ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mrah
Kullanıcı Grubu:
Kıdemli Akvarist
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5149
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Son Ziyaret:
2 dakika önce
Toplam Mesaj:
2018 [0.63 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
47 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emrah ÇELİK
Doğum Tarihi:
26 Ekim 1989
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Front End Developer
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Emrah

SON 10 MESAJI

60x40x40 Yeni Düzen
Guzel bir tank olacagi daha hardscape asamasindan belliymis ve oylede olmus, harika. [:nazar:]
Akvaryum Suyu Sarardı
Tam aksine besleceginiz baligin hosuna gider. Daha stressiz bir ortam olusturur, tanin salgisi suyun yumusamasina, PH'in dusmesine de sebep olur. Bunlarda bakacaginiz balik icin (cesme suyu kullandiginizi var sayiyorum) gerekli kosullarin saglanmasina yardimci olacak demektir.
Akvaryum Suyu Sarardı
Flame wood sarartiyor. Sik su degisimi ve zamana birakarak kurtulursunuz ama en hizli cozum filtereye purigen eklemek olsa gerek. Selale filtrenizde yer ve ayrica seachem purigen icin butceniz varsa sorun tamamen cozulur.[EDIT]mrah,2025-04-15 16:51:05[/EDIT]
Forumu Hareketlendirmek İçin Neler Yapabiliriz.
[QUOTE=MasterChief]
Akla yatkın bir düşünce, akvaryum.com sitesinin müdavimlerinin ilgisini çekebilir. Yeni üye olanların veya sadece bir derdine deva aramak için siteye girenlerin alakadar olacağını sanmam.

İyi olur. Hatta ünvanına bakılmaksızın "Editörün tercihi" veya "akvaryum.com öneriyor" gibi bir akış olsa, yeni açılan konular arasından yönetimdekilerin belirleyeceği ve forum müdavimlerinin sıkılmadan takip edeceği bir akış bölümü eklense çok iyi olur. Benzer ve basit bir araştırmayla öğrenilebilecek şeylerin sorulmadığı, bilgi veren veya özgün konular....[/QUOTE]

Tesekkur ederim, simdilik bir konsept gibi dusunelim ben store'a yukleyip yayina girdikten sonra konu acayim ve orada kullanicilarin talebine gore (eger olursa) bir gereksinim listesi cikaralim. Bunlar arasindan hangi teknik olarak mumkun hangisi degil bakar uzerine birde gereken efora bakar duruma gore en gereklilerle ise baslariz. Yeni uyelerin kullanmayacagi asikar, kullanmalarindan yana bir beklentim yok onlar ellerindek imkanlarla canlilara en iyi sekilde baksin, hobinin keyfini cikarsin yeterli. Eski ve paylasima hevesli ama bu sorunu paylasan ve bu sorunu cozmenin ona faydasi olacagini dusunen kullanicilar kullanip fikir belirtirse ne mutlu.

Foruma yeni ozellik dusunceleri kismi duvara konusma kismi aslinda. Ben suan kimseye ozel mesaj gonderemiyorum yada ozel mesajlarini yanitlayamiyorum. Teknik bir sorun var ve ilgilenen yok (konu acmadim, basit bir sekilde, bir yoneticinin mesajindaki hata var butonuna tiklayip derdimi anlattim). Birisi daha da soylemis, gittigidiyor/ebay ulkeden cekildi ama hala reklam duruyor orada diye. Onu silecek vakit bulunamiyorsa bu soylediginiz oneriler icin gelistirme yapacak vaktin bulunmasi malesef mumkun degil. Bunlar vakit alacak konular ve kar/zarar oranida tartisilir yapacak kisininde uzun zamandir aktif olmadigi dusunulurse muhtemelen kar/zarar tartismaninda anlami yok. Bu konuda sitem etmiyorum yanlis anlasilmasin.Vakti yoktur, ailevi durumlar musade etmiyordur oncelikleri farklidir motivasyonu yoktur vs. hersey mumkun. Bu forumun hala yayin hayatina devam edebiliyor olusu bile zaten eminim ben gibi bir cok kisi icin yeterli.

Surec biraz zaman alacak gibi gorunuyor, hayirlisi bakalim.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/187047/150420251733071.jpg[/IMG][EDIT]mrah,2025-04-16 00:26:51[/EDIT]
Forumu Hareketlendirmek İçin Neler Yapabiliriz.
Herkes gibi benimde soyleyecek cok seyim var ama nafile. Duvara konusmaktan farki oldugunu dusunmuyorum. Keza bu hem yonetimsel bir sorun hem de insanlarimizdan kaynakli bir sorun ama kesinlikle nesille ilgili olmadigina inaniyorum bir sekilde. 2 yil once telefon rehberimde bir temizlik yaptim, sadece akvaryum.com'dan whatsappta birebir destek oldugum (isteyerek!) tanklarinin final yapmasina yardimci oldugum 50den fazla kisi vardi. O kadar buyuk bir zaman harciyordum ki buna suan aklim almiyor. Ama benim bunu yapmamdaki amac hobiye katkida bulunabilmekti. Cunku biz forum kulturu ile buyumus insanlar olarak iyi biliriz ki bilgi paylastikca buyur, bilgi paylastikca guzeldir (evet ticari sirlarinizi paylasmamakta haklsiniz buna saygi duyarim). Ama gel gelelim bu is oyle olmuyor, olmadida... Yasi 45 olan kiside edindigi bilgiyi zamani geldiginde forumda baskalarina yardim ederek kullanmak yerine ortadan kayboluyor, 15 olanda. Yani ekosisteme dahil olmuyor, cunku hedefi guzel bir bitkili akvaryumdu yapti ve bitti. Gecen bu kullanicilarinin bir cogunun profilini gezdim, neredeyse yarisi tanklarindan sonra foruma mesaj bile atmamis... Kimisi 1-2 yildir hic girmemis. Sivi gubre hazirlamakla ilgili bir konum vardi, uzun sure bu konuyu takip etmedim. Normalde bu tarz konularin organik olarak devam edebilmesi gerekiyor. Cunku hap bilgi iceriyor ve konu sadece malzeme temini. Ama arkadas, bi zahmet malzemeyi bulamayan insanlara alanlar nereden aldigini soylesin demi? Yok arkadas, bunu bile yapmiyorlar. Bilgiyi aldi, kullandi isi bitti hadi eyvallah... Bu yuzden direkt olarak hizli tuketim kulturu ve nesile baglayamiyorum malesef, belkide yanlisim bilmiyorum sadece dusuncelerim bu yonde.

Herneyse, zamaninda bu son konularin oraya eklenmesini ben rica etmistim Refet'ten ve sagolsun ekledi, goruyor ve inaniyorum ki bir cok kisi forumdaki guncel konulari sadece buradan takip ediyor. Yine goruluyor ki, hepimiz yeni uye forumu, hastaliklar, baligim hamilemi, bu kara veba hastaligimi gibi konulardan bayginlik gecirecegiz ve ilgimiz ceken konuyu listede bulmakta hizli bir goz taramasi yapmakla mumkun olsada mental olarak yorucu bir surec. Simdilik eldeki imkanlarla soyle ufak bir chrome eklentisi gelistirdim. Kendi ilgi alanima gore filtreliyorum ve malesef hardcoded. Vakit buldukca, herkesin ilgi alanina gore filtreler olustrabilecegi sekilde bir kac guncelleme yapacagim. Muhtemelen UI kisminada el atarim bunu simdilik bir proof of concept olarak dusunebiliriz. Eger isime yarar diyenler varsa, chrome store'a yuklemeyi dusunuyorum. Ama boyle bir ihtiyac yoksada hic vakit harcamiyayim. Bu konu hakkindaki dusuncelerimi paylasip bir de elimden geldigince yarali parmaga isemek istedim. Belki yeni konu acmam daha hayirli olurdu ama bilemiyorum.

Iyi hobiler.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/187047/150420251500491.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/187047/150420251500501.jpg[/IMG]
Akvaryum Dolabını Nasıl Yapabilirim?
Dogru cizimi yapip olculerden emin olun hepsi bu kadar. Eklemeyi unutmusum, kapak menteseleri icin kapaklari alip bir marangoza gidip yuva actirmaniz gerekiyor. Olurda montaj asamasina gelirsiniz bu da planinizda olsun.
30x30x30 Dutch Style
Foruma renk geldi. Millet, paylasin tanklarinizida biraz gozumuz gonlumuz acilsin. Nazar degdirmeyecegiz soz! [:nazar:]
Akvaryum Çimlendirme
Ilk baslarda guzel bir goruntu veriyor ama bu ne kadar suruyor bilmiyorum. Ama yani goz gore gore bir sure sonra islerin degisecegini bilerek bu sekilde baslanir mi, orasi sizin karariniz. Buna harcayaciginiz sureyi gercek bitkiler alip gelisim sureclerine harcasaniz daha keyifli olabilir hem de uzun vadeli bir yatirim olur. Kisacasi ben bununla vakit kaybetmenizi onermem.
Akvaryum Çimlendirme
Vay cakallar vay! Hukuki sorun cikmasin diye bitkinin adini bilerek yanlis yazmislar. [:D] Kusura bakmayin gorunce dayanamadim. Bir cok insani dolandirdilar malesef!
🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/187047/140420251906441.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/187047/140420251906461.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/187047/140420251906471.jpg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

• 27 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.