yerlerde ikamet ediyorsanız tuhaf kayma görüntüleri, üzücü düşüşler ve benzer küçük kazalar yaşamamak için seçeceğiniz kışlık botun tabanının zemine kuvvetle temas etmesi gerekir. Kaymaz tabanlı botlar konforlu ve güvenli bir yürüyüş deneyimi sağlar. Kışlık botun dış tabanı için kaymalara karşı en çok tercih edilen malzeme kauçuktur. Tabanı kauçuk olan modellerle daha güvenli bir biçimde yürüyebilirsiniz.
Örneğin, bir sitede görüp çocuğuma kış için şimdiden aldığım şu [URL]mavi spor kışlık bot[/URL], gayet düzgün duruyor ve görünüşü de şimdiden çocuğumun çok hoşuna gitti. Sizlere de tavsiye ederim.[EDIT]silametin,2019-10-11 03:56:53[/EDIT]
Ülkemizin Peynir Çeşitleri
Ülkemizin yöresel peynirleri
Ülkemiz hayvancılık adına adeta bir cennet. Her boyda besi hayvanının yetiştiği Anadolu bu sayede bir çok peynir çeşidine de ev sahipliği yapıyor. Belki hepimiz kahvaltı soframızda en fazla 2-3 çeşit peynire yer veriyoruz ama aslında bir çok farklı lezzette peynir ile kahvaltılarımızı çeşitlendirebiliriz.
Ezine Peyniri - Ezine
Belki de ülkemizin en çok sevilen peyniriy Ezine. [URL="https://www.sanalpeynirci.com/ezine-peyniri"]Ezine peyniri[/URL], ismini üretildiği yerden, Çanakkale’nin Ezine ilçesinden alıyor. Bölgenin tazecik otlarıyla beslenen hayvanlardan elde ediliyor bu peynirin sütü. Bu nedenle tam yağlı bir şekilde üretiliyor. Rengi de hafif sarıya kaçan, kıvamı ise orta sertlikte bir peynir. Beyaz peynirin kullanıldığı her yerde kullanılıyor. Onu özellikle kahvaltıda, karpuzun yanında, mezenin yandaşı olarak tüketin.
Tulum Peyniri - Çorum
Erzincan, Karaman, İzmir, Bergama tulumları da güzel tabii ama ben bir numaraya Çorum’un kargı tulumunu koyuyorum. Bu peyniri ilk yediğimde şaşırıp kaldığımı hatırlıyorum. Tereyağı kıvamında, tadı damağın her köşesine yayılan, keskin, şaşırtıcı, her saniye başka bir lezzete bürünen, keçi sütünün tüm özelliklerini ortaya döken bu peynire hiçbir zaman doyamadım.
Çömlek Peyniri - Kayseri
Çömlek peyniri, taze koyun veya inek peynirinin süzülüp daha sonra çömleklere basılmasıyla üretiliyor. Kalıplar halindeki taze peynir, önce bez torbalara konulup üzerine taş parçalarıyla baskı yapılarak içerisindeki peynir suyunun dışarı akması sağlanıyor. "Baskı" adı verilen bu işlem 2 gün sürüyor. Suyunu kaybeden taze peynir, daha sora elde ufalanıp bir bez üzerine serilerek
tuzlanıyor. Ufalanan peynirin içerisine bir miktar çörek otu katılıyor. Tuzlanıp bir gün bekletilen peynir çömleklere basılıyor. Üzerleri donmuş yağ ile kaplanan çömlekler daha sonra kayadan oyma mağaralarda veya evlerin zemin katında hazırlanan nemli kumlara gömülerek olgunlaşmaya bırakılıyor. Yaklaşık 3 ay sonra peynir tüketilmeye hazır hale geliyor.
Telli Peynir - Trabzon
Lif lif ayrılan, kaşar peynire benzeyen ama görüntüsü ve tadıyla fark yaratan nefis bir peynir. Ağza atmadan önce tel tel ayırmanın da zevki başka. Az tuzlu bir [URL="https://www.sanalpeynirci.com/peynir"]peynir[/URL] olduğu için börek çörek yapımında da kullanılır, ama kuymak yapımında olmazsa olmaz. Ortahisar‘da Harunoğulları Gıda’dan alabilirsin.
Gravyer Peyniri - Kars
Ülkemizin en çok sevilen bir diğer peyniri ziyaret etmek için buradayız. Kendileri Kars gravyeri. Kars eski kaşarıyla sık sık karıştırılan gravyer, tadıyla da dokusuyla da oldukça farklı bir peynir. Parlak seri renkteki bu peynir, tam yağlı sütlerden üretilir. Sütlerin kaynatılıp, mayalandırma işlemi ile başlar serüveni. Pıhtılaştırılır, baskılanır, tuzlanır ve olgunlaştırılır. Bu olgunlaşma süresi yaklaşık 10 aydır. Bu süreç içinde derisi fırçalanır. Gravyerin içinde 1-2 cm’lik derin delikler oluşur. Bu delikler gravyerin kalitesinin de göstergesidir. Kars gravyeri, yemeklerin içinde, kahvaltı da afiyetle tüketilir.
Ülkemizin yöresel peynirleri
Ülkemiz hayvancılık adına adeta bir cennet. Her boyda besi hayvanının yetiştiği Anadolu bu sayede bir çok peynir çeşidine de ev sahipliği yapıyor. Belki hepimiz kahvaltı soframızda en fazla 2-3 çeşit peynire yer veriyoruz ama aslında bir çok farklı lezzette peynir ile kahvaltılarımızı çeşitlendirebiliriz.
Ezine Peyniri - Ezine
Belki de ülkemizin en çok sevilen peyniriy Ezine. [URL="https://www.sanalpeynirci.com/ezine-peyniri"]Ezine peyniri[/URL], ismini üretildiği yerden, Çanakkale’nin Ezine ilçesinden alıyor. Bölgenin tazecik otlarıyla beslenen hayvanlardan elde ediliyor bu peynirin sütü. Bu nedenle tam yağlı bir şekilde üretiliyor. Rengi de hafif sarıya kaçan, kıvamı ise orta sertlikte bir peynir. Beyaz peynirin kullanıldığı her yerde kullanılıyor. Onu özellikle kahvaltıda, karpuzun yanında, mezenin yandaşı olarak tüketin.
Tulum Peyniri - Çorum
Erzincan, Karaman, İzmir, Bergama tulumları da güzel tabii ama ben bir numaraya Çorum’un kargı tulumunu koyuyorum. Bu peyniri ilk yediğimde şaşırıp kaldığımı hatırlıyorum. Tereyağı kıvamında, tadı damağın her köşesine yayılan, keskin, şaşırtıcı, her saniye başka bir lezzete bürünen, keçi sütünün tüm özelliklerini ortaya döken bu peynire hiçbir zaman doyamadım.
Çömlek Peyniri - Kayseri
Çömlek peyniri, taze koyun veya inek peynirinin süzülüp daha sonra çömleklere basılmasıyla üretiliyor. Kalıplar halindeki taze peynir, önce bez torbalara konulup üzerine taş parçalarıyla baskı yapılarak içerisindeki peynir suyunun dışarı akması sağlanıyor. "Baskı" adı verilen bu işlem 2 gün sürüyor. Suyunu kaybeden taze peynir, daha sora elde ufalanıp bir bez üzerine serilerek
tuzlanıyor. Ufalanan peynirin içerisine bir miktar çörek otu katılıyor. Tuzlanıp bir gün bekletilen peynir çömleklere basılıyor. Üzerleri donmuş yağ ile kaplanan çömlekler daha sonra kayadan oyma mağaralarda veya evlerin zemin katında hazırlanan nemli kumlara gömülerek olgunlaşmaya bırakılıyor. Yaklaşık 3 ay sonra peynir tüketilmeye hazır hale geliyor.
Telli Peynir - Trabzon
Lif lif ayrılan, kaşar peynire benzeyen ama görüntüsü ve tadıyla fark yaratan nefis bir peynir. Ağza atmadan önce tel tel ayırmanın da zevki başka. Az tuzlu bir [URL="https://www.sanalpeynirci.com/peynir"]peynir[/URL] olduğu için börek çörek yapımında da kullanılır, ama kuymak yapımında olmazsa olmaz. Ortahisar‘da Harunoğulları Gıda’dan alabilirsin.
Gravyer Peyniri - Kars
Ülkemizin en çok sevilen bir diğer peyniri ziyaret etmek için buradayız. Kendileri Kars gravyeri. Kars eski kaşarıyla sık sık karıştırılan gravyer, tadıyla da dokusuyla da oldukça farklı bir peynir. Parlak seri renkteki bu peynir, tam yağlı sütlerden üretilir. Sütlerin kaynatılıp, mayalandırma işlemi ile başlar serüveni. Pıhtılaştırılır, baskılanır, tuzlanır ve olgunlaştırılır. Bu olgunlaşma süresi yaklaşık 10 aydır. Bu süreç içinde derisi fırçalanır. Gravyerin içinde 1-2 cm’lik derin delikler oluşur. Bu delikler gravyerin kalitesinin de göstergesidir. Kars gravyeri, yemeklerin içinde, kahvaltı da afiyetle tüketilir.
SON MESAJLAR
- Büyük Boy Fanus sevkiyldrm, 13:19
Yeni Üye Forumu - Bu Hangi Bitki? mustafahancer, 13:05
Bitki Türleri ve Bakımı - Lepistes Doğumu koraykbl, 12:41
Yeni Üye Forumu - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Cyber_Scout, 12:11
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Filtre Ve Balık Önerisi pirateking, 11:49
Yeni Üye Forumu - Dış Filtre Önerisi osmank., 11:24
Yeni Üye Forumu - **paludaryumun Gizli Bahçesi** SahinTaskin, 11:10
Akvaryum Tanıtımı - Eheim Ecco Pro 300 Kova Çatlağı neomeo, 11:04
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryumdaki Ağlar kus6urnu, 10:44
Bitki Akvaryumları Genel - Fotoğraf Galerim sinor, 10:44
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Hobiye Geri Döndüm. Bitkili Akvaryum Tür Tavsiyesi fma3280, 10:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Eheim Ecco Pro 300 Kova Çatlağı MasterChiefHakan, 10:24
Filtreleme Seçenekleri - Hdpe Su Deposunda Balık Bakan Oldu mu Akvaryumhobiaraş, 10:21
Yeni Üye Forumu - Daffodil ÇetinYılmaz88, 10:14
Yeni Üye Forumu - Shark, Armatürk, Orionled, Aqualed, Wolfmar BerkaySahin, 09:33
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Lepistesim 1 Aydır Yem Yemiyor Akvarist1923, 09:26
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum Aydınlatma Orhan76, 09:20
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 180x35x35 Nothinglose, 08:09
Akvaryum Tanıtımı - 3in1 Güney Amerika Tankları Ve Vertikal Bahçe bendeniztayfun, 06:52
Akvaryum Tanıtımı - Geophagus İçin Arka Fon Önerisi bendeniztayfun, 06:47
Yeni Üye Forumu - Biraz Farklı Tür Önerisi Lazım Gökdeniz Kale, 02:27
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yks Dönemi Hobi koraykbl, 01:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yavru Ciklet Boylandırmak İçin Havuz Akvaryumhobiaraş, 00:42
Yeni Üye Forumu - 60*30*40 Nature High Tech Denemesi :) kubilaykoparan, 00:00
Akvaryum Tanıtımı - Arkadaşlar Beta Balığı Üretim Çiftliği Youtube Va Balıkçı Ali, 23:51
Yeni Üye Forumu - 2. El Co2 Tüpü Alım Süreci Bilgi ! a.gumrah, 23:30
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 200 Lt Bitkili İçin Taban Ve Aydınlatma Tavsiyesi Aquila, 23:23
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Minik Maswalarım Amatör balıkçı, 23:12
Akvaryum Tanıtımı - 60x40x40 Japon Akvaryumu modukon, 23:08
Akvaryum Tanıtımı - Dış Filtre Borusunu Kısa Tutmak Hk. GhostKoi, 22:54
Malzemeler ve Yemler Forumu - Karma Bitkili Akvaryum Dogukankun, 21:59
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum 3'ü 1 Arada MCY4, 21:29
Akvaryum Tanıtımı - Lepistes Hakkında Güncel BLGHN, 20:39
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Melek Balığı Cinsiyet Ayrımı Amatör balıkçı, 19:16
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Kırmızı Kerevit Bakımı Ve Üretimi Hakanyldr, 18:32
Omurgasızlar - Rio Negro Biyotopundan Bir Kesit (kurulum) Hobimus, 18:28
Akvaryum Tanıtımı - Canlı Önerisi | 70x40x40 Zaid, 18:26
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Ada 45p - Ada 45f - Uns 25c Gunlugu mrah, 17:55
Bitki Akvaryumları Tanıtımı - 60x40x40 Yeni Kurulumum grendel1984, 17:44
Akvaryum Tanıtımı - Çürüyen Tatlı Patates TuRKeR, 17:21
Bitki Akvaryumları Genel - Transgenetik Tetra Yem Öneriniz Amatör balıkçı, 17:03
Yeni Üye Forumu - Lüleburgaz’dan Selamlar Srknatmn, 17:03
Yeni Üye Forumu - Hobiye Yeni Başladım Ama Çok Kayıp Verdim urzais, 16:23
Yeni Üye Forumu - Dalga Motoru Önerisi gorkemtungul, 16:18
Yeni Üye Forumu - Elektrikli Dip Sifonu Önerisi TuRKeR, 15:29
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkilerim Sararıp Kopuyor İnci Kefali, 13:17
Bitki Akvaryumları Genel - Betta Macrostoma Cyber_Scout, 12:58
Labirentliler Tanıtımı - Kuyruğunda Beyazlık koraykbl, 12:07
Yeni Üye Forumu - Su Üstü Baloncukları kus6urnu, 11:33
Bitki Akvaryumları Genel - Isıtıcı Sorunu fishhyy, 10:27
Malzemeler ve Yemler Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Creaqua Firefly V2 150cm 100watt Ayaklı Armatür Hiko 13:09
- Neolamprologus Tretocephalus Tembwe Hiko 13:09
- Beyaz Yunus Yavrusu Ve Cüce Vatoz mertank 13:03
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 12:42
- Su Piresi+ Yeşil Su & Infusoria & Yetişkin Artemia Amati340 12:42
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 12:42
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 12:42
- Osmocote Akıllı Kapsül Gübre ( 9 Ay Etkili) Amati340 12:42
- Spade Tail Blue Mahachai Betta Yavruları (wild) Amati340 12:42
- Caridina Ve Neocaridina Karidesler, Poso Salyangoz Oquanus 12:20
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı GreeNWooD 12:13
- Sıfır Ultra Clear Akvaryumlar GreeNWooD 12:13
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 11:48
- Needle Leaf Java Fern egedin 11:48
- Vallisneria Gigantea Rubra (kırmızı Dev Saz) egedin 11:48
- Bolbitis Heudelotii, Trident Fern metsi 11:40
- Akvaryum 30*30 metsi 11:40
- Bitkili 100 Cm Akvaryum Armatürü yasiiinyldrm 11:31
- Su Piresi , Balık Yemi , Pipo Filtre gyunda 11:19
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 11:19
- Karides , Salyangoz , Kırma Karides 3tl gyunda 11:19
- Akvaryum, Malzeme, Bitki Ve Canlı -samsun- orcrist 11:03
- Yati Kökü Ve Eheimısıtıcılar orcrist 11:03
- Demasoni Yavru 2cm tarikyksl 10:47
- Akvaryum Uv Filtreler palankesli 10:30
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 10:30
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 10:25
- Blood Mary Karides(kargo Mevcut) hll_aquascaping 10:25
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 10:23
- Java Moss , Java Fern Filizleri Miller 10:21
- Rasbora Arıyorum Miller 10:21
- Hongsloi Süper Red AtlasPoyraz 09:54
- Akvaryum Malzemeleri Blackpearl34 09:43
- Kusursuz Anubiaslar/özel Türler 50 Liraya Serisi ballantines 09:32
- Mangrow Üstü Anubiaslar, Cüce Cyrptocoryne nikon_ 09:07
- Süper Red Erkek Vatoz, Corydoras Sterbai nikon_ 09:07
- Beyaz Ve Mikro Kurt Kültürleri nikon_ 09:07
- Hemichromis Exsul Damızlık Altı... Çiftler onuribrahim 08:44
- Japan Blue Double Tail Endler achiiles_622 08:31
- Damızlık Süper Red Tül Ve Yavrular achiiles_622 08:31
- Sağlam Kan Velifera Aranıyor incaia 07:38
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 07:20
- Jbl Manado Ve Aquabasis Kum Cihanturk 06:37
- Neolamprologus Multifasciatus Ya Da Similis kadirik 01:48
- Wild Betta-killifish-çeşitler Cyber_Scout 01:47
- Ada Amazonia V2 Soil Toprak WnrAquascaping 01:18
- Nadir F0 Ve F1 Tanganyika Ciklitleri DiscusTurk 01:11
- L333classic Ve Whıte rebelde 23:57
- Leptosoma Speckleback Moba aktivist06 23:24
- Otomatik Yemleme Makinesi SinanBulut 23:17
KULLANICILAR
- 162 Online Kullanıcı, 88 Üye
Online Kullanıcılar
TurX,
mertmentes,
Blackpearl34,
muzaffer_81,
naat60,
Mstfkrmn,
Metklkn,
pitsem,
Naturality00,
Mahir06,
Mesutoviç,
a.gumrah,
cokmutlu,
hasancn,
Bitkili karma,
darkelf,
emreyesilyurt,
kadirik,
kambortam,
fma3280,
Gökhan1907,
ciways,
EKAR,
pirateking,
ka2n,
Devedikeni,
sina cen,
nejalt,
Aquaboy,
hasancan77,
nakkas__45,
-RBG-,
HakanD60,
MiSoSiKiaN,
AC-72,
MasterChiefHakan,
Tatar10,
Cyber_Scout,
selamoglu61,
sahinabi,
emrepablo11,
kopruluonur,
Witchmann,
Oquanus,
K0L0Ni,
Neothauma,
osmandbnl,
Sogan,
HaydarGul,
Hobilenyum,
Orhan76,
Altaylardan Tuna,
erimgorgulu,
scorpion26,
ballantines,
mrah,
kus6urnu,
Akvaryumhobiaraş,
rockhl,
AYBAR52,
oscarus,
wallece,
leon_ur,
hll_aquascaping,
tosyalı,
Emregll,
muratkk,
dimbeleth,
Akvarist1923,
1Balikci,
Yakup ÖZDEMİRCİ,
AtlasPoyraz,
sinor,
fatih7171,
Sirri42,
metsi,
GreeNWooD,
FrkMbuna,
jacksoap,
turqer,
carmelo114,
Goldfish2000,
Vlademirol,
ÇetinYılmaz88,
fishhyy,
Midyetava,
dekul,
AquaShop,
lepistesvebetta,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.

