ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
son_turku
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Mayıs 2010 01:56
Son Ziyaret:
17 Kasım 2011 00:37
Toplam Mesaj:
40 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ahmet uyar
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Afyon
Meslek:
Öğretim Görevlisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ahmet uyar

SON 10 MESAJI

Japon balıklarımı kaybediyorum.
Yorumunuz için teşekkürler, aslına bakarsanız benimde tahminim akvaryumdaki temiz su oranının yetersiz olması, nitratın artması gibi sebeplerle bu ölümlerin gerçekleştiği yolunda, plastiğinde balıklara faydası olmadığını biliyorum. Sözylediklerinizi yapacağım en azından suyun büyük kısmını değiştirip, dış filtrenin içini temizleyeceğim, vitamin ve diğer yemleride kullanmaya çalışırım.
Peki mesut bey sizce balıkalrda verem, tüberkloz gibi bir rahatsızlık ihtimali gerçekten olabilirmi?
son_turku2011-11-02 23:58:23
Japon balıklarımı kaybediyorum.
Kürşat bey biliyorum yardımcı olmaya çalışıyorsunuz.  Yanlış anlamayın. Sadece biraz korktum. Yem 1 gün vermeyeceğim, plastikleride çıkarıyorum, gelişmeleri bildiririm.
Japon balıklarımı kaybediyorum.
Plastikleri çıkarıyorum, kayalarıda çıkarayımmı? tabiki dinlenmiş su ilave ediyorum. Pengasusların hiç bir rahatszılık verdiği yok.
 Kürşat bey beni korkuttunuz tüberküloz falan.Benim balıklarda tüberkülozmu var?
Japon balıklarımı kaybediyorum.
Günde 2 kez goldfish pul yem veriyorum haftada 1 kez 40 litre dip çekimi ile su değiştiriyorum. Tabi köpekbalıkları için dip yemi kullanıyorum.[IMGhttp://www.akvaryum.tc/Forum/dosyalar/93442/2_11_2011_21_29_13_1.jpg[/IMG]
Japon balıklarımı kaybediyorum.
2-3 ay yaşıyorlar. hemen hemsi aynı şekilde ölüyor.
Japon balıklarımı kaybediyorum.
Arkadaşlar çeşitli aralıklarla olmak üzere 5 yıldır akvaryum sahibiyım. Akyaryumumda ölen balıkların çoğu aynı şekilde öldü. ve ben bunun nedenini tam anlayamadım. ölümlerin hepsi birbirinin kopyası gibi.
akvaryumum 350 litre, dış filtre, hava motoru, ısıtıcı 7/24 çalışmakta, su değişimi genelde haftada % 15 oranında. Japon beselediğim için haftada 1 bezelye veriyorum. 9 tane japon 3 tane köpek balığım var.

öÖümler şöyle oluyor : sağlıklı bir balık bir gün haraketsiz olamya başlıyor. Ertesi gün daha hareketsiz ve bazen dipte oturuyor, diğer gün hareketlerini kontrol edemiyor ve zaman zaman yan yatıyor, diğer gün çoğu kez yan ve ters yatıyor, öbür gün ise ölüyor.

Kısaca 3-4 günde balık hareket yetisini yavaş yavaş yitirmekte yan yatmakta ve  ölmektedir. Beyaz benek vs. hiçbir şey  yok.

Sebebi ne olabilir? Şuan bir japon balığım bu durumda sanırım 1-2 güne kadar ölür, zamanla hepsi ölüyor. Bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.
Esrarengiz balık ölümleri
Tüm yorumlarınız için teşekkür ederim. Pengasuslarla ilgisi olduğunu pek sanmıyorum.  Diğer balıklara bulaşmadıkları gibi akvaryum büyük olduğundan kendi başlarına takılıyorlar. Ayrıca yüzme hızları japonlarla birlikte biraz azaldı. yani çok hızlı hareketler artık yapmıyorlar.
Mehmet bey dediğiniz gibi dip çekiminine biraz daha dikkat edeceğim. Birde teleskoplar iyi yüzemedikleri için hem yemlenmede hemde japon grubuna katılmada zorluk yaşıyor olabilir.  Bu da strese sebep olabilir. Aykut bey söylediğiniz gibi teleskopu yemlerken daha dikkatli olacağım. Bakalım ne olacak?
Esrarengiz balık ölümleri
Yaklaşık 1 yıldır balık besliyorum balıklarımın bir çoğu aynı şekilde öldü ve ben nedenini bilmiyorum.
şu anda 300 litrelik bir akvaryuma sahibim. içerisinde 8 japon 2 teleskop ve 3 pengasus var. düzenli dip çekimi (haftada % 10 luk) yapıyorum, günde 3 kez yem veriyorum haftada 1 bezelye veriyorum yalnızca. hava motoru ve dış filtre 24 saat çalışıyor. fakat daha öncede olduğu gibi bazı balıklar tümüyle sağlıklıyken birden kendini diğer balıklardan soyutluyor. yalnız başına hareket etmeden köşede bekliyor.
Şu andada gayet sağlıklı olan teleskop balığım birden kendini sürüden soyutladı ve köşede beklemeye başladı, dışardan görülen hiç bir iz, yar, beyaz nokta vs. yok. hiç bir balığın saldırısınada uğramıyor. yemde yiyor. ama ben tecrübelerimden biliyorumki bu balık 1-2 gün içinde ölecek. şşimdi sorum şu;

1.Durup dururken olan bu durumun sebebi ne olabilir?
 2. Kaybı önlemek için ne yapabilirim?
japon balıklarında saldırı
300 lt tankımda 5 tane japon balığım var. balıkları akvaryuma koyalı 3 hafta oldu. 3 haftadır tam bir sükunet varken son 2 gündür bir tane japon balığı diğer balıklara özelliklede bir tanesine ciddi saldırılarda bulunuyor. yem az geliyordur diye yemi arttırdım. saldırılar azalmadı. bunun durumun sebebi ne olabilir  ? çare olarak neler yapabilirim.
not: saldırılarda bulunan balık en sevdiğim :) dolayısıyla akvaryumcuya vermek istemiyorum. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.