ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ccmusty
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Ağustos 2010 19:17
Son Ziyaret:
08 Ocak 2011 23:12
Toplam Mesaj:
19 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa Karabıyık
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Çanakkale
Meslek:
Endüstri Mühendisi-Finans
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mustafa Karabıyık

SON 10 MESAJI

Karides ile ters yüzen çöpçü
Herkese merhaba.

100*40*50 ebatlarında, bitkili, 26*C sıcaklıkta bir canlı doğuran tankım var. İçerisinde lepistes, neon,SAE,cüce vatoz ve bir de ters yüzen çöpçü var.Bu tanka karides eklemek istiyorum ama çöpçü konusunda tereddüt içindeyim. Şimdiye kadar lepistes yavrularına dokunduğunu görmedim fakat geceleri çok aktif ve bitkisel yemi yemiyor. Sürekli protein içerikli yemleri seçiyor.Acaba karideslere bir zararı olur mu?

Herkese teşekkürler...
Lepistes
Çok geçmiş olsun..
Aynı olayı ben de yaşamıştım.Muhtemelen kuyruk erimesi.Yeni aldığınız lepistesi zaman kaybetmeden ayırırsanız hastalığın diğer balıklara geçmesini önlemiş olursunuz.Ayrıca doğum yapar yapmaz yavruları eğer bol bitkili ise ana tanka nakledebilirsiz.Sağlıkla.
f.torres2010-12-25 02:33:36
Canlı doğuran tank
Merhabalar...
Aynı ebatlarda bir canlı doğuran tankım var.Aslında melek tankı olacaktı ama yaza inşallah.Lepistes, molly ve tetralar harika olur fakat pegasus çok büyüdüğünden hoş olmayacaktır.Ayrıca melekler mükemmel avcıdır yavru almayı hiç düşünmeyin bile.Geliştiklerinde neonları yiyebileceklerini okumuştum diğer başlıklarda, o yüzden neon yerine kardinal neon düşünebilirsin.Ha unutmadan 200 lt için bu kadar balık çok fazla. Sadece melekleri ve birkaç koloni sürü yapabilirsiniz.2 adet cüce vatoz, 2 SAE VE 1 koloni çöpçü tankın yosun ve fazla yem sorununu ortadan kaldıracaktır.
Sağlıklı balıklar...
Tetratec Isıtıcı
[QUOTE=bahtiyar][QUOTE=vipcioglu] [QUOTE=cilamure]Tetratec Ht 300 watt ısıtıcı kullanmaktayım, çok memnunum. Kafa kısmının su dışında olmasına dikkat edin, hayırlı olsun tekrardan.[/QUOTE]

Dün gittiğim büyük bir akvaryumcuda tüm akvaryumlarda Ht100 kullanmışlardı ama kafalarının hepsi içerdeydi.İçerde mi olmalı dışarda mı kafam karıştı şimdiSikkin


[/QUOTE]
 
Isıtıcıların üst kısımları suyun yüzeyinde olmalı. Dikkat ederseniz ısıtıcıların üzerinde nekadarı suyun içerisinde olması gerektiği işaretlenmiştir " water resistans " yazar.
[/QUOTE]

Merhabalar...
Aynı ısıtıcıdan ucuz ve kaliteli olduğundan bende aldım henüz kullanmadım fakat ısıtıcının üzerinde minimum su seviyesi gösteriliyor.Kutusunun üzerindeki açıklamaları okursanız: "waterproof and fully submersible" diye bir bilgi verilmiş. Isıtıcı su geçirmez ve tamamen suya batırılabilir.

Saygılar..
Melek akvaryumu
[QUOTE=darXis]Yoracak bir durum yok.Sayıyı abartmayacaksınız hepsi bu.[/QUOTE]

Mehmet bey nisan ayından beri forumlarda araştırmalar yapıyorum, kitap alıp okudum hatta, bir maaşımdan fazla harcama yaptım. Sonucunda sayı 10 değil de 5 olsunla çözülecek basit bir uğraş çıkmasın diye didiniyorum.
Saygılar..
Melek akvaryumu
Abdullah Zekeriya Bey başlangıçta çöpçü ve melek olarak başlayacağım zaten. Tanktaki su değerleri tam olarak oturduğunda 6 rasbora+ 6 kardinal neon eklerim. Rasbora veya kardinal olması çok etkiler mi acaba ikiside en fazla 5 cm boya ulaşabiliyor. Ramirezi ileriki seviyelerde olur ancak. Fakat remirazi veya inci gurami bulduğumda mutlaka tankımı revize ederim diye düşünüyorum.
Arkadaşlar hesaplamalar kısmın da kabaca bi hesapladım: Mehmet bey gayet haklı biraz aç gözlülük etmişim. 8 melek (10 cm) + 6 neon (5 cm) + 6 rasbora (5 cm) + 2 ters yüzen çöpçü (10 cm) + 5 komando çöpçü (8 cm) + 2 ramirezi (7 cm)(Alternatif)="343.6" litre yaşam alanı Sok Sikkin Tabi hesaplamayı yaparken en fazla ulaşılan boyu kullandım.
OOffff hem sağlıklı olsun hem güzel görünsün istiyorum amacım üretmek filan değil ama gerçekten bu planlama ve kurulum beni yoruyo arkadaşlar.Kaçik
Melek akvaryumu
Arkadaşlar işte yeni listem:
10 melek, 12 kardinal neon tetra, 12 rasbora, 2 ters yüzen çöpçü, 2 sae, 6 komando çöpçü daha sonradan da 2-4 tane ramirezi
Görüşlerinizi bekliyorum.
Melek akvaryumu
[QUOTE=Zuckar]Ramireziyle birlikte melek bakıyorum ve birbirlerine yok gibi davranan tek tür sadece yumurtlamada bir itişirler ama anlayışla karşılarllar. Ramireziler yumurtlama dansına yeni başladılar öyle oluyorki erkek ram tankın bir ucundan diğer ucuna kadar nazikçe iterek 10cm lik meleği götürüyor ve orda kadığından emin olunca gelip dişiye kura devam ediyor.[/QUOTE]

Abdullah Zekeriya Bey ne mutlu size, inşallah banada böyle neşeli güzel anlar yaşatacak bir akvaryum nasip olur.Akvaryumunuzda sürü yok mu acaba? Çöpçüler hariç.Böyle bi tankta kardinal sürüsü güzel olmaz mı sizce?
Melek akvaryumu
Arkadaşlar daha önce forumda yazılanları okumuştum, bi parça not aldığım önerileri sizinle paylaşayım:
1-melek+rasbora+çöğçü+elma salyangozu
2-melek+moli+çöpçü
3-melek+gurami+çöpçü+elma salyangozu
4-melek+tetra+moli+gurami

az önce tür uyum tablosuna da baktım bu türlerle bakılabilir.Renkli ve sağlıklı bir akvaryum yapalım arkaşlar.
Kardinal neon tetra daha uygun olabilir bencede. Gurami istiyorum fakat bulamadım. Akvaryum bir haftadır çalışır durumda. Akvaryumda bol bitki ve iki orta boy kök var. köklerden biri meleklerin giremeyeceği gibi dallı ve koğuklu şekilde. Küçük balıklar bu koğuk ve bitki aralarına sığınabilir diye düşünüyorum. Ramirezi nasıl olur arkadaşlar? Yaşamsal verilerine bakmadan aklıma geldiğinden soruyorum kızmayın haa HöytTebessüm
Melek akvaryumu
[QUOTE=40litre]Siyah Moly çıkar bence ve melek damızlık olacaksa neonları götürür :)[/QUOTE]

Kemal Bey, siyah moliyi neden çıkaracağımızı da yazarsanız bilgilenmiş oluruz.Başlangıçta seyirlik bir akvaryum düşünüyoruz. Damızlık boya gelmeleri biraz zaman alır herhalde.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 25 Online Kullanıcı, 14 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.