ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
ArifhbsAquatics
Kullanıcı Grubu:
Kıdemli Akvarist
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
13605
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
51 dakika önce
Toplam Mesaj:
4074 [1.69 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
376 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1
BİLGİLER
Ad Soyad:
Arif Hikmet Başeğmez
Doğum Tarihi:
02 Ocak 1985
İl:
Sivas
Meslek:
Ressam (meb resim öğretmeni)
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Arif Hikmet BAŞEĞMEZ
Ressam-Biyotop akvaryum tasarımcısı-Akvarist
İnstagram: [URL=https://www.instagram.com/arifhbs_aquatics]arifhbs_aquatics[/URL]
Youtube: [URL= https://youtube.com/@arifhbsaquatics]Arifhb’s Aquatics[/URL]
SON 10 MESAJI
Father Fish Yöntemiyle 50x30x30
Konu sahibi sanki Father Fish’ in kendisiymiş gibi! Cevaplar ‘alıntı’ tarzında. Başlangıçta o kadar kimyasal, bu sisteme gidebileceği kadar yetiyor mu? Yetiyorsa bu ne ile test edilmiş ve her litreye minimum/maksimum oranları nelerdir? Senede iki kez %15-20 lik su değişimleri zaten iki haftada buharlaşan suyun ilavesine denk geliyor; neden senede iki kez değiştiriyoruz o halde? Çelişkili, anlamsız ve neyi niçin yaptığımızın bilimsel bir neden-sonuç verisi olmayan bir yöntem! Diğer kurulumlar çok mu bilimsel? Değil tabiki ama belki de yüzbinlerce kez test edilmiş ‘tevatür’ bir yol. Bir akvaryumda hangi yöntem ile kurulum yapılırsa yapılsın sistem dışarıdan müdahaleye açıktır. Doğada da durum böyle! Göller taze su alır, nehirler veya göletler mevsimsel şartlar altında sürekli dönüşür durur ve hatta kurak zamanlarda tüm biyotik sistemlerin çöktüğü sıklıkla görülür. Yeni bir can, yeni bir dokunuş her habitatın ihtiyacıdır. Hangi yöntemle kurulursa kurulsun, tabanında kum ve bitkilerin olduğu her akvaryumda, kendi niş durumuna göre doğadakine benzer bir sistem oluşur zaten. Madde döngüsü ve bu döngüyü yürüten mikroorganizmalar bir şekilde oluşuyor. Bu oluşumu hızlandırmak veya oluşumun kendisini oluruna bırakmaktan bahsetmek daha doğru bir yaklaşım bana göre. Hobideki yaklaşımım açısından balıkların ve bitkilerin biyotoplarındaki durumu esas alıp uygulamaya çalışırım. Su değerlerini, tank kompozisyonlarını, varsa bitkilerini ve canlılarını sınırlı bir bölgeye odakla seçer kurulum yaparım. Bu bakış açısına göre ‘doğaya en yakın’ yaklaşıma, doğru ve eksiksiz kurulan ‘bitotopların’ daha uygun olduğunu düşünüyorum. Sürekli testler yapıp durumu izlerim. Herşeyin olması gerektiği gibi olması için yeri geldiğinde müdahalelerde bulunurum (Gün ve mevsim simülasyonu hariç). Parantez içinde bahsettiğim şartlar dışında, beslediğim canlıların mevsimsel ortalamalarını (su sıcaklığı, pH, gH, kH vb) esas alıp ona göre yol alırım. Bu da bir müdahaledir sistemin selameti açısından! Bana göre hobi, bir canlıyı ve yaşadığı ekosistemi taklit edip, izleyip notlar almak, onların davranışlarını öğrenmektir. Bir başkası için bitki peyzajıdır, üretim yapmaktır, low techdir, walstaddır, hi techtir vs. Esas olan tankın döngüye girmesi ve nitratı ve diğer toksik unsurları belirli bir oranda herhangi bir yöntemle zararsız halde tutabilmektir. Sistem (mikro yaşam, su değerleri, canlıların uyumu vb), içinde bulunduğu şartlara göre zaten şekil alıyor. Dikkat etmekte fayda var; doğadaki tatlı su habitatları mükemmel değil! Hiçbir sistem kusursuz ve nihai değil! Oluşur, gelişir, işlevini yürütür ve yeniden döngüye karışmak üzere atomik parçalarına ayrışarak yeni bir hayat için bekler. Bu açıdan, Father fish ve walstadd yöntemleri çok da doğayla tutarlı değiller! Yapmaya çalıştıkları şey, bitki ve mikrop işbirliği ile azot döngüsünün en az müdahale ve en az balık, karides ve salyangozla iş yürütmesi. Yem vermemek, haddinden fazla göz yoran, yeri geldiğinde bitkilerin de yaşamını tehdit eden alglere müdahale etmemek, ölen canlıları hastalık ve patojen riskine rağmen tankta bırakmak vs çok da zevk alınası şeyler olmasa gerek! Her kurulum yaklaşımı tartışılır ve eksikleri vardır.
Konu sahibi sanki Father Fish’ in kendisiymiş gibi! Cevaplar ‘alıntı’ tarzında. Başlangıçta o kadar kimyasal, bu sisteme gidebileceği kadar yetiyor mu? Yetiyorsa bu ne ile test edilmiş ve her litreye minimum/maksimum oranları nelerdir? Senede iki kez %15-20 lik su değişimleri zaten iki haftada buharlaşan suyun ilavesine denk geliyor; neden senede iki kez değiştiriyoruz o halde? Çelişkili, anlamsız ve neyi niçin yaptığımızın bilimsel bir neden-sonuç verisi olmayan bir yöntem! Diğer kurulumlar çok mu bilimsel? Değil tabiki ama belki de yüzbinlerce kez test edilmiş ‘tevatür’ bir yol. Bir akvaryumda hangi yöntem ile kurulum yapılırsa yapılsın sistem dışarıdan müdahaleye açıktır. Doğada da durum böyle! Göller taze su alır, nehirler veya göletler mevsimsel şartlar altında sürekli dönüşür durur ve hatta kurak zamanlarda tüm biyotik sistemlerin çöktüğü sıklıkla görülür. Yeni bir can, yeni bir dokunuş her habitatın ihtiyacıdır. Hangi yöntemle kurulursa kurulsun, tabanında kum ve bitkilerin olduğu her akvaryumda, kendi niş durumuna göre doğadakine benzer bir sistem oluşur zaten. Madde döngüsü ve bu döngüyü yürüten mikroorganizmalar bir şekilde oluşuyor. Bu oluşumu hızlandırmak veya oluşumun kendisini oluruna bırakmaktan bahsetmek daha doğru bir yaklaşım bana göre. Hobideki yaklaşımım açısından balıkların ve bitkilerin biyotoplarındaki durumu esas alıp uygulamaya çalışırım. Su değerlerini, tank kompozisyonlarını, varsa bitkilerini ve canlılarını sınırlı bir bölgeye odakla seçer kurulum yaparım. Bu bakış açısına göre ‘doğaya en yakın’ yaklaşıma, doğru ve eksiksiz kurulan ‘bitotopların’ daha uygun olduğunu düşünüyorum. Sürekli testler yapıp durumu izlerim. Herşeyin olması gerektiği gibi olması için yeri geldiğinde müdahalelerde bulunurum (Gün ve mevsim simülasyonu hariç). Parantez içinde bahsettiğim şartlar dışında, beslediğim canlıların mevsimsel ortalamalarını (su sıcaklığı, pH, gH, kH vb) esas alıp ona göre yol alırım. Bu da bir müdahaledir sistemin selameti açısından! Bana göre hobi, bir canlıyı ve yaşadığı ekosistemi taklit edip, izleyip notlar almak, onların davranışlarını öğrenmektir. Bir başkası için bitki peyzajıdır, üretim yapmaktır, low techdir, walstaddır, hi techtir vs. Esas olan tankın döngüye girmesi ve nitratı ve diğer toksik unsurları belirli bir oranda herhangi bir yöntemle zararsız halde tutabilmektir. Sistem (mikro yaşam, su değerleri, canlıların uyumu vb), içinde bulunduğu şartlara göre zaten şekil alıyor. Dikkat etmekte fayda var; doğadaki tatlı su habitatları mükemmel değil! Hiçbir sistem kusursuz ve nihai değil! Oluşur, gelişir, işlevini yürütür ve yeniden döngüye karışmak üzere atomik parçalarına ayrışarak yeni bir hayat için bekler. Bu açıdan, Father fish ve walstadd yöntemleri çok da doğayla tutarlı değiller! Yapmaya çalıştıkları şey, bitki ve mikrop işbirliği ile azot döngüsünün en az müdahale ve en az balık, karides ve salyangozla iş yürütmesi. Yem vermemek, haddinden fazla göz yoran, yeri geldiğinde bitkilerin de yaşamını tehdit eden alglere müdahale etmemek, ölen canlıları hastalık ve patojen riskine rağmen tankta bırakmak vs çok da zevk alınası şeyler olmasa gerek! Her kurulum yaklaşımı tartışılır ve eksikleri vardır.
Vatoz İle Karides
Başlığı görünce hikaye sandım. Bir gün bir vatoz..
Başlığı görünce hikaye sandım. Bir gün bir vatoz..
Taşları Nasıl Yosunlandırabiliriz?
Abi neden? Hoşa giden bir moss türü alınır, taşa sarılır ve akvaryuma konur.
Abi neden? Hoşa giden bir moss türü alınır, taşa sarılır ve akvaryuma konur.
Moliwe Kribensis
[QUOTE=Göksel D]Önümüzdeki hafta bir çift alacağım,60lt de sadece bu çifti besleyeceğim.Ayrıca 250 lt bitkili ve yavru akvaryumu yapacağım.Acaba 60lt de yavrular, 250 lt de moliwe çifti olsa,başka bir tür daha ekleyebilir miyim yanlarına çift olarak? Mesela Nigeria red gibi,sıkıntı çıkar değil mi :D yazarken gerildim :Dd[/QUOTE]
Gerek yok birlikte beslemeye. İki türden birini tercih edin.
[QUOTE=monster07]
moliwe cuce ciklet bildiğim kadarıyla zaten cok hacim isteyen balık deyiller cinslerine gore deyişiyor baya kucukleride var 30 lt için yavrularınıda salyangoz kapuklarına yumurtluyor.
dediğim gibi farklı ciklet ciftleri ekleyebilirsiniz bence ki barışcıl ise zaten akvaryum oldukca buyuk rahatlıkla başka turler ekleyebilirsiniz gorseli hangisi tatmin ederse araştırıp uygunsa değerleri felan bunlara onem verin derceler değerler konusunda bakmanız gerek [:iyi:][/QUOTE]
Salyangoz kapuğu mu?
[QUOTE=Göksel D]Önümüzdeki hafta bir çift alacağım,60lt de sadece bu çifti besleyeceğim.Ayrıca 250 lt bitkili ve yavru akvaryumu yapacağım.Acaba 60lt de yavrular, 250 lt de moliwe çifti olsa,başka bir tür daha ekleyebilir miyim yanlarına çift olarak? Mesela Nigeria red gibi,sıkıntı çıkar değil mi :D yazarken gerildim :Dd[/QUOTE]
Gerek yok birlikte beslemeye. İki türden birini tercih edin.
[QUOTE=monster07]
moliwe cuce ciklet bildiğim kadarıyla zaten cok hacim isteyen balık deyiller cinslerine gore deyişiyor baya kucukleride var 30 lt için yavrularınıda salyangoz kapuklarına yumurtluyor.
dediğim gibi farklı ciklet ciftleri ekleyebilirsiniz bence ki barışcıl ise zaten akvaryum oldukca buyuk rahatlıkla başka turler ekleyebilirsiniz gorseli hangisi tatmin ederse araştırıp uygunsa değerleri felan bunlara onem verin derceler değerler konusunda bakmanız gerek [:iyi:][/QUOTE]
Salyangoz kapuğu mu?
Japon Balıklarım Ard Arda Öldü
‘Allah sıralı ölüm versin’ dediklerinden..
‘Allah sıralı ölüm versin’ dediklerinden..
Karides Apartmanı
Lepistes yerine endler görmek sevindirdi. Tank hakkında biraz bilgi verseydiniz keşke. Güle güle besleyin.
Lepistes yerine endler görmek sevindirdi. Tank hakkında biraz bilgi verseydiniz keşke. Güle güle besleyin.
Lepistes bakmak zor mu?
18 yıllık konuları nereden bulup hortlatıyorsunuz…
18 yıllık konuları nereden bulup hortlatıyorsunuz…
Allah Ne Verdiyse Tankı
Auschwitz kampı gibi.. Böyle iyi.
Auschwitz kampı gibi.. Böyle iyi.
Kök Tavsiyesi
[QUOTE=KaanE]
Normal akvaryumlarda tamam ama biotoplarda, biotop diyebilmek için su değerlerini tam ayarlamak gerekmiyor mu? Yarışmalarda da sanırım kontrol ediliyor. Senin katıldığın (ve dereceler aldığın) yarışmalarda misal su değerlerinin de biotopa uygun olması gerekmiyor mu? [/QUOTE]
Gerekiyor tabi ki, yoksa bir anlamı olmaz. Bu yüzden su kimyasını ayarlama konusunda uzmanlaşmaya çalıştım/çalışıyorum.
[QUOTE=bendeniztayfun]
Kesinlikle öyle aynı düşüncedeyim seninle. bende zaten ph çok sıkıntı olmadığından bahsettim. benim ordaki zararlı etkilerden kastım örnek co2 verilen bir tankda ve özel tür hassas canlılarda tankda yeterli denge kurulmadığında ph dengesizliği sorun yapabilceğiydi. Yoksa zaten abartıldığından dem vurdum yazımda.
Kısaca tecrübelerinden ve bilgilerinden bahsettiğin için teşekkürler zaten tek dostun bendenizin bundan şüphesi yok emin ol anlatmana hiç gerek yok Arifcim.[/QUOTE]
Teşekkürler Tayfun, tek dostum 😊.
[QUOTE=KaanE]
Normal akvaryumlarda tamam ama biotoplarda, biotop diyebilmek için su değerlerini tam ayarlamak gerekmiyor mu? Yarışmalarda da sanırım kontrol ediliyor. Senin katıldığın (ve dereceler aldığın) yarışmalarda misal su değerlerinin de biotopa uygun olması gerekmiyor mu? [/QUOTE]
Gerekiyor tabi ki, yoksa bir anlamı olmaz. Bu yüzden su kimyasını ayarlama konusunda uzmanlaşmaya çalıştım/çalışıyorum.
[QUOTE=bendeniztayfun]
Kesinlikle öyle aynı düşüncedeyim seninle. bende zaten ph çok sıkıntı olmadığından bahsettim. benim ordaki zararlı etkilerden kastım örnek co2 verilen bir tankda ve özel tür hassas canlılarda tankda yeterli denge kurulmadığında ph dengesizliği sorun yapabilceğiydi. Yoksa zaten abartıldığından dem vurdum yazımda.
Kısaca tecrübelerinden ve bilgilerinden bahsettiğin için teşekkürler zaten tek dostun bendenizin bundan şüphesi yok emin ol anlatmana hiç gerek yok Arifcim.[/QUOTE]
Teşekkürler Tayfun, tek dostum 😊.
Kök Tavsiyesi
[QUOTE=bendeniztayfun]
4 yıl mı dile kolay …
Bende zaten önemli olan ve daha zor olanın ph ın stabil tutulmasının olduğunu belirtmek istemiştim.
Yoksa ph düşürmekte çıkarmakta kolay Asıl olan minimum ve maksimum yaşanabilirlik seviyesi içinde istenilen alkali yada asidik su için ortalama değerleri stabil tutmakdır.
Dikkat ediyorum çoğu paylaşımda ph öyle ph böyle. zaten ph seviyesini bilmeden ve düşsün çıksın hedefli bir yaklaşım var burda asıl amaç ph ı dalgalandırmadan bir süreç ilerletmektedir.
Birçok canlının daha geniş ph değerlere adepte olmasına rağmen bu dalgalanmalarda ciddi zarar görebildiği ve asıl göz önünde bulundurmamız gereken kh ın ph stabilizasyonunda ve salınımını nötürüze etmede en önemli etken olduğudur.
Kusaca asıl hedefin net değerlerden ziyade makul değerler içinde ph ın stabil kalmasını sağlıcak kh dır. Dışardan müdahale etmeden çok değişmeyen stabil olan bir kh seviyesi ortalama su tedariklerimizde çok yüksek ve çok düşük ph seviyeleri vermiyor. böyle olunca çok hassas türler ve yavruları beslemediğimiz ve bu konuda takıntılı olmadığımız sürece mevcut değerler bizim canımızı çok yakmıcaktır.
Bukadar kafa takmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Ama hightech bir tanksa co2 veriyorsundur gece gündüz değerleri hassas türler derken hassas değerleri takip eder olabiliyoruz. ben sadece genel akvaristlik içinde abartılmaması gerektiğini düşünüyorum.
[/QUOTE]
Evet tam dört yıl. Bu süreç içerisinde filtrede kullandığımız substratların (eheim, jbl, seachem, sera), peat ve blackwater karkıların, bir çok şeyin salınımını, pH ve tds e etkilerini test edip araştırdım. Zaman ve maddiyat olarak zahmetliydi. Test kitlerini denedim (dijital ph metreler hanna, adwa, milwaukee, çin malı ürünler vb), ürünler analiz ettim vs. Eşim de kimyager olunca çok şey öğrendim. Su kimyası üzerine ne, nasıl yapılır da sonucu ne olur epey bir bilgi ve deneyim birikimim var.
Sonuç olarak senin de dediğine geliyor mevzu. Stabil aralıkta tutmak daha önemli. Beslediğim canlılar düşük pH aralıklarına alışkın türler olduğundan, çoğu pH denemelerini tankta yapmışımdır. Bu arada belirteyim; öyle denildiği kadar ani pH değişiminden etkilendiklerini hiç görmedim. 0,5 ph değişimleri ile ilerleyin denir bu yüzden. Ben 2.0-3.0 pH bile değiştirdiğimde canlılarda öyle denildiği gibi bir etkiyi asla görmedim. Ölümü bırak, hastalık dahi görmedim. İlla ki strese giriyorlardır ama burada asıl mevzu düşük pH da amonyumun, pH yükselince amonyağa dönme ve bir miktar mikrop kaybı riski.
Toparlayacak olursak, yumuşak suda beslenilmesi gereken canlılar için pH dan mühimi iletkenliktir. PH ile oynamak, ekipman ve yeterli bilgi yoksa tehlikeli ve risklidir! Gerek yoktur.
[QUOTE=bendeniztayfun]
4 yıl mı dile kolay …
Bende zaten önemli olan ve daha zor olanın ph ın stabil tutulmasının olduğunu belirtmek istemiştim.
Yoksa ph düşürmekte çıkarmakta kolay Asıl olan minimum ve maksimum yaşanabilirlik seviyesi içinde istenilen alkali yada asidik su için ortalama değerleri stabil tutmakdır.
Dikkat ediyorum çoğu paylaşımda ph öyle ph böyle. zaten ph seviyesini bilmeden ve düşsün çıksın hedefli bir yaklaşım var burda asıl amaç ph ı dalgalandırmadan bir süreç ilerletmektedir.
Birçok canlının daha geniş ph değerlere adepte olmasına rağmen bu dalgalanmalarda ciddi zarar görebildiği ve asıl göz önünde bulundurmamız gereken kh ın ph stabilizasyonunda ve salınımını nötürüze etmede en önemli etken olduğudur.
Kusaca asıl hedefin net değerlerden ziyade makul değerler içinde ph ın stabil kalmasını sağlıcak kh dır. Dışardan müdahale etmeden çok değişmeyen stabil olan bir kh seviyesi ortalama su tedariklerimizde çok yüksek ve çok düşük ph seviyeleri vermiyor. böyle olunca çok hassas türler ve yavruları beslemediğimiz ve bu konuda takıntılı olmadığımız sürece mevcut değerler bizim canımızı çok yakmıcaktır.
Bukadar kafa takmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Ama hightech bir tanksa co2 veriyorsundur gece gündüz değerleri hassas türler derken hassas değerleri takip eder olabiliyoruz. ben sadece genel akvaristlik içinde abartılmaması gerektiğini düşünüyorum.
[/QUOTE]
Evet tam dört yıl. Bu süreç içerisinde filtrede kullandığımız substratların (eheim, jbl, seachem, sera), peat ve blackwater karkıların, bir çok şeyin salınımını, pH ve tds e etkilerini test edip araştırdım. Zaman ve maddiyat olarak zahmetliydi. Test kitlerini denedim (dijital ph metreler hanna, adwa, milwaukee, çin malı ürünler vb), ürünler analiz ettim vs. Eşim de kimyager olunca çok şey öğrendim. Su kimyası üzerine ne, nasıl yapılır da sonucu ne olur epey bir bilgi ve deneyim birikimim var.
Sonuç olarak senin de dediğine geliyor mevzu. Stabil aralıkta tutmak daha önemli. Beslediğim canlılar düşük pH aralıklarına alışkın türler olduğundan, çoğu pH denemelerini tankta yapmışımdır. Bu arada belirteyim; öyle denildiği kadar ani pH değişiminden etkilendiklerini hiç görmedim. 0,5 ph değişimleri ile ilerleyin denir bu yüzden. Ben 2.0-3.0 pH bile değiştirdiğimde canlılarda öyle denildiği gibi bir etkiyi asla görmedim. Ölümü bırak, hastalık dahi görmedim. İlla ki strese giriyorlardır ama burada asıl mevzu düşük pH da amonyumun, pH yükselince amonyağa dönme ve bir miktar mikrop kaybı riski.
Toparlayacak olursak, yumuşak suda beslenilmesi gereken canlılar için pH dan mühimi iletkenliktir. PH ile oynamak, ekipman ve yeterli bilgi yoksa tehlikeli ve risklidir! Gerek yoktur.
SON MESAJLAR
- 35x35x35 Bitkili Tank Balık Adeti Kaç Olmalı KaanE, 17:19
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Neon Tetra Yem Yemiyor Tulpar99, 17:17
Hastalıklar ve İlaçlar - Yazım Kurallarına Neden Uymuyorsunuz KaanE, 17:14
Forum ve Site Hakkında - Sunsun 603b 2600tlye Hala Alinirmi KaanE, 17:08
Fiyat Forumu - Full Erkek Lepistes Tankında Vukuat Vıdeo Ek KaanE, 17:02
Canlı Doğuranlar - Japon Balığı Bitkisel Yem Kaannn455, 16:56
Sazansıgiller - Garip Yara Tulpar99, 16:45
Hastalıklar ve İlaçlar - Midaslarim Yavrulamiyor Srhtylcn, 16:43
Yeni Üye Forumu - Filtre Yeterli Mi KaanE, 16:42
Filtreleme Seçenekleri - Bitkili Tetra Tankı Göksel D, 16:24
Yeni Üye Forumu - Yati Kökü Batmıyor yedili, 15:58
Yeni Üye Forumu - Salyangoz Türü scorpion26, 15:57
Yeni Üye Forumu - Önemli Karidesler Beyaz Beyaz Oldu Vorticella AlperKrks, 15:06
Yeni Üye Forumu - Bu Balıklar Akvaryumuma Uygun Mu MustafaŞ, 13:55
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kasımda Aşk Başkadır HarunYILDIRIM, 13:48
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Akvaryum Test Kitleri Ve Tavsiye İsteği umitkabak, 12:34
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Kılkurdu Mu Planarya Mı? Aayy, 12:29
Yeni Üye Forumu - Bir Zamanlar Keyhole Vardı - Ne Oldu? İskorpit, 12:17
Güney Amerikan Cichlidleri - Yeni Aldığım Bitki Bir Hafta Olmadan Eridi? KaanE, 12:16
Bitki Türleri ve Bakımı - İç Pipo Haricinde, Filtre Malzemesi Koymak KaanE, 11:52
Yeni Üye Forumu - Transgenetik Tetrama Ne Oldu bendeniztayfun, 10:56
Yeni Üye Forumu - Father Fish Yöntemiyle 50x30x30 hounddog, 10:06
Akvaryum Tanıtımı - Japon Balığı Hastalık Bilgi ahmetfiratozkaya, 09:56
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryumda Ne Bakılır Orhan76, 09:26
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 30cm Küp Betta Akvaryumu Orhan76, 09:12
Akvaryum Tanıtımı - 30* Nano Kurulum Süreci Orhan76, 09:09
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Kurulum Tropheus Akvaryumum Orhan76, 08:57
Akvaryum Tanıtımı - 100*40*50h Bitkili Akvaryum İçin Tavsiyeler vahitender, 08:45
Bitki Türleri ve Bakımı - El Emeği Muhammedcay, 07:59
Akvaryum Tanıtımı - Karidesler Ve Katil Salyangozlar Aguamentist, 07:53
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Balığım Halsiz Ve Kambur bendeniztayfun, 06:49
Yeni Üye Forumu - Bu Kurt Türü Nedir? bendeniztayfun, 06:43
Hastalıklar ve İlaçlar - Dış Parazit Hızlı Cevap bendeniztayfun, 06:13
Yeni Üye Forumu - Kırmızı Tetrazon Hastalık Hobilenyum, 01:48
Hastalıklar ve İlaçlar - Nano Karides Akvaryumum ! whoisshery, 22:55
Akvaryum Tanıtımı - Arkada Siyahliķ ytugcek, 21:59
Hastalıklar ve İlaçlar - High Tech Yeni Kurulum Sorular paxal, 21:43
Bitki Akvaryumları Genel - Astronot Ciklet Cinsiyet Mami1907, 20:54
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Dipde Duran Erkek Lepistes Ehtiyar, 20:49
Canlı Doğuranlar - Lepistes Hastalık ErenAslan, 20:25
Hastalıklar ve İlaçlar - Betta Kuyruğunda Sorun Mu Var? Taha Yanık, 20:17
Labirentliler - Camda Küçük Canlılar ÇaĞRı, 19:57
Yeni Üye Forumu - Bu Şişliğin Nedeni Nedir ? Ehtiyar, 19:49
Yeni Üye Forumu - Karideslerde Pamukçuk Gibi Beyaz Beyaz Şeyler AlperKrks, 19:42
Yeni Üye Forumu - Sizce Bunlar Ne ? HOPPALA, 19:40
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Dedikodu Zamanı 2 Kara Karga, 19:36
Discus Tanıtımları - Yeni Hobi Lapistes xellence07, 19:05
Yeni Üye Forumu - Olumlu Olumsuz Yorumlarınızı Bekliyorum son1koz, 17:24
Akvaryum Tanıtımı - Uzunca Bir Aradan Sonra Geriye Dönüş - Tavsiyeler Bahar06, 17:09
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Bitkilerinde Oluşan Olumsuzluklar mutlubaba, 17:02
Bitki Akvaryumları Genel
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Ful Red Lepistes , Yerli Lepistes , Zebra Dan Cucevatozcu 16:56
- Siyah Cüce Vatoz Yavru Cucevatozcu 16:56
- Nerite Salyangoz Ve Hava Motorları, Yemler Cucevatozcu 16:56
- Hazır Kurulu Zahmetsiz Masrafsız Akvaryum ozan_1903 16:39
- Hazır Kurulu Lüks Akvaryum ozan_1903 16:39
- Altın Kafa Melekler Tekin35 16:37
- Vitasand Kırmızı Bitki Kumu Demir İçerikli sirhill 16:29
- Akvaryum Malzemeleri Best Fish 16:26
- Büyük Boy Red Head Tapajos Ve Dicrossus Arıyorum apistoman 15:58
- 90x45x45 Ultra Clear Akvaryum-aksan Marka-45 Açılı apistoman 15:58
- 3 Lü Üretim Seti hll7496 15:58
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 14:34
- Melek , Karides , Salyangoz . gyunda 14:34
- Balık Yemi , Su Piresi , Pipo Filtre gyunda 14:34
- Altolamprologus Compressiceps Kagunga DenizUlucutsoy 14:26
- Cyprichromis Sp. ''''''''leptosoma Kitumba Damızlık DenizUlucutsoy 14:26
- Cryptocoryne W. Brown Large Saksı ballantines 14:03
- Anubias Çeşitleri (broad Leaf, Nana , Petite) ballantines 14:03
- Leptosoma Mutant Kitumba Yavruları Kemalk41 13:59
- Afrika Cichlidleri devito 13:53
- Apistogramma Türleri, Panda Ribbon Lepistes yamansengonca 13:40
- 40x40x40 Ultra Clear Küp Akvaryumlar Sıfır yamansengonca 13:40
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 12:57
- 🌲🌳 Christmas Moss, Subulata, Mikra, Saz 🌳🌲 F13K 12:57
- 💥🌱 Toptan Subulata, Saz 🌾💥 F13K 12:57
- Bitki , Sıvı Gübre , Akadama Toprak , Ramshorn CevdetSERBEST 12:34
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 12:34
- Moli Plati Gold Barbus Neon Blue Lepistes CevdetSERBEST 12:34
- Karides Türleri egehamit 11:56
- Cüce Vatoz egehamit 11:56
- Lda16 Dişi Vatozlar Aranıyor egehamit 11:56
- Mobilyalı Akvaryum Komple Set ByTKN 11:55
- Boa - Black Galaxy Fishbone Aras5434 11:45
- Kökler Ve Bitkiler Mikail Erdoğan 10:57
- Akvaryum Adına Her Şey Komple Akvaryum Malzemeleri Mikail Erdoğan 10:57
- Fluval E300 Dijital Isıtıcı BabySoul 10:57
- Eheim Experience 350 Dış Filtre BabySoul 10:57
- Erkek Trifasciata Arıyorum rhn35 10:18
- Apistogramma Macmasteri Genç Damızlıklar rhn35 10:18
- 2 Oscar - Bostancı OrdiBuko 10:06
- Bitki Çeşitleri emreemin 10:05
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 10:05
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 10:05
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 10:05
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 10:05
- Akvaryum Malzemeleri - Dekorlar - Güncellendi. osmandbnl 09:53
- Fluval C2 Power Filter Askı Filtre osmandbnl 09:53
- Blyxa Japonica - Sadece Ankara osmandbnl 09:53
KULLANICILAR
- 176 Online Kullanıcı, 96 Üye
Online Kullanıcılar
Mikail Erdoğan,
Bibliyorlar,
palankesli,
Hobilenyum,
emreymd,
sfcscannow,
aktugsedat,
KartalŞafak,
Burak PEKDEMİR,
mowo,
Orhan76,
kazimkiran79@gmail.c,
efsane07,
adm_src,
MehmetSerkan,
zzet,
Barış18,
reprise,
Ankk,
KaanE,
ridvancetin,
Akax,
simsekal,
Diyarbakırlıı,
serdarasci,
serdar1987,
grendel1984,
Oasis,
yavuzsezgin,
scorpion26,
Budmo,
cpu1803,
hannibal55,
Mertcanbostan,
BAHADIR_71,
nikon_,
busfu06,
İskorpit,
ByTKN,
AlperKrks,
Selim,
birkayaydin,
Emirhans28,
Emerse,
Fukushuu,
Berk.hnc,
Barış,
devito,
MiSoSiKiaN,
Kara Karga,
osmandbnl,
westside,
omerfiratgurbuz,
EmreCev,
-RBG-,
Mderhan,
ozgurtpcogl,
ozzeren,
Keremeker,
Muhammedcay,
Muratakdag,
yiğit Türker,
emreemin,
Bora t.,
erosennin,
SilverSharK35,
muratyarici,
Hidro Dinamik,
Azizdurdenn,
Justbe,
omer417,
Goldfish2000,
AKGN,
dimbeleth,
Göksel D,
Akvarist Batuhan,
wiantona,
cagdas_0606,
abunil,
Manacapuru,
Başak u,
Bora Bey,
aalperr,
ogurcay,
oguzhanns,
wallece,
Tortuga4,
gürkanbey,
draff10,
debamin,
Aqua Discovery,
oktay42,
vahitender,
swordfishhhh,
Talha60,
şansal,
SuperSport,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.